Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Jednorożec89 wrote:Tutaj wszyscy na tym cholernym oddziale powtarzają że jestem w 7 tc i mam mieć zdrowy zarodek z bijącym serduszkiem a tu w macicy pusto tłumaczę im że owulacja była najpewniej w 30dc więc to jest najwyżej 5 tc a beta wtorkowa była 144 ale nikt mnie nie słucha wszyscy mi mówię że na 100 procent nie mam na co liczyć
Nie sluchaj ich tylko domagaj się robienia bety co dwa dni i sprawdzania usg -
suzi1994 wrote:Ounai jesteś na bieżąco możesz mi proszę napisać jak z dokumentami po porodzie co kolejno i gdzie ?
Jakich dokumentów trzeba żeby zarejestrować dziecko w urzędzie nadać imię i dostać nr pesel ?
Jakie dokumenty wysyłamy do pracodawcy ?
I jakie dokumenty są potrzebne do uzyskania 500+ ?
I czy to wszystko co się załatwia ?
jeszcze objęcie dziecka pakietem medycznym z pracy jeśli masz, jeśli nie to zapisanie dziecka do przychodni
jeśli Twoje miasto daje fajną wyprawkę dla malucha to jeszcze warto o to wnioskowaćCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Mój lekarz mówi, że będzie trzeba się umówić do doc. Agaty Włoch za kilka tyg na echo serca. Boże przecież ja oszaleje 😭😭 budowa serca prawidłowa, a tutaj jakieś skurcze"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Edyciak wrote:No bo ciążę się liczy wg terminu om... Hmm..
Niby tak ale to jest liczenie wg schematu 28 dniowy cykl i owulacja 14 dc... A malo kto tak ma więc oczywistym jest ze beda przesunięcia. Ja od początku mowilam lekarzowi ze mam na pewno o te 2 dni ciążę starsza bo mialan wcześniej owu i faktycznie o te minimum 2 dni byla roznica om i usg. Wiec niepotrzebnie ja strasza skoro miala owu o 2 tygodnie później niz wedlug książkowego schematu.
Mam nadzieję ze lekarz Biedronka znając sytuscje dokładniej to na obchodzie ja uspokoi troche i zrobi co trzeba czyli da czas żeby beta podrosla -
Natisz wrote:On mi zrobi 3 prenatalne za free w szpitalu za 5 tyg i wtedy sprawdzi echo płodu. Ale ja oszaleje przecież przez te 5 tyg...
Jeśli nie jest szkoda Ci pieniędzy i chcesz mieć jeszcze czyjąś opinie to w Opolu dr Pasternok w Femminie robi Echo serca płodu. Wtedy może mogłabyś mieć jedno badanie szybciej a drugie później w szpitalu.
Biedronko... Taka beta jest nierozstrzygająca. Mi mówili, że przy 1500 musi być pęcherzyk w macicy. Więc pewnie będą Cię obserwować na razie. Trzymam kciuki za to, żeby się pojawił.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Zadzwoń do prowadzącego co doradza.
Jeśli nie jest szkoda Ci pieniędzy i chcesz mieć jeszcze czyjąś opinie to w Opolu dr Pasternok w Femminie robi Echo serca płodu. Wtedy może mogłabyś mieć jedno badanie szybciej a drugie później w szpitalu.
Biedronko... Taka beta jest nierozstrzygająca. Mi mówili, że przy 1500 musi być pęcherzyk w macicy. Więc pewnie będą Cię obserwować na razie. Trzymam kciuki za to, żeby się pojawił."Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Angelaaaa wrote:Beta 2411 5 tydzień 💚
Czy jak pójdę za dwa tygodnie do lekarza to będzie widać serduszko ?
Myślę ze jak najbardziej będzie już widoczne za 2 tygodnie -
Ja już nie wiem nic mnie nie boli nie plamie dzisiaj beta ponad 1000 ale on w usg widzi jakiś płyn poza macicą coś w jajowodzie do porannej wizyty zniosę jajo i zaczynam żałować że nie czekałam z wizytą dłużej. Trzeba było tylko betę kontrolować nawet z pięć razy
-
Jednorożec89 wrote:Beta podobno 1032 . Teraz zgłupiałam całkiem
Moze sie pojawić pecherzyk na dniach. Nie jest powiedziane ze równo tysiąc i pecherzyk widać. Czasem widać dopiero od 1500 bety więc nie sprawdzają jeszcze caly czasAnnia, Lalia lubią tę wiadomość
-
doomi03, Inaa89, Lalia lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
A ja się dziś czuję jak kupa 💩😖... Poszedł hafcik 🤢, więc teraz leżę zdechla w wyrku 😑 pewnie zaraz usnę bo co się podniosę to mi się odbija i niedobrze... Eh ta pogoda mnie dobija, źle się przez nia czuje... Proszę o trochę słońca haloo 😭🙏
-
doomi03 wrote:A ja się dziś czuję jak kupa 💩😖... Poszedł hafcik 🤢, więc teraz leżę zdechla w wyrku 😑 pewnie zaraz usnę bo co się podniosę to mi się odbija i niedobrze... Eh ta pogoda mnie dobija, źle się przez nia czuje... Proszę o trochę słońca haloo 😭🙏
oj a czemu tak, może jakieś zatrucie, czy co?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Natisz wrote:Mój lekarz mówi, że będzie trzeba się umówić do doc. Agaty Włoch za kilka tyg na echo serca. Boże przecież ja oszaleje 😭😭 budowa serca prawidłowa, a tutaj jakieś skurcze
Natisz a to dr Więcek Ci wyłapał tą wadę?? Planuję się do niego umówić na III prenatalne, podobno najlepszy specjalista.12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Natisz wrote:Mój lekarz mówi, że będzie trzeba się umówić do doc. Agaty Włoch za kilka tyg na echo serca. Boże przecież ja oszaleje 😭😭 budowa serca prawidłowa, a tutaj jakieś skurcze
Kochana przykro mi, że musisz przechodzić taki stres, ale wierze że będzie wszystko dobrze❤️ Niestety nie wiem co doradzić w takiej sytuacji
A jak łożysko? Podniosło się? -
Ja bym wybrała gwiazdki, Danusie i myszki.
Badz gwiazdki, dinusie i owieczki 😊
Podeślesz link skad zamawiasz?Lalia lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Natisz wrote:Dziewczyny jestem załamana. Niby wszystko ok, dziecko fajne, zdrowe... Ale wyszły mi jakieś dodatkowe skurcze serca nadkomorowe. Lekarz mówi, że niby na tym etapie czasami tak jest, bo to serce uczy się dopiero pracy i 95 % takich przypadków kończy się tym, że te skurcze mijają, ale ja chyba dostanę zawału.
Lekarz zaproponował mi za free 3 prenatalne w szpitalu tylko muszę załatwić skierowanie i powiedział, że tam sprawdzi echo serca. Ale ja nie wiem jak ja wytrzymam 5 tyg. Co proponujecie 😭😭😭😭😭
Może skonsultuj jeszcze z innym lekarzem dla świętego spokoju. -
kic83 wrote:oj a czemu tak, może jakieś zatrucie, czy co?
Albo mały się namiętnie przytula z moim żołądkiem, bo to już drugi raz w przeciągu tygodnia 😩