Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny które juz kupiły materacyki do łóżeczka.....Jaka macie twardość?? H2 czy H3 czy inny???? Wiem żeby nie brać gryki, ale co lepsze kokos, lateks czy co polecacie??? pomocy plisss jutro muszę zamówić materacyk12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
kic83 wrote:Dobra, siedziałam z głośnikiem w majtkach godzinę, syn wiercił się niemiłosiernie 😂
Ciekawe czy się obrócił 🤔
W międzyczasie moja córka krzyczy "tato tato mama ma głośnik w cipce" 🤣😂
Hahaha córka genialna 😂
Też mojemu dziś puściłam muzykę relaksacyjna przy spojeniu, to mialam wrażenie ze balet odprawiał xD od dziś to będzie rytual 😅kic83, Wik89, Lalia, Anet.kaa lubią tę wiadomość
-
Annia a jakiś dłuższy spacer, cieplejsza kąpiel i masowanie brzuszka?
Ja przy pierwszej ciąży miałam opłaconą położna. Pamiętam jak właśnie jakoś w 38tc jak już miałam zielone światło zrobiła mi "masowanko". Po tym masowaniu wypadł mi czop więc coś tam wtedy ruszyło. Kazała się kochać ale u nas to nie wyszło, ani ja ani mąż jakiś nie umieliśmy się zabrać a jak się zdecydowaliśmy na następny dzień to już trafiłam do szpitala🙈Annia lubi tę wiadomość
-
Ewa88 wrote:Dziewczyny które juz kupiły materacyki do łóżeczka.....Jaka macie twardość?? H2 czy H3 czy inny???? Wiem żeby nie brać gryki, ale co lepsze kokos, lateks czy co polecacie??? pomocy plisss jutro muszę zamówić materacyk
Pianka lateks H2Ewa88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAngelaaa, tak, ciążę prowadzę prywatnie. Ale wszystkie badania mam na NFZ, bo zapisałam się do KOC. Wizyta u mojego gin. Kosztuje 200 zł.
Natisz, rozumiem twoje zdenerwowanie. Pewnie też bym każde słowo lekarza analizowała oddzielnie. Ale skoro anatomia serca jest w porządku i mówi, że w 95% przypadków te skurcze potem zanikają samoistnie, to niby dlaczego miałabyś się znaleźć w tych 5%... Lekarz mówił przecież, że nie ma się czym martwić. Ponadto lekarz też ma prawo do pomyłki. Czujesz czasami, że dziecko ma czkawkę?
Biedronko, trzymaj się ciepło, tyle tylko mogę ci powiedzieć. Ale liczę na to, że to tylko pomyłka. Jeśli powtórzą jutro betę i będzie rosła, to dobrze wróży.
Dajcie już Ani spokój. Jak chłop nie chce się bzykać, to niech żałuje. 😎 Bo prędko ciężarnej nie wydyma. 😁
A słuchajcie, czy dziecka nie można zarejestrować przez profil zaufany? Bo miałam to zrobić jeszcze z porodówki. 😂😂
Annia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwa88 wrote:Dziewczyny które juz kupiły materacyki do łóżeczka.....Jaka macie twardość?? H2 czy H3 czy inny???? Wiem żeby nie brać gryki, ale co lepsze kokos, lateks czy co polecacie??? pomocy plisss jutro muszę zamówić materacyk
Nie orientowałam się jeszcze w typach twardości, ale lepszy bardziej b twardy niż miękki na początek.Ewa88 lubi tę wiadomość
-
Martt95 wrote:Annia a jakiś dłuższy spacer, cieplejsza kąpiel i masowanie brzuszka?
Ja przy pierwszej ciąży miałam opłaconą położna. Pamiętam jak właśnie jakoś w 38tc jak już miałam zielone światło zrobiła mi "masowanko". Po tym masowaniu wypadł mi czop więc coś tam wtedy ruszyło. Kazała się kochać ale u nas to nie wyszło, ani ja ani mąż jakiś nie umieliśmy się zabrać a jak się zdecydowaliśmy na następny dzień to już trafiłam do szpitala🙈
Nie lubię gorącej kąpieli.
Ale masowania brzuszka spróbuję!
Edyciak masz rację! Jego strata! A po porodzie to długo będzie miał posuchę, więc jeszcze pożałuje, że teraz tak się bał!Edyciak, Inaa89, Martt95 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ja mogę oddac mojego męża ten to moglby codziennie sie bzykać, nawet ostatnio po akcji ze prawie jechałam na IP to na drugi dzień jak usłyszał ze nic mnie nie boli to chciał się kochać. Podobno tak go kręcę w ciąży. Z jednej strony milo ale mam dość tłumaczeń ze nie mam siły ubrać butow a on by chciał codziennie. Tak więc komu pożyczyć mojego ogiera? 😜
Natisz ja bym zaliczyła 2 wizyty tak jak dziewczyny Ci już doradziły, jedna w najbliższym czasie a druga za te 5tyg.
Biedronko spokojnie przy takiej becie to nie dziwne ze nic nie widza. Nawet mama ginekolog pisała od jakiej bety iść na jakie wizyty. Może lekarz widział na jajowodzie płyn po owulacji skoro mialas ja tak późno.
kic83, Natisz, Annia, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a jak wyglądają te wszystkie formalności jeżeli mam umowę do końca października i tak samo termin z OM ale jest szansa ze szybciej będą mi wywoływać ze względu na wagę malego klocka. To mam jeszcze składać papiery do pracodawcy poki umowa nie wygaśnie a oni najwyżej przesla papieru do zusu jak umowa sie skończy? Idzie zgłupiec z tymi papierami 😭
-
Annia wrote:Natisz, ja wiem, że najbliższe tygodnie będą dla Ciebie stresem, ale myślę, że warto mieć parę opinii. Dr W. w kwestii USG płodu w Opolu naprawdę ma dobre opinie, więc jeśli może Ci za darmo to sprawdzić to bym skorzystała. Plus oczywiście ta Pani dr kardiolog co twój prowadzący poleca. Postaraj się jednak skupić na tym co on mówił na tych dobrych rzeczach, że nie ma wady strukturalnej serduszka i że to najpewniej przejściowe.
Edyciak u nas jest tak samo, że przed 22 tygodniem leży się na ginekologii i dobierają Panie "przypadkami". Teraz jak byłam w szpitalu to na patologii ciąży nawet starają się "tygodniami" i podobne przypadki kłaść razem.
Sylwia ty chciałaś karmić w tandemie prawda? Ja bardziej widzę to, że zamiast czegoś do obierania to masz kawkę na środku, którą popijasz na luzie.Annia lubi tę wiadomość
-
Edytka, tak czuję jakby dziecko miało czkawkę.. A czemu?? Wiesz jak to jest. Łatwo się mówi, nie stresuj się, ale mimo wszystko stres jest.
Jeszcze teraz czytam, że takie skurcze serca płodu mogą wynikać z infekcji, a ja miałam ostatnio zapalenie pęcherza. Dostałam antybiotyk, ta saszetkę do wypicia i nic mi nie pomogło chyba
Jutro idę zrobić znowu badania.."Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
calanthe wrote:
Lalia myślę podobnie jak calanthe że ta ze smyka będzie jak najbardziej ok.Lalia, calanthe lubią tę wiadomość
-
kic83 wrote:Dobra, siedziałam z głośnikiem w majtkach godzinę, syn wiercił się niemiłosiernie 😂
Ciekawe czy się obrócił 🤔
W międzyczasie moja córka krzyczy "tato tato mama ma głośnik w cipce" 🤣😂
Chciałabym to widzieć, i chciałabym usłyszeć to co ppwiedziała Twoja córeczka.kic83 lubi tę wiadomość
-
Natisz wrote:Edytka, tak czuję jakby dziecko miało czkawkę.. A czemu?? Wiesz jak to jest. Łatwo się mówi, nie stresuj się, ale mimo wszystko stres jest.
Jeszcze teraz czytam, że takie skurcze serca płodu mogą wynikać z infekcji, a ja miałam ostatnio zapalenie pęcherza. Dostałam antybiotyk, ta saszetkę do wypicia i nic mi nie pomogło chyba
Jutro idę zrobić znowu badania..
A posiew miałaś robiony?
Ja miałam dwie te saszetki, z piątku na sobotę, z soboty na niedzielę, a w poniedziałek lekarz kazał mi zrobić posiew.O ❤️
Z ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnnia wrote:Jednak w MediClinica. Bo nie są złe, ale nie są idealne i doktor chce je ocenić w środę znowu. W sensie Ktg w normie, przepływy i jakieś stosunki w normie (te najważniejsze), jeden przepływ lekko poza normą i stąd kontrola. Ale nie są też takie żeby kłaść się do szpitala.
Annia lubi tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Też mam tą białą i myślę, że będę ją zakladać mimo cieplego kapturka w kombinezonie.
Lalia myślę podobnie jak calanthe że ta ze smyka będzie jak najbardziej ok.
Chciałam tą jasną kupić dla mojego bobasa, bo uważam, że jest unisex, ale Tatuś stwierdził że "babska" a jego syn musi mieć "meskie" 🤣calanthe lubi tę wiadomość