X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    No i bomba, mąż dostał 2 tygodnie L4 :D

Ounai a takie L4 lekarze wypisują od dnia wypisu ze szpitala czy można wziąść np tydzień albo dwa tygodnie później??

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które juz kupiły materacyki do łóżeczka.....Jaka macie twardość?? H2 czy H3 czy inny???? Wiem żeby nie brać gryki, ale co lepsze kokos, lateks czy co polecacie??? pomocy plisss jutro muszę zamówić materacyk

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Dobra, siedziałam z głośnikiem w majtkach godzinę, syn wiercił się niemiłosiernie 😂
    Ciekawe czy się obrócił 🤔
    W międzyczasie moja córka krzyczy "tato tato mama ma głośnik w cipce" 🤣😂

Hahaha córka genialna 😂

Też mojemu dziś puściłam muzykę relaksacyjna przy spojeniu, to mialam wrażenie ze balet odprawiał xD od dziś to będzie rytual 😅

kic83, Wik89, Lalia, Anet.kaa lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia a jakiś dłuższy spacer, cieplejsza kąpiel i masowanie brzuszka?

Ja przy pierwszej ciąży miałam opłaconą położna. Pamiętam jak właśnie jakoś w 38tc jak już miałam zielone światło zrobiła mi "masowanko". Po tym masowaniu wypadł mi czop więc coś tam wtedy ruszyło. Kazała się kochać ale u nas to nie wyszło, ani ja ani mąż jakiś nie umieliśmy się zabrać a jak się zdecydowaliśmy na następny dzień to już trafiłam do szpitala🙈

Annia lubi tę wiadomość

30♀️ PCOS, IO
    35♂️
    Czas zostać mamą po raz trzeci- 29.08 SĄ! ⏸️🥹

A👧 10.11.2018
    J👧🏼 29.04.2021

preg.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Dziewczyny które juz kupiły materacyki do łóżeczka.....Jaka macie twardość?? H2 czy H3 czy inny???? Wiem żeby nie brać gryki, ale co lepsze kokos, lateks czy co polecacie??? pomocy plisss jutro muszę zamówić materacyk

Pianka lateks H2

Ewa88 lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaa, tak, ciążę prowadzę prywatnie. Ale wszystkie badania mam na NFZ, bo zapisałam się do KOC. Wizyta u mojego gin. Kosztuje 200 zł.

Natisz, rozumiem twoje zdenerwowanie. Pewnie też bym każde słowo lekarza analizowała oddzielnie. Ale skoro anatomia serca jest w porządku i mówi, że w 95% przypadków te skurcze potem zanikają samoistnie, to niby dlaczego miałabyś się znaleźć w tych 5%... Lekarz mówił przecież, że nie ma się czym martwić. Ponadto lekarz też ma prawo do pomyłki. Czujesz czasami, że dziecko ma czkawkę?

Biedronko, trzymaj się ciepło, tyle tylko mogę ci powiedzieć. Ale liczę na to, że to tylko pomyłka. Jeśli powtórzą jutro betę i będzie rosła, to dobrze wróży.

Dajcie już Ani spokój. Jak chłop nie chce się bzykać, to niech żałuje. 😎 Bo prędko ciężarnej nie wydyma. 😁

A słuchajcie, czy dziecka nie można zarejestrować przez profil zaufany? Bo miałam to zrobić jeszcze z porodówki. 😂😂

Annia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Z tymi naturalnymi włóknami jest ryzyko, że przy odrobinie wilgoci może się tam coś zaplęgnąć.
    Nie orientowałam się jeszcze w typach twardości, ale lepszy bardziej b twardy niż miękki na początek.

Ewa88 lubi tę wiadomość

• calanthe Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2020, 14:12

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    Annia a jakiś dłuższy spacer, cieplejsza kąpiel i masowanie brzuszka?

Ja przy pierwszej ciąży miałam opłaconą położna. Pamiętam jak właśnie jakoś w 38tc jak już miałam zielone światło zrobiła mi "masowanko". Po tym masowaniu wypadł mi czop więc coś tam wtedy ruszyło. Kazała się kochać ale u nas to nie wyszło, ani ja ani mąż jakiś nie umieliśmy się zabrać a jak się zdecydowaliśmy na następny dzień to już trafiłam do szpitala🙈
    Długie spacery na mnie nie działają, bo chodziłam na takie wcześniej. :(
    Nie lubię gorącej kąpieli.
    Ale masowania brzuszka spróbuję! :D

Edyciak masz rację! Jego strata! A po porodzie to długo będzie miał posuchę, więc jeszcze pożałuje, że teraz tak się bał! :D

Edyciak, Inaa89, Martt95 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    wezmę dwa podkłady i trzy prześcieradła
    Ja też tak zrobiłam. Myślę, że powinno wystarczyć

kic83 lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę oddac mojego męża ten to moglby codziennie sie bzykać, nawet ostatnio po akcji ze prawie jechałam na IP to na drugi dzień jak usłyszał ze nic mnie nie boli to chciał się kochać. Podobno tak go kręcę w ciąży. Z jednej strony milo ale mam dość tłumaczeń ze nie mam siły ubrać butow a on by chciał codziennie. Tak więc komu pożyczyć mojego ogiera? 😜

Natisz ja bym zaliczyła 2 wizyty tak jak dziewczyny Ci już doradziły, jedna w najbliższym czasie a druga za te 5tyg.

Biedronko spokojnie przy takiej becie to nie dziwne ze nic nie widza. Nawet mama ginekolog pisała od jakiej bety iść na jakie wizyty. Może lekarz widział na jajowodzie płyn po owulacji skoro mialas ja tak późno.

kic83, Natisz, Annia, Wik89 lubią tę wiadomość

tb73i09k51c5kem9.png
  • Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak wyglądają te wszystkie formalności jeżeli mam umowę do końca października i tak samo termin z OM ale jest szansa ze szybciej będą mi wywoływać ze względu na wagę malego klocka. To mam jeszcze składać papiery do pracodawcy poki umowa nie wygaśnie a oni najwyżej przesla papieru do zusu jak umowa sie skończy? Idzie zgłupiec z tymi papierami 😭

tb73i09k51c5kem9.png
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Natisz, ja wiem, że najbliższe tygodnie będą dla Ciebie stresem, ale myślę, że warto mieć parę opinii. Dr W. w kwestii USG płodu w Opolu naprawdę ma dobre opinie, więc jeśli może Ci za darmo to sprawdzić to bym skorzystała. Plus oczywiście ta Pani dr kardiolog co twój prowadzący poleca. Postaraj się jednak skupić na tym co on mówił na tych dobrych rzeczach, że nie ma wady strukturalnej serduszka i że to najpewniej przejściowe.

Edyciak u nas jest tak samo, że przed 22 tygodniem leży się na ginekologii i dobierają Panie "przypadkami". Teraz jak byłam w szpitalu to na patologii ciąży nawet starają się "tygodniami" i podobne przypadki kłaść razem.

Sylwia ty chciałaś karmić w tandemie prawda? Ja bardziej widzę to, że zamiast czegoś do obierania to masz kawkę na środku, którą popijasz na luzie. :D
    Nooooo, chcę 2 na raz 😉 Muszę kiedyś spać 😂 Ziemniaków nie lubię więc zostaje kawka dla pańci ☕

Annia lubi tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka, tak czuję jakby dziecko miało czkawkę.. A czemu?? Wiesz jak to jest. Łatwo się mówi, nie stresuj się, ale mimo wszystko stres jest.
    Jeszcze teraz czytam, że takie skurcze serca płodu mogą wynikać z infekcji, a ja miałam ostatnio zapalenie pęcherza. Dostałam antybiotyk, ta saszetkę do wypicia i nic mi nie pomogło chyba
    Jutro idę zrobić znowu badania..

"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Lalia moja na zimę miała takie z h&m
    e69fe858681f.jpg
    One są ciepłe mimo, ze w środku tylko taki polarek, więc myślę że spokojnie się nada ta ze smyka. Awaryjnie zawsze masz tą od mamy jak coś. Pod szyję nic, kombinezon był praktycznie zapięty pod samą brodę.
    Też mam tą białą i myślę, że będę ją zakladać mimo cieplego kapturka w kombinezonie.
    Lalia myślę podobnie jak calanthe że ta ze smyka będzie jak najbardziej ok.

Lalia, calanthe lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Dobra, siedziałam z głośnikiem w majtkach godzinę, syn wiercił się niemiłosiernie 😂
    Ciekawe czy się obrócił 🤔
    W międzyczasie moja córka krzyczy "tato tato mama ma głośnik w cipce" 🤣😂
    No to teraz ja jebłam :D
    Chciałabym to widzieć, i chciałabym usłyszeć to co ppwiedziała Twoja córeczka.

kic83 lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    Edytka, tak czuję jakby dziecko miało czkawkę.. A czemu?? Wiesz jak to jest. Łatwo się mówi, nie stresuj się, ale mimo wszystko stres jest.
    Jeszcze teraz czytam, że takie skurcze serca płodu mogą wynikać z infekcji, a ja miałam ostatnio zapalenie pęcherza. Dostałam antybiotyk, ta saszetkę do wypicia i nic mi nie pomogło chyba
    Jutro idę zrobić znowu badania..

A posiew miałaś robiony?
    Ja miałam dwie te saszetki, z piątku na sobotę, z soboty na niedzielę, a w poniedziałek lekarz kazał mi zrobić posiew.

O ❤️
    Z ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Beta 2411 5 tydzień 💚
    Czy jak pójdę za dwa tygodnie do lekarza to będzie widać serduszko ?
    Nooo i to na spokojnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Jednak w MediClinica. Bo nie są złe, ale nie są idealne i doktor chce je ocenić w środę znowu. W sensie Ktg w normie, przepływy i jakieś stosunki w normie (te najważniejsze), jeden przepływ lekko poza normą i stąd kontrola. Ale nie są też takie żeby kłaść się do szpitala.
    Do środy już niedaleko a lepiej żeby sprawdzili więcej :)

Annia lubi tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Też mam tą białą i myślę, że będę ją zakladać mimo cieplego kapturka w kombinezonie.
    Lalia myślę podobnie jak calanthe że ta ze smyka będzie jak najbardziej ok.

Chciałam tą jasną kupić dla mojego bobasa, bo uważam, że jest unisex, ale Tatuś stwierdził że "babska" a jego syn musi mieć "meskie" 🤣

calanthe lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
‹‹ 1371 1372 1373 1374 1375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ