X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dfeb6dbe4a23.jpg

572 g szczęścia ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 21:43

kic83, Ewa88 , Edyciak, Annia, calanthe, Zulugula, Lalia, Wik89, Enigvaa, Julik, Nikaa92, Sylwucha, Inaa89, dmg111, Inga28, kar_oliv, Martt95, kkasia, doomi03, Lulu83 lubią tę wiadomość

"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    A posiew miałaś robiony?
    Ja miałam dwie te saszetki, z piątku na sobotę, z soboty na niedzielę, a w poniedziałek lekarz kazał mi zrobić posiew.
    Jutro idę na posiew właśnie i na zwykle badanie

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, Sylwia współczuje Wam dolegliwości. Nie sądziłam, że wymioty mogą powrócić w 3 trymestrze. Oby jak najszybciej do porodu i te bączki dały Wam spokój trochę :D przynajmniej od wewnątrz :D

Jednorożcu, trzymam kciuki aby jednak lekarze się mylili i to była późna ciąża. Dawaj nam znać co i jak.

Ja dziś wypiłam Colon oraz laktulozę syrop, na razie nic nie ruszyło a czuje że jelita mam pełne. Pewnie w nocy mnie dopadnie.

Poczyniłam kolejne wyprawkowe zakupy, tekstylia wszystkie już mam. Teraz czas na pielęgnację, termometry itp, no i do końca września musimy zamówić wózek.
    Śmieszne bo babcie miały nam się złożyć na wózek, moja mówi że da jak urodzę (no super 🙄), a teściowa milczy, choć mąż dziś specjalnie zagadywał i zero tematu. Dodatkowo wkurza mnie bo sama ma narożnik 20 letni a jakby nigdy nic, że nasz mebel jest zniszczony, kupimy nowy, bo przecież nie powie ukochanemu synusiowi że zjeb** sprawę . W ogóle to wszystko związane z nią mnie wkurza :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 21:42

Wik89, Sylwucha, doomi03 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    Dziewczyny jestem załamana. Niby wszystko ok, dziecko fajne, zdrowe... Ale wyszły mi jakieś dodatkowe skurcze serca nadkomorowe. Lekarz mówi, że niby na tym etapie czasami tak jest, bo to serce uczy się dopiero pracy i 95 % takich przypadków kończy się tym, że te skurcze mijają, ale ja chyba dostanę zawału.
    Lekarz zaproponował mi za free 3 prenatalne w szpitalu tylko muszę załatwić skierowanie i powiedział, że tam sprawdzi echo serca. Ale ja nie wiem jak ja wytrzymam 5 tyg. Co proponujecie 😭😭😭😭😭
    A kiedy masz wizytę u swojego gina?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Beta podobno 1032 . Teraz zgłupiałam całkiem
    Mówiłam! Pojutrze będzie pęcherzyk w macicy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Wybieram trzy prześcieradła do Chicco Next to me
    przescieradlo.png
    Które brać?
    Myszki szare, dinusie i turkusowe coś tam 💪

• Natisz Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    A kiedy masz wizytę u swojego gina?
    W środę, zobaczę jak tam będzie biło serduszko

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, nie martw się. Moi teście się niczym nie przejmują i o nic nie pytają.. Czy coś nam trzeba itp. Na wózek u nas składa się mama i moja babcia, a teście milczą.

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    Edytka, tak czuję jakby dziecko miało czkawkę.. A czemu?? Wiesz jak to jest. Łatwo się mówi, nie stresuj się, ale mimo wszystko stres jest.
    Jeszcze teraz czytam, że takie skurcze serca płodu mogą wynikać z infekcji, a ja miałam ostatnio zapalenie pęcherza. Dostałam antybiotyk, ta saszetkę do wypicia i nic mi nie pomogło chyba
    Jutro idę zrobić znowu badania..
    Bo to czkawka może prowokować dodatkowe skurcze serca..

• Natisz Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Nawet nie wiedziałam. Lekarz mi też tego nie powiedział. Zobaczę co moj powie w środę na badaniu. Zobacze jak w środę będzie biło serduszko. Czy na takim zwykłym badaniu jeśli coś jest nie tak to wyjdzie? W sensie lekarz będzie słyszał takie skurcze??

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Bardzo wam dziewczyny dziękuję za wszystko.
    Dostałam właśnie info że od północy mam być na czczo. Jak coś zarządam jutro bety i usg.
    Ale wiecie co jest najgorsze teraz że na sali obok leżą dziwczyny w zdrowych zaawansowanych ciążach.
    Ktg słychać non stop a mi się wyć chce jak to słyszę
    Ty się nie załamuj, bo jeszcze nic nie jest przesadzone! Głowa do góry i uwierz w swojego maluszka.

Ja jak miałam puste jajo płodowe, to nic nie było widać aż do bety 5000. Ale kontrolowali betę co 2 dni, bo to dawało im miarodajny obraz tego co się dzieje. U Ciebie lada dzień pojawi się piękny pęcherzyk ciążowy!

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    Ania, właśnie mam zamiar zrobić tak jak napisałaś.
    Wpadłam na ten sam pomysł jakieś 30 min temu

Strasznie się boję, nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć. Lekarz niby tak jak napsialam, mówił, że bez stresu.. Ale same wiecie jak to jest.
    Gagatka, niby tak niby nie
    Wiesz jak to jest powiedzieć komuś nie stresuj się... Zobacze też jak będzie biło w środę u mojego lekarza
    Kochanie, nawet jeśli występują jakieś skurcze, ale lekarz mówi, że to nie jest nic poważnego, to nie stresuj się na zaś. Zrób tak jak pisała Annia. Zobaczysz za parę tygodni, że wszystko będzie w najlepszym porządku :)

Natisz lubi tę wiadomość

• Annia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Ale z kolei czkawka też jest wykładnikiem tzw. dobrostanu płodu. :) Tzn. jak dzidzia ma czkawkę to raczej dobrze. :)

Edyciak lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    No i bomba, mąż dostał 2 tygodnie L4 :D
    Uuuu czad!

Mój też by pewnie dostał, ale przepadną mu premie i dodatki a nie opłaca mi się być ponad 1000 zł w plecy 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Długie spacery na mnie nie działają, bo chodziłam na takie wcześniej. :(
    Nie lubię gorącej kąpieli.
    Ale masowania brzuszka spróbuję! :D

Edyciak masz rację! Jego strata! A po porodzie to długo będzie miał posuchę, więc jeszcze pożałuje, że teraz tak się bał! :D
    I sutki! Drażnij sutki. Wyszoruj całe mieszkanie na kolanach... I zrób sobie dobrze 🤪

kic83, Sylwucha lubią tę wiadomość

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy kupuje się jakąś butelkę do wyprawki? Jeśli tak to jaka wielkosc, jaki smoczek?
    Nie wiem czy w szpitalu dają w razie czego swoje , czy to się kupuje później jak juz wiadomo co z laktacją? Czy mm czy odciaganie itd

💙
    💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaa92 wrote:
    Dziewczyny a jak wyglądają te wszystkie formalności jeżeli mam umowę do końca października i tak samo termin z OM ale jest szansa ze szybciej będą mi wywoływać ze względu na wagę malego klocka. To mam jeszcze składać papiery do pracodawcy poki umowa nie wygaśnie a oni najwyżej przesla papieru do zusu jak umowa sie skończy? Idzie zgłupiec z tymi papierami 😭
    Ooo mam podobna sytuację. Rodzę w grudniu, a umowę mam do któregoś tam stycznia. To mam iść do pracodawcy, a on prześlę DO zusu czy jak?

• Natisz Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    To u nas tez moi rodzice dali na wózek, a teście milczą. Najlepiej jakby wszyscy albo nikt , bo wkurza mnie to, że moi do wszystkiego nam się dokładają co tez juz mnie irytuje ale nie da się ich powstrzymać , za to teście byle tylko sobie wszystko i szastaja na glupoty i na zbędne rzeczy. Ponoc jak mój maz powiedzial ile kosztuje nasz wózek to tesciowa w szoku "ileee??!" , a nasz jest i tak z tych tańszych.. ona myślała chyba , ze tysiąc zlotych wózek kosztuje.
    Nie cytować
    Moja teściowa reaguje tak samo, trzymam ja z daleka :)

Ania, właśnie Edyta zapytała o czkawkę i dzidzia dostała takiej czkawki jak nigdy 😃

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    dfeb6dbe4a23.jpg

572 g szczęścia ❤️
    Wy wszyscy macie piękne zdjęcia usg w 3d! Muszę się umówić prywatnie i iść gdzieś zrobić 🤔

Natisz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    W środę, zobaczę jak tam będzie biło serduszko
    Na pewno będzie okej!!! ❤️

Natisz lubi tę wiadomość

‹‹ 1372 1373 1374 1375 1376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ