Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wypuscilas na świat człowieka przez dziurkę od klucza, należy Ci się i masz prawo wypuścić z siebie takie emocje, a jutro i z każdym kolejnym dniem będzie lepiej 💪 😘
Annia z niecierpliwością czekamy na poranny update ✊😘Ounai, Sylwucha, Annia, kar_oliv, dmg111 lubią tę wiadomość
💙
💗 -
Zulugula wrote:Martt kiedy myslisz zasnąć?😀 ja codziennie mam takie okienko od 4 do 6 🤕🥴👻
Nie śpię od 3 więc przydałoby się już zasnąć tym bardziej że córka wstaje koło 6-7 😂😱
Czuję że i w tej ciąży będzie ciekawie ze spaniem. Dzisiaj moja pierwsza noc gdzie ciężko mi zasnąć po siu siu 🥴 -
Annia, no nie gadaj, że nam usnęłaś 😉
Annia, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Sylwia mam nadzieje, że akurat Ciebie przestały lędźwie boleć!
Martt miałaś zalecenie mierzyć cukier też o 3 w nocy?
Mam dzisiaj KTG o 14 , wczoraj wieczorem myślałam że nie doczekam do niego... 🤨 Teraz boli mnie brzuch miesiączkowo i raz od 6 tylko się nasiło...Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Sylwia mam nadzieje, że akurat Ciebie przestały lędźwie boleć!
Martt miałaś zalecenie mierzyć cukier też o 3 w nocy?
Mam dzisiaj KTG o 14 , wczoraj wieczorem myślałam że nie doczekam do niego... 🤨 Teraz boli mnie brzuch miesiączkowo i raz od 6 tylko się nasiło...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2020, 07:00
-
Dziewczyny, a tak z innej beczki. Moja znajoma od 2 tygodni jest w domu po porodzie. Nie było u niej położnej. Jakoś tak się zamotała, że nie wypełniła deklaracji czy coś. Ona sama nie wie. Zadzwoniła do przychodni, w której jest zapisana, to jej odpowiedzieli, że oni połóżnej nie mają i tylko do pediatry mogą umówić.
Czy to nie dziwne? Czy ona może mieć teraz jakieś konsekwencje tego, że dziecko po wyjściu nie było objęte opieką położnej? -
Sylwucha wrote:Dziewczyny, a tak z innej beczki. Moja znajoma od 2 tygodni jest w domu po porodzie. Nie było u niej położnej. Jakoś tak się zamotała, że nie wypełniła deklaracji czy coś. Ona sama nie wie. Zadzwoniła do przychodni, w której jest zapisana, to jej odpowiedzieli, że oni połóżnej nie mają i tylko do pediatry mogą umówić.
Czy to nie dziwne? Czy ona może mieć teraz jakieś konsekwencje tego, że dziecko po wyjściu nie było objęte opieką położnej?
Ufff bo już bałam się, że Cię skurczowo bolą lędźwie!Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Sylwucha wrote:Dziewczyny, a tak z innej beczki. Moja znajoma od 2 tygodni jest w domu po porodzie. Nie było u niej położnej. Jakoś tak się zamotała, że nie wypełniła deklaracji czy coś. Ona sama nie wie. Zadzwoniła do przychodni, w której jest zapisana, to jej odpowiedzieli, że oni połóżnej nie mają i tylko do pediatry mogą umówić.
Czy to nie dziwne? Czy ona może mieć teraz jakieś konsekwencje tego, że dziecko po wyjściu nie było objęte opieką położnej?
Nie wiem jak to jest w takim przypadku kiedy się nie wypełniło deklaracji ale u nas obecnie dzieci nie są objtęte w ogóle opieką położnych bo czerwona strefa i korona.
Ja dzisiaj mam dzień bez sensu. Nic się nie dowiem bo mój lekarz zszedł z dyżuru muszę do jutra czekać -
Nie bylo mnie na forum od wczoraj popołudnia a tu zaczęły się takie wiesci 😊
Annia moze u Cb rozkręca sie poprostu wolniejszym tempem, ale myślę ze lada moment sie zacznie skoro już masz sluz podbarwiony i bole miesiączkowe 😉 takze trzymam ogromne kciuki ✊😘😘
A jeśli masz dzis ktg to napewno coś wykarze jesli to to. Kto Ci robi ktg, polozna? Moze wspomnij jej o tych bolach i o tej wydzielinie 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2020, 07:19
Annia, Wik89 lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
nick nieaktualnySylwucha wrote:Dziewczyny, a tak z innej beczki. Moja znajoma od 2 tygodni jest w domu po porodzie. Nie było u niej położnej. Jakoś tak się zamotała, że nie wypełniła deklaracji czy coś. Ona sama nie wie. Zadzwoniła do przychodni, w której jest zapisana, to jej odpowiedzieli, że oni połóżnej nie mają i tylko do pediatry mogą umówić.
Aniu, kładź się spać dalej, to twoje ostatnie chwile na porządny sen. 😄Annia lubi tę wiadomość
-
Czy to nie dziwne? Czy ona może mieć teraz jakieś konsekwencje tego, że dziecko po wyjściu nie było objęte opieką położnej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2020, 07:23
Wik89 lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
nick nieaktualnyJednorożec89 wrote:Nie wiem jak to jest w takim przypadku kiedy się nie wypełniło deklaracji ale u nas obecnie dzieci nie są objtęte w ogóle opieką położnych bo czerwona strefa i korona.
Ja dzisiaj mam dzień bez sensu. Nic się nie dowiem bo mój lekarz zszedł z dyżuru muszę do jutra czekać -
Inaa89 wrote:Nie bylo mnie na forum od wczoraj popołudnia a tu zaczęły się takie wiesci 😊
Annia moze u Cb rozkręca sie poprostu wolniejszym tempem, ale myślę ze lada moment sie zacznie skoro już masz sluz podbarwiony i bole miesiączkowe 😉 takze trzymam ogromne kciuki ✊😘😘
A jeśli masz dzis ktg to napewno coś wykarze jesli to to. Kto Ci robi ktg, polozna? Moze wspomnij jej o tych bolach i o tej wydzielinie 😉albo i wolniej...
Biedronko niestety takie 'dupodnie czekania' z tego co zaobserwowałam to norma w szpitalu. Z kolei w ciąży czasem lepiej zbadać o 1 dzień później żeby mieć lepsze porownanie: czy pęcherzyk rośnie, czy beta rośnie, a w późniejszych etapach czy dzidzia rośnie itp.
Edytka zjadłam śniadanie, pochodziłam trochę i właśnie znowu lekko mi senno, więc chyba wracam do łóżka. 😁Inaa89 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualnyZulu, jeszcze nie mamy wybranego - chociaz my jestesmy z tej drużyny staropolskich imion. Bedzie burza mózgów - albo wybierzemy imie po naszych dziadkach, jak u pierworodnego, mamy juz Stasia w domu
Kkasia - moja gin powiedziala na ten moment, ze roznica jest taka, ze mozna probowac SN. Gin od USG, do ktorego chodzę twierdzi, ze równe 1,5 roku to akurat wartość graniczna 😂 Ja osobiscie juz teraz wolalabym cesarke - za bardzo sie boje po tym co przeszlam, a poza tym boje sie, ze cos mi sie stanie z blizna, ze pęknie itd. Zobaczymy co z tego bedzie
Ania - Wiem, jak takie czekanie jest denerwujące. Trzymaj sie! Ja dzien przed porodem zrobilam 1500 schodow w domu, zjadlam najostrzejsza pizze w pizzerii i wysprzatalam caly dom na blysk 😂 ( co z tego, jak wrocilam do domu a nic z tego porzadku nie zostalo😂) męża tak wymeczylam, ze powiedzial, ze to juz ostatni raz - on sie boi i juz wiecej nie chce, zebym sobie robila co chce ale juz nie z nim 😂🙈
Czy dzisiaj byla noc masowej bezsenności? Ja tez od 4 nie spalam, zasnelam o 5:30 i maz mi pozwolil dospać do teraz - zajął się Małym.
Owocnego i milego dnia !Wik89, Lalia, Annia lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Dla mnie to też dziwne. Ona rodzila w warszawskim szpitalu Karowa, może jakieś zamieszanie się zrobilo... Bo ciężko to wytłumaczyć. Mały ma już 3 tygodnie, a ona dopiero położnej szuka...
-
Edyciak wrote:A nie będą bety dziś powtarzać? Bo codziennie USG jest bez sensu, ale powinni sprawdzić, czy beta przyrasta.
Lekarz mi to wczoraj tłumaczył dostaję leki na podtrzymanie i chodzi o to że jak na jajniku jest ciałko żółte to ono od tych leków urośnie i już będzie wiadomo na sto procentWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2020, 07:46
Edyciak, Wik89 lubią tę wiadomość