Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEdyciak wrote:Czy wasza położna środowiskowa jest zazwyczaj z tej samej poradni rodzinnej, do której należycie czy niekoniecznie?
Czy położna środowiskowa robi jakieś wpisy do książeczki zdrowia dziecka?
Coś czuję, że u Kłot akcja się rozwinęła. 😉
Tak robi wpisy w książeczkę
A Kłot na pewno nas powiadomi może wieczorkiem, czy coś poszło dalejEdyciak lubi tę wiadomość
-
Annia, paczka nadana 😘
Edyta, moja położna jest z mojej poradni 😉Annia, Edyciak lubią tę wiadomość
-
Edyciak wrote:Czy wasza położna środowiskowa jest zazwyczaj z tej samej poradni rodzinnej, do której należycie czy niekoniecznie?
Odpowiem na pierwsze pytanie, że moja nie jest z mojej przychodni ani nic. Totalnie losowa , przez tą szkołę rodzenia ale dziecko zapiszę do swojej przychodni, w sumie i tak ta moja tylko w szpitalu pracujeEdyciak lubi tę wiadomość
💙
💗 -
Anet.kaa wrote:Monitor oddechu - kupujecie?
Na początku chcialam, ale zrezygnowałam z tego pomysłu. Koleżanka jedna mówiła ze niby spoko ale jak raz im się załączył to mieli zawal na miejscu a okazało sie ze maly sie tylko z niego zssunal.
Kuzynka z kolei mowi z doświadczenia że po urodzeniu to sama będziesz jak ten monitor oddechu, bo Ci sie włączy czuwanie i już nie będziesz przesypiać nocy jak kiedyś tylko sama intuicyjnie będziesz kontrolować dziecko co chwilę. -
Edyciak wrote:Aktualizacja:
+7,5 kg 🙈🙈
No w koncu brzusio ruszył z kopytajak już spodni nie dopniesz to nie da się ukryć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 11:25
Edyciak lubi tę wiadomość
-
Iryska wrote:Czy gondola 85x35x24 od wewnątrz to duża gondola?
Moja mała też była owinięta pępowiną raz, ciągle się zastanawiam czy ten 1 dzień co prawie się nie ruszała nie był dniem kiedy gdzieś się przydusiła. Ale po porodzie od razu miała usg główki i wszystko ok. Dlatego choćby warto wybrać szpital z 2 stopniem referencyjnosci bo w 1 stopniu takiego badania nie zrobią bo nie mają możliwości. Ja się dowiedziałam o owinięciu dopiero jak wyszła, jak położna mówiła do lekarki że dziecko owiniete.BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Edyciak wrote:A na żywo widziałaś ten wózek? Jeździłas nim?
270 zł za samą gondolę?
I tak mało, u nas 2w1 używane to koszt około 1000-1100 zł, ale stan bardzo dobry.
A nie ma u ciebie w mieście firmy, która pierze wózki? U nas pranie wózka kosztuje około 40 zł.Edyciak lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Podsumowując
małe rozmiary są w H&M, Smyku, Kik, Carter's newborn (gdzie kupić?), co tam jeszcze było?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
KarolinaMaria wrote:Też to widziałam i się zastanawiam jak to wygląda w rzeczywistości. Daj proszę znać. A możesz mi napisać chociaż pierwsza literę nazwiska tej lekarki? Skoro polecacie to nie chcę iść do nikogo przypadkowego.
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Sylwucha wrote:Kłot, nie przejmuj sie wyprawką. Mąż zakończy temat 😊 Jeszcze niedawno pytałam kto przede mną rodzi i proszę 😉 Od poniedziałku dzidziuś mógł przyrosnąć nawet 200 g, także spokojnie. Dajesz Kłot! Będzie dobrze 😊
Tak w ogóle od odejścia wód można tyle czekać ? Myślałam, że to od razu dzida do szpitala.
Właśnie dziwie się ze się nie bała. Moja córka godzine po odejściu wód byla na świecie już ale skoro nie było skurczy itp u niej.mnie 5 min po odejściu wód zlapaly juz takie bóle krzyżowe i skurcze ze wilam.sie po łóżku szpitalnym jak glupia i tez odrazu krew poleciała 😏 Ja to się zawsze ,bałam jak juz w 40 tyg byłam ze mi wody w sklepie odejdą gdzieś 😅Sylwucha lubi tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Edyciak wrote:Czy wasza położna środowiskowa jest zazwyczaj z tej samej poradni rodzinnej, do której należycie czy niekoniecznie?
To zależy gdzieś sobie wybierzesz. Ja wybralam położna nie z mojej przychodni. Tak naprawdę teraz wszystko mozesz wybrać sobie osobno według swojego uznania, oczywiście jesli masz taka możliwość... Ja akurat w mieście mam tego full do wyboru. Gorzej w tych mniejszych miejscowościach pewnie z wyborem.Edyciak lubi tę wiadomość
-
kic83 wrote:Podsumowując
małe rozmiary są w H&M, Smyku, Kik, Carter's newborn (gdzie kupić?), co tam jeszcze było?
Tylko w tym h&m jak chcesz male, to trzeba brać jeszcze mniejsze niz ten co chcem, bo h&m akurat dosyć spory z tego co pamiętam ich rozmiar 50 jest równy rozmiarowi 56 😛
O F&F z tesco jeszcze dziewczyny pisaly ze sa małe.kic83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydoomi03 wrote:Na początku chcialam, ale zrezygnowałam z tego pomysłu. Koleżanka jedna mówiła ze niby spoko ale jak raz im się załączył to mieli zawal na miejscu a okazało sie ze maly sie tylko z niego zssunal.
Kuzynka z kolei mowi z doświadczenia że po urodzeniu to sama będziesz jak ten monitor oddechu, bo Ci sie włączy czuwanie i już nie będziesz przesypiać nocy jak kiedyś tylko sama intuicyjnie będziesz kontrolować dziecko co chwilę.doomi03 lubi tę wiadomość
-
Kłot czekamy na wieści!!!!
Jej Stokrotka ale Ty masz tempo tych porodów
Ja mam dziś w planacch spotkanie z kumpelami i doczołgać się do sklepu po jakąs koszule dla męża bo w nd mamy sesjęęęędoomi03 lubi tę wiadomość
9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
18.01.2019r. Julciacc, kp
19.03.2020 -> Jest ❤
31.08.2020 -> usg 3 trym1.5kg
15.10.2020 -> usg 2520g
21.10.2020 -> wizyta gin -
Stokrotka027 wrote:Właśnie dziwie się ze się nie bała. Moja córka godzine po odejściu wód byla na świecie już ale skoro nie było skurczy itp u niej.mnie 5 min po odejściu wód zlapaly juz takie bóle krzyżowe i skurcze ze wilam.sie po łóżku szpitalnym jak glupia i tez odrazu krew poleciała 😏 Ja to się zawsze ,bałam jak juz w 40 tyg byłam ze mi wody w sklepie odejdą gdzieś 😅
Ostatnio na webinarze położna wlasnie tez mowila, ze jak są tylko skurcze (a wody jeszcze nie odeszły) to z wybraniem sie do szpitala czekamy az skurcze beda dosyć regularne i intensywne, czyli jak Ci już przeszkadzaja normalnie funkcjonować. Kiedy odejda wody, to raczej nie czekamy, tylko ogarniamy siebie, pakujemy do konca torbe i jedziemy.
Także jak widać nawet w tej kwestii co rusz to inna nauka 🤷 -
Ja dziewczyny od mieszkania do swojego szpitala mam 60 km 🤣 ale na szczęście 95%trasy to autostrada więc droga zejdzie max 40 min.
I jak ostatnio wybierałam położną do indywidualnej opieki przy porodzie, to jej powiedziałam, że jak się wszystko zacznie to żeby wzięła pod uwagę, że musimy dojechać do szpitala. A ona mi na to, że jeśli bym miała dodatni GBS i odeszłyby mi nagle wody, to mam dotrzeć do szpitala w ciągu 2 h od odejścia wód, powiedziała że mam wziąć prysznic, dopakować rzeczy i na spokojnie przyjechać. A jeśli GBS wyjdzie ujemny, to czekamy na skurcze. I że będziemy pod telefonem, bo wydłużamy czas oczekiwania w domu, a skracamy ten w szpitalu 👌
Moją kuzynkę jej położna indywidualna tak przetrzymała w domu, że jak przyjechała na IP i ją zbadała, to powiedziała "o widać czarną czuprynkę" 🤣
Ale kuzynka była meeega zadowolona 👍
Zulugula, Edyciak lubią tę wiadomość
-
Nie, w mojej poradni jest położna z innego szpitala niż chce rodzić. Wzięłam położna ze szkoły rodzenia bo w tym właśnie szpitalu pracuje.
A o wpisach nie wiem jeszcze nic.O ❤️
Z ❤️ -
Dobra dziewczyny
zaczynam pakować torbę do szpitala 🏥SzalonaOna, Stokrotka027, Ounai, Lalia, doomi03, Anet.kaa, Sylwucha, Marti29, kiniusia270, Wik89, Annia, kar_oliv, dmg111, Edyciak, Enigvaa, Julik, Ewa88 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność