Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIryska wrote:Nie wiem czy to nie jest pomyłka, może to miały być wymiary od zewnątrz...
A co myślicie o wózkach Anex Sport?, głównie o gondolę mi chodzi.
Ale Anex ma niedużą gondolę, to jego minus... I jest dosyć płytka. Też mam zapisane te wymiary, ale one są chyba zewnętrzne. Wewnątrz długości ma ok. 77 cm.Iryska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Edyciak wrote:Podpisuję się pod pytanie, bo na razie jestem zafiksowana na tym wózku. 😁 Ale wcześniej m.in. Casteam i Martt mówiły, że przy pierwszym dziecku miały ten model i że polecają.
Ale Anex ma niedużą gondolę, to jego minus... I jest dosyć płytka. Też mam zapisane te wymiary, ale one są chyba zewnętrzne. Wewnątrz długości ma ok. 77 cm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 10:36
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
nick nieaktualnyIryska wrote:Ja mam na oku używany taki wózek ze spacerówką za 270 zł. Ale podobno jest brudny, nie wiem czy będę umiała to wyprać.
270 zł za samą gondolę?
I tak mało, u nas 2w1 używane to koszt około 1000-1100 zł, ale stan bardzo dobry.
A nie ma u ciebie w mieście firmy, która pierze wózki? U nas pranie wózka kosztuje około 40 zł. -
Zulugula wrote:Czym się charakteryzuje stan zapalny? Jak już boli, ze nie da sie usiasc?
Ojj z tymi zaparciami to temat rzeka 😃 zadzwonie jutro do gina, może mi poleci jakaś maść ale wątpię żeby się zmniejszyły z tego co czytam😕
Zulu przede wszystkim duuuzo błonnika wszelakiego. Możesz zmienić witaminki na takie o mniejszej zawartosci zelaza, bo faktycznie to najbardziej od zaparć, a zelazo je nasila. Jak najmniej przeć na siłę podczas wyprozniania. Wszystko do pobudzi Ci trawienie i jelita do lepszej pracy i ze tak powiem wprost, rozluźni lekko stolec (oczywiście nie az na wodę, ale tak zeby zatwardzen nie było) będzie wskazane. Ja czuje ze przez te ostatnie zaparcia też cos mi się tam chyba robi znow powoli ale poki co nie pękają, ani nie daja żadnych objawów.
Niestety hemoroidy jak już sie raz pojawia to jest potem nawracającą historia bez końca. -
dmg111 wrote:Iryska, dzisiaj i jutro jest promocja w bocku w Zabrzu, 20% na modele 2020 i do 50% na modele 2019, podjadę tam dzisiaj, zerknę czy warto 😉
Też to widziałam i się zastanawiam jak to wygląda w rzeczywistości. Daj proszę znać. A możesz mi napisać chociaż pierwsza literę nazwiska tej lekarki? Skoro polecacie to nie chcę iść do nikogo przypadkowego.🦄 2021 r. -
Ounai wrote:Mój mąż dziś rozwalił mi system. Małą boli brzuszek, nie może zasnąć, ulewa. Wzięłam ją do odbicia i łazimy po mieszkaniu. A on stwierdził, że ona nie może zasnąć bo ma zaburzony rytm dnia przez to, że ja za długo rano z nią śpię 😂😂😂 Naprawdę padłam jak to usłyszałam 😂😂😂
No co Ty Ounai, nie wiedziałaś że mężczyźni to znawcy od dzieci xD oni wiedzą najlepiej 😂🤣 -
kłot wrote:Dziewczyny odeszły mi wody o 2:55!!! 😱😱😱 To na 100%to, nie da się z niczym tego pomylić... Kurde ja nawet nie odpoczęłam, nie jestem gotowa, nie mamy skręconego łóżeczka, pościeli, rozka itd bo zamówiłam te rzeczy a znajomi mieli Szyc i im jeszcze materiały nie przyszły 😂 masakra. Mój mąż będzie musiał sam ogarnąć te rzeczy.
Dzwoniłam do swojej położnej i uspokojala mnie żebym sobie kąpiel wzięła, coś zjadła i widzimy się koło 6 w szpitalu 😱
Kłot powodzenia 💪✊ -
Mam i ja paczkę Pampers za 1 grosz
Zulugula, Meggi110818, SzalonaOna, Sylwucha, doomi03, Iryska, Ounai, kkasia, Stokrotka027, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ounai ten biustonosz co kupiłaś na allegro i mówiłaś że mógłby być mniejszy to czy w normalnym staniku tez mialas taki obwod jak w tym, bo bym wziela mniejszy ale boje się że obwod bedzie za mały chociaż w normalnych stanikach np z hm kupuje na 85 chociaż jak się mierze mam 91 xD Ratuj dobra duszo!!! 🥺🥺
-
doomi03 wrote:Zulu przede wszystkim duuuzo błonnika wszelakiego. Możesz zmienić witaminki na takie o mniejszej zawartosci zelaza, bo faktycznie to najbardziej od zaparć, a zelazo je nasila. Jak najmniej przeć na siłę podczas wyprozniania. Wszystko do pobudzi Ci trawienie i jelita do lepszej pracy i ze tak powiem wprost, rozluźni lekko stolec (oczywiście nie az na wodę, ale tak zeby zatwardzen nie było) będzie wskazane. Ja czuje ze przez te ostatnie zaparcia też cos mi się tam chyba robi znow powoli ale poki co nie pękają, ani nie daja żadnych objawów.
Niestety hemoroidy jak już sie raz pojawia to jest potem nawracającą historia bez końca.
Domi najgorzej, że ja nie bralam żelaza i w zasadzie dopiero 2dni biorę, bo juz muszę 🙈 także teraz na pewno będę systematycznie pic colon, żeby nie pogorszyc. Ja myślałam, że od zatwardzen biorą się hemoroidy a ja co prawda rzadko się wyproznialam ale normalnym stolcem, niebolesnym , nietwardym 😕 no nic, oby się schowal tam skąd wyszedl 😅 bo ja się tylko boję, że nie zniknie i będę mieć wycinanego po porodzie, a wiem że po wycinaniu nie siada się też przez jakies 3tyg💙
💗 -
Sylwucha wrote:Annia, zasnęłam jakoś po 2:00 i spałam do teraz, z jednym wstawaniem na siku 😉 Szarańcza matce odpuściła 😊Chociaż już zaczynają się wić 😙
Cieszę się, że lepiej się czujesz w domku 😍 Fajnie, że mąż taki zaangażowany. Kochany jest. Jak zareagował na pierwsze spotkanie z Mikim? Mój juz tez analizuje każdy mój krok i śpi jak zając na miedzy 🐇 Mówię mu żeby przynajmniej on pospał i jak przyjdzie czas, to będę go budzić 😉
Co do carter'sa, ja te bodziaki w wersji NB mam naprawdę ekstra malusie. Zastanawiam się nawet czy dzidziuś w to wejdzie. Przypomniało mi sie jeszcz, że kupiłam kilka takich super malutkich w Auchan, w Karolince. Ale takie zwykłe, bez żadnych wzorów. Odzywaj się Kochana i pisz jak sobie radzicie i w ogóle jak jest 😉 Nie chce Cię też maltretować smsami, bo pewnie czasu masz mało. Buziaki Kochana 😘😘😘
Annia, w Smyku mają też 44
Kłot, mąż da radę, nie martw sięBOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Julik wrote:Nie miałam ostatnio za dużo czasu, część przeczytałam, ale nie wszystko jeszcze. W środę nie miałam usg tylko samą wizytę, wyniki ok, pytałam o grupę krwi, bo też mam wynik niepotwierdzony. Powiedziała mi że zeby był potwierdzony to robi się 4 oznaczenia, czyli pobiera krew 2 razy, ale nie jest to konieczne i ten wynik wystarczy, nie będę miała już drugi raz grupy krwi badanej.
Na usg idę dziś o 17 prywatnie. Powiedziała mi że nie ma potrzeby i ze może wolę przyjść 9, bo do 8 może mi wypisać zwolnienie, ale nid będę tak długo czekać bo już minął miesiąc od poprzedniego usg i już chcę zobaczyc synka. I czy synek jest nadal synkiem 😁 mąż się śmieje ze okaże się że dziewczynka i będę mogła wszystko od nowa kupować. 😊
Mi z kolei lekarz jak spytałam o teb wynik grupy krwi, ze na tym pierwszym co robilam mam wpisany niepotwierdzony, to powiedział ze trzeba faktycznie w takim razie drugi raz oznaczyć... Zwlaszcza ze w niektórych szpitalach lubią się o to doczepić zwłaszcza jak by się okazało ze trzrba robić jednak cc... Także ja będę oznaczać drugi raz, ale to pojde tak jak kic już zrobic z calym tym pozostałym kompletem ktore ok 35 tyg się robi, morfo, gbs, hiv itd. -
nick nieaktualnyCzy wasza położna środowiskowa jest zazwyczaj z tej samej poradni rodzinnej, do której należycie czy niekoniecznie?
Czy położna środowiskowa robi jakieś wpisy do książeczki zdrowia dziecka?
Coś czuję, że u Kłot akcja się rozwinęła. 😉Wik89 lubi tę wiadomość