Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykłot wrote:Dziewczyny odeszły mi wody o 2:55!!! 😱😱😱 To na 100%to, nie da się z niczym tego pomylić... Kurde ja nawet nie odpoczęłam, nie jestem gotowa, nie mamy skręconego łóżeczka, pościeli, rozka itd bo zamówiłam te rzeczy a znajomi mieli Szyc i im jeszcze materiały nie przyszły 😂 masakra. Mój mąż będzie musiał sam ogarnąć te rzeczy.
Dzwoniłam do swojej położnej i uspokojala mnie żebym sobie kąpiel wzięła, coś zjadła i widzimy się koło 6 w szpitalu 😱kłot lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kłot, ale emocje, trzymam kcuki! 😊 na pewno dacie sobie swietnie rade - Ty w szpitalu, a maz w domu, najwyzej mama czy ktos inny z rodziny pomoga! ✊ Tez bym chciala, zeby w domu odeszly mi wody i zeby na spokojnie po jakims czasie pojechac do szpitala, to najlepszy scenariusz 😀
Annia, super, ze jestescie juz w domu, razem. Kupicie pare ciuszków 50 i wystarczy, Miki na pewno zacznie teraz przybierac na wadze i za chwile te najmniejsze 56 beda pasowac!
Nika, a jak tam u Ciebie? my mamy ten sam tp
Sylwucha lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
KarolinaMaria wrote:A ja zaliczyłam dziś pierwszą ciążową bezsenność. Wstałam o 3.30, zjadłam coś i trochę poczytałam 🙄
Irysko, DMG, dobrze kojarzę, że robiłyście USG III trym w serafinie? Chcę się tam umówić. Polecacie?12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Iryska wrote:Tak , robiłyśmy tam. Mi się podobało, pani doktor bardzo dokładnie wszystko badała i opowiadała co widać akurat na ekranie. Jedynie co mi się nie podobało, to to, że nie chciała zmierzyc szyjki i to że jeśli się chce nagranie na płycie to kasują 100 zł😜
O tym nagraniu na płycie czytałam... tutaj w okolicy wszędzie tyle to kosztuje. Jedynie w gyncentrum w Kato płaciłam 50 zł za nagranie genetycznego, na połówkowych już nie brałam. Teraz planuję wziąć tylko zdjęcia. Biznes im się kręci 😁Iryska lubi tę wiadomość
🦄 2021 r. -
nick nieaktualny
-
Zulugula wrote:Kłot coś czuję, że szybko pójdzie 😀 tym bardziej po kfc 😅
Ja się zaczelam zastanawiac nad Rydygierem, więc czekam na relację jak już dojdziesz do siebie 😊 ale Cię zlapalo z zaskoczenia ale chyba tak najlepiej 😀 jeszcze raz kciuki i dobrego porodu!!
To Wy z Łodzi jesteście? -
nick nieaktualnyKłot, to cię wzięło z zaskoczenia. 😉 Nawet nie zdążyłaś wypocząć od pracy. Szalone tempo. 😉 Ale może to i dobrze, nie miałaś czasu, żeby się zestresować. 😊 Dawaj nam tu znać, jak sytuacja się rozwija. 😉
Kic, ja bym się nie zdecydowała na położniczy obrót zewnętrzny. Ewentualnie ratowałabym się innymi sposobami, nawet tym o czym ci wspominałam - osteopatyczny obrót dziecka.
Położniczy obrót niesie jednak za sobą duże ryzyko: po pierwsze może się nie udać, a spowoduje skurcze macicy, dziecko może się owinąć pępowiną, pępowina może mu się gdzieś zacisnąć albo nawet zrobić supeł, może się nawet łożysko zacząć odklejać..
Przygotujesz się do porodu sn, a jak przyjdzie co do czego, to też może coś się wydarzyć, że potrzeba będzie zrobić CC i wtedy ten obrót będzie na darmo.
Ale rozumiem cię, bo mnie też by to bardzo stresowało, może nawet bardziej niż ciebie, bo u mnie to pierwszy poród.. ty masz już jeden poród sn za sobą.kic83, kłot lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKic... Wczytałam się w ten obrót. Ja bym się osobiście nie zdecydowała. A miałam 2x CC z innego powodu. Nie jest to takie straszne jak mówią wszyscy, ale wydaje mi się, że obrót niesie ze sobą większe ryzyko...
Decyzja należy do Ciebie i jakakolwiek podejmiesz, będziemy Cię wspierać! ❤️kic83 lubi tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Siedzę na krzywej, ale tu jakiś dziwny system jest
pobrali mi na czczo, każą czekać 15 min, zawołają mnie i dadzą do wypicia dopiero glukoze. Pierwszy raz tak mam...
-
KŁOT,
to zaszalałaś!!! 37tc a Ty rodzisz, nieźle!
Powodzenia 🤞 Wszystko będzie dobrze!
Ja zaraz jadę na przeciwciała,morfologię+mocz+hbs,HIV,vdrl,hcv, grupę krwi!
SzalonaOna, Wik89, kłot lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Dziewczyny ale w temacie owinięcia pępowina wiecie że około 40-50% procent dzieci jest owiniętych w brzuchu i raz się owijają, odwijają? Mój nie był owinięty na usg, później był, później nie był i w szpitalu mówili że nawet gdyby był to po to poród idzie pod KTG żeby monitorować akcje serca dziecka i że samo owinięcie nie jest groźne.
Sylwia już rozumiem o co chodzi, ja mam pajace NB z Cartersa a nie bodziaki!KarolinaMaria, calanthe lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Dziewczyny
dziękuję za wsparcie, jesteście kochane 😚
Zobaczymy co będzie w poniedziałek, niech lepiej fika 😉Edyciak, Stokrotka027 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Sylwucha wrote:Kłot, nie przejmuj sie wyprawką. Mąż zakończy temat 😊 Jeszcze niedawno pytałam kto przede mną rodzi i proszę 😉 Od poniedziałku dzidziuś mógł przyrosnąć nawet 200 g, także spokojnie. Dajesz Kłot! Będzie dobrze 😊
Tak w ogóle od odejścia wód można tyle czekać ? Myślałam, że to od razu dzida do szpitala.
Jeśli są czyste i masz ujemny GBS to spokojnie nawet do 5-8h możesz jechac do szpitala, jesli wody są zielone no to natychmiast. I odejście wód to nie poczatek porodu, dopiero od skurczymoja koleżanka po odejściu wód to nawet rozwarcia nie miała, dopiero po 6h zaczęło jej się cos tam dziac z szyjka
Sylwucha lubi tę wiadomość
💙
💗