X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Jednorożec, ja na jednej z pierwszych wizyt wypytałam lekarza o podstawowe leki i powiedział, że Apap można brać MAKSYMALNIE 3 razy dziennie po 2 tabletki, ale to jest maksymalna dawka dzienna!!
    Ja jak raz mnie turbo głowa bolała, to wzięłam 2 tabletki i ja ręką odjął 😉 a i mówił że jak stan podgorączkowy, powyżej 37,5 to najlepiej żeby lekarz zobaczył 👍
    I mój gin mówił że w ciąży paracetamol najbezpieczniejszy jest właśnie w Apapie, bo jest najlepiej przebadany i najczystszy.

Dziękuję zadzwoniłam do mojego to nakrzyczał na mnie że mam czelność dzwonić. Odesłał mnie do rodzinnego a jak ja pójdę do rodzinnego to za raz będzie że covid.
    Dopóki nie będzie źle to lecze się sama boję się nie o siebie a o fasolkę zwłaszcza po radach internetu pod tytułem idź do lekarza bo już prawdopodobnie ronisz

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

11.07 - pechrzyk ciążowy i żółtkowy 😍
    Czekamy na ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dziewczyny, tak się zastanawiam, na start się kupuje pampersy w rozmiarze 1? Te 2-5 kg??
    I doradźcie mi, lepiej kupić większą paczkę jednej firmy np. Pampers Premium 78 szt.
    Czy lepiej kupić mniejsze paczki 2-3 firm np. Pampers, Dada, Bambiboo i sprawdzić co uczula dziecko a co nie?
    I w sumie to ile tych pampersów kupić na start? 🙈
    W ogóle to Dada 1 jest tak samo duże jak Pampers 0. Ja miałam Pampers Premium

Lalia lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Dziękuję dziewczyny za pomoc ❤
    Kicku, świetna fotorelacja :D
    Te majty są strasznie creepy.
    Dziś robiłam zakupy dla mnie aby mieć już większość rzeczy, następnym razem będą dla dzidziucha :)

Jaką książke o karmieniu piersią polecacie? Widziałam dobre opinie o "po prostu piersią".

Anetka
    bardzo dobra książka, polecam, sama ją mam, dużo wyjaśnia!

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie, wszystko jest dobrze 😊 Gucio waży już 1150g i idzie w 59 centylu, wiec chyba całkiem dobrze :)
    Kolejna wizyta 2 października

fda6df4bc224.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 13:42

Annia, KarolinaMaria, calanthe, SzalonaOna, kic83, kłot, Wik89, kar_oliv, Zulugula, Lalia, Sylwucha, casteam, Ounai, kiniusia270, Stokrotka027, Edyciak, doomi03, dmg111, Marti29, Ewa88 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dziewczyny, tak się zastanawiam, na start się kupuje pampersy w rozmiarze 1? Te 2-5 kg??
    I doradźcie mi, lepiej kupić większą paczkę jednej firmy np. Pampers Premium 78 szt.
    Czy lepiej kupić mniejsze paczki 2-3 firm np. Pampers, Dada, Bambiboo i sprawdzić co uczula dziecko a co nie?
    I w sumie to ile tych pampersów kupić na start? 🙈
    Ja kupowalam 2 małe paczki 1, bo nie wiedziałam jak duże dziecko, i ile. W nich pochodzi no i. Właśnie czy nie będą odparzać itd. 2 kupowalam już duże. A w. Razie w 1 zawsze Możesz zmienić czy coś

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti29 wrote:
    Jak różowo 😉 bardzo ładne rzeczy
    No w końcu będzie 4 baba w domu! ❤️ Mąż zwariuje.jak wszystkie będziemy mieć okres 😂

Stokrotka027, Marti29 lubią tę wiadomość

• Annia Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Pampersów mam rozmiar 1 z Pampers Premium i Pampers Pure i oba są okej.

Inga gratuluję. Śliczny maluszek. 💕

Inga28, Lalia lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kłot wrote:
    Dziewczyny niestety akcja nie postępuje od odejścia wód :/ leżałam chwilę na porodówce, było u mnie 2 lekarzy, badali szyjkę, myślałam już wtedy że umrę z bólu bo tak mocno to robili, szyjka jest twarda, zamknięta, na prawie 4 cm... Żadnych skurczy, no może delikatne pojawiły się skoki, jak to polozna powiedziała stawianie się. Dostałam czopki które mają trochę ta szyjkę zmiękczyć i podziałać jakoś na nią. Położyli mnie na patologii ciazy i mamy czekać do jutra a jak przez noc nic się nie wydarzy to będą indukować oksytocyną. Mam nadzieję że jednak się coś ruszy :/ wody dalej się sączą z odrobina krwi. Mąż może być podczas porodu ale polozna powiedziała że musi kupić sobie jednorazowy fartuch i już później jak mnie przenieśli na patologię to nie mógł wejść, podał mi tylko przez pielęgniarkę podkłady (bo okazało się że mam za małe), kupił stanik do karmienia i jeszcze dodatkowe majtki siateczkowe.
    W ktg wszystko ok, martwi mnie ze nie mam wyniku GBS, podali mi podobno 1 dawkę i powinnam dostać już kolejna. Miałam też usg, mały waży 2700 g więc podobno jak na moją posturę to dobrze 😍
    Spróbuję się teraz przespać bo spałam z 2 godziny tylko...
    Ojej! Szkoda, że tak chlusnelo i nic poza tym :/ale trzymamy kciuki, żeby jeszcze samo się rozkręciło! Mi lekarze mówili, że jak wody odchodzą bez skurczy, to jakoś tak od dupy strony poród się zaczyna. Ale dasz radę! Czekamy na jakieś info. Teraz odpocznij i zbieraj siły, lada chwila synek będzie z Tobą 😍

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Kłot jestem z Tobą myślami, bardzo Cię wspieram. Będzie dobrze, tak czy siak niedługo twój synek będzie z Tobą. Lekarze mówili ile możecie czekać?

Anetka dla mnie najlepsze były z Bella Mama majty. Najbardziej przewiewne. Weź dużo. Mi 2 pary zakrwawily się i były nie do użycia w ciągu kilku godzin mimo podkładów, a i tak po CC krwawienie jest mniejsze. Podkłady mam tylko Bella Mama i jestem zadowolona.

My mamy monitor oddechu ale dla nas od samego początku to był must have.

Kic jak napisałaś, że pakujesz torbę do szpitala to się przeraziłam najpierw, że coś się dzieje!

Lalia - 💕❤️💕❤️💕

Dziewczyny nawet nie wiecie jak dobrze jest być znowu w domu!

Była u nas położna rodzinna, Mikołaj przybral od wczoraj 100g i waży 3 kg! Powiedziała, że jeśli dobrze tak je z piersi to nie muszę dokarmiać MM. 🤩
    Mi mówili, że jak czyste wody, to czekają do 24h na akcje. Takze sporo w sumie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    My po wizycie, wszystko jest dobrze 😊 Gucio waży już 1150g i idzie w 59 centylu, wiec chyba całkiem dobrze :)
    Kolejna wizyta 2 października

fda6df4bc224.jpg
    Ale piękny 😍😍😍

Inga28 lubi tę wiadomość

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Dziękuję zadzwoniłam do mojego to nakrzyczał na mnie że mam czelność dzwonić. Odesłał mnie do rodzinnego a jak ja pójdę do rodzinnego to za raz będzie że covid.
    Dopóki nie będzie źle to lecze się sama boję się nie o siebie a o fasolkę zwłaszcza po radach internetu pod tytułem idź do lekarza bo już prawdopodobnie ronisz

Co za lekarz, skoro dał Ci numer to przecież to normalne, że możesz do niego zadzwonić, czego się spodziewał. I jeszcze nakrzyczał, jakby normalnie nie mógł.
    Jeśli masz gorączke i boli Cie głową to spróbuj może też zimne okłady na czoło, mi dawały sporą ulgę, nawet przy zwykłym bólu głowy.

O ❤️
    Z ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia - o której masz wizytę? :)

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga, piekny!
    To teraz wizytujemy z Gustawami tego samego dnia :)

Lalia, Inga28 lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • kłot Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie, do 24h mogą czekać, u mnie była czysta woda ale później pojawiło się podbarwione krwia i teraz też trochę krwi jest, ale nie wiem czy to nie przez naruszenie szyjki bo tak mocno ja badali. Była mnie odwiedzić też moja znajoma lekarka która tu pracuje, bardzo miło z jej strony i fajnie mieć kogoś znajomego w szpitalu 😍

SzalonaOna, Lalia, Annia, Edyciak, dmg111 lubią tę wiadomość

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2020, 14:17

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kłot wrote:
    No dokładnie, do 24h mogą czekać, u mnie była czysta woda ale później pojawiło się podbarwione krwia i teraz też trochę krwi jest, ale nie wiem czy to nie przez naruszenie szyjki bo tak mocno ja badali. Była mnie odwiedzić też moja znajoma lekarka która tu pracuje, bardzo miło z jej strony i fajnie mieć kogoś znajomego w szpitalu 😍
    Czyli teoretycznie powinno czekać tylko do tej 2.55... No ciekawe. Może też coś po tym badaniu ruszy u Ciebie? :)

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Dziękuję dziewczyny za pomoc ❤
    Kicku, świetna fotorelacja :D
    Te majty są strasznie creepy.
    Dziś robiłam zakupy dla mnie aby mieć już większość rzeczy, następnym razem będą dla dzidziucha :)

Jaką książke o karmieniu piersią polecacie? Widziałam dobre opinie o "po prostu piersią".

Anetka jeśli myślisz, że te majty są creepy to poczekaj aż na żywo zobaczysz podkłady bella 🤣🤣

Lalia, Anet.kaa, Annia, Julik lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłot, trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie. A czy Tobie przypadkiem nie doradzali CC z uwagi na budowę ciała? Może uda się naturalnie ;)

🦄 2021 r.
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Zulu z tymi hemoroidami to jest przechlapane :P Nie martw się, mi czasem też wychodzi i potem się chowa do środka, tak to już z nimi jest. Ja mam powiększone chyba od bardzo dawna, u nas to rodzinne ale też od tzw. siedzenia na dupie to się robi i nieregularnych wypróżnień. Ja gdy mam jakieś pęknięcie ect. to smaruje sobie żelem ProRectal, bezpieczny dla kobiet w ciąży, tylko on jest taki, że najlepiej na noc smarować bo potem taki kisiel jest :D hehe

W aptece babeczka dała mi jakąś maść, mam nadzieję że pomoże, plus puder z polecenia Sylwii :) pociesza mnie to co mówisz, że się chowają, ja mam pierwszy raz w zyciu i jestem przerażona , że to takie spore jest i że to już tak zostanie na zewnątrz 😄

kar_oliv lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 19:25

💙
    💗
‹‹ 1525 1526 1527 1528 1529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ