Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia wrote:Jednorożec, ja na jednej z pierwszych wizyt wypytałam lekarza o podstawowe leki i powiedział, że Apap można brać MAKSYMALNIE 3 razy dziennie po 2 tabletki, ale to jest maksymalna dawka dzienna!!
Ja jak raz mnie turbo głowa bolała, to wzięłam 2 tabletki i ja ręką odjął 😉 a i mówił że jak stan podgorączkowy, powyżej 37,5 to najlepiej żeby lekarz zobaczył 👍
I mój gin mówił że w ciąży paracetamol najbezpieczniejszy jest właśnie w Apapie, bo jest najlepiej przebadany i najczystszy.
Dziękuję zadzwoniłam do mojego to nakrzyczał na mnie że mam czelność dzwonić. Odesłał mnie do rodzinnego a jak ja pójdę do rodzinnego to za raz będzie że covid.
Dopóki nie będzie źle to lecze się sama boję się nie o siebie a o fasolkę zwłaszcza po radach internetu pod tytułem idź do lekarza bo już prawdopodobnie roniszDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
11.07 - pechrzyk ciążowy i żółtkowy 😍
Czekamy na ❤️ -
Lalia wrote:Dziewczyny, tak się zastanawiam, na start się kupuje pampersy w rozmiarze 1? Te 2-5 kg??
I doradźcie mi, lepiej kupić większą paczkę jednej firmy np. Pampers Premium 78 szt.
Czy lepiej kupić mniejsze paczki 2-3 firm np. Pampers, Dada, Bambiboo i sprawdzić co uczula dziecko a co nie?
I w sumie to ile tych pampersów kupić na start? 🙈Lalia lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Anet.kaa wrote:Dziękuję dziewczyny za pomoc ❤
Kicku, świetna fotorelacja
Te majty są strasznie creepy.
Dziś robiłam zakupy dla mnie aby mieć już większość rzeczy, następnym razem będą dla dzidziucha
Jaką książke o karmieniu piersią polecacie? Widziałam dobre opinie o "po prostu piersią".
Anetka
bardzo dobra książka, polecam, sama ją mam, dużo wyjaśnia!Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
My po wizycie, wszystko jest dobrze 😊 Gucio waży już 1150g i idzie w 59 centylu, wiec chyba całkiem dobrze
Kolejna wizyta 2 października
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 13:42
Annia, KarolinaMaria, calanthe, SzalonaOna, kic83, kłot, Wik89, kar_oliv, Zulugula, Lalia, Sylwucha, casteam, Ounai, kiniusia270, Stokrotka027, Edyciak, doomi03, dmg111, Marti29, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLalia wrote:Dziewczyny, tak się zastanawiam, na start się kupuje pampersy w rozmiarze 1? Te 2-5 kg??
I doradźcie mi, lepiej kupić większą paczkę jednej firmy np. Pampers Premium 78 szt.
Czy lepiej kupić mniejsze paczki 2-3 firm np. Pampers, Dada, Bambiboo i sprawdzić co uczula dziecko a co nie?
I w sumie to ile tych pampersów kupić na start? 🙈 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykłot wrote:Dziewczyny niestety akcja nie postępuje od odejścia wód
leżałam chwilę na porodówce, było u mnie 2 lekarzy, badali szyjkę, myślałam już wtedy że umrę z bólu bo tak mocno to robili, szyjka jest twarda, zamknięta, na prawie 4 cm... Żadnych skurczy, no może delikatne pojawiły się skoki, jak to polozna powiedziała stawianie się. Dostałam czopki które mają trochę ta szyjkę zmiękczyć i podziałać jakoś na nią. Położyli mnie na patologii ciazy i mamy czekać do jutra a jak przez noc nic się nie wydarzy to będą indukować oksytocyną. Mam nadzieję że jednak się coś ruszy
wody dalej się sączą z odrobina krwi. Mąż może być podczas porodu ale polozna powiedziała że musi kupić sobie jednorazowy fartuch i już później jak mnie przenieśli na patologię to nie mógł wejść, podał mi tylko przez pielęgniarkę podkłady (bo okazało się że mam za małe), kupił stanik do karmienia i jeszcze dodatkowe majtki siateczkowe.
W ktg wszystko ok, martwi mnie ze nie mam wyniku GBS, podali mi podobno 1 dawkę i powinnam dostać już kolejna. Miałam też usg, mały waży 2700 g więc podobno jak na moją posturę to dobrze 😍
Spróbuję się teraz przespać bo spałam z 2 godziny tylko... -
nick nieaktualnyAnnia wrote:Kłot jestem z Tobą myślami, bardzo Cię wspieram. Będzie dobrze, tak czy siak niedługo twój synek będzie z Tobą. Lekarze mówili ile możecie czekać?
Anetka dla mnie najlepsze były z Bella Mama majty. Najbardziej przewiewne. Weź dużo. Mi 2 pary zakrwawily się i były nie do użycia w ciągu kilku godzin mimo podkładów, a i tak po CC krwawienie jest mniejsze. Podkłady mam tylko Bella Mama i jestem zadowolona.
My mamy monitor oddechu ale dla nas od samego początku to był must have.
Kic jak napisałaś, że pakujesz torbę do szpitala to się przeraziłam najpierw, że coś się dzieje!
Lalia - 💕❤️💕❤️💕
Dziewczyny nawet nie wiecie jak dobrze jest być znowu w domu!
Była u nas położna rodzinna, Mikołaj przybral od wczoraj 100g i waży 3 kg! Powiedziała, że jeśli dobrze tak je z piersi to nie muszę dokarmiać MM. 🤩 -
nick nieaktualny
-
Jednorożec89 wrote:Dziękuję zadzwoniłam do mojego to nakrzyczał na mnie że mam czelność dzwonić. Odesłał mnie do rodzinnego a jak ja pójdę do rodzinnego to za raz będzie że covid.
Dopóki nie będzie źle to lecze się sama boję się nie o siebie a o fasolkę zwłaszcza po radach internetu pod tytułem idź do lekarza bo już prawdopodobnie ronisz
Co za lekarz, skoro dał Ci numer to przecież to normalne, że możesz do niego zadzwonić, czego się spodziewał. I jeszcze nakrzyczał, jakby normalnie nie mógł.
Jeśli masz gorączke i boli Cie głową to spróbuj może też zimne okłady na czoło, mi dawały sporą ulgę, nawet przy zwykłym bólu głowy.O ❤️
Z ❤️ -
nick nieaktualny
-
No dokładnie, do 24h mogą czekać, u mnie była czysta woda ale później pojawiło się podbarwione krwia i teraz też trochę krwi jest, ale nie wiem czy to nie przez naruszenie szyjki bo tak mocno ja badali. Była mnie odwiedzić też moja znajoma lekarka która tu pracuje, bardzo miło z jej strony i fajnie mieć kogoś znajomego w szpitalu 😍
SzalonaOna, Lalia, Annia, Edyciak, dmg111 lubią tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
nick nieaktualnykłot wrote:No dokładnie, do 24h mogą czekać, u mnie była czysta woda ale później pojawiło się podbarwione krwia i teraz też trochę krwi jest, ale nie wiem czy to nie przez naruszenie szyjki bo tak mocno ja badali. Była mnie odwiedzić też moja znajoma lekarka która tu pracuje, bardzo miło z jej strony i fajnie mieć kogoś znajomego w szpitalu 😍
-
Anet.kaa wrote:Dziękuję dziewczyny za pomoc ❤
Kicku, świetna fotorelacja
Te majty są strasznie creepy.
Dziś robiłam zakupy dla mnie aby mieć już większość rzeczy, następnym razem będą dla dzidziucha
Jaką książke o karmieniu piersią polecacie? Widziałam dobre opinie o "po prostu piersią".
Anetka jeśli myślisz, że te majty są creepy to poczekaj aż na żywo zobaczysz podkłady bella 🤣🤣Lalia, Anet.kaa, Annia, Julik lubią tę wiadomość
💙
💗 -
kar_oliv wrote:Zulu z tymi hemoroidami to jest przechlapane
Nie martw się, mi czasem też wychodzi i potem się chowa do środka, tak to już z nimi jest. Ja mam powiększone chyba od bardzo dawna, u nas to rodzinne ale też od tzw. siedzenia na dupie to się robi i nieregularnych wypróżnień. Ja gdy mam jakieś pęknięcie ect. to smaruje sobie żelem ProRectal, bezpieczny dla kobiet w ciąży, tylko on jest taki, że najlepiej na noc smarować bo potem taki kisiel jest
hehe
W aptece babeczka dała mi jakąś maść, mam nadzieję że pomoże, plus puder z polecenia Sylwiipociesza mnie to co mówisz, że się chowają, ja mam pierwszy raz w zyciu i jestem przerażona , że to takie spore jest i że to już tak zostanie na zewnątrz 😄
kar_oliv lubi tę wiadomość
💙
💗