Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia wrote:Anetka,
-ja mam majtki siateczkowe z Bella i z BabyOno, moim zdaniem Bella są bardziej miękkie, a BabyOno bardziej biodrówki, ale szczerze powiedziawszy praktycznie żadnej różnicy
-podkłady mam z Bella i z Canpola. Z Belli mam zamiar używać w szpitalu i w pierwszych dniach w domu, canpol później. Z Belli są OGROMNE, ale nie mają kleju i dzięki temu są ponoć najlepsze
-podkłady higieniczne to szczerze nie wiem czy to ma jakieś większe znaczenie, ja się sugerowałam głównie rozmiarem i 90x60 mam z Canpola, a 50x60 z akuku
-nakładki na sutki służą Ci do karmienia, dziecko nie chwyta bezpośrednio za brodawkę tylko za taką cienką silikonową nakładkę. Muszle laktacyjne służą trochę jak wkładki laktacyjne chyba, to takie plastikowe pojemniczki, po prostu masz je w staniku i łapią Ci mleko. Gdzieś widziałam że laska je używała podczas karmienia, że karmiła jednym cycem a z drugiego cyca spływało do muszli a potem zmiana, a to co złapała do muszli to przechowywała
Anetka, Stokrotka dzięki za informację o pieluchach!jak na początku sutki bolą to najlepiej jest wywalić cyca na zewnątrz, ale jeśli nie ma się takiej możliwości, żeby sobie był luzem to wtedy smarujesz sutek lanolina6, nakładasz muszle, na to biustonosz i sutek ma tam przestrzeń, wietrzy się i szybciej goi
reszta się zgadza, tzn funkcja nakładek.
Jednorożec, apap co 8h i starać się nie przekraczać 1000mg na dobę.Anet.kaa, Lalia, Edyciak lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Inga, Gutek przesłodki 😍😍
Motylku, wizytuje o 16:40 😉
Zulu, zgadzam się co do podkładów Bella 🤣 jak zobaczyłam to nie mogłam uwierzyć 🤣Zulugula, SzalonaOna, Anet.kaa, Annia lubią tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Czy któraś używała
Multi-Mam Żelowe kompresy do leczenia bolesnych sutków?Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Nikaa92 wrote:Dobrze Sylwia ze atenka tak reaguje, tez mam sunie niby wysterylizowana ale zrobiła się agresywna na obcych, jak ktoś obcy jej nie podpasuje na ulicy i podejdzie za blisko mnie to się rzuca, do domu nikt kogo nie zna nie posiedzi spokojnie bo szczeka caly czas chyba ze ja zamkniemy to robi się spokojniejsza oczywiście takie akcje jak nie ma mojego męża przy mnie. Mam nadzieje ze położna sie jej nie wystraszy albo zeby przyszla jak moj bedzie xD staramy się nad nią pracować ale jest ciezko 😔
-
Ounai wrote:Tak ja! Polecam z całego serca. Są milion razy lepsze niż lanolina. Ja je nosiłam cały czas. Nie trzeba zmywac do karmienia. Jeden płatek nakładałam kilka razy nawet. Do karmienia ściągałam, składałam i po karmieniu znowu nakładałam. Po 3 dniach przestałam płakać z bólu (nie to, że wcale nie bolało, ale różnica była ogromna, a przy lanolinie prawie nie widziałam różnicy). Są warte swojej ceny i myślę że 1 opakowanie powinno wystarczyć. Ja miałam pół opakowania i już nie używam bo ból jest bardzo znikomy, nie przeszkadza mi już.
mnie coś czuje, że sutki będą boleć mocno, bo już nieraz aż pulsują z bólu. Smarowałam Lanoliną z Medeli ale nie wiele pomogła.
-
Zulu ja w poprzedniej ciąży też zmagalam się z hemoroidem ale wlansie smarowałam jakas maścią i nie dawał żadnych objawów
później znikł. I narazie spokój. Ale apropos... ostatnio na szkole rodzenia położna opowiadała o młodej kobitce ktora kilka lat chodziła z hemoroidem który był już wielkości pięści 😳😳😳😳 bo bała sie iść do lekarza... okazalo się ze to już nowotwór 😞 az ciężko mi sobie to wyobrazić jak ona siadała?!😱
Update brzuszkalecę na zakupy i na spotkanko😉
Anet.kaa, Lalia, SzalonaOna, Zulugula, kic83, Annia, Wik89, Edyciak, doomi03, dmg111, Sylwucha, kar_oliv, Marti29 lubią tę wiadomość
9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
18.01.2019r. Julciacc, kp
19.03.2020 -> Jest ❤
31.08.2020 -> usg 3 trym1.5kg
15.10.2020 -> usg 2520g
21.10.2020 -> wizyta gin -
Jednorożcu - chodzisz do lekarza prywatnie i on tak się zachował? Czy to jakiś głupek na NZF?
Zrób sobie miksture która nam zawsze pomaga - sok z 3 cytryn + główka czonsku + pół szklanki przegotowanej chłodnej wody, ew miód.
Jak nas cos bierze to pijemy po łyżeczce, czasami dwie rano i wieczorem. -
Annia wrote:Kłot jestem z Tobą myślami, bardzo Cię wspieram. Będzie dobrze, tak czy siak niedługo twój synek będzie z Tobą. Lekarze mówili ile możecie czekać?
Anetka dla mnie najlepsze były z Bella Mama majty. Najbardziej przewiewne. Weź dużo. Mi 2 pary zakrwawily się i były nie do użycia w ciągu kilku godzin mimo podkładów, a i tak po CC krwawienie jest mniejsze. Podkłady mam tylko Bella Mama i jestem zadowolona.
My mamy monitor oddechu ale dla nas od samego początku to był must have.
Kic jak napisałaś, że pakujesz torbę do szpitala to się przeraziłam najpierw, że coś się dzieje!
Lalia - 💕❤️💕❤️💕
Dziewczyny nawet nie wiecie jak dobrze jest być znowu w domu!
Była u nas położna rodzinna, Mikołaj przybral od wczoraj 100g i waży 3 kg! Powiedziała, że jeśli dobrze tak je z piersi to nie muszę dokarmiać MM. 🤩
Annia, bardzo się cieszę, że odżywasz. Należało Ci się!
Kłot, zdrzemnij się bo nie ma nic gorszego jak poród jak jesteś niewyspana. Nabierz siłBOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
nick nieaktualny
-
Kkasiu piękny brzuszek!!!
Inga, ale ekstra zdjęcia Ci Andrzej zrobił 😍😍😍
Na tym drugim Guciu troche wygląda jakby miał taką zadziorną minę i pokazywał środkowego paluszka 🤣kkasia, Lalia, Inga28 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy na gbs można iść w 34+3 czy dopiero od 35+0 wiem ze głupie pytanie ale nadal mam problem z tymi tygodniami jak to liczą lekarze 😂
9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
18.01.2019r. Julciacc, kp
19.03.2020 -> Jest ❤
31.08.2020 -> usg 3 trym1.5kg
15.10.2020 -> usg 2520g
21.10.2020 -> wizyta gin -
Ounai wrote:Muszle nie służą do łapania mleka tylko do wietrzenia sutka
jak na początku sutki bolą to najlepiej jest wywalić cyca na zewnątrz, ale jeśli nie ma się takiej możliwości, żeby sobie był luzem to wtedy smarujesz sutek lanolina6, nakładasz muszle, na to biustonosz i sutek ma tam przestrzeń, wietrzy się i szybciej goi
reszta się zgadza, tzn funkcja nakładek.
Jednorożec, apap co 8h i starać się nie przekraczać 1000mg na dobę.
A widzisz Ounai, czyli u mamyginekolog najbardziej adekwatny opis, niemal słowo w słowo jak Twój 👌👌👌
Poszukam też tych żelowych okładów, warto cyce ratować czym się da 💪💪
Sorki, że tak wprost, ale po prostu chodziłaś po mieszkaniu z gołym cycem na wierzchu całkiem czy po prostu bez stanika, bez wkładek tylko w jakiejś luźniej bluzce??Ounai lubi tę wiadomość
-
kkasia wrote:Dziewczyny czy na gbs można iść w 34+3 czy dopiero od 35+0 wiem ze głupie pytanie ale nadal mam problem z tymi tygodniami jak to liczą lekarze 😂
Dopiero od 35t0d uznają u mnie w szpitalu, i tak też idę równo na 35t0d w poniedziałekkkasia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Aniu, strasznie się cieszę, że w domu Ci dużo lepiej a mąż jest zakochany w synku. Z każdym dniem będzie teraz coraz lepiej i lepiej. Cudownie że jesteście już wszyscy razem ❤ Podeślij nam tu jakieś zdjęcia Mikusia abyśmy miały się nad czym porozczulać 😍
Qunai super te lekcje chustowania, my na pewno skorzystamy bo chustę też już mamy, dostaliśmy w prezencje. Martulka taka słodka.malutka jest ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 14:45
Ounai, Lalia lubią tę wiadomość
-
Annia
ale się cieszę że Miki tak pięknie przybiera, że masz męża obok siebie, że wszystko u Was dobrze 💙
Nic się nie dzieje, mam lepszy dzieńi już 35tc, więc stwierdziłam że ogarnę ten temat 😚
Podeślij jakieś foty MikiegoOunai, Lalia lubią tę wiadomość
[/url]
Annia wrote:Co do Pampersów mam rozmiar 1 z Pampers Premium i Pampers Pure i oba są okej.
Inga gratuluję. Śliczny maluszek. 💕
Calanthe, ja mam 4,6m a mąż ma 5,2m. Dla mnie na kieszonkę to jest minimum długości. 4,2m byłoby ok do kangurka ale do kieszonki by mi brakło. W tej chwili noszę rozmiar duże L.
Jednorożec, współczuję, co za gość wrednyto po co numer podawał?
Klot, krew może być po masażu.
Inga, gratulacje! Śliczny chłopiec 💓calanthe, Inga28 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Nie pamiętam która z Was pytała o przegryzki do szpitala:
wezmę wodę i soki w małych plastikowych butelkach, wafle ryżowe, biszkopty i gofry bez cukru, batony energetyczne, owoce również jak da radę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 15:34
kkasia, Iryska, Lalia lubią tę wiadomość
[/url]
Anet.kaa wrote:Jednorożcu - chodzisz do lekarza prywatnie i on tak się zachował? Czy to jakiś głupek na NZF?
Zrób sobie miksture która nam zawsze pomaga - sok z 3 cytryn + główka czonsku + pół szklanki przegotowanej chłodnej wody, ew miód.
Jak nas cos bierze to pijemy po łyżeczce, czasami dwie rano i wieczorem.
Właśnie prywatnie 150 zeta mu płacę za kazym razem on jest dziwny tyle że dobry .
Wczoraj sobie to zrobiłam przed chwilą mąż mnie tym napoił i już nie jest mi zimno tylko gorąco a po termometr boję się się sięgać bo jak mi za 40 wydzie to zejdą na zawałDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
11.07 - pechrzyk ciążowy i żółtkowy 😍
Czekamy na ❤️