Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, o tym Waszym szpitalu we Wrocławiu to wczoraj w radiu mówili, że to nie tylko dramat dla rodzących, ale też dla pacjentek ginekologicznych, a zwłaszcza onkologicznych, że dla większości osób ta decyzja jest niezrozumiała... Mam nadzieję że szybko ją zmienią skoro jest aż tyle głosów sprzeciwu i będziecie mogły spokojnie rodzić 😘
Ja mam u siebie w mieście jeden szpital i to pierwszy stopień referencyjnosci, więc nawet się na niego nie nastawiam. Muszę jechać 40-50 km do Rzeszowa, tam na szczęście są 4 porodówki i wszystkie z 3 stopniem referencyjnosci 👍
Pytałam ostatnio położną jaka szansa jest, że odeślą mnie do innego szpitala z powodu braku miejsc skoro w tym konkretnym pracuje mój lekarz prowadzący oraz indywidualna położna, to powiedziała że na pewno mam większe szanse że mnie przyjmą niż inne pacjentki ale gwarancji nie mam i że ostatnio mieli taką sytuację że odsyłali pacjentkę do Przemyśla 😳😳😳 jakieś 120 km! To przecież chore.. -
KarolinaMaria wrote:Dziewczyny, jak już jesteśmy przy temacie stopek, to jaki rozmiar skarpetek kupowałyście na początek? 😂 akurat tego nie ogarniam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2020, 12:36
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Laski, nadrabiam Was. Zaskakujące ile można zrobić jak się nie siedzi na forum
Mój mąż ostatnio piekł ciasta do pracy a potem poszedł do pracy po 3 tyg w domu wiec wrócił jakby mu nagle przy wyrębie lasu kazali pomagać - zmęczony jak nigdy a w domu syf
Miałam odsypiać ale nakarmiłam małą i stwierdziłam że nie jestem jakaś totalnie padnięta więc wstaję, zwłaszcza że jutro ma być położna. I tym samym pranie posortowane, pierwsze się już pierze, kuchnia sprzątnięta, kończę sprzątać salon, zostanie mi sypialnia i toaleta. Łazienkę i pokój syna mogę jutro. Nie prasuję bo teściowa jutro przyjeżdża i odsyłamy ją w sobotę więc w piątek zagonie ją do prasowaniaInaa89 lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Zulugula wrote:Wczoraj mąż złożył łóżeczko, zrobiliśmy przymiarke w sypialni i powiem Wam żarty się skończyły 😃 zrobiło się poważnie 👶
Pokaż!dmg111 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
kic83 wrote:Dobrze że przynajmniej pospałaś!
Ja wczoraj popołudnie i wieczór miałam kiepskie bo bardzo mnie coś koło po lewej stronie brzucha, ledwo na balecie i angielskim wysiedziałam
Na szczęście poleżałam, pospałam i dziś już jest dobrze!
Ja też dziś w planach mam Rosmananai torba będzie już gotowa!
Ps na liście mam tą butelkę filtrującą Daffi lub Britte, kupiłaś już taką do szpitala?kic83 lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ounai wrote:Laski, nadrabiam Was. Zaskakujące ile można zrobić jak się nie siedzi na forum
Mój mąż ostatnio piekł ciasta do pracy a potem poszedł do pracy po 3 tyg w domu wiec wrócił jakby mu nagle przy wyrębie lasu kazali pomagać - zmęczony jak nigdy a w domu syf
Miałam odsypiać ale nakarmiłam małą i stwierdziłam że nie jestem jakaś totalnie padnięta więc wstaję, zwłaszcza że jutro ma być położna. I tym samym pranie posortowane, pierwsze się już pierze, kuchnia sprzątnięta, kończę sprzątać salon, zostanie mi sypialnia i toaleta. Łazienkę i pokój syna mogę jutro. Nie prasuję bo teściowa jutro przyjeżdża i odsyłamy ją w sobotę więc w piątek zagonie ją do prasowania
Ounai
żona i matka na medal, ale ja się pytam "po co?".
Odpocznij, zrelaksuj się chociaż chwilę a nie w domu zasuwasz, chyba że lubisz?...
Dobrze przynajmniej że tesciowa będzie prasowała.
Jak mąż nie chce, nie umie, nie lubi sprzątać to może o sprzątaczce pomyślcie? Chyba że Ci kasy szkoda.
A jak Marta, jak potówki i brzuszek?
Ps dziękuję za info co do butelekWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2020, 12:42
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Lalia wrote:Sylwia, myślę, że tym małym Atomówkom jest po prostu ciasno i siedzą sobie grzecznie dopóki któraś nie zaczepi siostry, a wtedy wiadomo, trzeba oddać! 😁
Mam nadzieję, że będą dla Ciebie dzisiaj łaskawe i tylko delikatnie dawać o sobie znać, że u nich wszystko dobrze 😘
Dziewczyny, mam pytanie do Was 🤔
Pokazywałam Wam, że kupiłam śpiworek do fotelika z Sensillo i to nie taki cienki otulacz, tylko ocieplany śpiworek z wełną w środku. I teraz mam rozkminę, w co ubrać dziecko wychodząc ze szpitala, bo na próbę wsadziłam i zapiełam e tym foteliku i śpiworku pluszaka i wychodzi na to, że dziecku będzie wystawała tylko głowa 😅
W samochodzie wiadomo, rozsunę śpiworek, żeby nie miał za ciepło, ale pytanie w co ubrać synka, żeby go przetransportować ciepło od szpitala do auta 🤷♀️
Tutaj zdjęcia poglądowe 🤣
Lalia, doomi03 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Enigvaa wrote:Dobrze powiedziane KarolinaMaria! Ja nie mialam tak jak moje kolezanki niektore, ze wlasnie nie mogly sie z nikim spotykac a juz tym bardziej z chlopcami. I jakos wyszlam na ludzi i 10 dzieci nie mam. 😁 ba, wszyscy mi mowili ze szybko urodze i jak bralam slub w wieku 21 lat to slyszalam ze chodza ploty ze jestem w ciazy i dlatego 😂
Najsmieszniejsze jak ktos kiedys skomentowal „lepiej miec zlodzieja w domu niz ku*we” 🙈 az cycki opadaja.
Mam nadzieje ze mojemu nie odbije. Na razie jest na etapie malej ksiezniczki i gwiazdeczki, zakochany w dziewczecych wzorach 😍
Moze inaczej dotarło to do mnie aniżeli do innych, ale trochę mnie (mając juz 5 dzieci) nie ukrywam uraziło.02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Anetka jutro nadam paczuszkę w paczkomacie 🥰, akurat pojde do kolezanki na kawę wiec bede miala po drodze. A dzis mam zebrania u chlopcow w szkole wiec nie dam rady ogarnac 😉
Anet.kaa lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Nikaa92 wrote:Dzień dobry 😄😄 Czy wasze dzieciaczki tez tak dziwnie są ułożone w literę "C" bo mój ksiaze ma głowę nisko przy spojeniu, dupke po prawej stronie a nogi idą od prawej do lewej. I jak się rusza to kopie i wypina dupeczke xD podwójny atak na mame.
Co do przepełnienia szpitali u mnie w Gdańsku ostatnio znajoma pojechała do UCK ktory jest mega oblegany, sączyły się jej wody przez pare godzin a w szpitalu powiedzieli ze nie maja miejsca i musi jechac dalej. Po tych słowach jak chlusly wody na podłogę, pielegniarka sie spojrzała i powiedziała " no to teraz mamy dla pani miejsce". Położna na szkole rodzenia tez mówiła że jeżeli akcja jest mega zaawansowana to nawet jak nie maja miejsc to muszą przyjąć.BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ounai wrote:Biorąc pod uwagę, że teraz wspiera zimie bywa max 0 stopni to ja bym do takiego grubego Otulacza ubrała normalnie 1 warstwę, tak jak będzie w domu plus czapeczkę.
Lalia lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
kar_oliv wrote:Nika a gdzie będziesz rodzić w Gdańsku?
Mam lekarza prowadzącego z zaspy i tam chce rodzic. Wiem ze UCK jest bardziej nowoczesny ale moja mama tez pracuje na zaspie i w razie jakiś kolejnych widzimisiow cowidowych jakby maz nie mógł wejść to myślę że mama cos zaradzi, przemyci mi jedzenie itd xDkar_oliv, Lulu83 lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Ounai, jak zobaczyłam, to pomyślałam o Twoim Tymku i Martusi za rok 😭😭😍😍
https://www.facebook.com/djimprezkaa/videos/1736478309848283/?extid=67MH31816vpFHFGFWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2020, 13:15
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
kic83 wrote:Ounai
żona i matka na medal, ale ja się pytam "po co?".
Odpocznij, zrelaksuj się chociaż chwilę a nie w domu zasuwasz, chyba że lubisz?...
Dobrze przynajmniej że tesciowa będzie prasowała.
Jak mąż nie chce, nie umie, nie lubi sprzątać to może o sprzątaczce pomyślcie? Chyba że Ci kasy szkoda.
A jak Marta, jak potówki i brzuszek?
Ps dziękuję za info co do butelekkic83, Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Inaa89 wrote:Przepraszam, ale trochę zle to odebralam chyba. To zdanie które ujęłaś "10 dzieci nie mam bo wyszłam jakos na ludzi". Uważasz że jeśli ktoś ma więcej dzieci to znaczy ze cos z nim nie tak? Czyli jak ja mam juz ich więcej to było coś nie tak z wychowaniem mnie?
Moze inaczej dotarło to do mnie aniżeli do innych, ale trochę mnie (mając juz 5 dzieci) nie ukrywam uraziło.
Inaa, wydaje mi się, że Enigvie chodziło o to, że wszyscy są przekonani o tym, że dziewczynki trzeba zamykać w domu przed chłopcami, a wobec chłopców jest takie stereotypowe przekonanie że wystarczy wyposażyć w paczkę prezerwatyw i z głowy i z postów innych dziewczyn wynika, że wiele z nas się z takimi opiniami spotkało.
A to co Enigva napisała o "10 dzieci" to chyba chodziło jej o to, przynajmniej ja tak to zrozumiałam, że jej rodzice nie trzymali jej strasznie pod kloszem i zezwalali na związki i wbrew stereotypom nie ma gromadki dzieci ale w takim sensie, przepraszam za dosłowność, w sensie że się nie puszczała na prawo i lewo mając dużo dzieci i każde z kim innym.
Bo co innego planować i chcieć dużej rodziny, a co innego nie brać żadnej odpowiedzialności za swoją płodność i seks i że tak powiem "używać sobie". Myślę że Enigvie chodziło po prostu o to, że dziewczyny mają swój rozum i nie trzeba ich "chronić" przed chłopakami.
Ale rozumiem, że mogłaś to odebrać inaczej i bardziej osobiście 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2020, 13:14
Inaa89, Enigvaa, dmg111, Anet.kaa lubią tę wiadomość
-
Inaa89 wrote:Ja pierwszy raz bede wychodzić ze szpitala z noworodkiem zima i powiem szczerze, nie mam zielonego pojęcia jak bede miala ubrać synka.. Ounai a Ty dobrze kojarzę Tymka rodzilas zima? Jesli tak jak go ubralas na wyjście ze szpitala.?
Inaa89 lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Odebrałam drugą pakę pampersów. Zalozylam apke na tel. męża. Babka popatrzyła na mnie jak na debilkę i skwitowala, że dopiero co odbierałam pieluchy. Mówię jej, że to nie tylko moje dziecko 😂 Zamknęła jadaczkę 😂
Lalia, Zulugula, kic83, Inaa89, KarolinaMaria, calanthe, kar_oliv, Nowastaraczka, dmg111, Julik, Lulu83 lubią tę wiadomość