X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Haha, cos w tym jest. Moj sie smial ze musi zamontowac 16 kamer a nie 4 😂

Mnie to nawet irytują te gadki, bo jakby był syn to ma być Casanovą, a córka to przepraszam bardzo my zostać zakonnicą? ;) wiem, że to są żarty, ale uważam, że dziecko trzeba wychować dla innych, tak by potrafiło założyć rodzinę. Strasznie mnie wkurzało w moim tacie, że nie dopuszczał do siebie tego, że dorosłam i mogę się z kimś spotykać. Jak szłam na studniówkę z kolegą i on po mnie przyszedł, to mój ojciec miał zabolałą minę. Potem tematu mojego chłopaka też unikał i w sumie to tak jest do dziś, że chyba się głowi nad tym jak to możliwe, że jestem w ciąży ;D jak byłam nastolatką i miałam bliższych kolegów, to czułam się jakbym robiła coś złego, nie tak to powinno wyglądać. Nie mówię, że w wieku 13 lat będę mówiła córce 'korzystaj z życia, bzykaj się, ale pamiętaj o gumkach', ale nie będę udawać, że ona jest ciągle małą dziewczynką i liczę, że mój L też to sobie poukłada w głowie ;)

Lalia, Enigvaa, Annia lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Hahahha, Sylwia 😂😂😂 Dla pocieszenia ja też ostatnio siedziałam bez biustonosza, bo mi było mega cieplo i też patrzę w dół, potem na męża, potem znowu w dół i przerażona mówię "czy nie mam jakiś ciemnych sutkow?" a ten "już dawno się rozlały, dlatego ich nie dotykam, w ogóle Twoje cycki wyglądają tak, że boję się że dotknę i wybuchną mlekiem" 😂😂😂
    Ostatnio w księdze ciąży czytałam o tym jak parka się bzykała, i dziecko w tym czasie zapłakało po czym z cycków wybuchło mleko prosto w twarz faceta 🤣

dmg111, Lalia, Nikaa92, Zulugula, doomi03, Sylwucha, Stokrotka027 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Mnie to nawet irytują te gadki, bo jakby był syn to ma być Casanovą, a córka to przepraszam bardzo my zostać zakonnicą? ;) wiem, że to są żarty, ale uważam, że dziecko trzeba wychować dla innych, tak by potrafiło założyć rodzinę. Strasznie mnie wkurzało w moim tacie, że nie dopuszczał do siebie tego, że dorosłam i mogę się z kimś spotykać. Jak szłam na studniówkę z kolegą i on po mnie przyszedł, to mój ojciec miał zabolałą minę. Potem tematu mojego chłopaka też unikał i w sumie to tak jest do dziś, że chyba się głowi nad tym jak to możliwe, że jestem w ciąży ;D jak byłam nastolatką i miałam bliższych kolegów, to czułam się jakbym robiła coś złego, nie tak to powinno wyglądać. Nie mówię, że w wieku 13 lat będę mówiła córce 'korzystaj z życia, bzykaj się, ale pamiętaj o gumkach', ale nie będę udawać, że ona jest ciągle małą dziewczynką i liczę, że mój L też to sobie poukłada w głowie ;)
    Masz rację, ja też jestem za takim zdrowym podejście. Mój mąż też już się aż telepie jak myśli o tym, że Pola ma przyprowadzić mu do domu jakiegoś gacha, chodzić na imprezy albo zrobić tatuaż - mi mówi abym swój usunęła bo będę dawać zły przykład dziecku 🤣

KarolinaMaria, Lalia lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2020, 07:55

Anet.kaa, Sylwucha lubią tę wiadomość

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Ja też zaczynam panikować... wczoraj jak zamknęli Kliniki to pierwszy raz się popłakałam 🤦🏻‍♀️ Jak czytam, że wszystkie porodówki są przepełnione, że odsyłają pacjentki to aż mi słabo :/
    Liczę na to, że zmienią decyznę, bo robi się niezły.młyn. I tak jak Andrzej mówił - ucierpimy na tym najbardziej my...

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • doomi03 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Ja też zaczynam panikować... wczoraj jak zamknęli Kliniki to pierwszy raz się popłakałam 🤦🏻‍♀️ Jak czytam, że wszystkie porodówki są przepełnione, że odsyłają pacjentki to aż mi słabo :/

Ja jestem przerażona tym co się dzieje przez tą glupia decyzję. Przecież to nie jest tylko cios dla Klinik tylko dla wszystkich szpitalow i jednocześnie pacjentek. Jak już w przeciągu jednego dnia od zamknięcia Klinik widzę wszędzie info ze w jednym, drugim, trzecim szpitalu nie przyjęli bo brak miejsc, to ja już nie wiem gdzie mamy rodzic jakby nam się taka sytuację zdazyla. Modle się zeby w trybie na cito odwolali to durne zamknięcie widząc ze przez to wszystko inne kuleje 😒
    Teraz to nawet Borowskiej nie mogę być pewna bo jak pojadę a miejsc nie będzie to też dupa z moich planów.

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • KarolinaMaria Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ile pozostanie to w sferze żartów, będę to akceptowała. Ale jak zacznie grozić pierwszemu chłopakowi Matyldy z przedszkola to interweniuję! ;)

Lalia, Enigvaa, Inaa89, doomi03, Anet.kaa, Marti29, dmg111 lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dmg, Sylwucha ależ macie wesoło z mężami, padam 🤣🤣🤣

U nas było ciężko o bzyki i w końcu pytam męża o co chodzi, a on do mnie ze nie może się psychicznie przełamać wiedząc że nasz syn jest już taki duży, rusza się a w dodatku zdaje sobie pewnie sprawę co mama i tata robią 🙈😁
    No więc w grę wchodzą tylko zewnętrzne zamienniki, haha 🤣

Ale powiem Wam, że mój mąż jest idealnym przykładem stereotypu postrzegania ciąży przez faceta 🤔 na początku ani nie dotykał brzucha, ani nie gadał do niego, nawet o ciąży jakoś tak mówił "ciąża" jako stan, a nie że tam bobas jest 🤷‍♀️ a teraz jak brzuch większy, jak synek się rusza tak że nawet Tatuś to czuje, to zmiana o 180 stopni! To głaszcze brzuch, to się pyta czy kopie, to wysuwa swoje teorie jaki to jego syn jest mądry i ile genów po nim odziedziczył i np wie, że Tatuś nie lubi spać na prawym boku, więc synek musi kopać Mamusie żeby przekręciła się na lewy i Tatuś mógł się do niej przytulać 🤦‍♀️ 😁 no ale mega mnie to rozczula!! A widzę, że on pęka z dumy i się niesamowicie cieszy 💙

Mój tez własnie przechodzi dokladnie taka sama przemianę xD
    Jak na początku przez ponad pol ciąży nie dotykał brzucha ani sie w ogole nim nie jaral xD tak teraz sam sie przytula, dotyka, dzisiaj nawet ucho przykladal i udawal ze słucha co syn do niego gada xD... Ciekawe są te zmienne etapy u nich 😅

Lalia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja kiedyś od teściów usłyszałam, że jednak dobrze, że to chłopiec, bo chłopca łatwiej wychować w dzisiejszych czasach 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ błagam, skąd takie teorie?! 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Mój mąż zawsze się nabijał, że jak będzie miał córkę, to wyciągnie drzwi z zawiasów do jej pokoju a pierwszego chłopaka dopuści jak skończy 30 lat 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    A z synem to łatwiej, bo wystarczy powiedzieć, żeby się zabezpieczał 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Ale wiem jaki MÓJ mąż był i jest i już widzę tą jego liberalność w praktyce 🤣🤣🤣🤣 pewnie będzie jeździł po okolicy autem i wydzwaniał jak synuś pójdzie na pierwszą randkę 🤣🤣🤣

KarolinaMaria, Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Mój tez własnie przechodzi dokladnie taka sama przemianę xD
    Jak na początku przez ponad pol ciąży nie dotykał brzucha ani sie w ogole nim nie jaral xD tak teraz sam sie przytula, dotyka, dzisiaj nawet ucho przykladal i udawal ze słucha co syn do niego gada xD... Ciekawe są te zmienne etapy u nich 😅

Doomi, to jest czasem takie zabawne, ale z drugiej strony takie kochane, że nasi faceci tak stopniowo dojrzewają do tego ojcostwa 😁💙

Mnie mój mąż rozbraja jak mi tłumaczy jak to jego syn "trzyma z nim sztamę" i np jak mały mnie kopie w pęcherz i się skarżę, to mój mąż mówi że on też by mi tak robił i we dwóch by się ze mnie pośmiali jakbym się posikała 🤦‍♀️🤣
    Albo że jak syn mnie kopie jak prowadzę auto, to mąż twierdzi że mały wie że to ja prowadzę i się "boi" a jak Tatuś prowadzi to grzecznie sobie śpi 🤣🤷‍♀️

dmg111, doomi03 lubią tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze powiedziane KarolinaMaria! Ja nie mialam tak jak moje kolezanki niektore, ze wlasnie nie mogly sie z nikim spotykac a juz tym bardziej z chlopcami. I jakos wyszlam na ludzi i 10 dzieci nie mam. 😁 ba, wszyscy mi mowili ze szybko urodze i jak bralam slub w wieku 21 lat to slyszalam ze chodza ploty ze jestem w ciazy i dlatego 😂

Najsmieszniejsze jak ktos kiedys skomentowal „lepiej miec zlodzieja w domu niz ku*we” 🙈 az cycki opadaja.

Mam nadzieje ze mojemu nie odbije. Na razie jest na etapie malej ksiezniczki i gwiazdeczki, zakochany w dziewczecych wzorach 😍

Lalia, KarolinaMaria, dmg111 lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 16 września 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka027 wrote:
    Okropne uczucie mi się az płakać chce czasem, ost coraz częściej takie akcje bo mały coraz większy.

Haha oj wiem xD jak mi ostatnio napierał to az mnis pecherz piekl przez chwile i myslalam ze sie posikam. No a z kolei z drugiej strony nawet sie czasem schylić nie moge bo czuje jak mi tu syrki uciskaja przepone i zebra i mocno blokuje mi to ruch, aby tyle ze tylko z jednej strony, bo sie mlody rozplaszczyl bo jednej stronie brzucha i przytulil do mojego boku. Już nawet czkawke ostarnio zawsze w tym samym miejscu czuje 😛 klocek musial przybrać znów sporo ze juz nie chce mu się za szczególnie obracać, tylko wymahuje tymi rączkami, nóżkami, wypina dupke, a ja tylko zaciskam zęby momentami.

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, jak zobaczyłam, to pomyślałam o Twoim Tymku i Martusi za rok 😭😭😍😍

https://www.facebook.com/djimprezkaa/videos/1736478309848283/?extid=67MH31816vpFHFGF

Inaa89, Ounai lubią tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 13:33

Annia, dmg111, Anet.kaa, Sylwucha lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaa92 wrote:
    Dzień dobry 😄😄 Czy wasze dzieciaczki tez tak dziwnie są ułożone w literę "C" bo mój ksiaze ma głowę nisko przy spojeniu, dupke po prawej stronie a nogi idą od prawej do lewej. I jak się rusza to kopie i wypina dupeczke xD podwójny atak na mame.

Co do przepełnienia szpitali u mnie w Gdańsku ostatnio znajoma pojechała do UCK ktory jest mega oblegany, sączyły się jej wody przez pare godzin a w szpitalu powiedzieli ze nie maja miejsca i musi jechac dalej. Po tych słowach jak chlusly wody na podłogę, pielegniarka sie spojrzała i powiedziała " no to teraz mamy dla pani miejsce". Położna na szkole rodzenia tez mówiła że jeżeli akcja jest mega zaawansowana to nawet jak nie maja miejsc to muszą przyjąć.

Nika a gdzie będziesz rodzić w Gdańsku?

atdcgu1rjappkskg.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Ja jestem przerażona tym co się dzieje przez tą glupia decyzję. Przecież to nie jest tylko cios dla Klinik tylko dla wszystkich szpitalow i jednocześnie pacjentek. Jak już w przeciągu jednego dnia od zamknięcia Klinik widzę wszędzie info ze w jednym, drugim, trzecim szpitalu nie przyjęli bo brak miejsc, to ja już nie wiem gdzie mamy rodzic jakby nam się taka sytuację zdazyla. Modle się zeby w trybie na cito odwolali to durne zamknięcie widząc ze przez to wszystko inne kuleje 😒
    Teraz to nawet Borowskiej nie mogę być pewna bo jak pojadę a miejsc nie będzie to też dupa z moich planów.

Dokładnie! :/ Teraz to sobie możemy wybierać szpital, ale jak będzie tak jak obecnie to żadnej gwarancji nie mamy, że nas przyjmą... ehh oby zmienili tą decyzje

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuję Wam sytuacji z Chałubińskego... U nas jak szpital w Opolu był zamknięty to ościenne porodówki się zatykały i niestety odsyłano pacjentki. 😟

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Może to niekoniecznie od tego. Ja tak miałam już kilka razy. Aż zwijałam się z bólu. Po nospie przechodziło i lekarz mówił,że zwyczajnie moja macica się rozpycha i naciska na żołądek i wywołuje ból. Zawsze wieczorem mi się to zdarza jak żołądek jest po całym dniu większy. :)

A widzisz, o tym nie pomyślałam 😀

atdcgu1rjappkskg.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia jakie to słodkie 😍🥰

Lalia lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz to znow inny chyba jakiś 😅 w zadnej ciazy nie mial problemów zeby byl jakis bzyk 😛 teraz uwaza ze syn wystawia go na próbę ile wytrzymie 🤣 bo mamy zakaz, i codzien śmiejąc się pyta "a ile jeszcze dni do donoszonej? Bo chyba przed porodem pozwolisz na male co nie co zebym nie musiał dodatkowo jeszcze czekac kilku tygodni po urodzeniu " 😅
    Co wieczor kladzie rękę na brzuch,i czeka aż go kopnie, tylko doczekać się nie moze. Albo przystawia ucho do brzucha i probuje wsłuchiwać się czy cos uslyszy 🙈

Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
‹‹ 1581 1582 1583 1584 1585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ