X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2020, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa, Kic - czy ja nadal mogę Wam wysłać te ubranka? 🤦‍♀️ Wiem, że miałam zrobić to dawno temu, ale teraz wreszcie mogę na spokojnie to zrobić...

Inaa89, kic83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2020, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai - masz może jakieś leginsy ciążowe i bluzki na sprzedaż? W sensie T-shirty albo coś?

• Lalia Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo, witaj i jeszcze raz gratulacje! 😍

Sol, segregacja na rozmiary to dramat 🤣a zwłaszcza że rozmiarówka każdej firmy jest inna 🙈

Anniu najważniejsze że Mikołajek chce pierś, pomału wszystko się wyreguluje! 😘

Dziewczyny, wiem że to dziwne pytanie, ale czy rośniecie brzucha może boleć? 🤔
    "Ból" to może złe określenie, bardziej dyskomfort, ciągnięcie, kłucie itd.
    Wczoraj cały dzień autentycznie nie robiłam nic, jedyne co to byliśmy u teściów i ponad 2 h siedziałam na krześle przy stole i jak wracaliśmy to mówiłam do męża że mam mega twardy brzuch i takie uczucie jakbym się niesamowicie najadła, a wcale tak nie było i jak poleżałam to puściło. W nocy jak się przekręcałam z boku na bok to czułam jak mi brzuch ciąży. A od rana w ogóle mały mi się znowu wpakował pod żebra, tak że czuję ucisk i mi się trudno oddycha. Ale oprócz tego właśnie brzuch mnie tak jakby ciągnie, takie dziwne uczucie jakby go ktoś od środka rozciągał, tyle że w dotyku jest miękki (wiadomo, jak na ten etap ciąży). I pisałam Wam, że przytyłam 8 kg tylko że u mnie albo to się jakoś mega równo rozłożyło, albo właśnie wszystko idzie mi w brzuch i biust, bo w nogach, ramionach czy na twarzy nie przybrałam nic a nic, nawet mi tyłek zmalał bo nie ćwiczę 🤦‍♀️
    I się zastanawiam czy ten dyskomfort to właśnie nie dlatego że ten brzuch rośnie jak szalony 🤷‍♀️

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam pierwsze przesylki z ali. Jedna pieluszkę muslinowa ta duza 120x120 i taki kocyk do zdjęć 😊czekałam w sumie 11 dni, nie spodziewałam się tak szybko ..

58483f9f13ae.jpg

SzalonaOna, Enigvaa, kar_oliv, Lalia, Meggi110818, Edyciak, Ladyo, dmg111 lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Inaa, Kic - czy ja nadal mogę Wam wysłać te ubranka? 🤦‍♀️ Wiem, że miałam zrobić to dawno temu, ale teraz wreszcie mogę na spokojnie to zrobić...
    Jeśli o mnie chodzi to pewnie możesz wysłać 😉 chlopcy napewno wynoszą 😊

SzalonaOna, dmg111 lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:

Sol, segregacja na rozmiary to dramat 🤣a zwłaszcza że rozmiarówka każdej firmy jest inna 🙈

Wczoraj cały dzień autentycznie nie robiłam nic, jedyne co to byliśmy u teściów i ponad 2 h siedziałam na krześle przy stole i jak wracaliśmy to mówiłam do męża że mam mega twardy brzuch i takie uczucie jakbym się niesamowicie najadła, a wcale tak nie było i jak poleżałam to puściło. W nocy jak się przekręcałam z boku na bok to czułam jak mi brzuch ciąży. A od rana w ogóle mały mi się znowu wpakował pod żebra, tak że czuję ucisk i mi się trudno oddycha. Ale oprócz tego właśnie brzuch mnie tak jakby ciągnie, takie dziwne uczucie jakby go ktoś od środka rozciągał, tyle że w dotyku jest miękki (wiadomo, jak na ten etap ciąży). I pisałam Wam, że przytyłam 8 kg tylko że u mnie albo to się jakoś mega równo rozłożyło, albo właśnie wszystko idzie mi w brzuch i biust, bo w nogach, ramionach czy na twarzy nie przybrałam nic a nic, nawet mi tyłek zmalał bo nie ćwiczę 🤦‍♀️
    I się zastanawiam czy ten dyskomfort to właśnie nie dlatego że ten brzuch rośnie jak szalony 🤷‍♀️
    To mogą być też te skurcze przygotowujące macice 😉 jesli nie boli Cie nic przy tym to bedzie dobrze. Ale jeśli chodzi o rozciąganie to tak możesz czuc ciągnięcie, klucie bo to jednak macica nabiera rozmiaru wiec czesto jest to odczuwalne. Ja też tak mam.
    Nie zaszkodzi Ci poleżeć i poleniuchować 😉😘

Lalia lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Jeśli o mnie chodzi to pewnie możesz wysłać 😉 chlopcy napewno wynoszą 😊
    Cudnie, jutro jak odwiozę dzieciaki to się za to wezmę, obiecuje ❤️

Inaa89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😫

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2020, 17:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😫

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2020, 17:57

• Iryska Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Znalazłam jakiś kalkulator i wg niego w mg/dl wychodzi tak:

79 - 171 - 133
    W normie jeszcze masz te wyniki. Po godzinie do 180, po dwóch godzinach do 153🙂

Edyciak, Lalia lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Annia Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Znalazłam jakiś kalkulator i wg niego w mg/dl wychodzi tak:

79 - 171 - 133
    Jest ok. :)

Edyciak lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😫

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2020, 15:55

Annia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😫

kar_oliv, Annia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😫

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:

Ja mam podobnie, czasami wystarczy że przejdę się po domu i już ciągnie i skurcze. Tyle że mnie to boli też, dlatego chodzę jaknajbniej. Jak leżę to nic nie czuję. Myślę że grawitacja i nacisk na macicę w pionowej pozycji może mieć wpływ

Lalia lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😫

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2020, 15:56

• kar_oliv Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od paru dni zauważyłam dopiero czkawkę u małej 😀 chyba ją to denerwuje bo wtedy zaczyna się bardziej ruszać (wkurza się w mamusie 😂😂😂😂).

atdcgu1rjappkskg.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Uff... Całe szczęście. 😊
    Bo trochę mnie te wartości zaniepokoiły.
    Ale na wszelki wypadek nawpierdzielam się dzisiaj słodyczy, gdyby jutro lekarz miał mi zabronić. 😂😂

I to jest myśl 😂😂😂😂 aż mi się zachciało słodkiego

Edyciak lubi tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Dostalam pierwsze przesylki z ali. Jedna pieluszkę muslinowa ta duza 120x120 i taki kocyk do zdjęć 😊czekałam w sumie 11 dni, nie spodziewałam się tak szybko ..

58483f9f13ae.jpg

Mnie też Ali ostanio pozytywnie zaskoczył. Też koło 10 dni przyszła mi paczka z pieluszkami. Teraz zamówiłam kilka innych rzeczy, ciekawe ile będę czekała, bo zabawka dla psa i filtry do odkurzacza idą już ponad 2 miesiące...

O ❤️
    Z ❤️
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia - sexy poza 😀 Super rośniecie 😍

Lalia lubi tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
‹‹ 1637 1638 1639 1640 1641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ