X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2020, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa, Kic - czy ja nadal mogę Wam wysłać te ubranka? 🤦‍♀️ Wiem, że miałam zrobić to dawno temu, ale teraz wreszcie mogę na spokojnie to zrobić...

Inaa89, kic83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2020, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai - masz może jakieś leginsy ciążowe i bluzki na sprzedaż? W sensie T-shirty albo coś?

• Lalia Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo, witaj i jeszcze raz gratulacje! 😍

Sol, segregacja na rozmiary to dramat 🤣a zwłaszcza że rozmiarówka każdej firmy jest inna 🙈

Anniu najważniejsze że Mikołajek chce pierś, pomału wszystko się wyreguluje! 😘

Dziewczyny, wiem że to dziwne pytanie, ale czy rośniecie brzucha może boleć? 🤔
    "Ból" to może złe określenie, bardziej dyskomfort, ciągnięcie, kłucie itd.
    Wczoraj cały dzień autentycznie nie robiłam nic, jedyne co to byliśmy u teściów i ponad 2 h siedziałam na krześle przy stole i jak wracaliśmy to mówiłam do męża że mam mega twardy brzuch i takie uczucie jakbym się niesamowicie najadła, a wcale tak nie było i jak poleżałam to puściło. W nocy jak się przekręcałam z boku na bok to czułam jak mi brzuch ciąży. A od rana w ogóle mały mi się znowu wpakował pod żebra, tak że czuję ucisk i mi się trudno oddycha. Ale oprócz tego właśnie brzuch mnie tak jakby ciągnie, takie dziwne uczucie jakby go ktoś od środka rozciągał, tyle że w dotyku jest miękki (wiadomo, jak na ten etap ciąży). I pisałam Wam, że przytyłam 8 kg tylko że u mnie albo to się jakoś mega równo rozłożyło, albo właśnie wszystko idzie mi w brzuch i biust, bo w nogach, ramionach czy na twarzy nie przybrałam nic a nic, nawet mi tyłek zmalał bo nie ćwiczę 🤦‍♀️
    I się zastanawiam czy ten dyskomfort to właśnie nie dlatego że ten brzuch rośnie jak szalony 🤷‍♀️

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam pierwsze przesylki z ali. Jedna pieluszkę muslinowa ta duza 120x120 i taki kocyk do zdjęć 😊czekałam w sumie 11 dni, nie spodziewałam się tak szybko ..

58483f9f13ae.jpg

SzalonaOna, Enigvaa, kar_oliv, Lalia, Meggi110818, Edyciak, Ladyo, dmg111 lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Inaa, Kic - czy ja nadal mogę Wam wysłać te ubranka? 🤦‍♀️ Wiem, że miałam zrobić to dawno temu, ale teraz wreszcie mogę na spokojnie to zrobić...
    Jeśli o mnie chodzi to pewnie możesz wysłać 😉 chlopcy napewno wynoszą 😊

SzalonaOna, dmg111 lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:

Sol, segregacja na rozmiary to dramat 🤣a zwłaszcza że rozmiarówka każdej firmy jest inna 🙈

Wczoraj cały dzień autentycznie nie robiłam nic, jedyne co to byliśmy u teściów i ponad 2 h siedziałam na krześle przy stole i jak wracaliśmy to mówiłam do męża że mam mega twardy brzuch i takie uczucie jakbym się niesamowicie najadła, a wcale tak nie było i jak poleżałam to puściło. W nocy jak się przekręcałam z boku na bok to czułam jak mi brzuch ciąży. A od rana w ogóle mały mi się znowu wpakował pod żebra, tak że czuję ucisk i mi się trudno oddycha. Ale oprócz tego właśnie brzuch mnie tak jakby ciągnie, takie dziwne uczucie jakby go ktoś od środka rozciągał, tyle że w dotyku jest miękki (wiadomo, jak na ten etap ciąży). I pisałam Wam, że przytyłam 8 kg tylko że u mnie albo to się jakoś mega równo rozłożyło, albo właśnie wszystko idzie mi w brzuch i biust, bo w nogach, ramionach czy na twarzy nie przybrałam nic a nic, nawet mi tyłek zmalał bo nie ćwiczę 🤦‍♀️
    I się zastanawiam czy ten dyskomfort to właśnie nie dlatego że ten brzuch rośnie jak szalony 🤷‍♀️
    To mogą być też te skurcze przygotowujące macice 😉 jesli nie boli Cie nic przy tym to bedzie dobrze. Ale jeśli chodzi o rozciąganie to tak możesz czuc ciągnięcie, klucie bo to jednak macica nabiera rozmiaru wiec czesto jest to odczuwalne. Ja też tak mam.
    Nie zaszkodzi Ci poleżeć i poleniuchować 😉😘

Lalia lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Jeśli o mnie chodzi to pewnie możesz wysłać 😉 chlopcy napewno wynoszą 😊
    Cudnie, jutro jak odwiozę dzieciaki to się za to wezmę, obiecuje ❤️

Inaa89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😫

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2020, 17:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😫

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2020, 17:57

• Iryska Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Znalazłam jakiś kalkulator i wg niego w mg/dl wychodzi tak:

79 - 171 - 133
    W normie jeszcze masz te wyniki. Po godzinie do 180, po dwóch godzinach do 153🙂

Edyciak, Lalia lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Annia Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Znalazłam jakiś kalkulator i wg niego w mg/dl wychodzi tak:

79 - 171 - 133
    Jest ok. :)

Edyciak lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😫

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2020, 15:55

Annia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😫

kar_oliv, Annia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😫

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:

Ja mam podobnie, czasami wystarczy że przejdę się po domu i już ciągnie i skurcze. Tyle że mnie to boli też, dlatego chodzę jaknajbniej. Jak leżę to nic nie czuję. Myślę że grawitacja i nacisk na macicę w pionowej pozycji może mieć wpływ

Lalia lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😫

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2020, 15:56

• kar_oliv Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od paru dni zauważyłam dopiero czkawkę u małej 😀 chyba ją to denerwuje bo wtedy zaczyna się bardziej ruszać (wkurza się w mamusie 😂😂😂😂).

atdcgu1rjappkskg.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Uff... Całe szczęście. 😊
    Bo trochę mnie te wartości zaniepokoiły.
    Ale na wszelki wypadek nawpierdzielam się dzisiaj słodyczy, gdyby jutro lekarz miał mi zabronić. 😂😂

I to jest myśl 😂😂😂😂 aż mi się zachciało słodkiego

Edyciak lubi tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Dostalam pierwsze przesylki z ali. Jedna pieluszkę muslinowa ta duza 120x120 i taki kocyk do zdjęć 😊czekałam w sumie 11 dni, nie spodziewałam się tak szybko ..

58483f9f13ae.jpg

Mnie też Ali ostanio pozytywnie zaskoczył. Też koło 10 dni przyszła mi paczka z pieluszkami. Teraz zamówiłam kilka innych rzeczy, ciekawe ile będę czekała, bo zabawka dla psa i filtry do odkurzacza idą już ponad 2 miesiące...

O ❤️
    Z ❤️
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia - sexy poza 😀 Super rośniecie 😍

Lalia lubi tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
‹‹ 1637 1638 1639 1640 1641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ