Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Inaa, Meggi dzięki za odpowiedź 😘 poleżę i odpocznę to i może synek wyjdzie spod tych żeber, bo na razie trudno aż oddychać 🤦♀️
Inaa, cudne te rzeczy z Ali 😍
Edyciak, zazdroszczę że już po krzywej, mnie czeka w środę 🤣 -
Edyciak wrote:Podoba ci się ona? Spałaś już w niej?
Mi przeszkadza, że jest bez rękawa, bo ten "otwór" na rękę jest ciasny i mi się wrzyna w ramię przy spaniu i ta gumka pod biustem powinna być ze 2-3cm niżej, bo u mnie jest na biuście, a nie pod.
Materiał jest ok, nie gniecie się, miękki.
Ale bardziej mi się podoba ta z DrNap.
Dla mnie ma luz pod ręką, ja mam mały biust może dlatego nic mi się nie wrzyna i nie gniecie.
Myślałam też o tej dr nap, ale boję się że utopie się w niej, ja drobna jestem i nie chce w namiocie chodzić. Ale zobaczę, bo jeszcze jedna i tak muszę kupićWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2020, 14:22
O ❤️
Z ❤️ -
Lalia wrote:Inaa, Meggi dzięki za odpowiedź 😘 poleżę i odpocznę to i może synek wyjdzie spod tych żeber, bo na razie trudno aż oddychać 🤦♀️
Inaa, cudne te rzeczy z Ali 😍
Edyciak, zazdroszczę że już po krzywej, mnie czeka w środę 🤣
Ostanio na wizycie mówiłam lekarzowi, bardziej się żaliłam, że biorę i magnez i luteinę i ciągle odczuwam to ciągnięcie, bolące skurcze jak chodzę, a jak leżę to jest dobrze. To powiedział że sama sobie odpowiedziałam na pytanie. Skoro boli jak chodzę to mam nie chodzić, słuchać organizmu, bo może mi nadawać dużo nospy, czy skopolanu, ale to nie rozwiązanie i czym mniej leków w ciąży to lepiej. Mówił że nachodzę się po ciąży, a teraz leżeć i dbać o Maluszka.Lalia, Inaa89 lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
SzalonaOna wrote:Inaa, Kic - czy ja nadal mogę Wam wysłać te ubranka? 🤦♀️ Wiem, że miałam zrobić to dawno temu, ale teraz wreszcie mogę na spokojnie to zrobić...
Jak najbardziej 😚SzalonaOna lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
kar_oliv wrote:Lalia - sexy poza 😀 Super rośniecie 😍
Kochana, żałuj że nie widzisz mnie teraz w zaciszu domowym 😎
Edyciak, kar_oliv, Wik89, dmg111 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Edyciak wrote:Uff... Całe szczęście. 😊
Bo trochę mnie te wartości zaniepokoiły.
Ale na wszelki wypadek nawpierdzielam się dzisiaj słodyczy, gdyby jutro lekarz miał mi zabronić. 😂😂
Ja mam niewiele niższe i było ok. Cieszyłam się bo jak przed ciążą nie lubiłam słodyczy to teraz mnie ciągnie i hamuje mnie tylko czasami zgaga🤭Edyciak lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Edyciak wrote:Ja chyba jestem w barach za szeroka. 😂😂 Bo jakbym tak na chama objęła się rękoma, to na szwach by pękła. 😂
Zulu, właśnie, chyba jednak lepiej na karcie ciąży mieć ten najpóźniejszy termin.. wiadomo, dziecko urodzi się wtedy, kiedy będzie chciało i nie da się tego przewidzieć. Ja bardziej myślę o takich sytuacjach, że gdy akcja sama się nie rozpocznie, to lekarz każe zgłosić się ileś dni po terminie. Pytanie, po którym terminie... Tu jest ta wątpliwość. Bo w moim przypadku to jest rozpiętość 10 dni.
Lalia, cudnie wyglądasz. 😘 I skąd ty bierzesz pomysły na te memy. 😁😁 A krzywa jednak nie taka straszna, wypiłam roztwór jednym duszkiem. 😉 Bo smakował jak taki słodki napój owocowy, a potem nawet jeść mi się nie chciało. Ufajdoliłam się tylko krwią, bo nie zauważyłam, że tak mi z palca cieknie...
No ja gdy dłużej posiedzę, a do tego jeszcze zjem więcej to czuję się też tak, jakby mi brzuch miał zaraz pęknąć. Choć widzę, że skóra ma sporo zapasu jeszcze. I zauważyłam, że gdy się poschylam za dużo lub pochodzę, albo nawet jak długo siedzę, to boli mnie w dole brzucha. Palpacyjnie szczelina spojenia łonowego jest bolesna, ale nie wyczułam, by była zbyt duża... Za to rozstęp mięśnia prostego brzucha w górnym przyczepie mam już spory. Za mało się pilnuję z wstawaniem przez bok.
Wpisuję słówko po angielsku z dopiskiem "gif" i szukam czegoś co oddaje mój stan fizyczny lub psychiczny 🤣
Edyta, ja już nie jestem w stanie wstać jeśli nie wstaje przez bok 🙈 na brzuchu nie mam napiętej skóry 👍 w dotyku brzuch jest gładki, ale miękki ze mogę pobujać małego jak szturcham brzuch palcem 😉 ale właśnie od środka czuję dyskomfort, takie rozpieranie😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2020, 14:32
Edyciak lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Skąd polecacie pieluchy flanelowe? Mam jedną ale po praniu taka sobie się zrobila
A gdzie kupiłaś? Pytam że nie zamówić jej tam xD, bo też będę zaraz też kilka pieluch kupić. Na razie mam dwie takie duże z Alli muslinowe, ale nie prałam ich jeszczeO ❤️
Z ❤️ -
Edyciak wrote:Ja chyba jestem w barach za szeroka. 😂😂 Bo jakbym tak na chama objęła się rękoma, to na szwach by pękła. 😂
Zulu, właśnie, chyba jednak lepiej na karcie ciąży mieć ten najpóźniejszy termin.. wiadomo, dziecko urodzi się wtedy, kiedy będzie chciało i nie da się tego przewidzieć. Ja bardziej myślę o takich sytuacjach, że gdy akcja sama się nie rozpocznie, to lekarz każe zgłosić się ileś dni po terminie. Pytanie, po którym terminie... Tu jest ta wątpliwość. Bo w moim przypadku to jest rozpiętość 10 dni.
Lalia, cudnie wyglądasz. 😘 I skąd ty bierzesz pomysły na te memy. 😁😁 A krzywa jednak nie taka straszna, wypiłam roztwór jednym duszkiem. 😉 Bo smakował jak taki słodki napój owocowy, a potem nawet jeść mi się nie chciało. Ufajdoliłam się tylko krwią, bo nie zauważyłam, że tak mi z palca cieknie...
No ja gdy dłużej posiedzę, a do tego jeszcze zjem więcej to czuję się też tak, jakby mi brzuch miał zaraz pęknąć. Choć widzę, że skóra ma sporo zapasu jeszcze. I zauważyłam, że gdy się poschylam za dużo lub pochodzę, albo nawet jak długo siedzę, to boli mnie w dole brzucha. Palpacyjnie szczelina spojenia łonowego jest bolesna, ale nie wyczułam, by była zbyt duża... Za to rozstęp mięśnia prostego brzucha w górnym przyczepie mam już spory. Za mało się pilnuję z wstawaniem przez bok.
Ja miałam nadzieję że w ciąży biust mi ruszy, ramiona i obojczyk też nie będą wystawawy jak u kosciotrupa, ale nic a nic, nadal wszystko wisi na mnie w najmniejszym rozmiarze 😟O ❤️
Z ❤️ -
dmg111 wrote:Inna, podaj link do pieluszki ❤️
18,63 zł 42%OFF | 70% Bamboo fibre 30% bawełna dziecko przewijać pościel koc dla niemowląt Wrap gaza muślin koce miękkie oddychające dla noworodka 120x120CM
https://a.aliexpress.com/_mLx8bW7
Jeszcze czekam na ta w zielone liście
13,23 zł 37%OFF | Niemowlęta śpiwory noworodka bawełna przewijać noworodka dziecko kwiatowy przewijać pałąk łagodna do snu koc Wrap zestaw # P30
https://a.aliexpress.com/_mLVZaDzdmg111 lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEdyciak wrote:Podoba ci się ona? Spałaś już w niej?
Mi przeszkadza, że jest bez rękawa, bo ten "otwór" na rękę jest ciasny i mi się wrzyna w ramię przy spaniu i ta gumka pod biustem powinna być ze 2-3cm niżej, bo u mnie jest na biuście, a nie pod.
Materiał jest ok, nie gniecie się, miękki.
Ale bardziej mi się podoba ta z DrNap.
Która zamawialas z doktor nap ? -
Zulugula wrote:Allegro od hubiworld. Prawda jest taka, że flanela i tak się zrobi dosyć nieciekawa predzej czy pozniej, po pierwszym praniu juz trochę stracila , ale tez tragedii nie ma, dlatego nie przepadam za flanelą ale z jedną jeszcze bym gdzies kupiła:)
Ooo mam od niego rzeczy w koszyku na allegro, ale czekają na swoją kolejkę 😉O ❤️
Z ❤️ -
Edyciak wrote:Mi w biuście trochę przybrało..
Ale spokojnie, po porodzie może cię "wysadzi". 😁
Ta moja koleżanka z pracy, z którą dziś siedziałam na krzywej, powiedziała, że prawie u mnie brzucha nie widać. 😁 To ja już nie wiem, to też zależy, w co się ubiorę. Myślałam, że tylko ja na wadze tak przybieram, a ona jest w tym samym tyg ciąży i też ma +9kg. Tylko ona to w ogóle rozmiar xxs i z metra cięta. Więc jej się przyda. 😊
Liczę na to, mąż chyba bardziej xD
Ja na razie 4kg przytyłam i chyba tylko w brzuch poszło, ale wydaje mi się że nie jest duży. Ale czuję że jest napięty, zastrzyki w boczki robięO ❤️
Z ❤️ -
Zulugula wrote:Allegro od hubiworld. Prawda jest taka, że flanela i tak się zrobi dosyć nieciekawa predzej czy pozniej, po pierwszym praniu juz trochę stracila , ale tez tragedii nie ma, dlatego nie przepadam za flanelą ale z jedną jeszcze bym gdzies kupiła:)
Zulugula lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰