Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Anet.kaa wrote:Nie załamuj mnie
moja na każdym USG ma rękę przy twarzy, wczoraj oglądaliśmy z mężem zdjęcia i uznaliśmy że może ma jakis paraliż że zawsze tak.tą ręke trzyma
Anet.kaa lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Ladyo wrote:Sylwia super, ze z dziewczynami wszystko dobrze! Podziwiam Cię, ze dźwigasz dwie kruszynki! Dziewczyny jakie aplikacje ciążowe polecacie? Która najfajniejsza? Słyszałam tylko o ciąża+ i Preglife
-
Lalia wrote:Stokrotka, u mnie :
7 grudnia 37+0 ciąża donoszona
14 grudnia 38+0
21 grudnia 39+0
28 grudnia 40+0
4 stycznia 41+1
I to moje pierwsze dziecko 🤣
Więc naprawdę się liczę z tym, że jednak czekają mnie święta w szpitalu 😉
Co do świątecznych porządków i odśnieżania oczywiście żartowałam, dla mnie najważniejsze jest żeby bobas był zdrowy i gotowy na przyjście na świat 💙 a czy się urodzi w 38 czy w 42 tygodniu, no to już nie da rady przewidzieć 🤷♀️
Chociaż nie ukrywam, że najbardziej bym chciała żeby urodził się 12.12.2020 r., bo to ładna data, mój dziadek ma wtedy urodziny (i chyba Kic 😅), ciąża już będzie donoszona, a do świąt dojdę prawdopodobnie do siebie i chociaż wigilię spędzimy z dziadkami, jak mi się marzy 💙
Ale jak pisałam wyżej, najważniejsze dla mnie jest dobro i zdrowie synka i niech sam decyduje 👍
No ja tez juz gadam ,ze bym chiala na wigilię byc w domu z całą rodzinką ale jak mam znowu spędzić wigilię w szpitalu przy białej kiełbasie i piree ale tulić przy piersi moje maleństwo to chyba to bez znaczenia 🥰 Wazne by było cale i zdrowe 🙏Lalia lubi tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
SzalonaOna wrote:Dziewczyny, czy właściciel poprzedniego mieszkania może żądać teraz dopłaty za jakieś rzeczy (wg niego wymagające naprawy typu: zepsuty wieszak w łazience, który BTW. Był taki odkąd się wprowadziliśmy)? Czy musiał to zrobić w ciągu 30 dni od wydania lokalu tak jak przewiduje umowa?
Nie wiem jak to jest dokładnie, ale wydaje mi się ze po to jest coś takiego jak odbior mieszkania przez właściciela, podczas którego właściciel sprawdza mieszkanie gdy Wy je zdajecie i wtedy wylapuje ewentualne usterki, które Wam pociągnie z kaucji. Jeśli zatwierdził odebranie mieszkania, podpisał i oddam Wam kaucję, to za takie rzeczy już nie moze Was raczej rozliczać. Jedynie to chyba inną kwestią są jakieś doplaty w rachunkach itd za okres Waszego użytkowania. Ale to za co on sobie życzy to już raczej nie ma prawa egzekwować.SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy Wy też macie taki ból jakby między nogami? Szczegolnie jak pochodzę wiecej to tak jakby Bozena i uda ogolnie bolą i ciezko az z lozka wstać (mimo ze staram sie zawsze przez bok)
-
Sylwia! Ty masz 6 kg dzieci w brzuchu! Piękne wagi! ❤️ Z szyjka się dynamicznie wszystko może zmieniać, więc właściwie to może być nawet dzisiaj jak i za tydzień, ale przy takiej wadze twoje córeczki są już gotowe na ten świat. ❤️
Irysko ja pod sam koniec piłam ta herbatę z liści malin, nie widziałam jakiegoś jej wpływu na cukry.Iryska, Lalia, Sylwucha, dmg111 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ladyo wrote:Sylwia super, ze z dziewczynami wszystko dobrze! Podziwiam Cię, ze dźwigasz dwie kruszynki! Dziewczyny jakie aplikacje ciążowe polecacie? Która najfajniejsza? Słyszałam tylko o ciąża+ i Preglife
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Edyciak wrote:Aleks, mam dokładnie tę i polecam. Ale jest raczej dla małych i średnich biustów.
https://rafjolka.pl/product-pol-56541-9928-Koszula-ciazowa-i-do-karmienia-Doctor-Nap-graphite.html
Sylwia, ale duże są twoje maleństwa. 😊 Wiem, że nastawiasz się raczej na poród przez CC, ale skoro obie są ułożone główkowo... 🤔 Może pozwolą ci rodzić naturalnie. Orientowałas się, jak to wygląda w twoim szpitalu? Albo co twój prowadzący mówi? Mi się wydaje, tak jak ci wczoraj pisałam, że sobota/niedziela może być już się coś zacząć dziać. 😊
Sól Angelica, czy mam objawy... Chyba nie, po prostu sobie to sprawdziłam. 😁 Ale każda ciężarna ma rozstęp mięśnia prostego brzucha, bo inaczej się nie da, by Brzuch rósł, bez rozchodzenia się mięśnia na boki. On po porodzie częściowo sam wraca, ale trochę trzeba mu pomóc ćwiczeniami. A jako profilaktykę w ciąży należy unikać obciążania tego mięśnia, czyli nie podnosisz głowy na leżąco, nie wstajesz z łóżka " na hurra", tylko przez bok itp..
Nowastaraczka, trochę mi to śmierdzi rozchodzącym się spojeniem łonowym... 😕 Warto udać się do fizjoterapeuty, najlepiej uro-gin, nawet już. Szkoda cierpieć. U mnie jeśli mój ból w ciągu kilku dni nie przejdzie, to też pójdę do fizjoterapeutki uro-gin. Mam w przyszłym tygodniu wizytę u swojego kolegi, ale on trochę boi się majstrować przy brzuchu, więc nie będę go stresować.
Kic, 🙈🙈 ty uródź już w końcu 😂😂😂 -
nick nieaktualny
-
Edyciak wrote:No to też się uprzyj. 😁 A serio, to sama zobaczysz, jak to się będzie rozkręcać. Ale jeśli to szpital o 3 stopniu referencyjnosci, to dziwne, że tak rzadko rodzi się bliźniaki sn. U nas też 3 stopień i podobno, jeśli akcja przebiega dobrze i kobieta chce urodzić sn to tak rodzi. Choć nie nalegają... I jest tak pół na pół.
A wiek to tylko liczba, ten argument jest bez sensu.12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Edyciak wrote:Anetka, w kilku słowach możesz napisać, co to jest błękitny poród?
Mi na samym początku ciąży poleciła to moja przyjaciółka której w życiu nie podejrzewałabym o takie klimaty.
Przygotowywała się do drugiego porodu na podstawie ich zaleceń/metod i bardzo sobie chwaliła. Jest jedną z tych osób której pierwszy poród był bardzo ciężki, drugi w miare ok, ale powie Ci że i tak było warto, było zajebiście i to najpiękniejsze chwile jej życia.
Na FB jest gruba i fanpage Błekitny Poród, mają też stronkę na której jest sporo artykułów
https://blekitnyporod.pl/
Nie do każdego to przemówi, natomiast mnie ten interesuje.
Lalia, Edyciak lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Stokrotka, u mnie :
7 grudnia 37+0 ciąża donoszona
14 grudnia 38+0
21 grudnia 39+0
28 grudnia 40+0
4 stycznia 41+1
I to moje pierwsze dziecko 🤣
Więc naprawdę się liczę z tym, że jednak czekają mnie święta w szpitalu 😉
Co do świątecznych porządków i odśnieżania oczywiście żartowałam, dla mnie najważniejsze jest żeby bobas był zdrowy i gotowy na przyjście na świat 💙 a czy się urodzi w 38 czy w 42 tygodniu, no to już nie da rady przewidzieć 🤷♀️
Chociaż nie ukrywam, że najbardziej bym chciała żeby urodził się 12.12.2020 r., bo to ładna data, mój dziadek ma wtedy urodziny (i chyba Kic 😅), ciąża już będzie donoszona, a do świąt dojdę prawdopodobnie do siebie i chociaż wigilię spędzimy z dziadkami, jak mi się marzy 💙
Ale jak pisałam wyżej, najważniejsze dla mnie jest dobro i zdrowie synka i niech sam decyduje 👍
Dobrze zapamiętałaś Laila 😘
Jestem z 12.12 😚Lalia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ja jutro mam pierwsze spotkanie z moją fasolką oby wszystko było ok.
Sądząc po moim samopoczuciu nie ma innej opcji bo na razie mamusiu dostaje od fasolki w kość.
Jedynie mam stres przez tą gorączkę czy ona coś nie zaszkodziłaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2020, 17:55
Stokrotka027, kar_oliv, Inaa89, Lalia, Edyciak, dmg111 lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Kic , na co ten Wiesiołek jest ?
I ile tej herbaty z lisci na dzień sie pije ? I od kiedy trzeba pic?
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙