Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Annia wrote:Sylwia! Ty masz 6 kg dzieci w brzuchu! Piękne wagi! ❤️ Z szyjka się dynamicznie wszystko może zmieniać, więc właściwie to może być nawet dzisiaj jak i za tydzień, ale przy takiej wadze twoje córeczki są już gotowe na ten świat. ❤️
Irysko ja pod sam koniec piłam ta herbatę z liści malin, nie widziałam jakiegoś jej wpływu na cukry.Ladyo, Lalia, Edyciak lubią tę wiadomość
-
Edyciak wrote:No to też się uprzyj. 😁 A serio, to sama zobaczysz, jak to się będzie rozkręcać. Ale jeśli to szpital o 3 stopniu referencyjnosci, to dziwne, że tak rzadko rodzi się bliźniaki sn. U nas też 3 stopień i podobno, jeśli akcja przebiega dobrze i kobieta chce urodzić sn to tak rodzi. Choć nie nalegają... I jest tak pół na pół.
A wiek to tylko liczba, ten argument jest bez sensu. -
Iryska wrote:To chyba chodzi o Opole? Tam parę lat temu była głośna afera o poród sn bliźniąt, jedno chyba nie przeżyło? Pewnie teraz boją się ryzykować z ciążami bliźniaczymi.
-
Sylwucha wrote:Już po wizycie. Moje dzieci, to dwa uparciuchy. Szyjka jeszcze w miarę dluga 😆 Użył słów "główka przyparta". Ważą 2810 i 2890. Powiedział, że należą do grubasków 😋 Ułożone główkowo. Następna wizyta 5.10. i wtedy skierowanie do szpitala, chyba że się zdecydują szybciej same. Podobno teraz, to wróżenie z fusów, bo wszystko może się zmienić z dnia na dzień. Lekarz jest przekonany, że nie spotkamy się za 2 tygodnie, ale jak one takie uparte, to cholera wie 🙄
A nie mówiłam 😘
Cieszę się, że wszystko dobrze z dziewczynkami.
Widzę, że kolejną wizytę masz za 2 tygodnie na równo 38tc.
Bardzo jestem ciekawa czy wytrzymasz do tego czasu!
Niezły ciężar nosisz! Szacun 👏
Ja już teraz prawie nie daje rady, ciężko mi najzwyczajniej 🤷
A jak Twój kręgosłup?Sylwucha lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Stokrotka027 wrote:Kic , na co ten Wiesiołek jest ?
I ile tej herbaty z lisci na dzień sie pije ? I od kiedy trzeba pic?
To jest screen że szkoły rodzenia, ale ogólnie można już od 36tc/37tc, czyli już możemy:
Łatwiejszy poród jest wtedy (podobno), gwarancji nigdy nie ma 😂Stokrotka027, kar_oliv, Lalia lubią tę wiadomość
[/url]
kar_oliv wrote:Sylwia ale dorodne córeczki 👭 super wagi, podziwiam Cię, że tyle dźwigasz w sobie szczęścia 😍😍😍😍😍
kar_oliv lubi tę wiadomość
-
kic83 wrote:A nie mówiłam 😘
Cieszę się, że wszystko dobrze z dziewczynkami.
Widzę, że kolejną wizytę masz za 2 tygodnie na równo 38tc.
Bardzo jestem ciekawa czy wytrzymasz do tego czasu!
Niezły ciężar nosisz! Szacun 👏
Ja już teraz prawie nie daje rady, ciężko mi najzwyczajniej 🤷
A jak Twój kręgosłup?kic83, Lalia lubią tę wiadomość
-
kic83 wrote:
Wiadomo , że nie ma tez pewnie na każdego inaczej działa. Na jednego tak na jednego nie ale skoro nie szkodzi warto próbować. 💪kic83 lubi tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Stokrotka027 wrote:Wiadomo , że nie ma tez pewnie na każdego inaczej działa. Na jednego tak na jednego nie ale skoro nie szkodzi warto próbować. 💪
Dokładnie tak!
Wiesiołek mam jeszcze za czasów starań, a herbatkę dziś odebrałam z dozu za 3 złLalia, Iryska, Stokrotka027 lubią tę wiadomość
[/url]
Stokrotka, oglądałam jakiś fragment szkoły rodzenia i tam położne mówiły, że dzięki wiesiolkowi i tej herbatce z liści malin szyjka macicy ładniej dojrzewa, w sensie że mięknie, otwiera się i skraca a to na pewno ma wpływ na poród 👌
Moją koleżankę na porodówce położne pochwaliły, bo jak przyjechała do szpitala z lekkimi skurczami to miała już pełne rozwarcie i powiedziały jej "oo widać że był wiesiołek!" 😁
Mi też został z czasów starań więc wjedzie od 36+, ✊😁kic83, Stokrotka027 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylwucha wrote:Już po wizycie. Moje dzieci, to dwa uparciuchy. Szyjka jeszcze w miarę dluga 😆 Użył słów "główka przyparta". Ważą 2810 i 2890. Powiedział, że należą do grubasków 😋 Ułożone główkowo. Następna wizyta 5.10. i wtedy skierowanie do szpitala, chyba że się zdecydują szybciej same. Podobno teraz, to wróżenie z fusów, bo wszystko może się zmienić z dnia na dzień. Lekarz jest przekonany, że nie spotkamy się za 2 tygodnie, ale jak one takie uparte, to cholera wie 🙄
Sylwucha lubi tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/9cae1bc6aa6b.jpg.html
Ja i mój brzuchol , dla Motylka 😉Zulugula, kiniusia270, Annia, Lalia, SzalonaOna, Inaa89, kic83, Enigvaa, Ale_ks, Ewa88 , KarolinaMaria, Sylwucha, Edyciak, Stokrotka027, Karenira, kar_oliv, dmg111, Julik lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny