Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
kic83 wrote:A karmisz Mikiego na leżąco czy siedząco?
Zastanawiam się, czy to jest już ten moment, że możesz sobie przysnąć podczas karmienia?ale ja się nie boję że ją przygniote, bo wiem, że nie
Lalia, kic83, Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość
-
kic83 wrote:Sylwia
jak dziś?
Ja zbieram się po Młodą i na balet 💃 -
Zulugula wrote:To jest w dość sporym pudełku więc faktycznie się nie mieści ale do mnie pani listonosz zadzwonila do drzwi, więc miło się zaskoczyłam, że to wzięła ze sobą w ogóle
Do mnie też listonoszka zadzwoniła 😉 Jednak kobiety są bardziej empatyczne 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 17:09
Annia lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Enigva, brzusio cudny, ale taka drobiutka jesteś ze gdyby nie obcisłe ubranie to mogłabyś spokojnie ciążę ukrywać 😍
Ewa, tam są chyba trzy rodzaje : ażurowy taki z dziurkami ale to on raczej na lato chyba jest a zresztą mam taki z Ikei, kocyk "na spacer" i on jest tak mega gęsto tkany i niby nie przepuszcza powietrza i powinno się go stosować właśnie na spacer albo jak mamy dziecko na oku żeby się nim nie nakryło, a trzeci to kocyk dzianinowy i on jest taki po środku że ciepły ale przepuszcza powietrze i zamówiłam właśnie ten, kolor niebieski 😉
A co do koszuli do porodu, to też się mocno zastanawiam, bo ona kosztuje chyba 79 zł??
Ale w sumie ta co Ounai rodziła jest mega podobna, więc się waham.
Ounai, podesłałabyś link do tej Twojej co rodziłaś? 😘
To aktualna oferta. Ja to ja tak lubię, że najczęściej w niej śpię, mimo że jest sztuczna
Edyciak, na razie nie, chcę się nacieszyc moją córeczką i seksem i tym, że mogę się schylić. Szkoda mi tylko że w kolejkach muszę teraz stać normalnie 😂 Ale chcę przycisnac oszczędzanie, dorobić się domu i chyba jednak trzasniemy kiedyś to 3 dziecko jeszczeLalia, Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Ja znowu Was nadrabiam. Jutro muszę już rano wstać, bo młoda znowu dała matce pospać a ja korzystałam. W nocy jedna pobudka ale zwiedzała zamiast iść spać, potem wstała o 7, cycalysmy się godzinę i spałyśmy do 12. Potem zjadła z 2 cyckow, zwymiotowała z przejedzenia, przebrałam ją, wrzucilam w chustę, poszłyśmy po skierowanie na usg bioderek, zrobiłyśmy zakupy, odebrałyśmy brata z przedszkola, nakarmilysmy się i czekamy aż tata odpocznie i idziemy na spacer. A później będziemy piec ciasta bo mąż zaprosił prawie wszystkich na ciasto z okazji narodzin małej, poza moimi technikami 🤦♀️
kic83, Lalia, Annia, Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Czy kobiety z cukrzycą mają jakoś częściej robione usg żeby kontrolować łożysko i przepływy? Czy raczej standardowo?
Ktg częściej to napewno ,napewno są bardziej kontrolowane zwlaszcza na końcówce ciąży.. Tak mi się zdaje ,bo jak pytalam lekarza o ktg itp to mowil zawsze ze przy cukrzycy wskazania .SzalonaOna lubi tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Edyciak wrote:Ewa, tak dokładnie jest tak jak piszesz. Dziecko zawsze będzie odwracało się w stronę, skąd dochodzą jakieś bodźce: światło, głosy, kolory.. dlatego zwłaszcza gdy łóżeczko stoi przy ścianie, zaleca się, by dzidziusiowi zmieniać w łóżeczku pozycję. Czyli raz z jednej strony, a potem z drugiej strony łóżeczka. Wtedy stymuluje obie strony ciała. Bo wiadomo, że ściana jest mało ciekawym elementem wystroju. 😉 natomiast jeśli chodzi o koszulę do porodu, to proponuję zorientować się, czy w twoim szpitalu dają czy nie.
Ounai, ty swoją porodową koszulę masz w domu? Bo u nas jest tak, że można rodzić w swojej, ale od razu ją wyrzucają... 😕 A mi się wydaje, że przecież można spróbować ją wyprać.. chyba że im o zarazki chodzi, nie mam pojęcia.
Irysko, nie, 2cm szyjki w 25 TC to może być jeszcze fizjologia, choć nie zawsze. Istotne jest to, żeby się nie otwierała. U mnie to jest fizjologia, bo ja na starcie miałam niewiele więcej. Lekarz mówi, że Luteina powinna ją utrzymać w ryzach. Ale gdy brzuch mnie boli, mam się kłaść. U mnie akurat może nawet nie tyle chodzenie, co schylanie się jest gorsze. W ogóle to muszę się schylać jak żyrafa 🙈🙈 widziałyście to kiedyś? 😂😂 Nogi w szerokim rozkroku i próbuje sięgnąć do podłoża. 😂
Calanthe, no to u mnie ona od początku jest prosta jak drut. 😁
Zulu, ale jesteś szczuplutka jak drzazga. A Enigvaa, jak to możliwe, że ja już mam brzuch, a ty jeszcze nie. 😂😂 Oczywiście, żartuję, ale wyskoczenie brzucha to czasami kwestia kilku dni. Ja mam wrażenie, że mi urósł przez te trzy dni, jak byłam w szpitalu.przy pierwszym porodzie też. Poza tym ja druga koszule też miałam poplamiona krwią bo w tych pierwszych dobach mocno z Ciebie cieknie.
U mnie się nie da zamówić termoforu, tylko wyświetla się inf z próbkami mlekaa szkoda, mam jeden taki, zamówiłam razem z podkładami za 10 zł i ciągle z niego korzystam. Już w piekarniku dostałam do ulubionych ustawienia 15 min/120 st. Bo albo małej na brzuszek przy gazach albo mi na pierś przy tym zastoju. Przydałby się drugi na zmianę bo on oddaje ciepło tylko jakieś 10 min.
-
Sylwucha wrote:Lepiej już chyba nie będzie 🙄 Co prawda przespalam noc z jednym wstawaniem, ale cały dzień walczę ze zgagą. Brzuch mam twardy jak skała i tak do dupy jest. Boję sie tego, co będzie dalej.
Ze zgagą to Ci nie pomogę, ale na brzuch bierzesz Magnez b6?
Ja już tez bym chciała żeby wyskoczył syn z brzucha, chociaż powiem Ci że wiem że później się żałuję, że w tej ciąży się już nie jest 😂
Mam nadzieję, że wiesiołek i herbata z liści malin przyspieszy poród chociaż o tydzień 🤷Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualny
-
Ounai wrote:Ja znowu Was nadrabiam. Jutro muszę już rano wstać, bo młoda znowu dała matce pospać a ja korzystałam. W nocy jedna pobudka ale zwiedzała zamiast iść spać, potem wstała o 7, cycalysmy się godzinę i spałyśmy do 12. Potem zjadła z 2 cyckow, zwymiotowała z przejedzenia, przebrałam ją, wrzucilam w chustę, poszłyśmy po skierowanie na usg bioderek, zrobiłyśmy zakupy, odebrałyśmy brata z przedszkola, nakarmilysmy się i czekamy aż tata odpocznie i idziemy na spacer. A później będziemy piec ciasta bo mąż zaprosił prawie wszystkich na ciasto z okazji narodzin małej, poza moimi technikami 🤦♀️
Widzę, że Ci dobrze idzie! Mam nadzieję, że i u mnie tak będzie. Tak bardzo chciałabym ogarnąć, nie denerwować się, nie mieć jakiejś depresji, być dobrą mamą, żoną...
Chciałabym nie być tak zmęczona jak przy córce...Inaa89 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Myślicie, że już najwyższa pora kupić łóżeczko Chicco Next2me? 😂
To ostatnia rzecz na mojej liście wyprawkowej 🛏️
Lalia, Zulugula, Inaa89, kar_oliv, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność