Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Edyciak wrote:A ja muszę się znowu odciąć na jakiś czas.
Wieczorem naszły mnie myśli, że nie wiem, czy chcę tego dziecka.. że sobie nie poradzę, że boję się jak to będzie, że wszystko się zmieni, a ja nie jestem na to gotowa i zaczęłam się już bać porodu...Lalia lubi tę wiadomość
-
Ostatnio polecałyscie żelazka, to może polecicie dobry telefon. 🤔 zastanawiam się nad iphonem, a może ma ktoraś z was iphone se? Warto?30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Julik wrote:Ostatnio polecałyscie żelazka, to może polecicie dobry telefon. 🤔 zastanawiam się nad iphonem, a może ma ktoraś z was iphone se? Warto?
Ja mam iphone.m, juz drugi. Przesiadlam sie z samsunga no i dla mnie niebo a ziemia. Nigdy wiecej telefonu z androidem. Wiem ze z iphonow sie smieja ze przeplacone, ale ja odczulam roznice, chociazby w predkosci dzialania i reagowania na dotkniecie. Jest intuicyjny i prosty.
Pracowalam tez na mac i na windowsie jako grafik, no i projekty ktore na mac zajmowaly 2h na windowsie zajmowaly 3,5h.
Jestem absolutnym fanem IOS. 🙈Julik lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Mi też właśnie jest przykro, że mąż od razu nie zobaczy syna. Ale postanowiłam nie zamartwiać się tym na co nie mam wpływu. Do porodu też już podeszłam zadaniowo, bo przecież nie da się przewidzieć i zaplanować wszystkiego i ciagle sobie powtarzam, że nie ja pierwsza i nie ostatnia i będzie co ma być! Wiadomo, że się stresuje i pewnie im bliżej będzie terminu to ten stres będzie większy, ale damy radę! Ja sobie po prostu nie narzucam, że wszystko musi być idealnie, daje sobie margines błędu, bo nikt nie jest perfekcyjny i ja nawet nie chce do tego dążyć. Będę robiła wszystko co w mojej mocy by być jak najlepszą mamą, ale daje sobie przyzwolenie na błędy i gorsze dni 😊
Przyszło mi kilka rzeczy 😍
Kokon jest że strony - Cotton&Sweets
Futerko na wózek - Beztroska
Pościel w żyrafy i otulacz w żyrafy - MARSIELLE DECOR
Prześcieradło do wózka i otulacz w sarenki - miko
Ounai, KarolinaMaria, Lalia, Wik89, kic83, kar_oliv, Karenira, kiniusia270, dmg111, doomi03 lubią tę wiadomość
-
dmg111 wrote:Oczywiście mieli opóźnienie i wpadają jutro, ale za to z całością, i kuchnia i szafy, niby do przyszłej środy mają nas zakończyć 😉
Jutro też wbija inny stolarz do drzwi 😉
Wiec jak dobrze pójdzie to przyszły tydzień przeprowadzka ❤️
Ale już mam prawie wszystko, nawet te ręczniki kupiłam, które polecałaś ❤️ Została jedna wycieczka do Ikei i koniec, resztę będziemy dokupować na bieżąco ❤️ -
Inga28 wrote:Mi też właśnie jest przykro, że mąż od razu nie zobaczy syna. Ale postanowiłam nie zamartwiać się tym na co nie mam wpływu. Do porodu też już podeszłam zadaniowo, bo przecież nie da się przewidzieć i zaplanować wszystkiego i ciagle sobie powtarzam, że nie ja pierwsza i nie ostatnia i będzie co ma być! Wiadomo, że się stresuje i pewnie im bliżej będzie terminu to ten stres będzie większy, ale damy radę! Ja sobie po prostu nie narzucam, że wszystko musi być idealnie, daje sobie margines błędu, bo nikt nie jest perfekcyjny i ja nawet nie chce do tego dążyć. Będę robiła wszystko co w mojej mocy by być jak najlepszą mamą, ale daje sobie przyzwolenie na błędy i gorsze dni 😊
Przyszło mi kilka rzeczy 😍
Kokon jest że strony - Cotton&Sweets
Futerko na wózek - Beztroska
Pościel w żyrafy i otulacz w żyrafy - MARSIELLE DECOR
Prześcieradło do wózka i otulacz w sarenki - miko
A skąd jest ten piękny zestaw dla Maluszka (spodenki, czapeczka itp)?O ❤️
Z ❤️ -
Annia wrote:Dzień dobry. ☺️
Mój mąż też jest Mugolem i to takim wojującym. 😂 Lalia trzymam kciuki za wyniki krzywej!
U nas znowu ciężka noc, bo dużo się cyckaliśmy.
Była położna, Mikołaj ładnie przybrał waży 3400 g, te ilości MM które podaje wg niej są śladowe, określiła że to deserek. ☺️ Da mi namiary na fizjoterapeute, mówi, że rzeczywiście skraca stronę jedna, ale główka kształtna czyli dobrze korygujemy i że najpewniej tak się układał w brzuchu i dlatego tak lubi...
Suzi fajny ten twój doktor, mój mąż zobaczył dziecko na żywo dopiero jak wychodziliśmy... A dlaczego będziesz miała CC (z ciekawości pytam)?
Kciuki za wizyty dzisiejsze! -
Ja sie tak bardzo porodu nie boję, bo wiem,że muszę dać radę i nie ja jedyna, jakoś to będzie jak tego,że męża nie wpuszczą i będę głodować na szpitalnym jedzeniu. 🥺 najbardziej się boję,że będę głodna 😳
Lalia lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Enigvaa wrote:Ja sie tak bardzo porodu nie boję, bo wiem,że muszę dać radę i nie ja jedyna, jakoś to będzie jak tego,że męża nie wpuszczą i będę głodować na szpitalnym jedzeniu. 🥺 najbardziej się boję,że będę głodna 😳
Mąż będzie mógł Ci przynosić paczki 😊 jak leżałam w czerwcu to codziennie mąż zostawił mi paczkę (szykował mi bułki czy kupował jakieś gotowe rzeczy) bez tego to bym była tak głodna 😅 Ale wiadomo, że w każdym szpitalu kwestia jedzenia jest rożna. Ja na pewno trochę przekąsek spakuje, żeby mieć na ten pierwszy dzień a później właśnie mąż na bieżąco ewentualnie będzie dowoziłLalia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam pytanie. Jakaś fajna aplikacja poza fiszkami do nauki angielskiego? Macie coś do polecenia?
A tak poza tym miałam wstać wcześniej to wstałam. Nie o 12 a o 11 😂 Ale zjadłam Skyr, wypiłam kawę, ogarnęłam z grubsza salon. Dziś mama będzie to ja poproszę żeby mi poprasowała, jak Marta nie zaśnie to wrzucę ją w chustę i poodkurzamy.
Właśnie nakarmiłam małą a ona co? Ciśnie kupę i to taką konkretną 🙈 Mówię Wam, jakie ona miny przy tym strzela 😂😂😂
Lalia, kic83, kar_oliv, doomi03 lubią tę wiadomość
-
Inga, cudne rzeczy 😍😍😍
Enigva, ja jestem trochę niejadkiem i też się stresuję jedzeniem szpitalnym 🤣
Kic, nie wytrzymałam i złożyłam 👌 z filmikiem z YouTube to nie wiem czy mi to 5 min zajęło, bo to wszystko jest na klik, żadnych śrubek! 😁
I moje pierwsze wrażenia są takie :
-banalny montaż i demontaż, a że dołączona jest też torba więc na wyjazd ekstra 👍
-nie spodziewałam się, że to jest takie duże, serio! Naprawdę maluch ma sporo miejsca 👌
-łatwe obniżanie /podwyższanie wysokości
-łatwe opuszczanie boku
-jakość i estetyka wykonania czad
-fajny, gruby materacyk
-kołyska ale bardzo delikatna, nie jakieś fest bujanie
-możliwość wyprania wszystkiego!! Normalnie od spodu są zamki, odsuwa się i ściąga i pierze
Minusy :
-my mamy wąskie drzwi i nie jestem w stanie wyjechać tym z pokoju 🤷♀️ trzeba to tak bokiem wynosić (plus za to, że jest mega lekkie)
-są 4 kółka ale nie obrotowe więc jazda tylko przód i tył i ciężko się skręca
-mimo kilku poziomów wysokości, wydaje mi się że dla naszego łóżka jest minimalnie za wysokie chociaż jest opuszczone na 1
I teraz podsumowanie:
Ogólnie super 👌👌👌 ale możliwość przemieszczania, to był argument że się zdecydowaliśmy na Dream a nie na Pearl, teraz jak wiem że nie pojeżdżę po całym mieszkaniu, no to mam takie mieszane uczucia czy warto było dopłacić tą 100 zł 🤔 ale z drugiej strony jest opcja kołyski i łatwo opuszcza się bok więc nie wymieniamy 👍 a no i to banalne składanie i pranie to mega 👌Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2020, 12:21
KarolinaMaria, kic83, kar_oliv, Sylwucha, Karenira, Inaa89, kiniusia270, Ewa88 , dmg111 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lalia, mam identyczne! Na razie czeka w szafie. Dla mnie opcja jeżdzenia po domu to taki bajer. Można wykorzystać jak np. są goście w salonie, ale nie widzę codziennych przejażdżek
Lalia lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm