Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulugula wrote:Dziewczyny, które są w 3 trymestrze i których dzieciątko jest obrocone główką w dół: jak je czujecie w brzuchu? Gdzie i jakie macie ruchy i widoczne gołym okiem lub wyczuwalne dłonią wypięcia?
Ja znowu zestresowana.. na moje to wiecznie pakuje głową pod żebra, najczesciej w tym samym miejscu właśnie u góry z prawej strony mam taką kule. Choc i są chwile, że mam wrażenie, że dostaje kopy nad pepkiem ale to pewnie ręce. Powoli zaczynam coś tam kręcić ale potem boję się, że na siłę go chcę tam obrócić i wyobrazam sobie jak przeze mnie obwija się pepowina.. 😕
Moj szkrab od polowkowych co wizytę jest ustawiony glowa w dół a po prawej stronie w okolicach rzeber tez często mam wypuklosc ale to jest jego pupka, po lewej stronie trzyma nóżki wiec jest w taka literkę "C" ułożony. I jestem tego pewna bo lekarz jak jeździł głowica w poszukiwaniu kosci udowe to od pepka do lewej strony mojego ciała.Zulugula lubi tę wiadomość
-
Annia wrote:Lalia jeśli synek nie będzie ważył za dużo ani brzuch nie będzie dużo większy od główki to nie ma wskazań do CC. Przykro mi, że nie ominęła cię cukrzyca ciążowa i też zostałaś słodką mamą. Dasz na pewno sobie radę z dietą. Tak jak dziewczyny piszą, skierowanie może dać rodzinny i do 7 dni powinni ci wyznaczyć termin w poradni.
Irysko gdzie masz robić to KTG co kilka dni? Będziesz musiała za to płacić?12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Zulugula wrote:Dziewczyny, które są w 3 trymestrze i których dzieciątko jest obrocone główką w dół: jak je czujecie w brzuchu? Gdzie i jakie macie ruchy i widoczne gołym okiem lub wyczuwalne dłonią wypięcia?
Ja znowu zestresowana.. na moje to wiecznie pakuje głową pod żebra, najczesciej w tym samym miejscu właśnie u góry z prawej strony mam taką kule. Choc i są chwile, że mam wrażenie, że dostaje kopy nad pepkiem ale to pewnie ręce. Powoli zaczynam coś tam kręcić ale potem boję się, że na siłę go chcę tam obrócić i wyobrazam sobie jak przeze mnie obwija się pepowina.. 😕Lalia, Zulugula, doomi03 lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
nick nieaktualnyIryska wrote:Będę dzwonić do Zabrza żeby się umówić, bo tam w jakiejś klinice prywatnej robią za 80 zł z opisem. Moja dr też mówiła , że jak coś to do Pyskowic do szpitala mogę przyjeżdżać jak ona będzie na dyżurze, jeśli nie uda mi się znaleźć nigdzie🙂
Iryska lubi tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Bez sensu, że musisz to robić prywatnie 🤦♀️ powinna dać Ci siekrowanie do szpitala i tam na IP powinni robić. A tak troszkę kasy pójdzie
Motylku widziałam, że pisałaś że jesz pomidora na kolację, może spróbuj go nie jeść? Bo czasem pomidor też lubi podwyższyć cukier🤷SzalonaOna, Ounai lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Jesteście przekochane dziewczyny! 😍
Niesamowicie Wam dziękuję 😘
SzalonaOna, Annia, dmg111, Julik, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIryska wrote:No wiem, u nas w Gliwicach nie ma opcji takiej, bo bardzo niechętnie przyjmują w ogóle na IP, od razu na oddział chcą brać, to ktg tym bardziej nie będą chcieli zrobić. Jak coś to zapłacę, wolę zapłacić i mieć spokojną głowę, bo serio stresuje mnie ta cukrzyca:-\
Motylku widziałam, że pisałaś że jesz pomidora na kolację, może spróbuj go nie jeść? Bo czasem pomidor też lubi podwyższyć cukier🤷 -
kic83 wrote:Ja też zgrzana się obudziłam, z bólem brzucha odwiedziłam WC na 💩
Nie wiem właśnie o co chodzi z tym kroczem, to takie uczucie jakbym miała zakwasy tam po treningu, no ale sorry ja codziennie ćwiczę, więc to zakwasy być nie mogą... Muszę o tym poczytać.
W poniedziałek USG, przypomnij mi ile Twoje księżniczki ważą??
Spokojnego dnia dla Ciebie 😚
Rownież spokojnego dnia Kochana 😘kic83 lubi tę wiadomość
-
kic83 wrote:Sylwia 😱
Motylek ma rację.
Czytaj: "Ból krocza po koniec ciąży pojawia się u wielu kobiet. Najczęściej występuje w 38 tygodniu, lecz zdarza się również wcześniej. W tym czasie nacisk główki na krocze nasila się, gdyż organizm przygotowuje się do porodu. Sprawia to, że ból pojawia się w obrębie całej miednicy."
Moja druga ciąża ,a ja takich rzeczy nie wiem 😂 -
SzalonaOna wrote:Tak. Ja tak miałam z synem. Myślałam że aż mi się spojenie rozchodzi czy coś, robili usg i mówili że główka napiera stąd takie uczucie. Trwało to około tygodnia u mnie.
SzalonaOna, Zulugula lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Hej dziewczyny 😘
Ja jakaś dzisiaj zmulona jestem 😵
Wczoraj mnie trochę przybiły te wyniki krzywej, jakoś tak liczyłam, że mnie ominie ta cukrzyca, a tu wyszło jak wyszlo. Ale trochę poczytałam i zmieniłam nastawienie. Wizytę u gina mam dopiero za tydzień, więc dzisiaj planuję skontaktować się z lekarzem rodzinnym, poprosić o skierowanie do diabetologa (ciążę prowadzę prywatnie więc pewnie by mi gin nie wypisał) i zapytam czy na podstawie tych wyników może mi dać jakieś zaświadczenie o wydanie glukometru czy musi to zrobić diabetolog. Mój plan co do diety jest taki : regularne posiłki co max 3-4 h, wywalam wszystkie cukru proste (słodycze, słodkie napoje, soki), zmieniam mąkę pszenna na pelnoziarnista i mierze cukru. Albo glukometrem od rodzinnego jeśli się uda, albo spróbuję od taty w niedzielę pożyczyć i myślę, że się uda 🙏
Jedyne czego się mega boję, to że od razu mnie na cesarkę wyślą 😔 ale Ounai i Annia mogły próbować SN to po cichu na to liczę 🙏Zawsze to pilnowanie diety jest plusem dla rosnącej Wagi tak jak pisala Ania i Ounai także myślę, że to bardzo duży pozytyw. Wystarczy spojrzeć na dziewczyny jak mało przytyły i jak pięknie im teraz waga spada
A zdrowa dieta na koniec ciąży zawsze będzie dobrym startem do powrotu do zdrowego odżywiania po ciąży
Lalia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny możecie mi doradzić ,biorę Neoparin 0,6 i dzisiaj umknęło mi parę kropli myślicie że to bardzo źle i mogło zaszkodzić jestem w 15 tygodniu..Starania od 2018
14-15 tydz💔,8tydz💔,5 ciąż biochemicznych
Hashimoto,nk 22,kir aa
👨🦱Polimorfizm apal genu igf 2 w obu allelach
Leki luteina,duphaston,encorton,accofil,heparyna,acard -
SzalonaOna wrote:Już 2kg? Matkooo te nasze "fasolki" tak szybko rosną 😍
Dobrze, że z jelitami wszystko w porządku 💪
Dzieci tak szybko rosną, czas tak szybko płynie... Ja nie wiem jak to się dzieje, szaleństwo jakieś 🤷😝😂.
I jak już o uciekającym czasie wspominam ... To witam się przy okazji dziś w 34 tygodniu ciąży 😁.kic83, Sylwucha, Lalia, SzalonaOna, Inaa89, Enigvaa, Ounai lubią tę wiadomość
-
Ladyo wrote:Dziewczyny jak to jest, ze na bellybestfriend pokazuje mi 4 tydzień i 1 dzień a np w Preglife i ciąża + 3 tydzień 6 dzień? Wiem, ze kiedyś był tu taki temat, coś kojarze
który jest bardziej wiarygodny?
-
Kicku, a ile Twój synek ważył ostatnio? To była chyba dosyć podobna waga do moich pulpetów 😉
-
Mały Kicek i Mini Sylwie już na wylocie 😍
Będzie dobrze dziewczyny ✊
Dzięki Anetka 😘😘 ułożyłam sobie to w głowie i nastawiłam się zadaniowo, będzie dobrze, nie może być inaczej ✊Anet.kaa, Ounai lubią tę wiadomość
-
Ja znowu zestresowana.. na moje to wiecznie pakuje głową pod żebra, najczesciej w tym samym miejscu właśnie u góry z prawej strony mam taką kule. Choc i są chwile, że mam wrażenie, że dostaje kopy nad pepkiem ale to pewnie ręce. Powoli zaczynam coś tam kręcić ale potem boję się, że na siłę go chcę tam obrócić i wyobrazam sobie jak przeze mnie obwija się pepowina.. 😕
Kiedy masz kolejną wizytę aby to sprawdzić?