Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySylwucha wrote:Motylku, ja jestem totalna amatorką w odczytywaniu zakończenia ciąży 😂 Ale dostrzegam zmiany. O dziwo jakoś specjalnie nie panikuje, tylko obserwuje. Nie chcę też lecieć niepotrzebnie do szpitala.
dmg111, kic83, Sylwucha, calanthe, Zulugula, Inaa89, Edyciak, Lalia lubią tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Dla mnie jesteś ewenementem! Nie dość, że dziewczynki mają piękna wagę, nie dość, że wyglądasz lepiej niż niejedna kobieta w ciąży pojedynczej, to jeszcze dotrwasz do donoszonego tygodnia 😍 SZACUN!
Dziękuję Kochana 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2020, 11:31
SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Ja marzę o tym, żeby kiedykolwiek rozmiar S był na mnie za duży 😂
Uwierz od zawsze byłam patykiem, przezywana w szkole i wytykana. Marzyłam, żeby przytyć, wyglądać bardziej kobieco. Teraz mam to gdzieś, znaczy od jakiś 5 lat mam w końcu te 50 kg, 🤪, mąż czasami żartuję że jestem jak pajeczak, same nogi i ręce. Są plusy też, mogę listy wyjmować ze skrzynki wszystkim sąsiadom z bloku, bez kluczyka 🤣SzalonaOna, Karenira, Ounai lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
calanthe wrote:Edyciak bóle miesiączkowe, a takie bóle w ciąży to naprawdę dwie różne rzeczy. Ounai ma racje, ciepłe okłady, kąpiele nie są wskazane, bo one w ciąży działają w drugą stronę. Nawet ciepłe okłady na bolący w ciąży kręgosłup nie są wskazane. Jak już to coś to chłodny prysznic.
Meggi bierz i się nie zastanawiaj 😅 drugiego takiego nie znajdziesz 🤪
A tak poważnie, mam takie zdjęcia jak mnie w takim wózku wozili 😀 z resztą jak większość.
Jak wyslalam rodzicom, że pierwszy poważny zakup na Oliwki zrobiony to prawie zawału dostali, myśleli że na serio go kupiłam. Mówili że nawet jak miałam już nowszy, a w takim to tata jeździł 😁Ounai lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Sylwia kto wie moze na dniach sie rozkreci i ksiezniczki postanowia opuścić brzuszek mamusi 😉😘
Sylwucha lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Meggi110818 wrote:Dzisiaj właśnie sobie zamówiłam ta sukienkę, ale kolor butelkowa zieleń. Miałam męża wysłać po nią do sklepu, ale trzeba kupić gazetkę, a ona pewnie by wyniosła tyle co rabat, więc zamówiłam on-line z odbiorem w sklepie, bo wtedy kod działa bez zagetki😁
Jak masz rozmiar? Najmniejszy był S i ten wzięłam, ale obawiam się że za duża będzie po ciąży, ale na końcówkę ciąży powinna być akurat. Mocno się rozciąga?
Ja wzięłam Mkę i czarna M jest wg mnie mniejsza trochę od beżowej, ale obydwie są mocno rozciągliwe. Ja w mojej chyba zrobie rozcięcia po bokach tzn mama mi zrobi aby tak mocno nie opinała mojego tyłka. Wczoraj zmierzyłam i w biodrach mam 105 cm 😲😲😲😲😲 a przed ciążą bylo 97 -
dmg111 wrote:Jeju, nadrabiałam prawie w bezdechu, bo myślałam, że na końcu będzie, że Sylwia urodziła 🙈 A tu jeszcze szarańcza przetrzymala mamę 😍
Sylwucha, dmg111, Enigvaa lubią tę wiadomość
-
Julik wrote:Anetko zapomniałam napisać że świetnie wyglądasz w tej sukience. Tez lubię takie, przed ciążą i teraz. 🙂 masz malutki brzuszek w porownaniu do mojego. Przynajmniej z boku patrząc. Mój jest dość wąski ale wystający. 😉ja mam kawał chłopa więc się nie dziwie że większy, a Ty drobniutką dziewczyneczkę. 😉
Synek na pewno w środę się przykrecil i temu mialam taki brzuch obolaly. Bo teraz wali mnie ciągle po prawym boku. Ciekawe czy nie dlatego że ostatnio z mężem zmieniliśmy się stronami w łóżku, tak jak już będzie po porodzie. Teraz częściej śpię na prawym boku.wyjątkowo dobrze czuje się w tej sukience choć to nie mój ulubiony krój.
Twój brzuszek jest piękny, mój bardzo powoli idzie do przodu, a rano to już w ogóle jest malutki. Ale podobno tym właśnie różnia się brzuszki chłopięce i dziewczęce.
Być może mały bardziej preferuje stronę na której śpisz, ja śpię na lewym boku i w sumie najbardziej czuje Pole z lewej strony. -
SzalonaOna wrote:Dla mnie jesteś ewenementem! Nie dość, że dziewczynki mają piękna wagę, nie dość, że wyglądasz lepiej niż niejedna kobieta w ciąży pojedynczej, to jeszcze dotrwasz do donoszonego tygodnia 😍 SZACUN!
Sylwia to nasza bogini ⚘Sylwucha, SzalonaOna, dmg111 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
calanthe wrote:Edyciak bóle miesiączkowe, a takie bóle w ciąży to naprawdę dwie różne rzeczy. Ounai ma racje, ciepłe okłady, kąpiele nie są wskazane, bo one w ciąży działają w drugą stronę. Nawet ciepłe okłady na bolący w ciąży kręgosłup nie są wskazane. Jak już to coś to chłodny prysznic.
Meggi bierz i się nie zastanawiaj 😅 drugiego takiego nie znajdziesz 🤪
A tak poważnie, mam takie zdjęcia jak mnie w takim wózku wozili 😀 z resztą jak większość.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2020, 12:09
Edyciak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Edyciak wrote:Jeśli lubisz taki styl retro, to czemu nie.. 😊 ja jeździłam w podobnym. 😄
A nie przeszkadza ci, że ma takie małe ok wąskie kółka?
Jeśli lubisz taki styl, to spójrz na wózki Roan Classic
Nie, nowego takiego nie chce, urok ma tylko taki. Kupić nie kupię, bo by stał tylko. Ale jak go zobaczyłam to ogólnie czad, taki wehikuł czasu 😁Edyciak, Lalia lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Anet.kaa wrote:Ja kupiłam Glamour za 5,99 zl więc jakos przeżyłam, a później jechałam autokarem więc miałam co poczytać po drodze choć w tych gazetach to same głupoty są.
Ja wzięłam Mkę i czarna M jest wg mnie mniejsza trochę od beżowej, ale obydwie są mocno rozciągliwe. Ja w mojej chyba zrobie rozcięcia po bokach tzn mama mi zrobi aby tak mocno nie opinała mojego tyłka. Wczoraj zmierzyłam i w biodrach mam 105 cm 😲😲😲😲😲 a przed ciążą bylo 97
No właśnie ja miałam nawet wysłać męża po gazete i sukienkę, a tak wyślę tylko po sukienkę, jak do sklepu przyjdzie 😁
Ja mam teraz 95, a przed ciąża nie mierzyłam nigdy nawet...ale też mi trochę przybyło. To myślę że S powinna być dobra.O ❤️
Z ❤️ -
Stokrotka027 wrote:Tak kazda matka wie najlepiej co dla jej dziecka jest najlepsze, a z boku komentuje się lepiej przecież 😒
Ja tez czasem coś skomentuje u innej matki ale no sama sobie pogadac mogę, ost np znajoma mnie wkurzyła poszlam na siusiu i zostawilam ja z córką i jej corka ktora ma roczek wracam po 5 minutach nie ma mojego dziecka i mowie gdzie jest moja K ( bylam przerażona, bo moje dziecie to niezły łobuz ) ta lezala na kanapie z telefonem jej corka bawiła się grzecznie w salonie, a ja moja znalazłam w szafce ze szkła z alkoholem walaca kieliszkami o szklane półki .. No nic telefon był ważniejszy, bo przecież jej dziecko grzeczne ale no mogla sobie odpuścić na te parę minut i spojrzeć co robi moje dziecko.
Raz tez widziałam kobietę na mieście zwykla jakas ładnie ubrana itp itd z niemowlakiem wiecie co zrobila wsadzila dzieckiu butle do buzi które leżało w wózki nakarmiła no spoko i potem nawet go nie wziela na ręce zeby się odbiło tylko okryła szczelnie wozek w upal pielucha i siedziala i piła kawe w restauracji ja to az wstrzas przeżyłam czy ona niewie ze jej dziecko może się zakrztusić jak się mu odbije na leżąco czy nawet udusić bo mu saunę zrobila..Ale kazda mama wie najlepiej.. Ja tego przeżyć np nie mogłam. Mam nadzieje ze jej maluch ma się dobrze.pielucha na wózku to już zupełnie inna sprawa.
Sylwia, nie ma sprawy. To takie porodohacki z mojej poprzedniej i obecnej ciąży. O nospie mi powiedzieli jak przyjechałam rodzić a na ktg nie wychodziły skurcze (2 nospy nie pomogły nic a nic, wręcz skurcze się nasiliły) a o prysznicu mówiły mi teraz w szpitalu babeczki
Inaa, ja myślę że Ty przegięłaś ostatnio. Dopiero co miałaś absolutny nakaz leżenia iLedw (ledw) ledwo Ci go odwołali to wzięłaś się za gotowanie i sprzątanie. Wyluzuj jak Edyta. Wiem że ciężko przy takiej gromadce. Leż dzisiaj ile możesz i do lekarza jeśli się to nie uspokoi. A najlepiej od razu zadzwoń do swojego zapytać.Sylwucha, Inaa89 lubią tę wiadomość