X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wracam właśnie z Polski do Holandii.
    Ten urlop to czkawką mi się odbije. Nogi spuchniete jak bania, mimo wygodnego auta to jednak nie jest mi wygodnie. Jesteśmy zapakowani jak te rumuny, z całym mandzurem.
    Nie moge sie doczekać kiedy legne na swojej kanapie.
    Serio nie polecam takich długich podrozy. 12h w aucie to jednak sporo za dużo.

Jutro mam wizytę u poloznej a po wizycie jade z moją psiapsi na usg :) dowie się jaka plec dziecka 😍

SzalonaOna, Ounai, KarolinaMaria, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2020, 16:57

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do medeli dokupywalam tylko lejki. Reszte wysterylizowalam dokladnie, lacznie z tym drenem. Tyle ze ja po pierwszym porodzie zajechalam 3x motor medeli 🤪🙈

• Ounai Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Ounai, Annia
    To te pieluchy tak chwalicie??
    Gdzie je kupujecie? Widzę, że są jeszcze droższe niż Pampers Premium.
    p-pampers-pieluchy-pure-protection-rozmiar-1-35-pieluszek.webp
    Sorki, nie popatrzyłam na nazwę, ja jednak tych używam. Rzep trzyma lepiej, są bardziej chłonne i nie uczulają jej, więc nie widzę sensu żeby przepłacać :)
    da5795eb7c32.jpg

Zulugula,
    Ja mam podwójny lansinoh, ale teraz widzę, że taki sprawdza się tylko dla tych co odciągają i karmią butelką. Ja wolę odciągać z jednej piersi, więc niepotrzebnie taki brałam. Lejek jest ciut za duży, ale nie wiedziałam o tym kupując. Człowiek codziennie uczy się czegoś nowego. Ostatecznie wszystko gotowałam przez ok 15-20 min i nie wymieniałam tych elementów.

Dziewczyny, czy po uczulających rzeczach może wyjść wysypka tylko na twarzy taka jak potowki?

kic83, Zulugula lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    A propo pampersow to kiedys znalazlam taki ranking
    f40462bf9d86.jpg

A co myślicie o zlotych Dada z biedry? Bo slyszalam sporo dobrych opinii od roznych mamo kolezanek🤔 że są lepsze od fioletowych, a i te dość były chwalone
    Nie zgodzę się z tym rankingiem. Pampers active są bardziej chłonne niż dada, sprawdzone na własnym dziecku. W nocy Dada przeciekała mi już ok 4:00, Pampers Active wytrzymywała do 9:00.
    Lupilu dla mnie są za sztywne i kiepsko wchłaniają. Ale każdy chwali cosatto innego. Ja po prostu kupowałam sobie różne teraz i od nowa wyrabiałam sobie opinię. Polecam tak zrobić, żeby kupować po małej paczce i zdecydować wtedy co Wam odpowiada.

age.png

age.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Mój chłop też niestety ostatnio stał się mniej samodzielny rozpieściłam go dawniej potrafił zrobić wszystko teraz jest leniem.
    Macie prosty przykład niedziela przyszedł na sniadanie usiadł na stołku i czeka aż mu podam pod nos mówię mu zrób przynajmniej herbatę a on że to mój obowiązek i awantura.
    Tydzień go prosiłam o skoszenie trawnika . Przed ciąża ja to robiłam jak ostatnia kretynka teraz jest problem.
    Ogolnie z moim starym jest tak jak brat jego zadzoni albo kumple że coś potrzebują to on pierszy leci w domu o nic go nie mogę się doprosić i jeszcze słyszę teksty że on pracuje to dlaczego ma mi pomagać skoro dom to moja działka.

Współczuję, ale niestety musisz być twarda i nie zgadzać się na to...
    Jak ja bym uslyszala ze podać Pańciowi śniadanie pod nos to moj obowiązek, to by tego śniadania w ogole nie zjadł :p... Żyjecie wspólnie więc i wspólnie sie o siebie troszczycie i wzajemnie pomagacie. Niestety z chlopami tak jest ze nie można pozwolić im wejść sobie na glowe i nie wymagać od nich, bo oni bardzo szybko przywykaja do takiej sytuacji i zwyczajnie robią się wygodni.

Sylwucha lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musialam kupic ten dren nowy, bo moj byl zepsuty - podejrzewam, ze wlasnie szwagierka go wyparzyla- bo w srodku mial wilgoć a przez to w ogole nie ciągnął... myslalam, ze caly zepsuty laktator jest przez to 😂 az moj maz mi powiedzial, ze przeciez ta rurka jest zepsuta 🤦🏼‍♀️
    Butelki itd to ja wyparzylam ;) kupilam tylko taki zestaw za 99zl chyba :p

• Ounai Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gadałam z mężem i wysłał mi numer, zgadza się na Panią do sprzątania :D Jutro dzwonię do Pani Tatiany :D Powiedziałam mu, że mogę mniej pieniędzy wydawać tylko chcę tą Panią 😂

kic83, Gagatka, SzalonaOna, Sylwucha, Inaa89, Lalia, Ewa88 , Enigvaa, doomi03, dmg111 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Dziewczyny, gadałam z mężem i wysłał mi numer, zgadza się na Panią do sprzątania :D Jutro dzwonię do Pani Tatiany :D Powiedziałam mu, że mogę mniej pieniędzy wydawać tylko chcę tą Panią 😂
    Zazdro ❤️

Ounai lubi tę wiadomość

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2020, 16:58

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, jak tam u Ciebie?

• Sylwucha Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Współczuję, ale niestety musisz być twarda i nie zgadzać się na to...
    Jak ja bym uslyszala ze podać Pańciowi śniadanie pod nos to moj obowiązek, to by tego śniadania w ogole nie zjadł :p... Żyjecie wspólnie więc i wspólnie sie o siebie troszczycie i wzajemnie pomagacie. Niestety z chlopami tak jest ze nie można pozwolić im wejść sobie na glowe i nie wymagać od nich, bo oni bardzo szybko przywykaja do takiej sytuacji i zwyczajnie robią się wygodni.
    Dokładnie tak Doomi. Ja bym chyba staremu krtań przegryzla, gdyby mi z takim tekstem wyjechał. Ciaza to nie jest lekki czas. Trzeba męża uświadomic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2020, 15:10

Lalia, doomi03 lubią tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Sylwia, jak tam u Ciebie?
    Młode nie planują wyjścia póki co 😉
    Jutro już będą donoszone 😎 Nie sądziłam, że dotrwam do tego czasu.
    Dziś co prawda czuje się tragicznie i wychodzę z sypialni tylko na siku, ale mąż mnie wspiera. Lezy ze mną, masuje plecy. Widzi jak się meczę, a że chlop wrazliwy, to czuwa. Ja nie wiem jak Wy ogarniacie się w ciąży mając już dziecko. To jakiś Armagedon. Ja się cieszę, że będą 2 na raz, bo z własnej woli na kolejną ciążę się nie zdecyduję 😉

SzalonaOna lubi tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    Dziś co prawda czuje się tragicznie i wychodzę z sypialni tylko na siku, ale mąż mnie wspiera. Lezy ze mną, masuje plecy. Widzi jak się meczę, a że chlop wrazliwy, to czuwa. Ja nie wiem jak Wy ogarniacie się w ciąży mając już dziecko. To jakiś Armagedon. Ja się cieszę, że będą 2 na raz, bo z własnej woli na kolejną ciążę się nie zdecyduję 😉
    Ja jeszcze funkcjonuje "normalnie". Ale boję się że po 35 tyg to juz będzie masakra.
    Chociaż dzisiaj mam taki dzień lenia, leżę jeszcze w łóżku 🤦‍♀️ dzieci wrócą po 17. A mi się tak nic nie chce, że szok :/

Sylwia - lada dzień księżniczki będą z Tobą, uwierz mi, że zazdroszczę Ci tego etapu :) chciałabym już moc rodzić :) strasznie mi brakuje aktywności fizycznej... Strasznie!

• Ounai Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    Sylwia, Tobie jest ciężej bo masz je dwie. Ciąża pojedyncza myślę że nie jest tak ciężka jak podwójna. W dodatku jesteś dużo bardziej zaawansowana niż większość kobiet w ciąży bliźniaczej. No i poza tym potem dochodzi np chęć aby dziecko nie było samo, ja np widziałam że syn zaczyna mieć cechy jedynaka i że brakuje mu kogoś. Chciałam też żeby miał kogoś bliskiego jak będzie dorosły. No i jak widziałam jak go kocham to wiedziałam że jestem w stanie rozmnożyć tą miłość i że to musi być cudowne żeby móc tak kochać dwie istoty. I wtedy jesteś w stanie się poświęcić. Plus hormony po porodzie powodują że zapominasz trudy. Ja już teraz dużo lepiej wspominam poród niż 3 dni po porodzie ;)

age.png

age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj dzień łóżkowy. Mąż po porannym opierniczu zajmuje się młodym a ja mogę swobodnie leniuchować z łóżku przed tv z książką. Czasem mi takiego czasu brakuje.

Sylwucha, kic83, doomi03, dmg111 lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    A propo pampersow to kiedys znalazlam taki ranking
    f40462bf9d86.jpg

A co myślicie o zlotych Dada z biedry? Bo slyszalam sporo dobrych opinii od roznych mamo kolezanek🤔 że są lepsze od fioletowych, a i te dość były chwalone

Znam dobrze Muumi Baby, firma w której pracowałam jest ich oficjalnym dystrybutorem, w Polsce praktycznie mało znane... ale tez niestety drogie i to pewnie jeden z powodów :/
    Ale rodzice którzy używali to bardzo chwalili, szczególnie przy problemach skórnych

age.png

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa, bardzo się cieszę że u Was wszystko wporządku! ❤❤❤

Inaa89 lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, ze trafiłam na tak fajna babeczke na IP. Pyta mi się czy mialam juz polowkowe, mowie jej ze nie, ze bede miala za tydzien. Moze to nie był jakis mega profesjonalny sprzęt ale pomierzyla dzidzie, przepływy i wszystko to co robi lekarz na polowkowym. Z 20 min robila mi samo usg. Nie mam jedynie zdjęć bo z Izby nie dają tylko zostawiają dla siebie. Powiedzcie mi waga ok 400g na tym etapie jest ok?
    Juz czuje się lepiej, troszkę boli brzuch ale biore nospe forte i pomaga. Tłumaczyła mi tez ze u mnie to już jednak któraś z kolei ciaza i organizm inaczej reaguje na rozciąganie macicy i niestety moze to być dla mnie dosc nie przyjemne i bolesne.
    Ale najważniejsze ze Tymek caly i zdrow 😘

Sylwucha, Ounai, Zulugula, Lalia, Wik89, dmg111 lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pieluch, ja uzywalam tylko te pampersy co Ounai. Pampers active baby czy jakoś tak.
    Niestety moich chlopcow kazde inne pieluchy poprostu uczulały. Wszystkie typu dada czy lupilu zaraz mieli dupke cala w chrostkach i czerwona. I rzeczywiście dady nie są super chłonne, mi czesto przeciekały. Dlatego nie warto kupować dużo z jednej firmy. Bo każdemu mogą przypodobać się inne 😉

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
‹‹ 1701 1702 1703 1704 1705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ