Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
kic83 wrote:Ladyo
a dałoby radę później iść? Tak żeby bylo min 5t0d?
Wg mnie im później tym lepiej bo wtedy lekarz nie wróży "z fusów", i nie ma szans na pomyłkę, chodzi też o to ,żebyś Ty się nie denerwowała.
Kciuki za jutrzejszą betę!ale ja już nie mogę wytrzymać
ale chyba macie racje, poczekam jeszcze trochę, żeby iść na spokojnie.
Sylwucha, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Jednorożec89 wrote:Mój chłop też niestety ostatnio stał się mniej samodzielny rozpieściłam go dawniej potrafił zrobić wszystko teraz jest leniem.
Macie prosty przykład niedziela przyszedł na sniadanie usiadł na stołku i czeka aż mu podam pod nos mówię mu zrób przynajmniej herbatę a on że to mój obowiązek i awantura.
Tydzień go prosiłam o skoszenie trawnika . Przed ciąża ja to robiłam jak ostatnia kretynka teraz jest problem.
Ogolnie z moim starym jest tak jak brat jego zadzoni albo kumple że coś potrzebują to on pierszy leci w domu o nic go nie mogę się doprosić i jeszcze słyszę teksty że on pracuje to dlaczego ma mi pomagać skoro dom to moja działka.
Chyba Dmg, albo Anetka pisały, że "wychowywały" męża od początku żeby jak najwięcej pomagał, zresztą ja tak samo 😅
U nas w weekend raz ja robię śniadanie, raz mąż, on zawsze rozpakowuje zmywarkę, ja pakuję, ja nastawiam pranie a rozwieszamy na zmianę, mieszkanie sprzątamy razem, teraz w ciąży ja głównie kuchnie i łazienkę a on resztę mieszkania plus odkurzanie i mycie podłóg, zakupy ja pisze kartkę a mąż robi, jedyne co ja robię sama to gotowanie ale jak trzeba mi coś pokroić obrać czy zetrzeć to pomaga bez gadania 😉
Wiadomo, nie pościeli łóżka tak pięknie jak ja to robię 🤣 ale nauczyłam się już że najważniejsze że robi i się stara 👍
Przy dziecku mam zamiar tak samo jak Lelek wprowadzać go od początku w kąpanie, przewijanie, noszenie w chuscie, samodzielne spacery z wózkiem po osiedlu itd zwłaszcza, że po roku wracam do pracy, a że pracujemy z mężem na zmiany to pół dnia ja będę z dzieckiem a pół dnia mąż i musi czuć się pewnie żeby z nim zostać 😊dmg111 lubi tę wiadomość
-
dmg111 wrote:Nie, ale mam już wypraną pierwszą partie ciuszków, dzisiaj je poprasuje i posegreguje sobie faktycznie rozmiarami (w sensie ich wielkością) , a nie metkami, jak sugerowalyscie 😘 Dzisiaj wypiorę rzeczy do szpitala i myślę, że we wtorek będzie spakowana torba 💪 W przyszły weekend lecimy z przeprowadzką ❤️
Jutro mam wizytę i mam nadzieję, że dowiem się, że malutka grzecznie nadal będzie siedzieć w brzuszku i nigdzie się nie spieszy ❤️
A Ty jak tam Kicku? Dochodzi do Ciebie, że zaraz będziemy mieć w rękach maleństwo 😍
Ja nie mam problemów ze snem 😚
Czuje się cały czas super!
Nie, nie dociera jeszcze 😱 za to mam nadzieję, że tym razem będę miała więcej spokoju i cierpliwości, bo już wiem po 1ym co z czym się je 😉
Jutro mam USG, już nie mogę się doczekać żeby się dowiedzieć ile w ciągu 2tyg przytył mój Synek 💙Iryska, dmg111, Lalia, doomi03, Inaa89 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ewa, Meggi
przepraszam, że nie pamiętam dla której z Was miałam sprawdzić, czy monitor oddechu nadaje się do materaca Chicco Next2me, sprawdziłam, i jest opcja włożenia pod materac (do środka) tego monitora.
My mamy taki zestaw
privat foto
i na spokojnie można włożyć go i działa.Meggi110818 lubi tę wiadomość
[/url]
SzalonaOna wrote:Kic, dmg, Maniaaa - o której jutro wizyty?
Ja jutro lecę na 9.50 usg (nie mogę się doczekać), a na 12.50 wizyta z kwalifikacja do zastrzyku z immunoglobulina
To widzisz, masz wcześniej niż ja
Ja USG na 11:30, 12:15 wizyta położnicza, już przebieram nóżkami 😚SzalonaOna lubi tę wiadomość
[/url]
Ounai
czy brać do torby do szpitala nakładki na sutki i muszle laktacyjne? Czy tylko maść Medela Purelan 100?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
nick nieaktualnykic83 wrote:Ounai
czy brać do torby do szpitala nakładki na sutki i muszle laktacyjne? Czy tylko maść Medela Purelan 100?kic83 lubi tę wiadomość
-
kic83 wrote:Annia
O tym Bio Gaia czytałam u Pana Tabletki
https://pantabletka.pl/kolka-niemowleca/
Ktoś Wam polecał?
Ja bardzo polecam śpiworki z Natulino, zwłaszcza rozmiar newborn, bo w tych 0-6 miesięcy że Smyka czy 5 10 15 Mikołajowi by głową mogła się schować do środka...
Irysko, Kic, Sylwia możecie już właściwie rodzić! Kiedy to zleciało. 😁
Mam pytanie do mam: dieta matki karmiącej jest czy nie jest? Na wrześniowkach dużo postów, że trzymają dietę z kolei położna i generalnie zalecenia mówią, że nie ma diety matki karmiącej i nie wpływa to na dolegliwości brzuszkowe chyba że są cechy alergii. 🤨 Nie ukrywam, że parmezan po 9 miesiącach bez niego w ciąży jest dla mnie bardzo ważny. 😂
To z moich takich wczesno matkowych doświadczeń może której się przyda:
- najlepsze dla mnie wkładki laktacyjne Lansinoh, z Johnsona nie jestem zadowolona za grube i odlepiaja się,
- rożek nadal w ogóle się nie przydał;
- Pampers Pure są lepsze od Pampers Premium - lepsze zapięcia;
- warto mieć więcej butelek na start niż ja miałam, bo może się okazać że trzeba dokarmiać i na gwaly kupować;
- smoczek Medela Calma kompletna porażka u nas, Mikołaj w ogóle nie wie że to smoczek, a zjada z Avent Natural, Lovi i w szpitalu z Nuka 3 różne rodzaje...
- lanolina i nakładki w ogóle mi się nie przydały, na szczęście na razie Miki ich nie masakruje.
Martwię się o Inę. ☹️Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2020, 10:39
kic83 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualny
-
kic83 wrote:Ounai
mam nadzieję, że mój synek będzie jak Twoja Martusia z tym snem 😚
O Esputicon mówiła mi koleżanka, która urodziła że jej położna polecała.
Przypomnij mi od kiedy tak dziecko na brzuszku można kłaść?
Jaka Martusia jest piękna i wygląda na taką Kruszynką ❤️
A co dotyczą nocnego spania to życzę Ci żeby nawet lepiej jeszcze spał niż Marta. Takie dzieci to można miećkic83 lubi tę wiadomość
-
kic83 wrote:Ounai
czy brać do torby do szpitala nakładki na sutki i muszle laktacyjne? Czy tylko maść Medela Purelan 100?kic83, Lalia lubią tę wiadomość
-
Mi kazali od razu kłaść na brzuszku żeby ćwiczył (jak odcięli tego klipsa). Podnosi tak śmiesznie główkę i walczy i czasem idą mu się ja przełożyć z boku na bok. Położna jak przychodzi to zawsze się pyta czy kładziemy na brzuszku. Oczywiście kładziemy tylko jak go obserwujemy. Jak idziemy spać czy np do innego pokoju to nie zostawiamy go na brzuszku samego.
Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Internety polecają i wyszukałam, że BioGaia ma badania a Dicoflor nie (Dicoflor zaleciła położna). Spróbować nie zaszkodzi na pewno. Zwłaszcza że widzę, że Lelek też taka zmiana pomogła, więc a nuż...
Ja bardzo polecam śpiworki z Natulino, zwłaszcza rozmiar newborn, bo w tych 0-6 miesięcy że Smyka czy 5 10 15 Mikołajowi by głową mogła się schować do środka...
Irysko, Kic, Sylwia możecie już właściwie rodzić! Kiedy to zleciało. 😁
Mam pytanie do mam: dieta matki karmiącej jest czy nie jest? Na wrześniowkach dużo postów, że trzymają dietę z kolei położna i generalnie zalecenia mówią, że nie ma diety matki karmiącej i nie wpływa to na dolegliwości brzuszkowe chyba że są cechy alergii. 🤨 Nie ukrywam, że parmezan po 9 miesiącach bez niego w ciąży jest dla mnie bardzo ważny. 😂
To z moich takich wczesno matkowych doświadczeń może której się przyda:
- najlepsze dla mnie wkładki laktacyjne Lansinoh, z Johnsona nie jestem zadowolona za grube i odlepiaja się,
- rożek nadal w ogóle się nie przydał;
- Pampers Pure są lepsze od Pampers Premium - lepsze zapięcia;
- warto mieć więcej butelek na start niż ja miałam, bo może się okazać że trzeba dokarmiać i na gwaly kupować;
- smoczek Medela Calma kompletna porażka u nas, Mikołaj w ogóle nie wie że to smoczek, a zjada z Avent Natural, Lovi i w szpitalu z Nuka 3 różne rodzaje...
- lanolina i nakładki w ogóle mi się nie przydały, na szczęście na razie Miki ich nie masakruje.
Martwię się o Inę. ☹️
U nas też rożek się nie przydał ale chyba dlatego że raz, że mała w nim tonie, a dwa, że jest jej za gorąco. Ale przy synku bardzo dużo używałam rozka. Pampersy też zmieniliśmy na Pure i też je wolę. Przy synu też używałam Pure bo premium go uczulały. Pure są też chyba bardziej pojemne.
Lanolina mi się przydała, zeszło pół opakowania, kompresy mam też, muszle też, nakladki nie. Przydały się też okłady żelowe i termofor z pestek wiśni. Niby można ogrzewać te okłady ale ja je miałam w zamrażalniku, a pierś ogrzewałam termoforkiem. Smoczki u nas Bibs albo dr Browns. Do laktatora przydają mi się 2 butelki i woreczki do mrożenia, bo nie jestem w stanie ściągnąć na raz porcji pokarmu więc ściągam trochę, zlewam do woreczka, chowam do lodówki, potem po kolejnym ściągnięciu zostawiam jedna butelkę w lodówce żeby się temperatura wyrównała żebym mogła połączyć porcje a do ściągania mam druga butelkę.
I tak w ogóle znowu robi mi się zastój i znowu w tym samym miejscuna szczęście jeszcze nie boli.