X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, ewidentnie musisz pomyśleć o ograniczeniu praw babciowskich tej kobiecie.
    Co za babol wstrętny, ona jest mądrzejsza od lekarza i będzie kłaść Cię do szpitala....

Wyglądasz przepięknie ❤

Moja teściowa jest już na czarnej liście babć, miała taaaaki ubaw ze zdjęcia Poli że.ma taki szeroki nos, i to na pewno po jej córce która ma nos po jej byłym. Tak mnie tym wkurwi*a bo córke już wpędziła w kompleksy takim gadaniem, i powiedziałam do męża że jak kiedykolwiek powie coś takiego do mojego dziecka to będzie miała zakaz spotykania się z małą!

Kingusia gratuluje donoszonej ciąży! Już niedługo będziesz tulić swoje maleństwo!

KarolinaMaria, wczoraj miałam zły humor przez remont właśnie, liczyłam na wprowadzkę za tydzień a jak się uda za dwa to będzie cudownie. Za dwa tyg mieliśmy jechać ze znajomymi w góry ale wole z tego zrezygnować niż siedzieć tu chociażby dzień dłużej niż musze. Mam dość. Tak serdecznie dość, że jak piszę o tym to zaczynam płakać.
    Szkołe rodzenia mamy w poniedziałki i czwartki więc blokuje mi to wyjazd do mamy na kilka dni, ale już myślę aby olać jedne zajęcia i pojechać (może uda się odrobić z inną grupą) bo zwyczajnie nie daje już rady psychicznie.

Czuje się fatalnie, strasznie ciężko mi się oddycha, i zaczęłam się martwić bo miałam kontakt z 2 osobami które miały kontakt z Coroną...

Ogólnie wszyztko do dupy. Przepraszam, że Wam tak smęce ciągle na ten temat.

Lalia, kiniusia270, KarolinaMaria, Wik89, kic83, Sylwucha lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2020, 12:22

Lalia, Anet.kaa, Sylwucha lubią tę wiadomość

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2020, 15:37

Lalia, Wik89, Anet.kaa lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Lalia, kic83, Sylwucha lubią tę wiadomość

• KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaa92 wrote:
    Dzien dobry wszystkim. Dopiero co otworzyłam oczy A mogłabym jeszcze pospać, cos ostatnio mam takie ładowanie baterii mimo ze za dnia nie za wiele juz robie bo wszystko boli.

Motylku moze zabrzmi to meeega dziwnie ale chyba wolałabym dopominać się o sex z mężem niż tak jak moj pare razy dziennie jak jakis nifoman rzuca podtekstami zwłaszcza teraz w ciazy gdzie moja głowa nie pozwala mi na sex po jednej z akcji gdzie po orgazmie strasznie i boleśnie spial mi się brzuch. Takie odganianie "muchy" tez bywa męczące i dołujące. Plus jest taki ze mimo bycia wielorybkiem tylu komplementów co od niego dostaje to chyba nigdy nie było i to jest mega mile.

Co do teściowych.....moja to ostatnio przebiła sama siebie. Ma mieć wnuka którego jeszcze nie ma na świecie a ona już nam mowi jak mamy nazwać następne dziecko i to musi być dziewczynka. Bo ona się nakrecila "na te śliczne kokardeczki, falbaneczki i koroneczki" bo wychowała 2 chłopów to chciałaby wreszcie poszaleć z dziewczynka. Bo ona ona i ona, mam jej dość. Ona wymyśliła rajstopki dla chłopca bo polspiochy spadają, mimo ze jej powiedziałam że niewyobrazam sobie niemowlaka w rajstopach i kupuje nam juz ubranka ma 74,80cm gdzie raz nie mam gdzie tego trzymać dwa nie wiadomo co za pora roku bedzie jak bedzie mial 74,80cm.

Sorki ze sie tak rozpisałam ale juz mam na nią ciśnienie.

Nawet jakbyś miała mieć córkę, to nie znaczy, że będą kokardeczki, falbaneczki i koroneczki 😂 ja tego mieć nie będę. Jak mama mi nakupiła pstrokatoróżowych rzeczy, to od razu ja sprowadzilam na ziemię, to samo powiedziałam ostatnio teściowej. Ogólnie nie lubię wmuszania pomocy, a potem pretensji, że nie jestem wdzięczna... ;) To są nasze dzieci i możemy je ubierać jak chcemy i nas ma to cieszyć, a nie, że babcie coś narzucają.

A temat drugiego dziecka to już inna bajka... nie wiesz co czeka Cię po pierwszym, a już Cię chcą uszczęśliwić kolejnym 🙄

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

dmg111, Lalia, Nikaa92, Sylwucha, patrycja92 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetko, polubiłam za plany wyjazdu do mamy, jeśli tylko tego potrzebujesz, to pakuj się i jedz! Spokojna głowa teraz jest najważniejsza 😘
    Co do teściowej, to brak mi słów... Zgadzam się z Zulu, bierz patelnię i wal dobrze : raz a porządnie!!

Dmg, nie ma sprawy, mogę Wam na dobranoc wstawiać jakiś hot gifcik 🔥🔥😁😁

dmg111, Sylwucha lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Patrzę i widzę spokój i szczęście, co więcej od razu po Tobie widać, że będziesz cudowną mamą ❤️ Aż ciężko uwierzyć, że masz w sobie dwie dziewczynki 😍 Dziewczyny mają rację, nie bez powodu dziewczynki wybrały właśnie Ciebie ❤️

I ta aura nadal się utrzymuje ❤️❤️❤️
    Podpisuje się pod tym co napisałaś! Sylwia jest niesamowita!

dmg111, Lalia, Sylwucha, patrycja92 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Lalia, Anet.kaa, Nikaa92, Sylwucha lubią tę wiadomość

• Stokrotka027 Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka - z córką mialam tez zdjęcia 3 D i na żadnym nie przypominała potem siebie a ost mialam chyba z 38 tyg a i oczywiście miala tez nosek większy i tez komentarz ze po mnie bo ja mam tez spory ale corka wcale takiego nie miala owszem po urodzeniu miala inny i np rogi uszów szpiczaste ale to wszystko dlatego ze w brzuchu ściśnięta byla teraz ma piekny nosek i normalne uszy 😁

klz9cwa1dxf4t0ig.png

23.12.2018 ❤❤ K.

qb3c4z17l44uqb7t.png

05.12.2020 💙💙 N.

01.04 ⏸ 10dpo
    14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
    06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
    09.10 - 30+5 / 1600 g 💙
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, temat tesciowych - jeden z ulubionych 😂😈 u mnie sa wlasnie tesciowie z wizyta, ale nie mam w sumie na co narzekac teraz. Ja wiem, ze sie zacznie po porodzie - beda nas uwaznie obserwowac i pewnie zechcą doradzac w kwesii wychowania, juz czesto cos mowia na ten temat, bo to jest dwojka pedagogow 😜 no zobaczymy jak bedzie..
    W kazdym razie popieram pomysl Laili na odstraszanie 😁
    Sylwia, super wygladasz

Lalia, Sylwucha lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • kkasia Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej melduję sie po wizycie 😊

W badaniu powiedział ze szyjka narazie trzyma. Rozwarcia nie ma. Ale tak ze 2 tyg do ciazy donosoznej powinnam troszkę zwolnić, odsapnac zeby nie kusic losu😜 magnez na te skurcze mogę brać ale powoli zmniejszać dawke A po 37tc wszystko odstawiamy. Co ciekawe nie będę miała robionego ktg (jedynie po terminie) co mnie bardzo zaskoczyło i ucieszyło. Powiedział że w tak doskonale przebiegajacej ciąży nie ma takiej potrzeby. Bo zaraz mi błędnie ktg wyjedzie i mnie będą chcieli kłaść do szpitala takze mam omijać szpital szerokim łukiem😅 A dokładnie ja mialam taka sytuację w poprzedniej ciąży. Babka tak mocno mnie scisnela pasami na 1 ktg ze Jula sie szamotac zaczela i wyszło że ma zbyt szybka pracę serca. Skierowanie do szpitala dostalam :/ na ip powtórzyli ktg i było wszytsko ok. Mimo to chcieli mnie zostawić. Ale na własną odpowiedzialność odmówiłam. Tylko co 2 dzień musialam chodzić. I za każdym razem było ok tylko mowilam że proszę mnie delikatnie zapinac albo trzymałam sama ręką ten czujnik. Także tak😜 A ile czasu to zajmowało ludzie... Na usg za 2 tyg mam przyjść A za 3tyg wizyta. Czopem wgl kazał się nie przejmować 😜

KarolinaMaria, dmg111, kic83, Zulugula, Nikaa92, Meggi110818, Wik89, Lalia, kar_oliv, Sylwucha, Marti29 lubią tę wiadomość

f2w3vfxm992xljdr.png

9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
    18.01.2019r. Julcia <3 cc, kp
    19.03.2020 -> Jest ❤
    31.08.2020 -> usg 3 trym :) 1.5kg <3
    15.10.2020 -> usg 2520g <3
    21.10.2020 -> wizyta gin
  • kkasia Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mierzył mi tez miednice i wszytsko jest ok👍🏻

dmg111, Meggi110818, Lalia, Sylwucha lubią tę wiadomość

f2w3vfxm992xljdr.png

9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
    18.01.2019r. Julcia <3 cc, kp
    19.03.2020 -> Jest ❤
    31.08.2020 -> usg 3 trym :) 1.5kg <3
    15.10.2020 -> usg 2520g <3
    21.10.2020 -> wizyta gin
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, zapowiada się duży chłopak! Waży 1870g 😱 Ale mi niestety skróciła się szyjka... niby ma 2 cm, więc nie ma jakiejś tragedii. Ale mam zwiększyć luteinę do 2x2 dziennie i brać codziennie nospe :/ teraz wizyta za 2 tygodnie żeby skontrolować czy się bardziej nie skraca.

Wody tez w górnej granicy ale jeszcze mieszczą się w normie.

db92e502bf8b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2020, 11:02

Karenira, Enigvaa, Zulugula, Gagatka, Nikaa92, dmg111, Inaa89, kiniusia270, kkasia, Stokrotka027, Wik89, kic83, Lalia, kar_oliv, Sylwucha, Ounai, Marti29, SzalonaOna, patrycja92, doomi03 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, mnie to ten nosek jej śmieszy, i ja sobie zdaje sprawę że zdjęcia 3D wychodzą inaczej. Uważam też że ja mogę się podśmiechnąć z tego teraz, czy z tego że z profilu wygląda jak mój ojciec, natomiast takie akcje jak ona robiła z tym zdjęciem i sie smiejąc nie są na miejscu i bardzo mi się to nie podoba.
    Szczególnie, że poszla do tej córki która miała taki szerszy nos (zoperowała - teściowa dała jej na to kase a nie należy do najbogatszych, tego dnia ppwiedziała mi że ona się cieszy że Ewa zrobiła sobie ten nos bo nie przypomina jej teraz męża... żenada) i mówi "Patrz Ciocia Ewa jakie geny oddałaś Poli, chyba teraz Ty będziezz fundować operacje". Nosz kur... dość że z mojego dziecka się smieje, to jeszcze swojej córce tak skrzydła podcina (sama nie ma pięknego, małego, zgrabnego noska).
    Mnie mój ojciec też wpędził w kompleksy z nosem bo powtarzał mi, że "jesteś ładna tylko ten nos po mamie" przez co ja też zrobiłam sobie korektę nosa, ale zarobiłam sobie na nią ciężką pracą, natomiast może gdyby mi tak nie mówił nie bylby to taki duży kompleks dla mnie.
    Dlatego wiem jak to jest trudne dla dziewczynki słyszeć takie słowa, i wiem że nigdy tak własnej córce nie powiem bo wiem ile spustoszenia może wyrządzić takie jedno słowo, choćby miała faktycznie nosek jak małe murzyniątko albo po mamusi - genow nie oszukasz:D
    Jestem bardzo cięta na tego typu teksty więc teściowa swoim zachowaniem tak mnie zdenerowała, że od przedwczoraj nic do niej wole nie mówić aby nie było kwasu. Może być pewna, że więcej zadnego zdjęcia małej nie zobaczy.
    Tak jak Zulu mówi - patelnia w łepetyne to jedyne rozwiązanie.

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkasia wrote:
    Hej melduję sie po wizycie 😊

W badaniu powiedział ze szyjka narazie trzyma. Rozwarcia nie ma. Ale tak ze 2 tyg do ciazy donosoznej powinnam troszkę zwolnić, odsapnac zeby nie kusic losu😜 magnez na te skurcze mogę brać ale powoli zmniejszać dawke A po 37tc wszystko odstawiamy. Co ciekawe nie będę miała robionego ktg (jedynie po terminie) co mnie bardzo zaskoczyło i ucieszyło. Powiedział że w tak doskonale przebiegajacej ciąży nie ma takiej potrzeby. Bo zaraz mi błędnie ktg wyjedzie i mnie będą chcieli kłaść do szpitala takze mam omijać szpital szerokim łukiem😅 A dokładnie ja mialam taka sytuację w poprzedniej ciąży. Babka tak mocno mnie scisnela pasami na 1 ktg ze Jula sie szamotac zaczela i wyszło że ma zbyt szybka pracę serca. Skierowanie do szpitala dostalam :/ na ip powtórzyli ktg i było wszytsko ok. Mimo to chcieli mnie zostawić. Ale na własną odpowiedzialność odmówiłam. Tylko co 2 dzień musialam chodzić. I za każdym razem było ok tylko mowilam że proszę mnie delikatnie zapinac albo trzymałam sama ręką ten czujnik. Także tak😜 A ile czasu to zajmowało ludzie... Na usg za 2 tyg mam przyjść A za 3tyg wizyta. Czopem wgl kazał się nie przejmować 😜
    O widzisz, czyli malutka jeszcze wcale się nie pcha na świat :) to dobrze, niech posiedzi jeszcze, ma czas.

kkasia lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytam Wasze opowieści o teściowych i się za głowę łapię. Takie historie bardziej pasują do czarnych komedii niż prawdziwego życia. Sama teściów mam rewelacyjnych. Jak było trzeba to sporo nam pomagali, ale zawsze starali się zachować w taki sposób, żebyśmy nie odczuli narzucania ani wtrącania. Nigdy jeszcze nie usłyszałam od teściowej żadnej "złotej rady". Odkąd wyprowadziliśmy się do Wrocławia mieszkają kilkadziesiąt km od nas, ale spędzamy ze sobą dużo czasu. W tym roku siedzieliśmy z nimi od kwietnia do sierpnia niemal bez przerwy w domku letniskowym. My pracowaliśmy zdalnie, a że oni na emeryturce obydwoje to po prostu cieszyli się wolnym nad jeziorem. Teściowa dbała o to, żebyśmy mieli obiad zaraz po pracy, albo w trakcie podsuwała nam owoce. Złota kobieta :) Z mężem sami jesteśmy w szoku, że przez tyle czasu na małym metrażu nie było między nami żadnych spięć.
    Tacy teściowie to dla mnie zbawienie. Żeby nie było tak całkiem kolorowo to dodam, że wystarczy mi już jedna zwariowana mama - moja. Od niej zawsze słyszę milion dziwnych rad. Oczywiście nawet przez telefon mogę liczyć na to, że pierwsze o co zapyta to czy przypadkiem nie przytyłam. Jak dowiedziała się o ciąży to w jednym zdaniu pogratulowała i stwierdziła, że powinnam rodzić w domu i absolutnie nie szczepić dziecka. Jak szłam na pierwszą wizytę do lekarza to "zabroniła" mi robić usg. Także tego...

Wik89 lubi tę wiadomość

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga, ale Gucio jest papulek słodki ❤

Rozmwaiałaś już z Andrzejem o porodzie? Gdzie proponuje rodzić? Jak sytuacja na Klinikach?

Odpoczywaj teraz dużo, bierz luteine i szyjka nawet może się wydłużyć.

Czy jak jest za dużo wód płodowych to coś złego? Mysłałam, że to działa w drugą stronę i im wiecej tym lepiej.

Inga28, Lalia lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Inga28 lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Inga, ale Gucio jest papulek słodki ❤

Rozmwaiałaś już z Andrzejem o porodzie? Gdzie proponuje rodzić? Jak sytuacja na Klinikach?

Odpoczywaj teraz dużo, bierz luteine i szyjka nawet może się wydłużyć.

Czy jak jest za dużo wód płodowych to coś złego? Mysłałam, że to działa w drugą stronę i im wiecej tym lepiej.

Mówił, że jakaś szansa na otwarcie Klinik jest, dalej walczą. Wczoraj przyjęli pierwszą i jedyną pacjentkę z covid. Akurat jak rozmawiałam z nim o tym to zmierzył szyjkę i tylko dodał „teraz nie myślmy o porodzie, tylko ciąże trzeba utrzymać jak najdłużej”

Mówił jeszcze, że może Strzelin przejmie pacjentki z covid, ale to dalej nic pewnego 🤷🏻‍♀️

Z tymi wodami to nie mam pojęcia, ale chyba wielowodzie też nie jest dobre. Ale u mnie jeszcze te wody są w normie.

Tak Gucio to niezła pyza 😅❤️

age.png

age.png
‹‹ 1759 1760 1761 1762 1763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ