Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Koteczko, mocne kciuki 😚 Jesteś bardzo dzielna.
Dawaj nam znać co u Ciebie. Buuuuziaki ❤Koteczka82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylwucha wrote:A jaki miałaś wynik? Mi też zwiększyła na 100
Byłam na dawce 75 i tak widzę po wynikach że mi się utrzymuje. Więc w sumie nie ogarnęłam że mi zmieniła dopiero teraz weszłam na recepty a tam ze 100 i że zmiana dawkowania. -
SzalonaOna wrote:TSH mam 1,210 a ft 4 mam 1,31
Byłam na dawce 75 i tak widzę po wynikach że mi się utrzymuje. Więc w sumie nie ogarnęłam że mi zmieniła dopiero teraz weszłam na recepty a tam ze 100 i że zmiana dawkowania. -
nick nieaktualny
-
W pierwszym trymestrze rośnie zapotrzebowanie na hormony tarczycy, więc może dlatego Motylku już Ci zwiększyła? Na tzw. "wszelki wypadek". Ja przed ciążą nie miałam problemów z podwyższonym TSH (miałam 1, 8 ), a już TSH z pierwszą betą miałam 2,7.
Koteczko jeszcze raz dużo zdrówka dla Was!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 23:22
Koteczka82, SzalonaOna lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Dziewczyny, czy takie dziwne łaskotanie, może mrowienie (nie wiem jak to określić), to mogą być dzidziusie? Chyba jeszcze wcześnie jak na odczuwalne ruchy 🤓
Lalia lubi tę wiadomość
-
Ja w pierwszej ciąży miałam cały czas coś ok 3, teraz miałam super, ale ostatnio zrobiłam sama z siebie badaniem i TSH wyszło 2,6 więc mi lekarz włączył Euthyrox 25. Chociaż w sumie dla 2 trym to jeszcze norma, ale w sumie lepiej tak.
Annia, jak się czujesz z dzisiejszą wypowiedzią premiera? Ja trochę odetchnelam. Mam nadzieję, że krajowy konsultant ds położnictwa ile ginekologii da zielone światło szpitaom na te porody rodzinne. Plus taki, że teraz pewnie wiecej prywatnych szpitali się zdecydujemy i w razie czego jeszcze będzie taka opcja -
nick nieaktualnySzalonaOna wrote:TSH mam 1,210 a ft 4 mam 1,31
Byłam na dawce 75 i tak widzę po wynikach że mi się utrzymuje. Więc w sumie nie ogarnęłam że mi zmieniła dopiero teraz weszłam na recepty a tam ze 100 i że zmiana dawkowania.SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
Koteczko, trzymaj się, jesteśmy z Tobą 😘
Mam już trochę pierwszych wyników z krwi do 10 tyg., zastanawia mnie TSH, zawsze miałam 1,13 itp. A teraz mam 0,7 czy to dobrze? Wy się znacie na tej tarczycy.
Wczoraj na noc za waszym głosem zjadłam bułkę z serem, ogórem i banana 🍌i całą noc śniły mi się... pająki. W moim mieszkaniu 😱 A potem stałam na balkonie z noworodkiem i odchylila mu się główka A ja w myślach w panice od razu ja zaczęłam trzymać, usztywniać i dałam buzi w czólko 👶Koteczka82, Lalia lubią tę wiadomość
-
Mi o dziwo wręcz tsh sie obniżyło w ciąży, a dawki leków nie zmieniałam. Przed ciąża ostatnia badana mialam coś z 1,5 a teraz w 9 tyg tsh 1,0 :p mój organizm działa na opak xD
-
nick nieaktualny
-
Koteczka trzymajcie się i zdrówka!🌹
usg genetyczne u mojego 250zl ale nie wiem ile pappa.
ja mam teraz tsh 1.04, 3dni biore 75, resztę 50. na poczatku mi urosło z 1,6 do 1,8 i potem do 2,0 , bralam 5×50 i 2×75. a teraz taki zjazd. ft4 ładne w górnej granicy.
te przeciwciala traab mi nie wyszly więc uff
miłego dnia 🌻🌻
Lalia lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Koteczka, wiadomo, że trzeba wszystko posprawdzac, ale plamienie ustaje. W 1 trymestrze takie rzeczy się zdarzają i to bardzo często. Będzie wszystko dobrze :*
Za każdym razem jak na patologii leżałam to w sali miałam babeczki we wczesnej ciąży z plamieniami. I każda wychodziła cala zdrowa z kropkiem w brzuchu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2020, 08:30
Lalia lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:Annia, jak się czujesz z dzisiejszą wypowiedzią premiera? Ja trochę odetchnelam. Mam nadzieję, że krajowy konsultant ds położnictwa ile ginekologii da zielone światło szpitaom na te porody rodzinne. Plus taki, że teraz pewnie wiecej prywatnych szpitali się zdecydujemy i w razie czego jeszcze będzie taka opcja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2020, 08:35
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Koteczko, jestem myślami z Tobą, lekarz postąpił bardzo odpowiedzialnie, że nie zbagatelizowal problemu dawaj znać co u Ciebie.
Moje TSH już 16DPO skoczylo z 1,6 na 3,19 więc lekarz zwiększył mi dawkę z Letrox 25 na 50. W przyszłym tygodniu idę sprawdzić jaki poziom jest teraz.
Jaram się, zaczynam dziś 9 tydzień, ale to leci Przecież jeszcze kilka tygodni i poznać płeć mojego dzidziusia ❤ Podobno Pani Doktor od USG genetycznego już w 12 tygodniu potrafi podać
Dziewczyny ja się wzięłam na sposób, mówię mężowi jak to dużo zaoszczędzimy dzięki mojemu pakietowi z Medi, wyliczeń mu USG genetyczne, gadania wszystkie aby zgodził się na Cybexa tego używanego za 3000 zł bo jego zdaniem to dużo za wózek Podkreslilam mu jeszcze, że ten nowy który chce Xlander 3500 kosztuje A my potrzebujemy porządnego wózka:D już się prawie zgodziłdmg111, Lalia, Ounai lubią tę wiadomość
-
Annia wrote:Ja się boję, że to dużo nie zmieni w kwestii porodów rodzinnych w państwowych szpitalach. Najbliżej mnie z takich prywatnych porodówek jest Łubinowa w Katowicach, a tam średnie opinie... Podobno Medicover w Warszawie ten ich szpital jest spoko, ale jak ja będę jechać 300 km, żeby urodzić? 😖 Ale może do września coś się ruszy... Nie wiem, jestem trochę sceptyczna, całe to luzowanie wydaje mi się być pod wybory. 🤨
-
Sylwucha wrote:Dziewczyny, czy takie dziwne łaskotanie, może mrowienie (nie wiem jak to określić), to mogą być dzidziusie? Chyba jeszcze wcześnie jak na odczuwalne ruchy 🤓Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualny