Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowastaraczka wrote:Sprobuj sobie posmarowac amolem ta skroń powinno troszke ulzyc, niestety migreny potrafia uprzykrzyc zycie 😔
-
Stokrotka027 wrote:A ja trochę zazdroszczę wam wymiotowania, ja nie wymiotuje ale za to każdy posiłek stoi mi w gardle, nudności mega i głowa lekko pobolewa, do tego kazdy zapach jedzenia mnie mega odrzuca, zwłaszcza smażone . Myślę że jakbym sobie tak wymiotowala chociaż czasem lepiej by mi było.
Niestety naprostuje twoje myślenie, notoryczne wymioty w ciąży wcale nie przynosza ulgi (bynajmniej ja tak nie mam) . Zaraz potem znów zaczyna mnie mulic i mdlić. Ja caly dzień po domu noszę blisko siebie miskę, bo mdli mnie też tak caly dzień, ze nie wiem nawet w którym dokładnie momemcie pojda wymioty, a kiedy to beda tylko mdłości. Wiem ze mdłości wymęcząja równie mocno co wymioty i odechciewa sie przy nich wszystkiego zwłaszcza jedzenia, ale kiedy duzo częściej wymiotowalam to po pierwsze o polowe rzeczy mniej mogłam jeść bo po prostu wiedziałam ze wymiotując ich smak bedzie obrzydliwy wiec unikałam np sera żółtego itd, ale co gorsza jak nie moglam przyswoic nic nawet wody, to po prostu drastycznie opadlam z sil, do tego stopnia ze z łóżka wstawałam tylko w ramach konieczności (typy toaleta) a chodząc podpieralam sie ścian bo nogi sie uginały ze słabości i odwodnienia. Nie wspominając ze moja cera wygladala jak ziemia. Moja mama jak wpadala mi pomoc czy ugotować zupe czy pomoc posprzątać to patrzyla na mnie z przerazeniem, bo faktycznie bylam jak wrak. Od kiedy mniej wymiotuje to mega odzylam, chociaż mdłości mam jeszcze czesto bardzo, to uwierz mi nie chcialabym wracac do wymiotowania caly dzień.kkasia lubi tę wiadomość
-
Edyciak cieszę się że u ciebie wszystko dobrze. Dostałaś leki i wszystko będzie dobrze a gadaniem o wieku się nie przejmuj 😉
Edyciak lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Mi jest niedobrze rano i przed spaniem i jak jestem głodna, ale po zjedzeniu jest ok 👍 oby tylko na tym się skończyło 🙏
-
nick nieaktualnykic83 wrote:A w jakim jesteś wieku jeśli mogę zapytać, że lekarz "rzucił Ci w twarz Twoimi latami"??
Mam skończone 30 lat.
-
Lalia wrote:Mi jest niedobrze rano i przed spaniem i jak jestem głodna, ale po zjedzeniu jest ok 👍 oby tylko na tym się skończyło 🙏
-
nick nieaktualnyKoteczka82 wrote:Edyciak cieszę się że u ciebie wszystko dobrze. Dostałaś leki i wszystko będzie dobrze a gadaniem o wieku się nie przejmuj 😉
O polimorfizmie MTHFR powiedział, że to "pierdolenie kotka za pomocą młotka" 😂😂 on tak ma. 😅
A jestem bardzo pozytywnie zaskoczona, że mnie tak lekami obstawił.
Koteczko, a jak u ciebie sytuacja? Plamienia ustąpiły?Lalia, Koteczka82, Julik lubią tę wiadomość
-
Edyciak wrote:Jestem po wizycie. Na ten moment jest wszystko w porządku. Pęcherzyk ciążowy pojedynczy z małym pęcherzykiem żółtkowym. Niestety, że względu na mój wiek (?!), na obraz moich jajników oraz moje historie położnicze, jestem na lekach i niestety, jest to ciąża podwyższonego ryzyka przez cały okres jej trwania. Chyba nie chciałam tego usłyszeć... Dostałam leki. Na już muszę umówić genetyka. Na razie takim pierwszym celem jest dobrnąć chociaż do 12 tygodnia, ale doktor trzyma za mnie kciuki. Ja też jestem dobrej myśli. 😊 Maleństwo wg USG wychodzi nawet na starsze niż z terminu miesiączki. 😄 Więc jest dobrze 😉
Edyta, co to za brednie o wieku? No bez jaj...
a powiesz jakie leki dostałaś? -
Edyciak wrote:Jestem po wizycie. Na ten moment jest wszystko w porządku. Pęcherzyk ciążowy pojedynczy z małym pęcherzykiem żółtkowym. Niestety, że względu na mój wiek (?!), na obraz moich jajników oraz moje historie położnicze, jestem na lekach i niestety, jest to ciąża podwyższonego ryzyka przez cały okres jej trwania. Chyba nie chciałam tego usłyszeć... Dostałam leki. Na już muszę umówić genetyka. Na razie takim pierwszym celem jest dobrnąć chociaż do 12 tygodnia, ale doktor trzyma za mnie kciuki. Ja też jestem dobrej myśli. 😊 Maleństwo wg USG wychodzi nawet na starsze niż z terminu miesiączki. 😄 Więc jest dobrze 😉
Super że na wizycie wszystko wporzadku, musisz po prostu mocno o siebie dbać.
Na lekach jesteś czyli na progesteronie?
Kiedy kolejna wizyta serduszkowa? -
nick nieaktualnyLaBellePerle wrote:Edyta, co to za brednie o wieku? No bez jaj...
a powiesz jakie leki dostałaś?
Muszę umówić genetyka, żeby wystawił mi zaświadczenie, że muszę heparynę przyjmować i żeby ustalił dawkę. Wtedy będę miała z refundacją. Bo tak to miesięczny koszt około 300 zł. -
Edyciak wrote:Już wpisałam w stopkę i wyżej wymieniałam. ☺️
Muszę umówić genetyka, żeby wystawił mi zaświadczenie, że muszę heparynę przyjmować i żeby ustalił dawkę. Wtedy będę miała z refundacją. Bo tak to miesięczny koszt około 300 zł.
już widzę. Czyli jednak dostałaś heparynę... a na ryczałt czy pełna cena?
Boże... jakaś walnięta jestem. Przecież napisałaś. Nie wiem, co się ze mną dzieje!
A on nie mógł wystawić żadnego zaświadczenia, nic? Teoretycznie przecież masz mutacjęWiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2020, 13:45
Edyciak lubi tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Ja niestety praktycznie cały dzień mam wymioty i średnio mam ochotę cokolwiek wyszukanego jeść, najlepiej wszystko takie neutralne , albo umiłowany rosół który jak się gotuje mi to śmierdzi:p
U mnie totalne mdłości wywołuje zapach surowego mięsa i zmywarki, na samą myśl... 🤢
Ale fakt, że rósł czy ogólnie zupy dobrze działają na mdłości 😉 -
nick nieaktualnyLaBellePerle wrote:już widzę. Czyli jednak dostałaś heparynę... a na ryczałt czy pełna cena?
Boże... jakaś walnięta jestem. Przecież napisałaś. Nie wiem, co się ze mną dzieje!
A on nie mógł wystawić żadnego zaświadczenia, nic? Teoretycznie przecież masz mutację
Mówił, że nie może. Że musi być zlecenie lekarza genetyka lub immunologa. Że sam wynik badania to za mało. -
Edyciak wrote:Absolutnie się tym nie przejęłam. 😊 On ma czasami takie teksty. Ale cenię go za wiedzę i za to, że stale ją poszerza.
O polimorfizmie MTHFR powiedział, że to "pierdolenie kotka za pomocą młotka" 😂😂 on tak ma. 😅
A jestem bardzo pozytywnie zaskoczona, że mnie tak lekami obstawił.
Koteczko, a jak u ciebie sytuacja? Plamienia ustąpiły?
Pisałam już dzisiaj Zulu, że rano to było nawet sporo tego plamienia że wc mi pociekło, ale doktor powiedziała że tak może być po nocy. Teraz jest dużo mniej i jest brazowe. No ale nadal jest. Nic mnie nie boli i mam nadzieję że to krwiak się opróżnił i że maleństwo ma się dobrze. Usg będę miała w poniedziałek to będzie wiadomo jak jest. Ogólnie czuję się dobrze tylko schudłam już 3kg i trochę słaba jestem ale jeśli to pomoże maleństwu to mogę leżeć nawet do końca ciąży.Edyciak lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
nick nieaktualnyKoteczka82 wrote:Pisałam już dzisiaj Zulu, że rano to było nawet sporo tego plamienia że wc mi pociekło, ale doktor powiedziała że tak może być po nocy. Teraz jest dużo mniej i jest brazowe. No ale nadal jest. Nic mnie nie boli i mam nadzieję że to krwiak się opróżnił i że maleństwo ma się dobrze. Usg będę miała w poniedziałek to będzie wiadomo jak jest. Ogólnie czuję się dobrze tylko schudłam już 3kg i trochę słaba jestem ale jeśli to pomoże maleństwu to mogę leżeć nawet do końca ciąży.
-
nick nieaktualny
-
Lalia wrote:U mnie totalne mdłości wywołuje zapach surowego mięsa i zmywarki, na samą myśl... 🤢
Ale fakt, że rósł czy ogólnie zupy dobrze działają na mdłości 😉
Przyznaje się, na 5 10 15 kupiłam na wyprzedaży zestaw dla niemowlaczka 🤭 nie mogłam się powstrzymać.Lalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny