X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    Ale miałam dziś jazdę. Nawet nie mam siły poczytać, co tam wyskrobałyście.
    Robiłam dziś przelewy i standardowe opłaty przy komputerze i nagle zaczęłam tracić wzrok😨 Najpierw nie widziałam cyferek, a pozniej już ku*wa nic! Po omacku dopadłam okulary i dalej nic nie widziałam. Wpadłam w panikę, za chwilę głowa po prawej stronie zaczęła mi pękać. Ból okropny!!! Powoli zaczął wracać wzrok, ale mimo, że mam rolety w pokoju, miałam wrażenie, że słońce mnie oślepia. Zrobiło mi się niedobrze. Przyłożyłam zimny okład do głowy, przykryłam się cała kocem i jakoś zasnęłam.
    Teraz już jest lepiej. Ból już odpuszcza. Kontaktowałam się ze znajomą lekarką i okazało się, ze to była migrena z aurą 😐 Pierwszy raz takie cholerstwo. Ale stresa miałam poziom max. Myślałam, że oślepłam 😐

Sylwia, to brzmi strasznie 😨 ale musiałaś się wystraszyć! Pierwsze słyszę o takim schorzeniu 😞

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Tak, mój mąż wręcz mnie eksmitował. XD Tylko, że najpierw myśleliśmy, że to potrwa z 2 miesiące i będzie po wszystkim... A teraz wygląda to trochę inaczej. :D Ja męczę Isabel Allende "W samym środku zimy", kiedyś w liceum i na studiach jakoś te jej powieści wydawały mi się bardziej porywające. XD Zastanawiam się czy nie zamówić sobie Wiedźmina, może bardziej mnie wciągnie... Ale wtedy z kolei zepsuje sobie kolejne sezony serialu. 😂
    Polecam. Serialu nie oglądałam ale książka jest świetna.

Stokrotka ja plamiłam po badaniu, ale ja mam nadżerkę.

Lalia, a ja Cię rozumiem. Ja już wózki oglądałam zanim zaszłam w ciążę. A jak zaszłam to już cała wyprawkę wybierałam. Ja jestem typem który jeśli chodzi o ciążę zakłada, że będzie dobrze i koniec. Ten stan trwa tak krótko i zdarza się tak rzadko w całym życiu, że szkoda mi marnować czas na zamartwianie się. Owszem, są momenty kiedy coś mnie stresuje, ale nie tak, że cały czas.

Lalia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Sylwia, to brzmi strasznie 😨 ale musiałaś się wystraszyć! Pierwsze słyszę o takim schorzeniu 😞
    Też dziś pierwszy raz o czymś takim słyszałam, a tym bardziej doświadczyłam.... Podobno wysoki poziom estrogenów może powodować migreny. Ale ta aura, to hardcore 😨 Trwało to kilka minut (chociaż głowa cały czas pobolewa), ale dostarczyłam dzieciakom sporą dawkę kortyzolu 😐

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia to brzmi przerażająco! Dobrze ze przeszło! :( Biednaś 😘

Lalia - ja uważam że masz jak najbardziej prawo oglądać wyprawkę, wózki i nie ma w tym nic dziwnego, ja nie wierzę w żadne 'zapeszanie', będzie co ma być, nie mamy na to wpływu... Ale dlaczego masz się zamartwiać i zakładać złą opcję? Ciesz się tym od początku i przeglądaj ile masz ochotę. :)

Ounai - ja lubię dobrą fantastykę, więc może ten książkowy Wiedźmin by mnie wciągnął. Potrzebuję coś co wciągnie mnie jak Droga Królów Sandersona, którą czytałam do 3 w nocy mając do pracy na 8... (a ja jestem śpiochem i uwielbiam spać!) 😁 a serial polecam, jest na czym oko zawiesić w trakcie oglądania. 😎

Lalia lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2020, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ty jesteś w 1 trym. Jak byłam na tym etapie to mój plan dnia wyglądał następująco:
    1)jakos wstać
    2)nie rzygać się lub rzygać szybko, żeby zdążyć do pracy
    3)przetrwac 8h
    4)spac
    W międzyczasie - nie rzygać
    Czyli jestem całkiem normalna :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2020, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha! Niezła akcja! Dobrze, że to przeszło...

Ja to miewam takie epizody jak za szybko wstanę że mi się ciemno w oczach robi i przez chwilę nic nie widzę. Ale ponoć to normalne. Trwa to kilka sekund i panikuje że już nic nigdy nie zobaczę, a co dopiero jakby to wyglądało jak u Ciebie 🤔 masakra!

• Ounai Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    Ale miałam dziś jazdę. Nawet nie mam siły poczytać, co tam wyskrobałyście.
    Robiłam dziś przelewy i standardowe opłaty przy komputerze i nagle zaczęłam tracić wzrok😨 Najpierw nie widziałam cyferek, a pozniej już ku*wa nic! Po omacku dopadłam okulary i dalej nic nie widziałam. Wpadłam w panikę, za chwilę głowa po prawej stronie zaczęła mi pękać. Ból okropny!!! Powoli zaczął wracać wzrok, ale mimo, że mam rolety w pokoju, miałam wrażenie, że słońce mnie oślepia. Zrobiło mi się niedobrze. Przyłożyłam zimny okład do głowy, przykryłam się cała kocem i jakoś zasnęłam.
    Teraz już jest lepiej. Ból już odpuszcza. Kontaktowałam się ze znajomą lekarką i okazało się, ze to była migrena z aurą 😐 Pierwszy raz takie cholerstwo. Ale stresa miałam poziom max. Myślałam, że oślepłam 😐
    Współczuję. Właśnie miałam pisać, że aura przed migrena tak wygląda, niestety wiem, bo mam. W domu tylko mąż na mnie krzyczy, że pewnie nie piłam jak mówię, że ślepnę. Ale najgorzej jak jesteś w pracy i nagle bach, praktycznie nic nie widzisz. Ale aura nie jest taka zła, bo wiesz, że paraliżujący ból głowy się zbliża i masz chwilę, żeby się przygotować. Piłaś dużo wody i jadłaś? U mnie aury często pojawiają się jak za mało jem albo za mało piję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2020, 01:07

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Aura pojawia się albo przed migrena albo przed atakiem padaczki. Wbrew pozorom to dobre zjawisko, bo aura ma Cię ostrzec, że zbliża się atak. Dzięki temu np możesz się zatrzymać jadąc samochodem, wziąć leki przeciwbólowe, jeśli to aura przed atakiem padaczki poinformować kogoś żeby Ci pomógł i w jaki sposób ma to zrobić itd. Ja np zawsze mam aurę pół godziny przed atakiem migreny i wiem, że mam dokładnie tyle czasu, żeby się przygotować bo zaraz ból odetnie mnie od świata.

Lalia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Współczuję. Właśnie miałam pisać, że aura przed migrena tak wygląda, niestety wiem, bo mam. W domu tylko mąż na mnie krzyczy, że pewnie nie piłam jak mówię, że ślepnę. Ale najgorzej jak jesteś w pracy i nagle bach, praktycznie nic nie widzisz. Ale aura nie jest taka zła, bo wiesz, że paraliżujący ból głowy się zbliża i masz chwilę, żeby się przygotować. Piłaś dużo wody i jadłaś? U mnie aury często pojawiają się jak za mało jem albo za mało piję.
    Dzięki za wyjaśnienie. Często masz takie ataki? Jak sobie z tym radzisz? Pierwszy raz miałam coś takiego. Panika extra hard. Dziś akurat zarówno mało pilam i mało jadłam. Nie mialam apetytu. Od rana czułam się jakoś dziwnie... Kurcze, da się tego jakoś uniknąć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2020, 01:25

8 cs Kropki dwa 💚💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm nie wiem czy się da. Na pewno u mnie właśnie głód i odwodnienie powodują, że migreny pojawiają się częściej, a aurę mam zawsze. Wiem co czułaś bo za pierwszym razem nie wiedziałam co się dzieje, a mąż mi nie wierzył. Dopiero jak się to zaczęło powtarzać i to zawsze przed pojawieniem się bólu głowy to zorientowałam się, że to aura. Z racji doświadczenia w pomocy przedmedycznej wiedziałam już co to jest aura i kiedy się pojawia. Mój mąż miewa migreny ale aury nie ma. Ja jak mam aurę, to najpierw idę zjeść i od razu bardzo dużo pije, staram sie wypić te 1,5l wody zanim pojawi się ból głowy i często jest on słabszy niż wtedy kiedy tego nie robię. Teraz w ciąży za bardzo sobie nie pomożesz, ale poza ciążą polecam Aspirynę do rozpuszczania. Jest świetna na migreny. Co prawda ból głowy nie odpuści zupełnie ale pozwoli Ci jakoś funkcjonować.

Sylwucha lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migrena to wredna małpa 💥
    Przychodzi nie wiadomo skąd. U mnie najczesciej przy gwałtownych zmianach ciśnienia atmosferycznego. Wtedy najlepiej się położyć bo i mdli i przeszkadzają dźwięki, zapachy, bodźce zewnętrzne. Najlepiej żeby nikt nic nie chciał i zostawił nas w spokoju.
    Jeśli chodzi o wstawianie to też mam biało przed oczami gdy za szybko wstanę, z reguły mam niskie ciśnienie 100/65, więc trzeba wstawać powolutku 😁

atdcgu1rjappkskg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2020, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w maju!

Wy macie wolne a ja dreptam do pracusi 😜

Miłego dnia Wszystkim!

Ps.
    Waga wskazuję 47,8kg. Jem naprawdę dużo, po brzuszku widać że coś się dzieje. A waha ani drgnie 😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2020, 06:48

• LaBellePerle Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, jasne, ale ja nie jestem pewna czy Ci pomoge, bo ja nigdy nie mialam straty na tak wczesnym etapie i z tego co mi tłumaczono rzadko kiedy antykoagulant odpowiada za tak wczesne poronienia...

Motylku, za kazdym razem musialam po prostu urodzic, ale poród dział się sam, no ale bardzo się męczyłam... A uratowac się nie dalo, w drugiej ciazy corka urodzila sie jeszcze razem z pęcherzem pelnym wod płodowych. No ale to były po prostu za male dzieci jeszcze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2020, 08:06

SzalonaOna lubi tę wiadomość

preg.png

17.04.2023 14:00 - Amelia, 4060g, 51 cm SN
    14.10.2021 13:54 - Oliwia, 4150g 53cm SN
    27.09.2020 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm CC

"Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Migrena to wredna małpa 💥
    Przychodzi nie wiadomo skąd. U mnie najczesciej przy gwałtownych zmianach ciśnienia atmosferycznego. Wtedy najlepiej się położyć bo i mdli i przeszkadzają dźwięki, zapachy, bodźce zewnętrzne. Najlepiej żeby nikt nic nie chciał i zostawił nas w spokoju.
    Jeśli chodzi o wstawianie to też mam biało przed oczami gdy za szybko wstanę, z reguły mam niskie ciśnienie 100/65, więc trzeba wstawać powolutku 😁
    Też mam niziutkie. 100 lub 95/50.
    Taaak, bodźce zewnętrzne tragedia. Szczegolnie światło. Mnie nawet denerwowalo jak mąż chodził... Myślałam, że to stado słoni.

kar_oliv lubi tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Hmmm nie wiem czy się da. Na pewno u mnie właśnie głód i odwodnienie powodują, że migreny pojawiają się częściej, a aurę mam zawsze. Wiem co czułaś bo za pierwszym razem nie wiedziałam co się dzieje, a mąż mi nie wierzył. Dopiero jak się to zaczęło powtarzać i to zawsze przed pojawieniem się bólu głowy to zorientowałam się, że to aura. Z racji doświadczenia w pomocy przedmedycznej wiedziałam już co to jest aura i kiedy się pojawia. Mój mąż miewa migreny ale aury nie ma. Ja jak mam aurę, to najpierw idę zjeść i od razu bardzo dużo pije, staram sie wypić te 1,5l wody zanim pojawi się ból głowy i często jest on słabszy niż wtedy kiedy tego nie robię. Teraz w ciąży za bardzo sobie nie pomożesz, ale poza ciążą polecam Aspirynę do rozpuszczania. Jest świetna na migreny. Co prawda ból głowy nie odpuści zupełnie ale pozwoli Ci jakoś funkcjonować.
    Dzięki za podpowiedzi 😚

Ounai lubi tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ja dziewczyny namiętnie oglądam wózki 🤣🤣🤣i im więcej oglądam tym bardziej się wkurzam 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Nie ogarniam: po ch*ja robią wózki z gondola 75 cm?? Albo wózki które ważą 16 kg?? Albo takie które nie mają wentylacji?? Albo mają obrotowe koła bez możliwości blokady??

To jest jakiś dramat 🤦‍♀️

Ja się też ostatnio naogladalam tych wózków full i z początku tyle mi się ich podobało, ale jak zaczelam czytac negatywne oponie o danych modelach do tego kwestia gondoli i 3/4 od razu odrzuciłam xD i chciał nie chciał zostalo mi Jedo lub ew Riko Basic. Jak już ma być bryka to porzadna i żeby mnie nie wkurzala xD
    Ale fakt większość tych wszystkich wózków sa ciężkie, niestety trzeba sie chyba na to po prostu nastawić zwlaszcza ze musimy miec ta większą gondole xD.
    Ja już widzę siebie jak wózek na raty noszę co piętro xD najpierw stelaz, potem gondola z dzieckiem xD

Lalia lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Ja jakoś boję się jeszcze oglądać wszystkie te wyprawkowe rzeczy 🤦‍♀️ to wszystko wydaje mi się być takie odległe... 😂

Ja tak samo 😌 obiecałam sobie że przed 20 tyg. nic nie kupuję 😄

LaBellePerle lubi tę wiadomość

6cs
    11.04 II kreski ❤️
    14.07 będzie dziewczynka ❤️
    08.12 3685g i 56cm szczęścia ❤️
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Ja się też ostatnio naogladalam tych wózków full i z początku tyle mi się ich podobało, ale jak zaczelam czytac negatywne oponie o danych modelach do tego kwestia gondoli i 3/4 od razu odrzuciłam xD i chciał nie chciał zostalo mi Jedo lub ew Riko Basic. Jak już ma być bryka to porzadna i żeby mnie nie wkurzala xD
    Ale fakt większość tych wszystkich wózków sa ciężkie, niestety trzeba sie chyba na to po prostu nastawić zwlaszcza ze musimy miec ta większą gondole xD.
    Ja już widzę siebie jak wózek na raty noszę co piętro xD najpierw stelaz, potem gondola z dzieckiem xD

Mam podobną wizję 🤣🤣🤣 u mnie na razie na liście jest Coletto Astin 2020 lub Kunert Libero, ale szukam dalej 😅

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Dziewczyny, ja chyba trafię do wariatkowa. Jak Boga kocham. Chcę spędzić jeden, normalny dzień w spokoju, ciszy, bez płaczu dzieciaków i bez kłótni między moim P a jego była żona... O ja głupia. Mam takie marzenia 🤦‍♀️

Ale ale... Uwaga! Moja matka wzięła dziś moja dwójkę do siebie na noc! Czacie to?! Mam wolny wieczór, to jest jakieś nieprawdopodobne! Miałam chatę na błysk ogarnąć, a ja leze z serialem i nic nie robię 😂😂😂

Motylku
    A Wy się nie boicie kontaktu z rodzicami? Rozumiem, że oni nie pracują, nie boicie zarażenia?
    My od 2 mcy sami się "kisimy" w trójkę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2020, 09:48

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Dzień dobry w maju!

Wy macie wolne a ja dreptam do pracusi 😜

Miłego dnia Wszystkim!

Ps.
    Waga wskazuję 47,8kg. Jem naprawdę dużo, po brzuszku widać że coś się dzieje. A waha ani drgnie 😜

Pokaż brzuszek :)

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ