Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwucha wrote:Ale miałam dziś jazdę. Nawet nie mam siły poczytać, co tam wyskrobałyście.
Robiłam dziś przelewy i standardowe opłaty przy komputerze i nagle zaczęłam tracić wzrok😨 Najpierw nie widziałam cyferek, a pozniej już ku*wa nic! Po omacku dopadłam okulary i dalej nic nie widziałam. Wpadłam w panikę, za chwilę głowa po prawej stronie zaczęła mi pękać. Ból okropny!!! Powoli zaczął wracać wzrok, ale mimo, że mam rolety w pokoju, miałam wrażenie, że słońce mnie oślepia. Zrobiło mi się niedobrze. Przyłożyłam zimny okład do głowy, przykryłam się cała kocem i jakoś zasnęłam.
Teraz już jest lepiej. Ból już odpuszcza. Kontaktowałam się ze znajomą lekarką i okazało się, ze to była migrena z aurą 😐 Pierwszy raz takie cholerstwo. Ale stresa miałam poziom max. Myślałam, że oślepłam 😐
Sylwia, to brzmi strasznie 😨 ale musiałaś się wystraszyć! Pierwsze słyszę o takim schorzeniu 😞 -
Annia wrote:Tak, mój mąż wręcz mnie eksmitował. Tylko, że najpierw myśleliśmy, że to potrwa z 2 miesiące i będzie po wszystkim... A teraz wygląda to trochę inaczej. Ja męczę Isabel Allende "W samym środku zimy", kiedyś w liceum i na studiach jakoś te jej powieści wydawały mi się bardziej porywające. Zastanawiam się czy nie zamówić sobie Wiedźmina, może bardziej mnie wciągnie... Ale wtedy z kolei zepsuje sobie kolejne sezony serialu. 😂
Stokrotka ja plamiłam po badaniu, ale ja mam nadżerkę.
Lalia, a ja Cię rozumiem. Ja już wózki oglądałam zanim zaszłam w ciążę. A jak zaszłam to już cała wyprawkę wybierałam. Ja jestem typem który jeśli chodzi o ciążę zakłada, że będzie dobrze i koniec. Ten stan trwa tak krótko i zdarza się tak rzadko w całym życiu, że szkoda mi marnować czas na zamartwianie się. Owszem, są momenty kiedy coś mnie stresuje, ale nie tak, że cały czas.Lalia lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Sylwia, to brzmi strasznie 😨 ale musiałaś się wystraszyć! Pierwsze słyszę o takim schorzeniu 😞
-
Sylwia to brzmi przerażająco! Dobrze ze przeszło! Biednaś 😘
Lalia - ja uważam że masz jak najbardziej prawo oglądać wyprawkę, wózki i nie ma w tym nic dziwnego, ja nie wierzę w żadne 'zapeszanie', będzie co ma być, nie mamy na to wpływu... Ale dlaczego masz się zamartwiać i zakładać złą opcję? Ciesz się tym od początku i przeglądaj ile masz ochotę.
Ounai - ja lubię dobrą fantastykę, więc może ten książkowy Wiedźmin by mnie wciągnął. Potrzebuję coś co wciągnie mnie jak Droga Królów Sandersona, którą czytałam do 3 w nocy mając do pracy na 8... (a ja jestem śpiochem i uwielbiam spać!) 😁 a serial polecam, jest na czym oko zawiesić w trakcie oglądania. 😎Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySylwucha! Niezła akcja! Dobrze, że to przeszło...
Ja to miewam takie epizody jak za szybko wstanę że mi się ciemno w oczach robi i przez chwilę nic nie widzę. Ale ponoć to normalne. Trwa to kilka sekund i panikuje że już nic nigdy nie zobaczę, a co dopiero jakby to wyglądało jak u Ciebie 🤔 masakra! -
Sylwucha wrote:Ale miałam dziś jazdę. Nawet nie mam siły poczytać, co tam wyskrobałyście.
Robiłam dziś przelewy i standardowe opłaty przy komputerze i nagle zaczęłam tracić wzrok😨 Najpierw nie widziałam cyferek, a pozniej już ku*wa nic! Po omacku dopadłam okulary i dalej nic nie widziałam. Wpadłam w panikę, za chwilę głowa po prawej stronie zaczęła mi pękać. Ból okropny!!! Powoli zaczął wracać wzrok, ale mimo, że mam rolety w pokoju, miałam wrażenie, że słońce mnie oślepia. Zrobiło mi się niedobrze. Przyłożyłam zimny okład do głowy, przykryłam się cała kocem i jakoś zasnęłam.
Teraz już jest lepiej. Ból już odpuszcza. Kontaktowałam się ze znajomą lekarką i okazało się, ze to była migrena z aurą 😐 Pierwszy raz takie cholerstwo. Ale stresa miałam poziom max. Myślałam, że oślepłam 😐Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2020, 01:07
-
Lalia wrote:Sylwia, to brzmi strasznie 😨 ale musiałaś się wystraszyć! Pierwsze słyszę o takim schorzeniu 😞
Lalia lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:Współczuję. Właśnie miałam pisać, że aura przed migrena tak wygląda, niestety wiem, bo mam. W domu tylko mąż na mnie krzyczy, że pewnie nie piłam jak mówię, że ślepnę. Ale najgorzej jak jesteś w pracy i nagle bach, praktycznie nic nie widzisz. Ale aura nie jest taka zła, bo wiesz, że paraliżujący ból głowy się zbliża i masz chwilę, żeby się przygotować. Piłaś dużo wody i jadłaś? U mnie aury często pojawiają się jak za mało jem albo za mało piję.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2020, 01:25
-
Hmmm nie wiem czy się da. Na pewno u mnie właśnie głód i odwodnienie powodują, że migreny pojawiają się częściej, a aurę mam zawsze. Wiem co czułaś bo za pierwszym razem nie wiedziałam co się dzieje, a mąż mi nie wierzył. Dopiero jak się to zaczęło powtarzać i to zawsze przed pojawieniem się bólu głowy to zorientowałam się, że to aura. Z racji doświadczenia w pomocy przedmedycznej wiedziałam już co to jest aura i kiedy się pojawia. Mój mąż miewa migreny ale aury nie ma. Ja jak mam aurę, to najpierw idę zjeść i od razu bardzo dużo pije, staram sie wypić te 1,5l wody zanim pojawi się ból głowy i często jest on słabszy niż wtedy kiedy tego nie robię. Teraz w ciąży za bardzo sobie nie pomożesz, ale poza ciążą polecam Aspirynę do rozpuszczania. Jest świetna na migreny. Co prawda ból głowy nie odpuści zupełnie ale pozwoli Ci jakoś funkcjonować.
Sylwucha lubi tę wiadomość
-
Migrena to wredna małpa 💥
Przychodzi nie wiadomo skąd. U mnie najczesciej przy gwałtownych zmianach ciśnienia atmosferycznego. Wtedy najlepiej się położyć bo i mdli i przeszkadzają dźwięki, zapachy, bodźce zewnętrzne. Najlepiej żeby nikt nic nie chciał i zostawił nas w spokoju.
Jeśli chodzi o wstawianie to też mam biało przed oczami gdy za szybko wstanę, z reguły mam niskie ciśnienie 100/65, więc trzeba wstawać powolutku 😁 -
nick nieaktualny
-
Nadzieja, jasne, ale ja nie jestem pewna czy Ci pomoge, bo ja nigdy nie mialam straty na tak wczesnym etapie i z tego co mi tłumaczono rzadko kiedy antykoagulant odpowiada za tak wczesne poronienia...
Motylku, za kazdym razem musialam po prostu urodzic, ale poród dział się sam, no ale bardzo się męczyłam... A uratowac się nie dalo, w drugiej ciazy corka urodzila sie jeszcze razem z pęcherzem pelnym wod płodowych. No ale to były po prostu za male dzieci jeszcze...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2020, 08:06
SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
kar_oliv wrote:Migrena to wredna małpa 💥
Przychodzi nie wiadomo skąd. U mnie najczesciej przy gwałtownych zmianach ciśnienia atmosferycznego. Wtedy najlepiej się położyć bo i mdli i przeszkadzają dźwięki, zapachy, bodźce zewnętrzne. Najlepiej żeby nikt nic nie chciał i zostawił nas w spokoju.
Jeśli chodzi o wstawianie to też mam biało przed oczami gdy za szybko wstanę, z reguły mam niskie ciśnienie 100/65, więc trzeba wstawać powolutku 😁
Taaak, bodźce zewnętrzne tragedia. Szczegolnie światło. Mnie nawet denerwowalo jak mąż chodził... Myślałam, że to stado słoni.kar_oliv lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:Hmmm nie wiem czy się da. Na pewno u mnie właśnie głód i odwodnienie powodują, że migreny pojawiają się częściej, a aurę mam zawsze. Wiem co czułaś bo za pierwszym razem nie wiedziałam co się dzieje, a mąż mi nie wierzył. Dopiero jak się to zaczęło powtarzać i to zawsze przed pojawieniem się bólu głowy to zorientowałam się, że to aura. Z racji doświadczenia w pomocy przedmedycznej wiedziałam już co to jest aura i kiedy się pojawia. Mój mąż miewa migreny ale aury nie ma. Ja jak mam aurę, to najpierw idę zjeść i od razu bardzo dużo pije, staram sie wypić te 1,5l wody zanim pojawi się ból głowy i często jest on słabszy niż wtedy kiedy tego nie robię. Teraz w ciąży za bardzo sobie nie pomożesz, ale poza ciążą polecam Aspirynę do rozpuszczania. Jest świetna na migreny. Co prawda ból głowy nie odpuści zupełnie ale pozwoli Ci jakoś funkcjonować.
Ounai lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Ja dziewczyny namiętnie oglądam wózki 🤣🤣🤣i im więcej oglądam tym bardziej się wkurzam 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Nie ogarniam: po ch*ja robią wózki z gondola 75 cm?? Albo wózki które ważą 16 kg?? Albo takie które nie mają wentylacji?? Albo mają obrotowe koła bez możliwości blokady??
To jest jakiś dramat 🤦♀️
Ja się też ostatnio naogladalam tych wózków full i z początku tyle mi się ich podobało, ale jak zaczelam czytac negatywne oponie o danych modelach do tego kwestia gondoli i 3/4 od razu odrzuciłam xD i chciał nie chciał zostalo mi Jedo lub ew Riko Basic. Jak już ma być bryka to porzadna i żeby mnie nie wkurzala xD
Ale fakt większość tych wszystkich wózków sa ciężkie, niestety trzeba sie chyba na to po prostu nastawić zwlaszcza ze musimy miec ta większą gondole xD.
Ja już widzę siebie jak wózek na raty noszę co piętro xD najpierw stelaz, potem gondola z dzieckiem xDLalia lubi tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Ja jakoś boję się jeszcze oglądać wszystkie te wyprawkowe rzeczy 🤦♀️ to wszystko wydaje mi się być takie odległe... 😂
Ja tak samo 😌 obiecałam sobie że przed 20 tyg. nic nie kupuję 😄LaBellePerle lubi tę wiadomość
6cs
11.04 II kreski ❤️
14.07 będzie dziewczynka ❤️
08.12 3685g i 56cm szczęścia ❤️ -
doomi03 wrote:Ja się też ostatnio naogladalam tych wózków full i z początku tyle mi się ich podobało, ale jak zaczelam czytac negatywne oponie o danych modelach do tego kwestia gondoli i 3/4 od razu odrzuciłam xD i chciał nie chciał zostalo mi Jedo lub ew Riko Basic. Jak już ma być bryka to porzadna i żeby mnie nie wkurzala xD
Ale fakt większość tych wszystkich wózków sa ciężkie, niestety trzeba sie chyba na to po prostu nastawić zwlaszcza ze musimy miec ta większą gondole xD.
Ja już widzę siebie jak wózek na raty noszę co piętro xD najpierw stelaz, potem gondola z dzieckiem xD
Mam podobną wizję 🤣🤣🤣 u mnie na razie na liście jest Coletto Astin 2020 lub Kunert Libero, ale szukam dalej 😅 -
SzalonaOna wrote:Dziewczyny, ja chyba trafię do wariatkowa. Jak Boga kocham. Chcę spędzić jeden, normalny dzień w spokoju, ciszy, bez płaczu dzieciaków i bez kłótni między moim P a jego była żona... O ja głupia. Mam takie marzenia 🤦♀️
Ale ale... Uwaga! Moja matka wzięła dziś moja dwójkę do siebie na noc! Czacie to?! Mam wolny wieczór, to jest jakieś nieprawdopodobne! Miałam chatę na błysk ogarnąć, a ja leze z serialem i nic nie robię 😂😂😂
Motylku
A Wy się nie boicie kontaktu z rodzicami? Rozumiem, że oni nie pracują, nie boicie zarażenia?
My od 2 mcy sami się "kisimy" w trójkęWiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2020, 09:48
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
casteam wrote:Dzień dobry w maju!
Wy macie wolne a ja dreptam do pracusi 😜
Miłego dnia Wszystkim!
Ps.
Waga wskazuję 47,8kg. Jem naprawdę dużo, po brzuszku widać że coś się dzieje. A waha ani drgnie 😜
Pokaż brzuszekCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność