Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Jednorożec89 wrote:Ja też tak miałam że wieczorem zawsze był niedojedzony i musiałam dać wtedy butelkę mm.
Położna mi wtedy tłumaczyła że u niektórych kobiet piersi potrzebują przerwy od pracy przeważnie zdarza się to między 17 a 21 i wtedy jest mniej mlekaMikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Iryska wrote:Ściągam tyle ile się da, jak już słabo leci to przestaje. Położna mu sprawdzała wędzidełko, niby jest ok. Ona coś mi mówiła, że dzieci po cięciu czasem mają zwiększone napięcie w okolicy twarzy i żuchwy, i od tego może mieć problem ze ssaniem . No właśnie zastanawiam się nad doradcą laktacyjnym, może coś zaradzi🙂
Ania, piękny Mikołaj, już duży chłopak z niego 🙂Ja się trochę zastanawiam czy nie jest tak, że niemal każdy problem jakie ma dziecko jest zwalane na to, że jest po CC. 🤔 Ale to tylko takie moje przemyślenia. To chyba doradca laktacyjny to dobry pomysł w tej sytuacji.
Iryska lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Mój Bąbel pozdrawia Ciocie z OF.
[
Tradycyjnie proszę nie cytujcie, później usunę. 😘
Ma już 4.6 kg! (Tak świrnięci rodzice kupili wagę) i ładnie idzie w okolicy swojego 20 centyla.
Jaki Mikuś już się duży chłopczyk robi 😍😍 i tez taka coraz bardziej kumata buźka jak u MartusiAnnia lubi tę wiadomość
-
Pojechaliśmy kupić w końcu fotelik, po odwiedzinach w 5 sklepach, pojechaliśmy do 6 (żeby zaliczyć już wszystkie, w każdym dowiadywaliśmy się czegoś nowego). Zdecydowani na cybexa claund. A tu nagle po zamontowaniu okazuje się ten długi odbojnik z boku co się rozkłada zahacza o drzwi przy zamykaniu 😑. W żadnym sklepie wcześniej tego nie sprawdzali, a my nawet nie zauważyliśmy tego. Więc cybex odpadł przez za długi odbojnik do naszego auta 😑.
O ❤️
Z ❤️ -
Annia wrote:Właśnie, bo to nigdy nie zdarza się w dzień! Myślę, że mu ta butla jest potrzebna skoro nie przechodzi w wyższe kanały centylowe waga. 🤔 Dzięki Biedronko. 😘
O nawet nie wiedziałam o tym przestoju w takim okienku czasowym, zanotuje 😚Annia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Annia
Miki jaki cudny, jaki duży chłopak już z niego !
Widać że lubi jak mu cieplusio 🤗
My też myślimy nad wagą, więc nie jestem zdziwiona że kupiliścieAnnia lubi tę wiadomość
[/url]
Wik89 wrote:Annia, słodki😀
LaBellePerle, Twoja silna córeczka pieknie rośnie!
Fragraria, super brzuszek;)
Ale mi dziwnie, ze moj juz pusty
Kicku, fajnie ze juz wychodzicie, my jutro o 17:)
Spojrzalam na Twoj opis w stopce i mamy podobnie z naszymi synkami - moj urodzony 3160 g, wczoraj spadek do 2960 g,i zodiakalne Wagi!
A widzisz jacy podobni, trzeba będzie się umówić do wspólnej piaskownicy 😚
Czy Ty już pokazywałaś nam swojego Synka??
A jak się czujesz?
Ja już dziś lepiej, albo tak adrenalina na mnie działa że dziś już wychodzimyWik89 lubi tę wiadomość
[/url]
A tak w ogóle, to kupa po porodzie SN to był koszmar, a po CC poszło tak gładko, że zasiedziałam się na telefonie 😂
Annia, SzalonaOna, Zulugula, Stokrotka027, Inaa89, Nikaa92, Ewa88 , kar_oliv, LaBellePerle, Wik89, Marti29, kkasia, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość
[/url]
Fragaria
Masz piękny kształtny brzuszek, taka kuleczka 🤗Fragaria lubi tę wiadomość
[/url]
Hej, nadrobiłam Was szybciutko 😘
Karolina, wszystkiego co najlepsze i dużo zdrówka! 🎂
Kic, cieszę się, że wracacie do domku 💙 napisz jak Wiki zareagowała na braciszka 😍
Wik, super, że wracacie jutro do domku 🏡
LaBelle, a trudno uwierzyć, że ten bobas to Twoja Wiki! 🤭♥️ Aż mężowi pokazałam i powiedział, że nie wygląda na wczesniaczka 🤗
Motylku, gratuluję kolejnego tygodnia👍
Fragaria, piękny brzusio 🌻
Annia, Iryska świetnie sobie radzicie! 💪
Inaa, współczuję bólu pleców ☹️
Ladyo, Profamilia jest szpitalem prywatnym, ale ma umowę z NFZ więc ja tam rodze całkowicie za darmo 😉 jedyne co, to za szkołę rodzenia (weekendową) zapłaciliśmy 450 zł, a ja za indywidualną położną przy porodzie zapłacę 1000 zł. My skorzystaliśmy z tej weekendowej szkoły rodzenia. Dzisiaj było pierwsze spotkanie o pielęgnacji i karmieniu noworodka. Drugie jest na temat porodu i połogu. Trwało od 8:30 prawie do 14 :00 z może 10 min przerwą. Ogólnie jesteśmy zadowoleni, chociaż mamy kilka małych uwag. Ale napiszę szczegóły wieczorem, bo zaraz teściowie do nas przyjadą 😅
Jedyne co, to dzisiejsze zajęcia prowadziła położna, którą chcę prywatnie do porodu i super babeczka, energiczna, taka konkretna. I potwierdziła mi, że jeśli poród się nie zacznie do 39 tc, to czeka mnie indukcja, no chyba że będę mieć jakieś mega wskazania do CC.
Więc jest szansa, że urodzę przed świętami, bo 39+0 mam 22 grudnia 😂LaBellePerle, SzalonaOna, Annia, Inaa89, KarolinaMaria, Fragaria, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Annia wrote:Mój Bąbel pozdrawia Ciocie z OF.
Tradycyjnie proszę nie cytujcie, później usunę. 😘
Ma już 4.6 kg! (Tak świrnięci rodzice kupili wagę) i ładnie idzie w okolicy swojego 20 centyla.
Martusia wystrojona, fotel gotowy, je cyca i będziemy się fotografować.Lalia, Annia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnnia wrote:LaBellePerle Wikusia rośnie w oczach! Śliczna mała wojowniczka! Odpięli jej CPAP? Bo już nie ma tego czegoś na nosku co miała na wcześniejszych zdjęciach.
Dzisiaj się wyspałam. Najpierw od 1.30 do 6.40 a później od 8 do 10. Od razu nastrój lepszy.
Motylku ten defekt, nisza to chyba to samo co to rozejście. To rozejście mialas jakby od środka macicy?Annia lubi tę wiadomość
-
Lalia - 22 grudnia to super termin, akurat prosto na święta do domu
fajnie ze jesteście zadowoleni ze szkoły rodzenia! Mam jeszcze pytanie o badania prenatalne w Primagin, mam nadzieje ze nie zamęczam Cię tymi pytaniami, jak coś to mów! Jestem zapisana na usg na godzinę 16, rozumiem ze potem doktor daje mi jakiś papierek na pobranie krwi. Ale po 16 to już chyba w Rzeszowie nigdzie nie pobiorę? A ze ja nie jestem z Rzeszowa to musiałabym następnego dnia znowu jechać? Dobrze rozumiem?
-
nick nieaktualnyKic - fajnie, że już dzis do domku 💙 daj znać, jak tam będzie, jak Wiki zareaguje 💙
Ja już po 1 klientce, czekam na drugą. Wieczorem skoczę na małe zakupy z mężem. Nie mam pomysłu na jakąś fajną kolacje we dwoje. Co możecie podpowiedzieć? Najlepiej na ciepło...
Zamówiłam też dzisiaj 2 prześcieradła do dostawki. Więc robi się coraz poważniej 😂
A. W ogóle jak pracuje, to mała mi tak głowę pcha do góry, że szok!kic83 lubi tę wiadomość
-
Czyżbym przegapiła juz 3 fotke Wiktorii 😪Szkoda .
Ale super ,ze tak świetnie sobie radzi oby tak dalej!🙏🤞💪❤
Onuai , Martusia kończy 2 miesiąc kiedy to zleciało 🙄
Annia , Mikołaj rosnie jak na drożdżach.
Czas leci za szybko, zdecydowanie.. ☹Annia lubi tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Edit, obrzygała się zanim zdążyliśmy zrobić zdjęcia. Zmiana outfitu i jedziemy od nowa. Ale jak zje bo się rozryczała po tym jak się obrzygała 😂
Motylku, u nas na kolację we 2 wątróbka 😂
Ja nie pomogę, bo mi wystarcza że mamy czas dla siebie bo jedno i drugie dziecko śpi i jest mi obojętne co wtedy zjemy. Na kolację we 2 wychodzimy zwykle raz w roku, z okazji rocznicy, jeśli któraś babcia zgodzi się przyjechać do dzieciWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 16:06
SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
Mój mąż z córką już pod szpitalem, a ja czekam na wypis, zaraz ma być pani doktor 🤗
Karenira, Ladyo, Annia, MałaMi90, Ounai, madziulix3, Inaa89, Meggi110818, Zulugula, Enigvaa, Nikaa92, Ewa88 , kar_oliv, doomi03, LaBellePerle, Lalia, Gagatka, Stokrotka027, Wik89, SzalonaOna, Lulu83, dmg111, Suszarka lubią tę wiadomość
[/url]
Mnie dzisiaj krzyż boli do zwariowania, a w nocy dla odmiany nie wiem jak się ułożyć bo albo jedno więzadło ciagnie albo drugieDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas