Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta walnęła kupę. Dzwonię do męża a on w pracy na cały głos mówi "tata się bardzo cieszy że kupa była. Nie ma większej radości dla ojca jak obsrane dziecko"
😂😂😂
Poza tym mój syn nie chce chodzić do przedszkola bo mu kolega dokucza. Zawsze uczyłam go załatwiania takich spraw pomiędzy sobą, ale wczoraj już powiedzieliśmy mu ze ma najpierw zwrócić koledze uwagę a potem już iść do Pani. Obiecałam mu też że zadzwonię do Pani i tak zrobiłam. Nauczycielka powiedziała że zwróci na to uwagę.
Marta zaczyna się odpychac nogami od łóżka. Dziś się budzę, spala jakieś 30cm ode mnie a ona już obok mnie leży zadowolona i macha tymi swoimi kończynami. Skończy mi się za chwilę zostawianie jej na kanapie w salonie. Będzie trzeba kupić matę piankowa.Lalia, Nikaa92, Enigvaa, dmg111, Inaa89, doomi03 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
Do szpitala brałam kocyk i jakoś dałam rade ale tez sie balam tych pierwszych chwil zeby dobrze złapać itd. Do domu do spania mam śpiworek ale Kubuś nie chce w nim narazie spac wiec spi w rozku i zasypia bezproblemu. Rozek mamy bez usztywnienia ale wygonie wchodzi i schodzi się z dzieckiem w nim ze schodów (mam 2 poziomowe mieszkanie)
Edyciak pytalas ile czego poszło w szpitalu. Bylam 5 dni poszły mi 2paki bella mama i rozpoczęłam 3 , krwawiłam srednio ale zeby się nic nie babralo to zmieniałam bardzo często no i te podpaski zbijają się strasznie i uciskaly mi szwy co bolało. 8szt podkładów ale to maly zużył bo pierwsze przewijania to masakra pieluszki tetrowe by nie zdaly egzaminu. 2 paczki mokrych chusteczek bo idą jak woda zwłaszcza przy smulce. Mialam paczkę pieluch 28szt i ogolnie by starczyło ale na styk wiec maz dowiózł bo nigdy nie wiadomo ile kup i siku zrobi dziecko. Majtek mialam 8szt ale poszło 6. Nie wiem jak w waszych szpitalach ale w moim bylo mega ciepło i mega często kazali rozbierac malego a to do ważenia a to za chwilę pediatra a to jeszcze ktoś, wiec chodzil w samych pajacach, body sie nie przydały nawet na pierwsze ubranko mialam pajaca i body to polozna ubrala tylko pajaca i czapeczke. Co do innych bajerów, laktator maz dowoził bo maly mial bardzo krótkie wędzidełko i nie umiał chwycić piersi za bardzo wiec dokarmiałam go tez odciągniętym, nakładki na sutki tez uratowały nam KP przy tym wędzidełku i je mialam w torbie spakowane. Wkładki laktacyjne ruszyły w 3-4dobie ale mialam 1-2pare na dzień. Chyba o niczym nie zapomniałam.
Kciuki za wizyty 😁😁Lalia, Meggi110818, Zulugula, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa po wizycie u diabetologa. Wszystko ok. Insulinę sobie ładnie zwiększam. Zwiększać w miarę potrzeb. Do 37 tyg będą wariować, bo łożysko już decyduje o cukrze. I tyle. Ostatnia wizyta 25.11, wtedy powie co zrobić po porodzie itd.
Inaa89, dmg111, Nikaa92, Nowastaraczka, Lalia, kar_oliv lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTakże zaczynam odliczanie do poniedziałkowej wizyty 💪 ciekawe czy coś z szyjka się dzieje, czy nic. Dziś chodzę jak kaczka. Mała mocno uciska na krocze. Nadal się nie obróciła. Czuję jej główkę tuż pod piersiami. Ledwo buta przez to mogę założyć...
-
nick nieaktualny
-
Ja dzisiaj czuję ciagnięcia wszędzie chciałabym poleżeć ale pogoda taka że szoda mi z młodym nie wyjść na pole. Chyba że mamę później poproszę jak będzie grabała liście to popatrzy na niego.
Zdziecinniałam bo sobie zamowiłam parę gier komputerowych czekam na kurieraNikaa92 lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
11.07 - pechrzyk ciążowy i żółtkowy 😍
Czekamy na ❤️ -
Mnie dziś od samego przebudzenia mocno boli głowa. Wzięłam apap, zjadłam migdały, napiłam się wody. Nic nie pomaga. Zaraz sobie przykleję plaster chłodzący to może będzie lepiej. Na dodatek wróciły mi wymioty. Całe śniadanie poszło w porcelanę. Tak się cieszyłam, że weekend miałam całkowicie wolny od takich atrakcji, ale widać postanowiły jeszcze całkiem nie odpuszczać.36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Ja przygotowałam zupkę gulaszowa dzis na obiad, i właśnie się gotuje 😊 dzieci grzecznie siedza na lekcjach online. Wiec teraz sobie troszkę poprasuje. W sobotę wypralam ciszuki roz 50 i 56 i czekają na prasowanko. Chyba mam tego zdecydowanie za dużo. Ale najwyzej nie bede musiala az tak często prac 😅
Lalia lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
SzalonaOna wrote:Casteam - jak tam? Plecy odpuszczają troszkę, czy nic?
Kkasia - jak się czujesz na końcówce? Dajesz radę?
Doomi - jak nocka? Coś ucichlas! Śpisz?!?!
Dzisiaj nocka rewelka. Jedynie na samym początku zrobiłam parę rundem na siusiu bo maly tak naciska na pecherz, ale reszta nocy bardzo dobraspalam prawie 12 godzin w sumie 😂😂😂
Nikaa92, Inaa89, SzalonaOna, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Za nami pierwsza kąpiel w domu 🛀
Aleks przerażony, ale co zrobić jak się śpi 3h i budzi się z kupą na plecach 🤣
Zaraz rejestrujemy synka na obywatel gov i zapiszemy do przychodni poz
Dziś pierwszy raz karmimy się na siedząco bo rana po CC nie ciągnie!doomi03, Karenira, Nikaa92, Inaa89, Zulugula, Lalia, SzalonaOna, LaBellePerle, kar_oliv, patrycja92, Suszarka, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
SzalonaOna wrote:Doomi, Lalia - o której macie wizyty? 😍 Czekamy na info i zdjęcia 😍😍😍
Ja już jestem po wizycie. Zdjęcia nie mam, ale mniejsza o to. No więc tak:
- szyjka trzyma
- maly jeszcze nie zszedl w kanal ale faktycznie się obniżył już w dół najpewniej tamtej nocy
- przepływy są dobre
- serduszko bije jak trzeba
- wagę malego mi dziś wyliczył na ponad 2600 g
Także albo ten sprzęt ma dosyć spory błąd pomiaru, albo moj maly uspokoil się z tym wzrostem, albo jedno i drugie. Bynajmniej wielki się raczej nie urodzi (to na pewno po mamusi xD). Jak sobie posiedzi te 2 tygodnie to będzie idealnie i powinien sobie do tych 3 kg wtedy na spokojnie urosnąć.
Kolejna wizyta 10 listopada (2 dni przed terminem 😱). Zaczynam czuć coraz większe podekscytowanie xD
Przed 15 lecę dziś jeszcze do tego osteopaty i chwala Bogu, bo jak wczoraj czulam się super, tak po dzisiejszym spacerze biodra i krzyż znów bola okrutnie 😭 niech mnie ponastawia, skoro jeszcze ze dwa tygodnie w dwupaku przede mną.Inga28, kic83, Inaa89, Lalia, SzalonaOna, kar_oliv, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Kic, tylko się nie przeforsuj. U nas noc kiepska ale za to chyba końska dawka wit D mnie stawia na nogi bo nie czuję się jak przejechana przez czołg. Wyprałam mężowi chustę, bo Marta mu wczoraj obsikała. Muszę pomyśleć o jakiejś z domieszką bambusa na lato bo w tej bawełnianej się ugotuję. Zacznę sobie chyba odkładać kasiorę
mąż się zgodził, ale na bawełnę. Muszę go urobic albo czekać do lata aż jemu będzie gorąco
Salon i kuchnia ogarnięte, mięso się marynuje, wczorajsze pranie pochowane, kolejne pranie wstawione, karmimy się i zbieramy na spacer bo pewnie będę musiała się zatrzymać, ululać ją i dopiero będziemy mogły iść gdzieś dalej.Lalia, kic83 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
Karenira wrote:Mnie dziś od samego przebudzenia mocno boli głowa. Wzięłam apap, zjadłam migdały, napiłam się wody. Nic nie pomaga. Zaraz sobie przykleję plaster chłodzący to może będzie lepiej. Na dodatek wróciły mi wymioty. Całe śniadanie poszło w porcelanę. Tak się cieszyłam, że weekend miałam całkowicie wolny od takich atrakcji, ale widać postanowiły jeszcze całkiem nie odpuszczać.
Mi też dokuczaja bóle głowy niestety.
Zalecenia mam takie że mam pić przynajmniej te 1.5 l dziennie co nie zawsze mi wychodzi ale się staram no i jak boli mierzyć ciśnienie czy jednak coś w tym kierunku się nie dziejeDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
11.07 - pechrzyk ciążowy i żółtkowy 😍
Czekamy na ❤️ -
Meggi110818 wrote:Mam kolejne pytanie😁
Mamuśki czy poduszka/rogal do karmienia okazał się potrzebny?
Poduszka, koc, koldra tez zdają egzamin jak nie masz poduszki do karmienia, ale mniej bawienia jest z nią. Mam od wczoraj a tak do tego czasu dawałam rade bez.