Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Suszarka wrote:
Kobieto gdzie mieszkasz?
Mogę wpaść z niemowlakiem? 😂🍼Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ladyo wrote:Cześć mamusie
ja wzięłam l4 na tydzień, chyba jestem trochę przemęczona, wczoraj cały dzień bolał mnie brzuch. Dzisiaj leżę od rana, mąż wokół mnie skacze i tylko jedzonko przynosi
nadrabiam netflixa, właśnie oglądam „Gambit królowej” polecam! Przyszło pierwsze zamówienie z Ali, całkiem szybko, około 3 tygodnie, jestem bardzo zadowolona.
Lalia trzymam kciuki za wizytę!!! Dawaj znać! Domi myśle ze waga idealna, akurat do porodu podrośnie do 3000. Będzie Ci łatwiej z taka kruszynka
karoliv przepiękny pokój! Ładnie, przytulnie. Zazdroszczę! My nie mamy póki co opcji na osobny pokój, pewnie jak dzidek podrośnie to się przeniesiemy do salonu i coś urządzimy w naszej sypialni. Kic cieszę się ze Aleks taki grzeczny, ze Wiki od razu pokochała braciszka
Bardzo dobrze, przyda się zawsze trochę odpoczynku
Ładne te pieluszkijak jakościowo?
Ja chyba będę musiala też jednak więcej tetry zamówić, bo jednak mam chyba za mało.
No w sumie tak, nie mam nic przeciwko takiemu drobnemu dziecku 😁 muszę się tylko mentalnie przestawic, bo tak na początku wszystko zapowiadało ze bedzie wagowo coś między 3,5-4 kg xD a tu się okazuje ze moze mu byc jednak bliżej do 3 kg okruszka
Kic przypomnisz mi jakie rozmiary jak leżą obecnie na Twoim synku? -
edyciak. wrote:Kar_oliv, świetny pokoik. ❤
Jak rozwiążecie kwestię spania w pierwszych dniach? Macie dodatkowo dostawke w sypialni?
Tak, mamy dostawkę tą Chicco Next2Me Dream Luna, ale jeszcze jej nie rozłożyliśmyNa razie tylko wyprany pokrowiec i założone prześcieradło na ten materac i czeka sobie w torbie
edyciak. lubi tę wiadomość
-
Domi - ta zielona to pieluszka, te pozostałe to ulewajki. Jeśli chodzi o pieluchę to moim zdaniem jakość super, jestem zaskoczona, zreszta te ulewajki tez wyglądają całkiem solidnie. Zreszta dzisiaj przeglądałam z ciekawości nasze Allegro i 90% tych rzeczy jest na aliekspress, wiec zapewne kupują od chińczyków a potem sprzedają na Allegro! Teraz czekam aż poznamy płeć bo ciężko kupować same uniseksy
Dziewczyny jeśli chodzi o podgrzewanie pokarmu w mikrofalówce to nie jestbto wskazane dlatego, ze mikrofala nie podgrzewa równomiernie, w jednym miejscu mleko może być zimne a w drugim gorące i dziecko może się poparzyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2020, 19:21
doomi03, edyciak. lubią tę wiadomość
-
Ladyo wrote:Cześć mamusie
ja wzięłam l4 na tydzień, chyba jestem trochę przemęczona, wczoraj cały dzień bolał mnie brzuch. Dzisiaj leżę od rana, mąż wokół mnie skacze i tylko jedzonko przynosi
nadrabiam netflixa, właśnie oglądam „Gambit królowej” polecam! Przyszło pierwsze zamówienie z Ali, całkiem szybko, około 3 tygodnie, jestem bardzo zadowolona.
Lalia trzymam kciuki za wizytę!!! Dawaj znać! Domi myśle ze waga idealna, akurat do porodu podrośnie do 3000. Będzie Ci łatwiej z taka kruszynka
karoliv przepiękny pokój! Ładnie, przytulnie. Zazdroszczę! My nie mamy póki co opcji na osobny pokój, pewnie jak dzidek podrośnie to się przeniesiemy do salonu i coś urządzimy w naszej sypialni. Kic cieszę się ze Aleks taki grzeczny, ze Wiki od razu pokochała braciszka
-
doomi03 wrote:Bardzo dobrze, przyda się zawsze trochę odpoczynku
Ładne te pieluszkijak jakościowo?
Ja chyba będę musiala też jednak więcej tetry zamówić, bo jednak mam chyba za mało.
No w sumie tak, nie mam nic przeciwko takiemu drobnemu dziecku 😁 muszę się tylko mentalnie przestawic, bo tak na początku wszystko zapowiadało ze bedzie wagowo coś między 3,5-4 kg xD a tu się okazuje ze moze mu byc jednak bliżej do 3 kg okruszka
Kic przypomnisz mi jakie rozmiary jak leżą obecnie na Twoim synku?
Doomi
tonie w 50, niestetya nie mamy ich wcale tak dużo.
Ale stwierdziłam że nie będziemy kupować 44 bo to przecież wystarczy na dwa tygodnie góra.
Więc na początek myślę że must have u Ciebie jeśli wyjdzie taki jak Aleks 2900 i 53 cm że szpitala żebyś miala dużo ubranek na 50. Rozmiar 56 to obstawiam że będzie na niego dobry za 1.5 mca, chociaż kto wie.
doomi03 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Ounai proszę bardzo
pieluszka- 11,68 zł 36% zniżki | Nowy bawełniany kocyk dziecięcy s noworodek miękki organiczny bawełniany kocyk dziecięcy muślin owijka dla niemowląt karmienie śliniaczek ręcznik szalik Baby Stuff
https://a.aliexpress.com/_m0vXLsp 🙂 daje buźkę żeby rozdzielić linki - ulewajki 🙂 13,79 zł 17% zniżki | 10 sztuk ręcznik niemowlęcy 28*28cm muślin ręcznik chusteczki dwuwarstwowe wytrzeć ręcznik
https://a.aliexpress.com/_mMlhNENWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2020, 19:35
-
Enigvaa lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Ounai, rogaliki są z bardzo starego przepisu mojej babci:
1 kg mąki
Kostka drożdży - 100g
2 łyżki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Cukier waniliowy
2 kostki margaryny
Duża smietana
6 żółtek
I coś do nadziania, u mnie marmoladachociaż nie ukrywam że wersja rozpustna z nutellą jest jeszcze lepsza 🤤
Drożdże rozcieram z cukrem, tak żeby się rozpuściły, i zagniatam z całą resztą składników w misce. Odstawiam na chwilę żeby drożdże ruszyły (chociaż nie jest to konieczne). Zwijam i piekę w 180 stopniach jakieś 10/15 minut.
Tego ciasta wychodzi jak dla kompanii wojska, a że w międzyczasie wysiadły mi plecy to część oszukałam i zrobiłam ciastka ślimaczki. Ubiłam pianę z białek ktore mi zostały z ciasta, dodałam cukier a na koniec wiórki kokosowe. Ciasto rozwałkowałam na długi pasek, posmarowalam marmoladą, na to piana i zwinelam w rulon. Pokroilam i upiekłam tak samo jak rożki👍
Lalia Ty masz do mnie dość blisko także wrzucaj piąteczkę a ja nastawiam wodę na herbatę♥️
Kicku zapraszam i Ciebie z Synkiem, myślę że damy radę, przy okazji mnie nauczysz obsługi dzidziusia 🤗😘kic83, dmg111 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:
Dawaj przepis kochana 😘 wyglądają mega apetycznie 😊02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Suszarka wrote:Ounai, rogaliki są z bardzo starego przepisu mojej babci:
1 kg mąki
Kostka drożdży - 100g
2 łyżki cukru
Cukier waniliowy
2 kostki margaryny
Duża smietana
6 żółtek
I coś do nadziania, u mnie marmoladachociaż nie ukrywam że wersja rozpustna z nutellą jest jeszcze lepsza 🤤
Drożdże rozcieram z cukrem, tak żeby się rozpuściły, i zagniatam z całą resztą składników w misce. Odstawiam na chwilę żeby drożdże ruszyły (chociaż nie jest to konieczne). Zwijam i piekę w 180 stopniach jakieś 10/15 minut.
Tego ciasta wychodzi jak dla kompanii wojska, a że w międzyczasie wysiadły mi plecy to część oszukałam i zrobiłam ciastka ślimaczki. Ubiłam pianę z białek ktore mi zostały z ciasta, dodałam cukier a na koniec wiórki kokosowe. Ciasto rozwałkowałam na długi pasek, posmarowalam marmoladą, na to piana i zwinelam w rulon. Pokroilam i upiekłam tak samo jak rożki👍
Lalia Ty masz do mnie dość blisko także wrzucaj piąteczkę a ja nastawiam wodę na herbatę♥️
Kicku zapraszam i Ciebie z Synkiem, myślę że damy radę, przy okazji mnie nauczysz obsługi dzidziusia 🤗😘 -
edyciak. wrote:Robię zamówienie przez Internet i nasunęło mi się kilka pytań:
- czy nakładki/osłonki na piersi są niezbędne od pierwszych chwil po porodzie w szpitalu?
- czy muszle laktacyjne są bardzo potrzebne?
- czy podgrzewacz do butelek jest niezbędny? Nie można mleka podgrzewać w mikrofali?
- czym najłatwiej obcina się paznokcie dzieciakowi? Nożyczkami czy obcinaczem?
Muszli nie uzywalam nigdy.
Podgrzewacza tez nie mieliśmy, zawsze kapiel wodna.
Ja obcinałam/obcinam nożyczkami. Nie potrafię obcinaczem. Wole zdecydowanie nożyczki, maz tak samo.edyciak. lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Ounai wrote:Daj linka bo moje pieluchy które dokupowalam już ponad miesiąc idą02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Suszarka wrote:Ounai, rogaliki są z bardzo starego przepisu mojej babci:
1 kg mąki
Kostka drożdży - 100g
2 łyżki cukru
Cukier waniliowy
2 kostki margaryny
Duża smietana
6 żółtek
Kicku zapraszam i Ciebie z Synkiem, myślę że damy radę, przy okazji mnie nauczysz obsługi dzidziusia 🤗😘02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
edyciak. wrote:Robię zamówienie przez Internet i nasunęło mi się kilka pytań:
- czy nakładki/osłonki na piersi są niezbędne od pierwszych chwil po porodzie w szpitalu?
- czy muszle laktacyjne są bardzo potrzebne?
- czy podgrzewacz do butelek jest niezbędny? Nie można mleka podgrzewać w mikrofali?
- czym najłatwiej obcina się paznokcie dzieciakowi? Nożyczkami czy obcinaczem?
Mleko odgrzewa się w kąpieli wodnej i moim zdaniem podgrzewacz to zbędny gadżet.
Musisz sobie sama wyrobić technikę ja mam cały komplet nożyczki obcinaczki pilniczek ale zawsze najwygodniej mi było nożyczkamiedyciak. lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ale sytuacja u mnie. Zawsze jak śnią mi się zęby w ciągu ok 3 miesięcy ktoś w rodzinie umiera. 3 dni temu śniło mi się, że Tymek miał całe czarne zęby. Myślałam, że ma zepsute ale okazalo się że to jakiś brud albo nalot który przy pocieraniu schodził. Zadzwonilam do mamy, żeby uważała na siebie. Dziś mama dzwoni, że ciotka zmarła...