X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Ounai, jakby Ci się pleśniak znudził to zapraszam na rogaliki, zresztą mogłabym cały wątek nimi obdzielić bo tyle wyszło 😂 nie mają w sobie dużo cukru 👍
    e6a3113d8dcd.jpg

Kobieto gdzie mieszkasz?
    Mogę wpaść z niemowlakiem? 😂🍼

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Cześć mamusie :) ja wzięłam l4 na tydzień, chyba jestem trochę przemęczona, wczoraj cały dzień bolał mnie brzuch. Dzisiaj leżę od rana, mąż wokół mnie skacze i tylko jedzonko przynosi :) nadrabiam netflixa, właśnie oglądam „Gambit królowej” polecam! Przyszło pierwsze zamówienie z Ali, całkiem szybko, około 3 tygodnie, jestem bardzo zadowolona. c83e8e695aed.jpg Lalia trzymam kciuki za wizytę!!! Dawaj znać! Domi myśle ze waga idealna, akurat do porodu podrośnie do 3000. Będzie Ci łatwiej z taka kruszynka :) karoliv przepiękny pokój! Ładnie, przytulnie. Zazdroszczę! My nie mamy póki co opcji na osobny pokój, pewnie jak dzidek podrośnie to się przeniesiemy do salonu i coś urządzimy w naszej sypialni. Kic cieszę się ze Aleks taki grzeczny, ze Wiki od razu pokochała braciszka :)

Bardzo dobrze, przyda się zawsze trochę odpoczynku :)
    Ładne te pieluszki :) jak jakościowo?
    Ja chyba będę musiala też jednak więcej tetry zamówić, bo jednak mam chyba za mało.

No w sumie tak, nie mam nic przeciwko takiemu drobnemu dziecku 😁 muszę się tylko mentalnie przestawic, bo tak na początku wszystko zapowiadało ze bedzie wagowo coś między 3,5-4 kg xD a tu się okazuje ze moze mu byc jednak bliżej do 3 kg okruszka :)

Kic przypomnisz mi jakie rozmiary jak leżą obecnie na Twoim synku?

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Kar oliv, śliczny pokoik, a co to za wózek?:)

Wózek to Cavoe Axo :) Jakoś nam się spodobał, bardzo gładko jeździ, fajne ma koła :D
    https://cavoe.eu/product/axo/

Tajka lubi tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyciak. wrote:
    Kar_oliv, świetny pokoik. ❤
    Jak rozwiążecie kwestię spania w pierwszych dniach? Macie dodatkowo dostawke w sypialni?

Tak, mamy dostawkę tą Chicco Next2Me Dream Luna, ale jeszcze jej nie rozłożyliśmy :D Na razie tylko wyprany pokrowiec i założone prześcieradło na ten materac i czeka sobie w torbie :D

edyciak. lubi tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi - ta zielona to pieluszka, te pozostałe to ulewajki. Jeśli chodzi o pieluchę to moim zdaniem jakość super, jestem zaskoczona, zreszta te ulewajki tez wyglądają całkiem solidnie. Zreszta dzisiaj przeglądałam z ciekawości nasze Allegro i 90% tych rzeczy jest na aliekspress, wiec zapewne kupują od chińczyków a potem sprzedają na Allegro! Teraz czekam aż poznamy płeć bo ciężko kupować same uniseksy :D Dziewczyny jeśli chodzi o podgrzewanie pokarmu w mikrofalówce to nie jestbto wskazane dlatego, ze mikrofala nie podgrzewa równomiernie, w jednym miejscu mleko może być zimne a w drugim gorące i dziecko może się poparzyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2020, 19:21

doomi03, edyciak. lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Cześć mamusie :) ja wzięłam l4 na tydzień, chyba jestem trochę przemęczona, wczoraj cały dzień bolał mnie brzuch. Dzisiaj leżę od rana, mąż wokół mnie skacze i tylko jedzonko przynosi :) nadrabiam netflixa, właśnie oglądam „Gambit królowej” polecam! Przyszło pierwsze zamówienie z Ali, całkiem szybko, około 3 tygodnie, jestem bardzo zadowolona. c83e8e695aed.jpg Lalia trzymam kciuki za wizytę!!! Dawaj znać! Domi myśle ze waga idealna, akurat do porodu podrośnie do 3000. Będzie Ci łatwiej z taka kruszynka :) karoliv przepiękny pokój! Ładnie, przytulnie. Zazdroszczę! My nie mamy póki co opcji na osobny pokój, pewnie jak dzidek podrośnie to się przeniesiemy do salonu i coś urządzimy w naszej sypialni. Kic cieszę się ze Aleks taki grzeczny, ze Wiki od razu pokochała braciszka :)
    Daj linka bo moje pieluchy które dokupowalam już ponad miesiąc idą

age.png

age.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Bardzo dobrze, przyda się zawsze trochę odpoczynku :)
    Ładne te pieluszki :) jak jakościowo?
    Ja chyba będę musiala też jednak więcej tetry zamówić, bo jednak mam chyba za mało.

No w sumie tak, nie mam nic przeciwko takiemu drobnemu dziecku 😁 muszę się tylko mentalnie przestawic, bo tak na początku wszystko zapowiadało ze bedzie wagowo coś między 3,5-4 kg xD a tu się okazuje ze moze mu byc jednak bliżej do 3 kg okruszka :)

Kic przypomnisz mi jakie rozmiary jak leżą obecnie na Twoim synku?

Doomi
    tonie w 50, niestety :( a nie mamy ich wcale tak dużo.
    Ale stwierdziłam że nie będziemy kupować 44 bo to przecież wystarczy na dwa tygodnie góra.
    Więc na początek myślę że must have u Ciebie jeśli wyjdzie taki jak Aleks 2900 i 53 cm że szpitala żebyś miala dużo ubranek na 50. Rozmiar 56 to obstawiam że będzie na niego dobry za 1.5 mca, chociaż kto wie.

doomi03 lubi tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai proszę bardzo :) pieluszka- 11,68 zł 36% zniżki | Nowy bawełniany kocyk dziecięcy s noworodek miękki organiczny bawełniany kocyk dziecięcy muślin owijka dla niemowląt karmienie śliniaczek ręcznik szalik Baby Stuff
    https://a.aliexpress.com/_m0vXLsp 🙂 daje buźkę żeby rozdzielić linki - ulewajki 🙂 13,79 zł 17% zniżki | 10 sztuk ręcznik niemowlęcy 28*28cm muślin ręcznik chusteczki dwuwarstwowe wytrzeć ręcznik
    https://a.aliexpress.com/_mMlhNEN

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2020, 19:35

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Pochwale sie, przyszedl bujaczek 😍

9b6c570356dd.jpg

Świetny! Żeby Wam długo służył i się sprawdził 😘

Enigvaa lubi tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, rogaliki są z bardzo starego przepisu mojej babci:
    1 kg mąki
    Kostka drożdży - 100g
    2 łyżki cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Cukier waniliowy
    2 kostki margaryny
    Duża smietana
    6 żółtek
    I coś do nadziania, u mnie marmolada :) chociaż nie ukrywam że wersja rozpustna z nutellą jest jeszcze lepsza 🤤
    Drożdże rozcieram z cukrem, tak żeby się rozpuściły, i zagniatam z całą resztą składników w misce. Odstawiam na chwilę żeby drożdże ruszyły (chociaż nie jest to konieczne). Zwijam i piekę w 180 stopniach jakieś 10/15 minut.
    Tego ciasta wychodzi jak dla kompanii wojska, a że w międzyczasie wysiadły mi plecy to część oszukałam i zrobiłam ciastka ślimaczki. Ubiłam pianę z białek ktore mi zostały z ciasta, dodałam cukier a na koniec wiórki kokosowe. Ciasto rozwałkowałam na długi pasek, posmarowalam marmoladą, na to piana i zwinelam w rulon. Pokroilam i upiekłam tak samo jak rożki👍

Lalia Ty masz do mnie dość blisko także wrzucaj piąteczkę a ja nastawiam wodę na herbatę♥️
    Kicku zapraszam i Ciebie z Synkiem, myślę że damy radę, przy okazji mnie nauczysz obsługi dzidziusia 🤗😘

kic83, dmg111 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Ounai, jakby Ci się pleśniak znudził to zapraszam na rogaliki, zresztą mogłabym cały wątek nimi obdzielić bo tyle wyszło 😂 nie mają w sobie dużo cukru 👍
    e6a3113d8dcd.jpg
    Az mi slinka cieknie 🤤
    Dawaj przepis kochana 😘 wyglądają mega apetycznie 😊

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    1 kg mąki
    Kostka drożdży - 100g
    2 łyżki cukru
    Cukier waniliowy
    2 kostki margaryny
    Duża smietana
    6 żółtek
    I coś do nadziania, u mnie marmolada :) chociaż nie ukrywam że wersja rozpustna z nutellą jest jeszcze lepsza 🤤
    Drożdże rozcieram z cukrem, tak żeby się rozpuściły, i zagniatam z całą resztą składników w misce. Odstawiam na chwilę żeby drożdże ruszyły (chociaż nie jest to konieczne). Zwijam i piekę w 180 stopniach jakieś 10/15 minut.
    Tego ciasta wychodzi jak dla kompanii wojska, a że w międzyczasie wysiadły mi plecy to część oszukałam i zrobiłam ciastka ślimaczki. Ubiłam pianę z białek ktore mi zostały z ciasta, dodałam cukier a na koniec wiórki kokosowe. Ciasto rozwałkowałam na długi pasek, posmarowalam marmoladą, na to piana i zwinelam w rulon. Pokroilam i upiekłam tak samo jak rożki👍

Lalia Ty masz do mnie dość blisko także wrzucaj piąteczkę a ja nastawiam wodę na herbatę♥️
    Kicku zapraszam i Ciebie z Synkiem, myślę że damy radę, przy okazji mnie nauczysz obsługi dzidziusia 🤗😘
    One wychodzą takie bardziej kruche czy bardziej miekkie?

age.png

age.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyciak. wrote:
    Robię zamówienie przez Internet i nasunęło mi się kilka pytań:

- czy nakładki/osłonki na piersi są niezbędne od pierwszych chwil po porodzie w szpitalu?
    - czy muszle laktacyjne są bardzo potrzebne?
    - czy podgrzewacz do butelek jest niezbędny? Nie można mleka podgrzewać w mikrofali?
    - czym najłatwiej obcina się paznokcie dzieciakowi? Nożyczkami czy obcinaczem?
    Nakładki uzywalam tylko przy pierwszym dziecku, bo niestety mialam wklęsłe sutki ale potem już mi młody wyciągnął i później nie potrzebowałam 😅
    Muszli nie uzywalam nigdy.
    Podgrzewacza tez nie mieliśmy, zawsze kapiel wodna.
    Ja obcinałam/obcinam nożyczkami. Nie potrafię obcinaczem. Wole zdecydowanie nożyczki, maz tak samo.

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Daj linka bo moje pieluchy które dokupowalam już ponad miesiąc idą
    Moja pielucha ta duza plus ulewajki ida juz od 7 września 😏 i cos trafić nie mogą..

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    1 kg mąki
    Kostka drożdży - 100g
    2 łyżki cukru
    Cukier waniliowy
    2 kostki margaryny
    Duża smietana
    6 żółtek

Duze kawałki rozkrajalas zanim zawinelas? I ilu procentowa dajesz śmietane? I taka 400ml?

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyciak. wrote:
    Robię zamówienie przez Internet i nasunęło mi się kilka pytań:

- czy nakładki/osłonki na piersi są niezbędne od pierwszych chwil po porodzie w szpitalu?
    - czy muszle laktacyjne są bardzo potrzebne?
    - czy podgrzewacz do butelek jest niezbędny? Nie można mleka podgrzewać w mikrofali?
    - czym najłatwiej obcina się paznokcie dzieciakowi? Nożyczkami czy obcinaczem?
    Nakładek i muszli nie uzywałam. To zależy od tego jakie masz sutki. Ja mam jak antenko jak to mój mąż mówi więc nie miałam żadnych problemów.

Mleko odgrzewa się w kąpieli wodnej i moim zdaniem podgrzewacz to zbędny gadżet.

Musisz sobie sama wyrobić technikę ja mam cały komplet nożyczki obcinaczki pilniczek ale zawsze najwygodniej mi było nożyczkami

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ina- ja właśnie sprawdziłam ulewajki z tej linku co wstawiałam wyżej, zamawiałam 30 września, dziś doszły :)

Inaa89 lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2020, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia - jak tam po wizycie? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpraszam się na te pyszne rogaliki 😍

U nas w żłobku połowa personelu na kwarantannie :/ nie mieli jescze testów na koronę, nie wiadomo co będzie :/

• Ounai Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sytuacja u mnie. Zawsze jak śnią mi się zęby w ciągu ok 3 miesięcy ktoś w rodzinie umiera. 3 dni temu śniło mi się, że Tymek miał całe czarne zęby. Myślałam, że ma zepsute ale okazalo się że to jakiś brud albo nalot który przy pocieraniu schodził. Zadzwonilam do mamy, żeby uważała na siebie. Dziś mama dzwoni, że ciotka zmarła...

age.png

age.png
‹‹ 2065 2066 2067 2068 2069 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ