X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa - o której jutro masz wizytę? Czekamy na informacje co u księżniczki ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ale sytuacja u mnie. Zawsze jak śnią mi się zęby w ciągu ok 3 miesięcy ktoś w rodzinie umiera. 3 dni temu śniło mi się, że Tymek miał całe czarne zęby. Myślałam, że ma zepsute ale okazalo się że to jakiś brud albo nalot który przy pocieraniu schodził. Zadzwonilam do mamy, żeby uważała na siebie. Dziś mama dzwoni, że ciotka zmarła...
    O kurcze 🙀 trochę creepy...
    Sny jednak coś w sobie mają.

Współczuję Ounai :(

• Lalia Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem w domu wiec piszę co i jak 😁

Mój chłopczyk wcale nie chciał pozować, zasłonił sobie oko łożyskiem i część buzi rączkami, ale udało się uchwycić drugie oczko, nosek i usteczka 😍

Klopsik wcale nie jest klopsikiem! 😅
    Z dzisiejszego usg 1679 g, czyli 45% centyl 🤭
    Lekarz mówi, że każde usg ma ok. 200 g błędu więc wystarczy, że w 29+4 ważył 1600 g a nie 1700g, a dzisiaj np. 1800g a nie 1600 g i wtedy jest ok, więc nie patrzeć na wagę, a na centyle 😉
    HC - obw. główki - 30.28 cm 80,9% 33+4
    AC- brzuszek - 26,27cm 25,3% 30+3
    FL- dł. kości udowej - 5,91 cm 27,4% 30+4
    Więc wychodzi, że nóżki ma krótkie, to po mnie 😂
    A termin porodu wychodzi na 24 grudnia 🤣
    Ogólnie wszystko w porządku, mój synek jest zdrowy 💙 ziewał sobie na usg 😭💙

A to fura 😎

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2020, 08:03

Inaa89, Enigvaa, SzalonaOna, kic83, KarolinaMaria, Ladyo, Ounai, Suszarka, madziulix3, Inga28, Zulugula, Nowastaraczka, Tajka, Ewa88 , doomi03, kar_oliv, edyciak., Stokrotka027, Fragaria, Nikaa92, Karenira, dmg111 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia nasi synkowie chyba się jakoś telepatycznie zmówili aby nie ujawniać twarzyczki 😅
    Ale mimo wszytsko i tak ślicznie 😘 i cieszę się że wszystko wporzadku z Olkiem 😘
    Wozek super 😉

Lalia lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Wpraszam się na te pyszne rogaliki 😍

U nas w żłobku połowa personelu na kwarantannie :/ nie mieli jescze testów na koronę, nie wiadomo co będzie :/

Od piątku pewnie i tak zamkną wszystko ..

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ale sytuacja u mnie. Zawsze jak śnią mi się zęby w ciągu ok 3 miesięcy ktoś w rodzinie umiera. 3 dni temu śniło mi się, że Tymek miał całe czarne zęby. Myślałam, że ma zepsute ale okazalo się że to jakiś brud albo nalot który przy pocieraniu schodził. Zadzwonilam do mamy, żeby uważała na siebie. Dziś mama dzwoni, że ciotka zmarła...

A ja Ci powiem że coś w tym jest. Mój mąż miał sen że wypadły mu wszystkie zęby co do jednego. Dwa dni później miał telefon że jego tata nie żyje

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    Od piątku pewnie i tak zamkną wszystko ..
    Też tak sądzę.

• Ounai Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    O kurcze 🙀 trochę creepy...
    Sny jednak coś w sobie mają.

Współczuję Ounai :(
    To ciotka mojej mamy, więc dość daleka rodzina dla mnie. Wujka mi żal, bo oni byli bardzol dobrym małżeństwem, zakochanym w sobie aż do śmierci. Będzie mu bardzo ciężko. Moja babcia też bardzo mocno podobno przeżywa ta śmierć.
    Powiem Ci, że ten sen zawsze wywołuje u mnie straszny stres. Zawsze poprzedza śmierć. Zęby śniły mi się jak kuzynka jako dziecko się przydusiła i leżała później w śpiączce farmakologicznej, bo bali się o zmiany w mózgu, przed śmiercią obydwu dziadków i babci, przed śmiercią taty. Dlatego wiem, że jeśli mi się śnią zęby to będzie tragedia i zawsze panicznie boję się, żeby to nie był nikt z najbliższej rodziny. Dwa razy przysli też zmarli we śnie do mnie. Raz to był dziadek, we śnie był duchem i nikt go nie widział poza mną i babcia. Powiedział mi, że mam nie mieć wyrzutów sumienia za to że go nie zdążyłam odwiedzić przed śmiercią mimo że kilka razy pytał kiedy przyjadę i mam powiedzieć babci że o to o co ona ma wyrzuty on też nie ma pretensji. Jak rozmawiałam z babcią okazało się że faktycznie było coś takiego. Potem śnił mi się tata kiedy osiągnęłam bardzo duży sukces zawodowy o którym wielu tylko marzy i powiedział, że jest ze mnie dumny. Jak się oobudzilam to płakałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2020, 21:16

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Tobą ciotki mojej mamy, więc dość daleka rodzina dla mnie. Wujka mi żal, bo oni byli bardziej dobrym małżeństwem, zakochanym w sobie aż do śmierci. Będzie mu bardzo ciężko. Moja babcia też bardzo mocno podobno przeżywa ta śmierć.
    Powiem Ci, że ten sen zawsze wywołuje u mnie straszny stres. Zawsze poprzedza śmierć. Zęby śniły mi się jak kuzynka jako dziecko się przydusiła i leżała później w śpiączce farmakologicznej, bo bali się o zmiany w mózgu, przed śmiercią obydwu dziadków i babci, przed śmiercią taty. Dlatego wiem, że jeśli mi się śnią zęby to będzie tragedia i zawsze panicznie boję się, żeby to nie był nikt z najbliższej rodziny. Dwa razy przysli też zmarli we śnie do mnie. Raz to był dziadek, we śnie był duchem i nikt go nie widział poza mną i babcia. Powiedział mi, że mam nie mieć wyrzutów sumienia za to że go nie zdążyłam odwiedzić przed śmiercią mimo że kilka razy pytał kiedy przyjadę i mam powiedzieć babci że o to ok co ona ma wyrzuty on też nie ma pretensji. Jak rozmawiałam z babcią okazało się że faktycznie było coś takiego. Potem śnił mi się tata kiedy osiągnęłam bardzo duży sukces zawodowy o którym wielu tylko marzy i powiedział, że jest ze mnie dumny. Jak się oobudzilam to płakałam.
    Jeju! Ale wiesz, może i coś jest. Mi jak się śnią zeby albo jakieś strzały pistoletu czy coś, to zawsze coś się dzieje ważnego. A też np zawsze kiedy dzieje się w moim życiu coś ważnego, to mojemu tacie śni się jego ojciec (mój dziadek najukochańszy - zmarł jak miałam 6 lat).

Dużo jest ogólnie takich przykładów. Naprawdę.

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    One wychodzą takie bardziej kruche czy bardziej miekkie?
    Zdecydowanie bliżej im do konsystencji ciasta drożdżowego niż kruchego 👍 na pewno nie są twarde. I polecam robić dosyć małe bo ładnie rosną w piekarniku :)

Inna, wycinalam kółka od talerzyka deserowego i dzieliłam na 6. One dosyć sporo rosną więc trzeba robić odstępy na blaszce. A śmietanę daję zawsze 400g a procenty obojętne, 12 albo 18 w zależności od tego co mam w lodówce, ma być kwaśna :)

Lalia ale słodką minkę ma Twój synek ♥️ to co, rodzimy razem? Bo mi wczoraj USG też obliczyło termin na 24.12 i nawet mnie lekarz zapraszał na porodówkę bo ma wtedy dyżur 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2020, 21:26

Lalia, Ounai, Inaa89, Nikaa92 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka, a skąd jesteś tak w ogóle? 😁 Proponuję rodzić max 20. 12 żebyśmy na święta wróciły do domu 😂 a minę miał całe usg jakby był obrażony że mu chcemy zdjęcie zrobić 🙈 no cały tata 🤣

doomi03 lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet jak nas zamkną w piątek .. najgorsze to ze ludzie i tak nie będą tego przestrzegać .. i będą protesty .. wiec nie będzie wiaodmo nawet jak się zachować

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Suszarka, a skąd jesteś tak w ogóle? 😁 Proponuję rodzić max 20. 12 żebyśmy na święta wróciły do domu 😂 a minę miał całe usg jakby był obrażony że mu chcemy zdjęcie zrobić 🙈 no cały tata 🤣
    Jestem z Nowego Sącza :) a Młodą mam zamiar zacząć wykurzać od 10.12, bo powrót na święta do domu to moje marzenie ♥️ a zresztą jak się urodzi 10.12 to może podciągnę to pod prezent dla męża na 30stkę bo ma dzień wcześniej 😂

Nowastaraczka, Lalia, Inaa89 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że postanowiłam chodzić codziennie na spacery, to chociaż 4 razy się wózkiem przejadę zanim zostanie mi co najwyżej wystawianie na balkon 😂

W ogóle dzisiaj autentycznie widziałam w sklepie babkę w maseczce z gazy 😂😂😂 ja już mam polprzylbice i ją noszę bo Marta się krzywi jak nie widzi moich ust. Ale odkąd urodziłam nie przeszkadza mi maseczka i oddychanie w niej.

U syna w przedszkolu fochy rodziców, bo Pani od zajęć teatralnych poprosiła żeby dzieci miały maseczki. No i część rodziców nie chce się zgodzić. Ja tam się zgodziłam bo mojemu dziecku ta maseczka akurat w niczym nie przeszkadza. Niestety basen i hokej odwołany bo dyrektorka boi się korony. Ehhh, żal mi tych dzieci :(

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia gratuluje udanej wizyty! 🥰 co Ty myślałaś, że Olek da się przekupić Twoimi trikami ze slodkim podwieczorkiem pfff matka weź 😁😃

Lalia lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Wózek to Cavoe Axo :) Jakoś nam się spodobał, bardzo gładko jeździ, fajne ma koła :D
    https://cavoe.eu/product/axo/

Dzięki:) ja jeszcze nie zaczęłam poszukiwań, więc jestem w tym temacie zielona, pewnie po nowym roku się wszystkim zajmę:D ale ten mi się bardzo podoba, na pewno go sprawdzę:) ciekawe czy można tylko gondole i spacerowke bo fotelik mam po bratanicy 🤔 a ciężki jest czy w miarę?

kar_oliv lubi tę wiadomość

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2020, 17:18

KarolinaMaria, edyciak., Nowastaraczka, Lalia, kic83, Stokrotka027 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Czy któras z Was realizowała lub będzie realizować masaż krocza przed porodem? Bo mój mąż odkąd uslyszal o czymś takim to już czeka w bloku startowym bardzo podjarany, że mógłby coś takiego mi zrobic 😄 a ja sama nie wiem

Ja zamierzam. Wg instrukcji ze szkoły rodzenia trzeba zacząć od 36 tc, olejek z wiesiołka lub migdałowy, masaż wg schematu od godziny 3 do 9 i z powrotem. Dość intensywny przez parę minut dziennie ;) położne mówiły, że od razu 'widzą', która rodząca masowała krocze. Mam koleżankę, która to robiła i udało się bez nacięcia. Oczywiście to może być zbieg okoliczności, ale polecała. Wiem, że są różne opinie, że to może zaszkodzić, ale położne mówiły, że to mity i ta koleżanka też nie ma żadnych kłopotów z podwoziem, a jest po porodzie już ponad 2 lata. Zaryzykuję ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2020, 21:58

Zulugula, Lalia lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Czy któras z Was realizowała lub będzie realizować masaż krocza przed porodem? Bo mój mąż odkąd uslyszal o czymś takim to już czeka w bloku startowym bardzo podjarany, że mógłby coś takiego mi zrobic 😄 a ja sama nie wiem
    Ja też mam zamiar masować krocze :D na pewno nie zaszkodzi, a jeśli tylko coś może pomóc to chcę próbować :)

Zulugula, Lalia lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Doomi
    tonie w 50, niestety :( a nie mamy ich wcale tak dużo.
    Ale stwierdziłam że nie będziemy kupować 44 bo to przecież wystarczy na dwa tygodnie góra.
    Więc na początek myślę że must have u Ciebie jeśli wyjdzie taki jak Aleks 2900 i 53 cm że szpitala żebyś miala dużo ubranek na 50. Rozmiar 56 to obstawiam że będzie na niego dobry za 1.5 mca, chociaż kto wie.

Dziękuję słońce 😘
    Właśnie zasiadlam na vinted w polowaniu na 50 tki ;)

casteam, Lalia, kic83 lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
‹‹ 2066 2067 2068 2069 2070 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ