Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:Powiem tak, ubrania z Pepco są raczej na grubsze dzieci. A już niedługo Wasze będą występować w tym outficie
Nie cytujcie
Ounai... Zakochalam się 😍 mala czarodziejka ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2020, 15:30
dmg111, Ounai lubią tę wiadomość
-
kic83 wrote:I co mówili ciekawego?
W sumie to nie wiele, pokazywali tylko jak podnosić nozki, pupcie zeby stymulacja cialka byla symetryczna. Zeby przewracać na boczki naprzemiennie zeby nie robic asymetri kładąc tylko na jeden i ten sam boczek, zeby pamiętać o amortyzowaniu główki i chyba zeby nie podnosić za nozki tak żeby sie dziecku plecki w łuk odginaly czy jakoś tak. Reszty nie zdążyłam zobaczyć bo się skapnęłam dopiero w połowie ze w ogole o tym mówili :pkic83 lubi tę wiadomość
-
Inaa89 wrote:
😯😯😯🤤🤤🤤🤤 Ty to chyba chcesz żebym ja się spakowala i do Ciebie wprowadzila... Takie pyszności... I do tego babeczki z owocami to jest to co kocham najbardziej 🤤🤤🤤😁Lalia, Inaa89, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Inaa89 wrote:Dziewczyny ja mam juz 11kg na plusie 😒 startowałam z waga 52kg s teraz mam 63. Załamuje mnie to trochę bo ja tyle nie ważyłam w zadnej ciazy i to na samej końcówce. Moj maks przy porodzie ile ważyłam to było 61kg..
Co się ze mną teraz dzieje. Owszem jem więcej, podjadam czasem w nocy. Ale w poprzednich ciazach jadłam tak samo, jak nie więcej, po nocy i przez dzien.
A tu jeszcze tyle tyg.. jak ja to potem zrzucę 🙈
Inna
Ty się nic nie przejmuj wagą, zrzucisz prędzej niż myślisz. Po pierwsze widać to po Twojej figurze po tylu ciążach, po drugie nie będzie czasu na jedzenie przy noworodku 😁
Ja zaczynałam z wagą 53 a skończyłam na 67, także na spokojnie 😚Inaa89 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Inaa89 wrote:
Ja Cię Inna, mogę na wynos prosić? 😁
Inkę przyjmę i dużo babeczek!!!Lalia, Inaa89 lubią tę wiadomość
[/url]
Calanthe
sama słodycz! Jaka słodka!
Ounai
Ale te dzieci szybko rosną! Nie dziwię się że się chce robić kolejne 😁
Motylku
ja to się boje ze po CC nie dasz rady poprostu i żebyś krzywdy sobie nie zrobiła, przecież wiesz że CC to operacja.
Mąż powinien z dnia na dzień coraz więcej obowiązków przejmować od Ciebie, tak aby w końcu związek był partnerski i żeby po porodzie nie było tragedii na każdym froncie.
Edyciak
ja mało synka czułam przy porodzie SN okazało się że grozi mu zamartwica, brak tętna, stąd CC, a jak go wyjęli to okazało się że był podwójnie na szyi obwiązany pępowiną, więc chuchaj na zimne.
SzalonaOna, Wik89, Ounai, calanthe, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
[/url]
calanthe wrote:Dobrze. Zagląda do łóżeczka co jakiś czas, chcę mała na rączkach trzymać, całuski daje i mówi, że ją bardzo kocha ❤️ No jednym słowem jest zachwycona siostrzyczką, a mamie się leje miód na serce ❤️
U nas jest tak samo 💙❤️Lalia, calanthe lubią tę wiadomość
[/url]
calanthe wrote:Raczej nic nie stoi na przeszkodzie 😜
Ja już produkcję zamykam definitywnie!ale myślimy intensywnie o domu. Zobaczymy. Ja i tak chcę wrócić do pracy, a mój wiek raczej nie przemawia za tym żeby rozszerzać produkcję. Co prawda moja kuzynka niedużo przed 50-tka urodziła czwarte dziecko, ale moim zdaniem to już jest skrajnie nieodpowiedzialne. Jak ona będzie mieć 30 lat i będzie wychodzić za mąż to jej rodzice będą mieć 80. O ile dożyją. I nie będzie mogła liczyć na ich pomoc, jeszcze dodatkowo to ona będzie musiała się zajmować nimi. Choć przyznam szczerze, że byłam przekonana, że trudniej zniosę macierzyństwo ze względu na wiek, a tu czuję się lepiej niż 5 lat temu. Może mój organizm chce mnie jeszcze przekonać do jednego przed zamknięciem warsztatu 😂
calanthe lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
SzalonaOna wrote:Masz rację... Tylko ze mnie taka głupia pipa. Mi to zaraz szkoda dzieci, bo pół dnia w przedszkolu, stęsknieni, a ja jeszcze miałabym sumienie wyjść. Durna jestem pod tym względem.. I żeby nie było, ogólnie mnie takie życie nie przeszkadza. Jak pracowałam, było zupełnie inaczej. Ale od marca przez covid siedzę non stop w domu i bez kitu chyba bym chciała iść nawet do szpitala poleżeć 😂 no głupek ze mnie!
Teraz to i tak nawet nie mam gdzie ani z kim wyjść. Teraz moje myśli krążą wokół porodu.
A czasem dobija mnie taka bezsilność. Bo mi osobiście przeszkadza jak jest nie odkurzone, czy leżą naczynia. A jemu nie. On może siedzieć, patrzeć na to i dalej nic się nie zmienia 🤔 nie wiem czy oni są tak zakodowanie czy co. I wiecie, ja nie mówię, bo on mi pomaga ogólnie kiedy poproszę. Ale czasem bym chciała, żeby tak sam z siebie coś zrobił. Żebym ni musiała poprosić. Za dużo chyba chceSzalonaOna lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Annia wrote:A dasz znać jaką szczepionką? Bo tam są dwie na różne serotypy, i ja już tego w ogóle nie ogarniam. Kiedy planujesz szczepić Martę?
Annia lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
dmg111 wrote:Właśnie była położna i mała ma 2840 g 😍 W sobotę przy wyjściu ze szpitala miała 2630 g, więc ladnie przybiera 😍
Edyciak, nie chciałam Cię stresować. Ja bym na Twoim miejscu po prostu zadzwoniła do lekarza i zapytała czy to moze byc spowodowane lekami. Albo przynajmniej zapytała położnej. Nie wiem czy leki mogą tak wpływać ale wiem, że każda zmiana ilości ruchów powinna zaniepokoić.dmg111 lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Kochane to znowu ja z pytaniem,czy wymaz z pochwy robi się też ,jestem w drugim trymestrze i robiłam tylko badanie moczu i posiew ale wymazu nie..Jak często robi się to badanie i kiedy?Starania od 2018
14-15 tydz💔,8tydz💔,5 ciąż biochemicznych
Hashimoto,nk 22,kir aa
👨🦱Polimorfizm apal genu igf 2 w obu allelach
Leki luteina,duphaston,encorton,accofil,heparyna,acard -
SzalonaOna wrote:Masz rację... Tylko ze mnie taka głupia pipa. Mi to zaraz szkoda dzieci, bo pół dnia w przedszkolu, stęsknieni, a ja jeszcze miałabym sumienie wyjść. Durna jestem pod tym względem.. I żeby nie było, ogólnie mnie takie życie nie przeszkadza. Jak pracowałam, było zupełnie inaczej. Ale od marca przez covid siedzę non stop w domu i bez kitu chyba bym chciała iść nawet do szpitala poleżeć 😂 no głupek ze mnie!
Teraz to i tak nawet nie mam gdzie ani z kim wyjść. Teraz moje myśli krążą wokół porodu.
A czasem dobija mnie taka bezsilność. Bo mi osobiście przeszkadza jak jest nie odkurzone, czy leżą naczynia. A jemu nie. On może siedzieć, patrzeć na to i dalej nic się nie zmienia 🤔 nie wiem czy oni są tak zakodowanie czy co. I wiecie, ja nie mówię, bo on mi pomaga ogólnie kiedy poproszę. Ale czasem bym chciała, żeby tak sam z siebie coś zrobił. Żebym ni musiała poprosić. Za dużo chyba chce
Gdybym miała blisko do Cb to bym Cie wyciągała z domu co jakiś czas 😚Ounai, kic83, SzalonaOna lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Czesc dziewczyny, miałam parę dni przerwy, chociaż troszkę podczytywalam, nie wszystko bo niestety nie miałam czasu. Napiszę teraz na szybko bo zaraz mam chwilę przerwy i jeszcze biorę się za robotę. Wasze dzieci są śliczne, wszystkie. Nie wszystkie zdarzylam zobaczyć niestety. Gratulacje wszystkim mamom z tych ostatnich kilku dni. DMG Twój opis porodu, chociaż całego nie zdążyłam przeczytać jest świetny. Super to opisalaś, fajnie że tak szybko poszło. Jak czytam takie opisy to jestem spokojniejsza, bo jakoś to sobie wyobrażam.
Anetka jak się czujesz? Mam nadzieję że już jest dobrze,być może pisałaś,ale nie widziałam niestety. U mnie jest już ok. Chociaż nie wiem czy zapach czuję tak mocno jak powinnam. Trudno mi to ocenić. Któregoś dnia nad ranem obudziłam się i czułam jakieś zapachy jedzenia. Później rano robiąc śniadanie stwierdziłam że odzyskałam węch 😁 nie wiem skąd te zapachy w łóżku bo nikt na pewno o tej porze w domu nie gotował.
Co do covidu... To powiem wam że sama nie wiem co mam myśleć.. Anetka zastanawiałaś się czy robić test. Babcia miała robiony test przy przyjęciu który wyszedł pozytywny, obowiązywała ja tak samo 10-dniowa kwarantanna, później, poczuła się lepiej, nikt jej drugiego testu już robił, wypuścili do domu. Co więcej lekarz powiedział że gdyby to był covid to by nie przeżyła, że uważa że to było zapalenie płuc. Także widzicie co nawet lekarze uważają, pomimo pozytywnego testu. 🤷
dmg111 lubi tę wiadomość
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
SzalonaOna wrote:Dziewczyny, a takie uczucie jak na 💩, ale nie chce mi się załatwić, to skurcz? Bo ja miałam trochę innego typu skurcze wcześniej 🤔
Inaa89, Suszarka lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔