Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak Kic 😊 Jutro o 14:40. Stresuje się..., nawet nie wiem dlaczego.
Też zauważyłam, że Motylka coś nie ma na forum. Mam nadzieję, że wszystko u niej ok. -
Sylwucha wrote:Dziewczyny, podobno w ulotce od luteiny jest info żeby w ciąży nie używać aplikatora.
Wik gratulacje, ale Wam lecą te tygodnie.
Koteczko, trzymam cały czas kciuki. Moim zdaniem jeśli lekarze i tak nie mogą być nic zrobić to nawet lepiej że nie robią tego usg tak często. Raz, że szkoda denerwować dzidzi, a dwa, że nie będzie lekarz niepotrzebnie podrażniać głowicą nic. Wiem, że ciężko wyczekać, ale to dla dzidzi.Koteczka82, Wik89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKic, Sylwucha, dzięki za troskę!
U mnie wszystko dobrze :* mam po prostu ogromny spadek energii. Nie śpię w nocy najlepiej, strasznie się kręcę, głupie sny, wstaje do małej. Rano muszę już być ogarnięta bo dzieci, a tu mdłości nie dają żyć. Niby człowiek głodny, niby mam na coś chęć, zrobię to i wcale mi tak nie smakuje. Ogólnie korzystam i jak P jest w domu to śpię. Dziś np spałam w nocy od 1 do 7, od 8 do 11 i później od 13 do 16. Sen mi pomaga ale na chwilę. Jak wstanę i trochę pochodzę to znów mdłości. Od wczoraj takie mocniejsze że aż mnie cofnelo, ale jeszcze nie wymiotuję. Także ogólnie żyje, po prostu nie mam siły na nic. Wierzę, że niedługo będzie troszkę lepiej pogoda też kiepska, pada, nie można znów wyjść na dwór. Słonko wróci to pewnie i ja wrócę do życia.
P odczytuje Was na bieżąco, ale nie zawsze mam siłę każdemu odpisać
Koteczka - niezmiennie trzymam kciuki i liczę na bardzo dobre wieści jutro :*
Anetka - dotarł do Ciebie segregator? Bo do mnie nadal nie
Lalia ja mam wrażenie że mdłości od 6t0d dają tak czadu... Z dnia na dzień coraz mocniej. Już nawet woda mi przeszkadza😂Koteczka82, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Kic, Sylwucha, dzięki za troskę!
U mnie wszystko dobrze :* mam po prostu ogromny spadek energii. Nie śpię w nocy najlepiej, strasznie się kręcę, głupie sny, wstaje do małej. Rano muszę już być ogarnięta bo dzieci, a tu mdłości nie dają żyć. Niby człowiek głodny, niby mam na coś chęć, zrobię to i wcale mi tak nie smakuje. Ogólnie korzystam i jak P jest w domu to śpię. Dziś np spałam w nocy od 1 do 7, od 8 do 11 i później od 13 do 16. Sen mi pomaga ale na chwilę. Jak wstanę i trochę pochodzę to znów mdłości. Od wczoraj takie mocniejsze że aż mnie cofnelo, ale jeszcze nie wymiotuję. Także ogólnie żyje, po prostu nie mam siły na nic. Wierzę, że niedługo będzie troszkę lepiej pogoda też kiepska, pada, nie można znów wyjść na dwór. Słonko wróci to pewnie i ja wrócę do życia.
P odczytuje Was na bieżąco, ale nie zawsze mam siłę każdemu odpisać
Koteczka - niezmiennie trzymam kciuki i liczę na bardzo dobre wieści jutro :*
Anetka - dotarł do Ciebie segregator? Bo do mnie nadal nie
Lalia ja mam wrażenie że mdłości od 6t0d dają tak czadu... Z dnia na dzień coraz mocniej. Już nawet woda mi przeszkadza😂
Wiem, co to znaczy. Mnie mdłości baaaardzo męczyły praktycznie od samego poczatku. Najpierw myślałam, ze to zatrucie. Czulam sie źle do tego stopnia, że nawet nie potrafiłam wstać z łóżka, tylko leżałam razem z miską. Najgorzej było właśnie koło 7-9 tygodnia. Ale dasz radę. Kup sobie cukierki imbirowe.
Ostatecznie mnie puścilo koło 14 tc. Zdarzają się jakieś pojedyncze epizody. Ale bez porównania 😉
Będzie dobrze. Trzeba przeczekać 😘SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
Motylku, mój mąż wyhaczyl, że jak nie jem co 2 h to mi niedobrze, więc co chwilę chodzi i mówi żebym coś zjadła, więc musiałam mu tłumaczyć, że to wcale nie jest takie proste, bo ja nie mam ochoty jeść tylko w siebie wmuszam, bo wtedy mdłości są mniejsze 😑
Spróbuję też z tymi cukierkami imbirowymi Sylwucha, mam nadzieję, że będzie lepiej, chociaż wiem, że teraz najgorsze przede mną 🤦♀️
Dzisiaj muszę jechać do pracy na jakieś 2 h i jedyne o czym myślę, to żeby nie puścić pawia 🤢 więc biorę ze sobą jedzenie żeby cały czas coś dziubac 🤷♀️
Sylwucha, Ty masz dzisiaj wizytę??
Kkasia, u Ciebie dzisiaj krzywa cukrowa??
Kic, mam nadzieję że z córcia już coraz lepiej 😘 -
Lalia wrote:Motylku, mój mąż wyhaczyl, że jak nie jem co 2 h to mi niedobrze, więc co chwilę chodzi i mówi żebym coś zjadła, więc musiałam mu tłumaczyć, że to wcale nie jest takie proste, bo ja nie mam ochoty jeść tylko w siebie wmuszam, bo wtedy mdłości są mniejsze 😑
Spróbuję też z tymi cukierkami imbirowymi Sylwucha, mam nadzieję, że będzie lepiej, chociaż wiem, że teraz najgorsze przede mną 🤦♀️
Dzisiaj muszę jechać do pracy na jakieś 2 h i jedyne o czym myślę, to żeby nie puścić pawia 🤢 więc biorę ze sobą jedzenie żeby cały czas coś dziubac 🤷♀️
Kic, mam nadzieję że z córcia już coraz lepiej 😘
Te mdłości są okropne. Mega się cieszę, że 2 za jednym razem, bo nie zdecydowalabym się na drugą ciążę. Bardzo źle wspominam 1 trymestr. Teraz jest super 😊
Tak Lalia, dziś mam wizytę o 14:40. Mam nadzieję, że z maluchami jest wszystko ok. Rosnę, więc one chyba też 😊 Mam nadzieję, że uda się potwierdzić płeć 😉Lalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLalia wrote:Motylku, mój mąż wyhaczyl, że jak nie jem co 2 h to mi niedobrze, więc co chwilę chodzi i mówi żebym coś zjadła, więc musiałam mu tłumaczyć, że to wcale nie jest takie proste, bo ja nie mam ochoty jeść tylko w siebie wmuszam, bo wtedy mdłości są mniejsze 😑
Kic, mam nadzieję że z córcia już coraz lepiej 😘 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyW ogóle słuchajcie jaka schiza.
Syn - OM 12.06 - TERMIN PORODU 19.03
Córka - OM 12.07 - Termin porodu 19.04
Dzidzia - OM 12.03 - termin wg karty ciąży 19.12
Hahahaha jakąś faza na te liczbyKoteczka82, dmg111, Lalia, Ounai, TakBardzoCiebieChcę lubią tę wiadomość
-
Ulaa wrote:Przy każdym większym ruchu (czyt. Wstawanie do łazienki) miałam plamienia. Przez te całe 10 tygodni ciąży kiedy był krwiak mniej lub bardziej plamiłam pomimo tego leku. Były to niewielkie plamienia, które z czasem przybierały kolor brązowy, potem kawa z mlekiem i myślę, że to dzięki Cyclonamine.
Dziękuję ci kochana to w sumie dobra wiadomość dla mnie chociaż u mnie jest tego plamienia dużo tak jak okres ale wiem że krwiaki różnie się oprożniają i mam nadzieję że to tylko to i za chwilę będzie się zmniejszało.Ulaa lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Szalona super te terminy OM i porodu. Mam nadzieję że mdłości szybko przejdą. Trzymam kciuki za małą ✊
SzalonaOna lubi tę wiadomość
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Lalia wrote:Motylku, mój mąż wyhaczyl, że jak nie jem co 2 h to mi niedobrze, więc co chwilę chodzi i mówi żebym coś zjadła, więc musiałam mu tłumaczyć, że to wcale nie jest takie proste, bo ja nie mam ochoty jeść tylko w siebie wmuszam, bo wtedy mdłości są mniejsze 😑
Kic, mam nadzieję że z córcia już coraz lepiej 😘
Tak tak zaraz jedziemy. Na czczo juz rano zwymiotowalam 😅👍🏻 ale zrobiło mi się lepiej i jestem dobrej myśli. Może macie jakieś triki jak nie puścić pawia na tej krzywej?😂Lalia lubi tę wiadomość
9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
18.01.2019r. Julcia cc, kp
19.03.2020 -> Jest ❤
31.08.2020 -> usg 3 trym 1.5kg
15.10.2020 -> usg 2520g
21.10.2020 -> wizyta gin -
Jestem po obchodzie czekam teraz na usg żeby zobaczyć że z ciążą jest wszystko ok. Dam znać po, ale nie wiem za ile mi zrobią.
Lalia lubi tę wiadomość
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Koteczko kciuki za USG! 🤞
Irysko współczuję infekcji w ciąży.
Sylwia - trzymam kciuki za wizytę, choć jestem pewna, że u Ciebie wszystko dobrze. 😘
Kkasia - trzymam kciuki za dobre wyniki krzywej i żeby glukoza została w żołądku.
Lalia, Motylku - współczuję Wam nudności, wiem co czujecie... Ja to miałam jeszcze nawet na początku drugiego trymestru. 🙄
Stokrotko, Sarito - mam nadzieję, że Wasze plamienia zaraz się skończoną i przestaną Was niepotrzebnie stresować.
Kic - jak córka dzisiaj? Goi się ta ranka dobrze?Koteczka82, Sylwucha, kkasia, Stokrotka027, Lalia lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Dzień dobry!
Sylwia, dziś w aplikacji mówią, że nasze dziecko ma wielkość dużej gruszki 🍐
Bardzo jestem ciekawa czy na wizycie lekarz potwierdzi dwie 👸👸
KKasia
masakra, ale dobrze że przetrwałaś!
Motylku
mogę się tylko domyślać jak Ci ciężko z tymi mdłościami, tymbardziej że musisz się innymi dziećmi zajmować.
Laila
dziś lepsze samopoczucie?
Annia
jak u Ciebie? Wszystko dobrze?
Ja mam dziś teleporadę, przedłużenie L4 o kolejny miesiąc.kkasia, Lalia, SzalonaOna lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Cześć dziewczyny 😄
Ja też dzisiaj wizytuje o 16. Mega stres 😐
Koteczka daj znać jak po usg 😌
Lalia ja też tak mam, że muszę jeść co 2 godz bo inaczej dopadają mnie mdłości.. 😯
Gdzie kupić te cukierki imbirowe? Są normalnie w markecie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2020, 08:57
Koteczka82, Lalia lubią tę wiadomość
6cs
11.04 II kreski ❤️
14.07 będzie dziewczynka ❤️
08.12 3685g i 56cm szczęścia ❤️