Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:U mnie się wesoło robi. Mąż gorączka, biegunka, katar i kaszel. Ale i tako nakrzyczalam na niego, że jest brudasem, bo robił dziś obiad i taki syf misia zostawił, że wstyd!
Masakra, to co masz trzecie dziecko do ogarnięcia? 🙈
On jest jakiś niereformowalny, wciąż to samo, miesiąc w miesiąc.
Myślisz że jutro będzie w domu z Wami umierający siedział?...Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Anetka
co do komody Malm, od góry
- body, pajace, spodenki 56,62
- body, pajace, spodenki 68,74
- ciepłe rzeczy typu sweterki, bluzy, pajace na dwór
- kocyki, okrycia kąpielowe, tetry, śpiworki do snu
Co się dzieje, kto Ci zaszedł za skórę?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Motylek, to częste u wczesniakow. Kochana dacie radę. Uwierz w nią i jej moc 😘❤️04.01.2020 💔
14.03.20 1 IUI 😔
06.05 IUI 😔
29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr. -
nick nieaktualny
-
Motylku, bardzo mi przykro. Nawet nie wyobrażam sobie, co możesz czuć. Malutka jest prześliczna. Ma taką cudowną buziunię ❤ Boże, z czego to zapalenie? Skąd to wszystko się przuplątalo do tego maleństwa?
Kochana, musisz być silna dla małej. Myśl tylko o niej. Musi byc dobrze Kochana 😘 -
Motylku przeżywasz pewnie niesamowity stres i smutek ale będzie wszystko dobrze, to wiem na pewno, tylko potrzeba troszkę czasu, zapalenie się wyleczy, organizm dojrzeje przez najbliższe tygodnie 😘 zdrówka i dużo siły, Matylda jest prześliczna 😍💙
💗 -
casteam wrote:Dziewczyny jak sobie radzić z bolącymi sutkami?
Liliana ciągnie jak oszalała ale moje piersi już nie wyrabiają 😭
- maść Medela Purelan 100
- smaruj je kiedy tylko możesz swoim mlekiem (nie musisz odciągać, wystarczy że naciśniesz brodawkę)
- zimny okład po karmieniu
- ciepły okład przed karmieniem
- jeśli masz muszle Medeli to nakładaj je żeby ubranie nie stykało się z bolącym sutkiem
- wietrz jak najczęściej sutki
- rób okłady z liści z białej kapusty - działa przeciwzapalnieCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Motylku
napisz co u Ciebie i Matyldy 🤗doomi03, Annia lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
KarolinaMaria
Czy w pudełku ze spacerowka mieliscie karte gwarancji i instrukcje? Bo my mamy tylko w pudle z gondola i tak się zastanawiam czy nie powinno byc też w pudle ze spacerowka , bo przecież sprzedają też je oddzielnie 🤔
Dobrze, że rozpakowalismy w końcu, bo troszku śmierdzi. Prałas lub płukałas jakies elementy?
W ogóle w sklepie ten wózek to taki malutki przy innych a tak w domu bez żadnych innych wózków wydaje się duży, a co dopiero jakbysmy kupili taki klasyczny wielki wózek:)💙
💗 -
Anetka
My mamy 4 szuflady w szafie i mamy tak od najwyzszej:
- pieluchy, kremiki, gaziki , nozyczki, szczotka, smoczki itd ale tez ubranka 50/56, przed narodzinami większość tej pielęgnacji wyląduje przy lozeczku także zrobi się więcej miejsca na ciuszki, bo teraz jest w lekkim ścisku
- ubranka duże 56 i 62
- ubranka 62/68
- kocyki , prześcieradła itp
Potem sukcesywnie pewnie będzie przesuwanie w górę aktualnych rozmiarów.
Potem w drugim skrzydle szafy mamy jeszcze trzy szuflady i tam są zapasy chusteczek, pampery, podkłady dla mnie itp💙
💗 -
nick nieaktualny
-
SzalonaOna wrote:Dziewczyny, jak walczyć o mleczko? Rano ściągnęłam 20 ml i koniec.
Motylku, femaltiker pomaga bo sama go stosuje wlasnie , plus odciaganie regularnie laktatorem. I nie stresować się bo to tez wpływa, wiem ze to teraz ciężkie dla Ciebie ale pamiętaj walczysz o mleczko dla córeczki. Duzo zdrówka dla Twojej kruszyny i Ciebie Kochana. Nie wiem dlaczego na tym świecie los rzuca kłody pod nogi takim dobrym ludzia jak Ty. 🙁 -
nick nieaktualnySzalonaOna wrote:Dziewczyny, jak walczyć o mleczko? Rano ściągnęłam 20 ml i koniec.
Musisz sciagac co 1,5h. Rob metode 7 5 3 albo power pumping. Do tego dobrze by było jakbys miala Femaltiker albo chociaz kawe inke z mlekiem.
Albo po prostu slod jeczmienny i jesc go lyzeczka albo do herbaty bo jest bardzo słodki.Lulu83 lubi tę wiadomość
-
Motylku przepraszam ale no ciężko mi patrząc na te zdjęcie😪 takie maleństwo biedne , mam nadzieje ,ze mała jak najszybciej wyzdrowieje i bd mogła cieszyć się bliskością z Tobą!! ❤
Co do laktacji to pewnie nie ma jakiś konkretnych wspomagaczy ktore pomagają w 100% , jedyne co mogę Ci doradzić co mi kiedyś super lekarz powiedział jak urodziłam corke ze problem z laktacja wychodzi od nas od naszej psychiki itp. ze denerwujemy się ze nie ma mleka itp ze dziecko głodne i to ja zatrzymuje do tego szpital, stres. Ze warto podejsc do tego swobodnie a ciało zrobi swoje . Dlatego zazwyczaj kobiety nawal maja w domu ,bo są u siebie na spokojnie inne myślenie odrazu jest. Jakas herbatkę moze laktacyjna.
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
nick nieaktualny