Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaMaria wrote:Enigvaa nie chcę Cię straszyć, ale może to atak kamicy żółciowej? Moja koleżanka tak właśnie cierpiała. Może umów się prywatnie do jakiegoś lekarza, albo jedź jeszcze raz na IP i żądaj badań SIEBIE, nie DZIECKA. Co za chora sytuacja, że jak jesteś w ciąży to interesują się tylko maluchem, a nie samym pacjentem...
Na ip nic nie zrobia. Poczekam do srody, porozmawiam ze swoim lekarzem, czy moge zrobic chociazby usg tych okolic. Nie wierze ze mozliwosci medycyny sa na poziomie zerowym bo jestem w ciazy i tak ma byc 🤷🏻♂️🔸28 lat
Enigvaa wrote:Na ip nic nie zrobia. Poczekam do srody, porozmawiam ze swoim lekarzem, czy moge zrobic chociazby usg tych okolic. Nie wierze ze mozliwosci medycyny sa na poziomie zerowym bo jestem w ciazy i tak ma byc 🤷🏻♂️
Też w to nie wierzę. Muszą Ci jakoś pomóc, bo jakby nie patrzeć masz jeszcze ok. 10 tyg przed sobą, a jak Ty cierpisz to u dziecko cierpi🦄 2021 r. -
Witam wszytskie!
Motylek tak mi przykro ,że musisz być w takiej sytyacji badz twarda i walcz o widzenie małej ja bym im tam dała popalic !! 🤬 Mam nadzieje ,ze u Ciebie wszystko dobrze i dochodzisz do siebie w szybkim tempie ! 🥰
Ja dzis z rana produktywny dzień! Zrobilam beze,śniadanko dla wszystkich i poszłam pomimo deszczu na cmentarz pod krzyz zapalić sympoliczne światełko dla wszystkich zmarłych 🔥 ( W De cmentarze sa otwarte tutaj się tak nie obchodzi tego święta jak w Pl mało ludzi bylo do tego padało)
Dołączam pare zdjec Uptade 35 tydzień!! ❤🙈🙊🙈🙊 I zestaw dla rodzeństwa z Aliexpres 🥰 I moja pierwsza beze 🤭😎
Pozdrawiam was i życzę miłego dnia !
doomi03, madziulix3, Lalia, Karenira, Ounai, dmg111, kar_oliv, Gagatka, Zulugula, Suszarka, Nowastaraczka, KarolinaMaria, Belie, Nikaa92, kic83 lubią tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
doomi03 wrote:Ja też się obudzilam rano z takim ciągłym bolem okresowy, ale już przeszło . Wczoraj z kolei znów przepowiadacze co 20-25 minut, też bol jak na okres tylko slabszej intensywności, więc tez na luzie, macica tylko ćwiczy
Myślę ze te porodowe rozróżnimy po tym ze będą intensywne/mocno bolesne, regularne co te ok 5 minut, skurczowe czyli nasilające sie i gasnace i nie przejda po no spie, prysznicu, probie przespania się, mogą promieniować na krzyż, na uda. Zaczynają się w dole brzucha a potem mogą obejmować coraz większy jego obszar.
Tyle spamiętałam z wszystkim wskazówek dziewczyn.30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Stokrotka, piękny brzusio i cudny zestaw koszulek ♥️♥️♥️
A beza piękna, to mój ulubiony deser 😍😍😍Stokrotka027 lubi tę wiadomość
-
KarolinaMaria wrote:Też w to nie wierzę. Muszą Ci jakoś pomóc, bo jakby nie patrzeć masz jeszcze ok. 10 tyg przed sobą, a jak Ty cierpisz to u dziecko cierpi
Na razie to wszyscy mi wpieraja ze taki widocznie moj los i mam sie meczyc 🙄
Mojej mamie wykryli kamice zolciowa wlasnie w ciazy, w wieku 23lat. Tez miala takie ataki. I to bylo 20 lat temu wiec nie wierze ze teraz medycyna jest bezradna...🔸28 lat
Jakby zmierzyć mi teraz cukier to skali by zabrakło 🤣🤣Lalia lubi tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
Enigvaa wrote:Na ip nic nie zrobia. Poczekam do srody, porozmawiam ze swoim lekarzem, czy moge zrobic chociazby usg tych okolic. Nie wierze ze mozliwosci medycyny sa na poziomie zerowym bo jestem w ciazy i tak ma byc 🤷🏻♂️
Motylku w jakim ty szpitalu jesteś? W Szczecinie?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Stokrotka027 wrote:Jakby zmierzyć mi teraz cukier to skali by zabrakło 🤣🤣
Stokrotko, ja jak wiem że mam "grzeszny" dzień, to nie mierze żeby się nie denerwować 🤣🤣 bo wiem że tylko przewlekła, nieleczona cukrzyca szkodzi dziecku, a jednorazowy czy nawet jednodniowy wyskok bardzo rzadko zadba o mój komfort psychiczny, co dla dziecka jest bardzo ważne 🤣🤣
I tak po ostatniej wizycie u lekarza mąż mi kupił pączka 🤭😍 nie dowiozlam do domu, zjadłam w samochodzie 🤣🤣KarolinaMaria lubi tę wiadomość
-
edyciak. wrote:Te absurdy każdą z nas zabijają. Jak normalnie jestem opanowana, to będąc tam bym ich chyba gołymi rękoma udusiła.
To znaczy mi ten szpital to od początku wydawał się jakiś dziwny... Ale chyba nie miałaś za bardzo wyboru.
Boże, prawie cała doba bez dziecka. I na dobrą sprawę wiesz tylko, że żyje i nic więcej.... To jest nie do pomyślenia.
Ciekawe, jak się będą potem tłumaczyć. Ja bym im tego nie podarowała. Jeśli będą się zasłaniać Covidem, to niech się wypchają, bo nie masz żadnych objawów Covidowych, a twoja ankieta pewnie była negatywna
W tym szpitalu co bylam to robia testy plytkowe na covida. Wynik maja w godzine max. Do tego czasu jestes odizolowana, no chyba ze rodzisz, to tez izolatka i sa w tym kombinezonach. Ale na oddzial cie nie poloza dopoki nie bedzie wyniku.
Dziwne ze tutaj kaza czekac tak dlugo. Tez bym poruszyla niebo i ziemie, to chore!
edyciak. lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Motylku, a Twój lekarz nie pracuje tam? Może dzwoń do niego, zawsze jest inaczej jak lekarz prowadzący się odezwie w Twojej sprawie, oni tam zawsze zwracają uwagę na to, że jednak to kolega z pracy. A jak to nie pomoże to bym powiedziała, że zgłaszasz sprawę do rzecznika, NFZ i gdzie tylko się da i żeby pamiętali ze grozi im kara do 0,5mln zł za separację i żądasz odmowy na piśmie pokazania dziecka.BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Annia wrote:Enigvaa a masz możliwość pójść prywatnie na USG brzucha?
Motylku w jakim ty szpitalu jesteś? W Szczecinie?
W srode mam wizyte u swojego gina. Jest endokrynologiem wiec pewnie sam mi zrobi. Jak nie to pojde prywatnie gdzie indziej.🔸28 lat
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
nick nieaktualnyBył neonatolog. Nie jest dobrze. Siedze i ryczę.
Wrodzone zapalenie płuc, nietolerancja pokarmów, więc karmiona dojelitowo, do tego coś tam jeszcze ze prawdopodobnie będzie zaintubowana.
Edit. Nadal u niej nie byłam. Lekarz mi wysłał zdjęcia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2020, 14:15
Ulaa, Evelle28, edyciak., kic83, Ounai, Stokrotka027, Ania81, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Stokrotko, ja jak wiem że mam "grzeszny" dzień, to nie mierze żeby się nie denerwować 🤣🤣 bo wiem że tylko przewlekła, nieleczona cukrzyca szkodzi dziecku, a jednorazowy czy nawet jednodniowy wyskok bardzo rzadko zadba o mój komfort psychiczny, co dla dziecka jest bardzo ważne 🤣🤣
I tak po ostatniej wizycie u lekarza mąż mi kupił pączka 🤭😍 nie dowiozlam do domu, zjadłam w samochodzie 🤣🤣
Tez myślę ze jednorazowe grzeszki jakoś ujdą, tym bardziej ze czasem cukier podskakuje z teoretycznie zdrowych rzeczy 🤔Lalia lubi tę wiadomość