Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Angie1985 wrote:Anetko dobrze że lekarz to wylapał i będziecie pod stałym nadzorem. Jeszcze tydzień i będziesz mogła spokojnie urodzić. A może to też jakiś błąd pomiaru i sytuacja w szpitalu okaże się mniej niepokojąca. Będzie okej. 🍀
Zobaczcie jak to dobrze że na każdej wizycie macie robione usg i takie rzeczy są wyłapywane. Na nfz ostatnie usg w 30 tygodniu o koniec. To chore. Będę musiała chodzić prywatnie na usg żeby zaglądać czy dzidzia ma się okej.
Ja chodzilam na nfz i mialam usg po 30 tyg normalnie, na kazdej wizycie ,wlasnie to jest jeden z wazniejszych momentow 🤔 -
Anetko,
ja sama jeszcze nie dawno pisałam, że u mojego lekarza na 29+4 synek ważył 1735g.
U innego na 31+1 (10 dni później!) ważył 1639 g!!
Czyli nie dość, że nie urósł, to się skurczył?!
Ale lekarz od razu mi wyjaśnił, że KAŻDE usg ma granicę błędu nawet 200 g, więc wystarczyło że mój lekarz dodał 150g, a ten drugi zaniżył pomiar o 150g i już byłoby dobrze.
Co więcej powiedział, że gdyby ten sam lekarz, badał dziecko tym samym sprzętem, tego samego dnia, to pomiary mogłyby się różnić, bo po pierwsze dziecko się ciągle rusza i nawet milimetry potrafią wpłynąć na wagę, a po drugie mój gin powiedział, że wystarczy że dzidziuś zrobi siusiu przed badaniem i już brzuszek wyjdzie mniejszy i waga się zmieni.
Dlatego spokojnie, podejdź do tego w ten sposób, że dobrze ze lekarz to zauważył, dobrze że chce to sprawdzić i się upewnić.
Ja wierzę, że Polcia to dzielna dziewczynka, tylko po prostu mniejsza 😘
Suszarka, ja prowadzę ciążę prywatnie i mój gin w pierwszym trymestrze nie chciał mi dać zwolnienia dłuższego niż 2 tygodnie, twierdził, że to za wcześnie, dopiero od drugiego trymestru mam zwolnienia i wizyty co 3 tygodnie 😉
Nowastaraczka, położna nam mówiła że obrzęk stop jest normalny po porodzie i że z czasem zejdzie, tylko staraj się tak ustawać łóżko szpitalne żeby trzymać nogi wyżej 👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 12:00
doomi03 lubi tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Ja dałam radę. Ale ja ogólnie dość szybko doszłam tym razem do siebie...
Ja mysle ze sie da ale bym nie probowala, nie ma co szalec, u mnie na oddziale jedna dziewczyna zaslabla i potem ja wozili na tk glowy bo sie gdzies uderzyla. Nie ma sie co czarowac tutaj zadna kobitka nie wyglada jak bogini, kazda poturbowana :dSzalonaOna lubi tę wiadomość
-
Lalia, ja chodzę prywatnie, moja siostra też, moja przyjaciółka tak samo (trzech różnych lekarzy) i wszystkie trzy mamy zwolnienia od początku na 3 bądź 4 tygodnie
nie chcę tutaj nikogo posądzać ale może Twój lekarz po prostu chce częściej widywać pacjentki pod pretekstem zwolnienia, bo wiaodmo ze każda wizyta to kasa która tam zostawiamy 🤔 bo myślę że w sytuacji kiedy faktycznie byłyby w związku z tym jakieś problemy to żaden gin by nie wypisał na dłużej niż 2 tyg. A poza tym to przecież już Karenira zaczęła 2 trymestr
Lalia lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Zulugula wrote:O widzisz czyli to nie to. No właśnie szukam odpowiedzi na to pytanie🤔 czy faktycznie zszedl niżej i to tak wygląda czy się popsulam🤦♀️
Kochana mi też się kształt brzucha w pewnych miejscach lekko zmienia mimo ze nie opadl jeszcze. Wcześniej mialam idealna kraglutka stercząca piłeczkę a od niedawna mimo ze u góry niby dosyć wysoko, to jednak od dolu juz bardziej wygląda jak taki lekko opadający worek kartofli xD. Także może maly Ci się przesunal tez nieco w dół i stąd ta zmiana wyglądu.Zulugula lubi tę wiadomość
-
Suszarka wrote:Lalia, ja chodzę prywatnie, moja siostra też, moja przyjaciółka tak samo (trzech różnych lekarzy) i wszystkie trzy mamy zwolnienia od początku na 3 bądź 4 tygodnie
nie chcę tutaj nikogo posądzać ale może Twój lekarz po prostu chce częściej widywać pacjentki pod pretekstem zwolnienia, bo wiaodmo ze każda wizyta to kasa która tam zostawiamy 🤔 bo myślę że w sytuacji kiedy faktycznie byłyby w związku z tym jakieś problemy to żaden gin by nie wypisał na dłużej niż 2 tyg. A poza tym to przecież już Karenira zaczęła 2 trymestr
Ja chodzę co dwa tygodnie na wizytę od 29tc, ale zwolnienie wystawia mi i tak na miesiąc, czyli co drugą wizytę. Od 10tc jestem na zwolnieniu i zawsze na miesiąc dawał. Chyba to zależy od lekarza.Suszarka lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Ladyo wrote:Dziewczyny co do zaświadczenia, to tak wyczytałam w kodeksie pracy stad moje pytanie, w poprzedniej ciazy nie pracowałam, dlatego nie wiedziałam. Ale jak nie dawalyscie to teraz już wiem i tez nie daje dopóki nikt się nie upomni
Nowastaraczka mi strasznie spuchły stopy po porodzie, myśle ze to normalne
Zaswiadczenie jest głównie po to ze jesli pracujesz w ciąży to ono informuje pracodawce ze musi dostosować Twój tyb pracy do zasad dla ciężarnych.
Ja dawalam zaswiadczenie bo akurat dostalam zwolnienie jak wszyscy u nas w firmie i potrzebowalam wywalczyć jego wycofanie.
Ale jak jesteś na L4 ciążowym to wystarczy tylko tak naprawdę pracodawce poinformować o ciąży i tyle. -
Anet.kaa wrote:Muszę to przemyśleć czy faktycznie jutro się nie zgłosić bo tak jak mówicie, w środę to nic nie zrobią.
Wczoraj wreszcie odczułam luz psychiczny po tym całym remoncie a dziś od nowa.... ja nie wiem co to życie tak mnie ostatnio dojeżdża 😭😭😭
Oby wszystko było dobrze, bardzo martwie się o moją Polcie 😭
Anetka nie martw się. Pojedź jutro do szpitala, krócej będziesz się martwiła, będziesz pod opieką lekarzy, więc będziesz czuła się pewniej.
O ❤️
Z ❤️ -
Fragaria wrote:Jaka dawkę no spy można wziąć? Będę brała pierwszy raz...
🙏 niech się jeszcze wyciszy
Ja z zalecenia lekarza miałam trzy razy dziennie po jednej tabletceDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Fragaria wrote:Jaka dawkę no spy można wziąć? Będę brała pierwszy raz...
🙏 niech się jeszcze wyciszy
Mój gin mówił, że max to 3 razy dziennie po 2 tabletki, albo 3 razy dziennie po 1 tabletce jeśli to nospa max /forte 😉 -
nick nieaktualny
-
Karenira, faktycznie dziwne to. Ja też dostawałam od razu na miesiąc zwolnienie. Tylko w sumie ja pierwszy trymestr pracowałam. Nawet było tak, że lekarz naciskał żebym wzięła zwolnienie ze względu na mdłości i wymioty, a ja prosiłam żeby jeszcze nie dawał.
Kar_oliv, Wit D 400j i jeśli karmisz piersią to dodatkowo Ty zażywasz 4000j.kar_oliv lubi tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:2031 g 😭 7,3 centyl.
Ehhh co to moje dziecko 😭
Kochana wszystko będzie dobrze. Zarówno i u mnie i u Ani byl jakis taki zastój w okolicy tego tygodnia, a potem dzieciaczki ruszyly dalej tak jak trzebatakże wierzę ze u Was tez tak będzie i Polcia pokaże jak ładnie dalej rośnie... 😘😘😘
Anet.kaa, Lalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnetko wszystko bedzie dobrze z Polcia, zobaczysz❤️.
Zglos sie do szpitala jak najszybciej, Niech sprawdza wszystko porzadnie, przeplywy tez.
Na usg na tym etapie, tak jak pisza dziewczyny, bledy w pomiarze sie zdarzają czesto.
Mi lekarz powiedzial ze moj mlodszy bedzie ponad 4kg, a ledwo dobij 3,5kg 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️Lulu83 lubi tę wiadomość
-
Ladyo wrote:Mamusie! Wróciłam z wizyty, będzie dziewczynka
pytałam Pani doktor czy to przypuszczenia czy raczej pewne, a ona powiedziała "No tu mamy cipeczke, to nic więcej raczej nie wyrośnie"
Anetka - na pewno wszystko będzie dobrze! Wiecie co i jak, zawsze jest czas żeby podać sterydy w razie gdyby wcześniej wywoływali poród. Jesteście przygotowani. Wszystko będzie dobrze!
Kic - gratuluję odpadnięcia kikutka!
Lalia - gratuluje kolejnego tygodnia! Już bliżej niż dalej
Dziękuję za porady odnośnie zaświadczenia. Pewnie na dniach powiem w pracy i zobaczymy czy będą chcieli zaświadczenie.Suszarka, Lulu83 lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Ounai wrote:Karenira, faktycznie dziwne to. Ja też dostawałam od razu na miesiąc zwolnienie. Tylko w sumie ja pierwszy trymestr pracowałam. Nawet było tak, że lekarz naciskał żebym wzięła zwolnienie ze względu na mdłości i wymioty, a ja prosiłam żeby jeszcze nie dawał.
Kar_oliv, Wit D 400j i jeśli karmisz piersią to dodatkowo Ty zażywasz 4000j.02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰