Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Anet.kaa wrote:Tak na patologię. Mam się polożyć jutro lub w środę - środa jest wolna ale będę probować w środę.
Tak, mówił że przepływy, KTG i zobaczą co i jak.
Moze lepiej isc jutro to odrazu juz moze cos zrobia itp? Bo środa swieto to pewnie nic nie robią tak jak w niedziele.Zulugula lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Suszarka - Bo tak to jest z tymi wspomagaczami one ułatwiają poród, a nie przyspieszają w necie tez wszedzie o tym pisze ale kobiety rozumia to różnie , a potem gadanie ze nie urodziły wcześniej a sie wspomagały, moja koleżanka np stwierdziła, że dlugo się męczyła i tak, ze podczas porodu tez jej nie pomogło ale nie zauważyła ze 1 poród który twierdzi ze trwał 30 h( pewnie liczy od 1 skurczu ale no ona wie lepiej) ,a ost poród juz 6 h wiec cos jest na rzeczy .
Zulugula - to twoje pierwsze dziecko? Brzuch podobno obniża się na 2 czy 3 tyg nawet przed TP . To wszystko wrozenie z fusów. Mi czop odpadł w 34 tyg ! A zaraz bd kończyć 36 i pewnie jeszcze pochodze w ciąży ( oby do 38 tyg chociaż) 🙄 Porod to loteria taka 🤣 Teraz jak byłam w 34 maluch juz głowa w kanale ale nie zauważyłam np obniżenia brzucha🤷♀️ Szyjke tez mam skróconą. Tyle ze okropny ucisk czuje na dole pomiędzy miednica a krzyżem maly glowa wierci.
Ladyo - ja dawalam w 7 tyg zaświadczenie ale ja mialam taka prace chcieli mnie wyslac do klijenta a tam czasem trzeba się nadzwigac i napracować wiec mialam obowiązek powiedzieć przelozonemu no i firma sama zarzadala oświadczenia.
Anetka - Badz dobrej myśli, a ile waży mala na ten momet? Napewno wszystko będzie dobrze !! ❣❣❣Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 10:24
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Anetka, spokojnie (chociaż wiem że to się łatwo mówi). Dobrze że lekarz to wychwycił. W szpitalu Was posprawdzają, będziecie pod dobrą opieką. W razie czego za tydzień z kawałkiem masz już ciążę donoszoną, więc szczęście w nieszczęściu bo jesteście w naprawdę bezpiecznym tygodniu. A może w szpitalu na innym sprzęcie pomiary wyjdą lepsze, poobserwują Was tylko kilka dni i wrócicisz jeszcze do domu? Wiem że szpital to nic przyjemnego, zwłaszcza w dzisiejszych czasach, ale czasem nie ma innego wyjścia
zobaczysz, że niezależnie od wszystkiego, Polcia się urodzi jako silna i zdrowa dziewczynka! Jesteśmy z Tobą ❤️
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Cześć laski
Miałam dziś wizytę kontrolną u swojego gina. Generalnie wg niego wszystko jest w najlepszym porządku. Szyjka długa, nie grozi przedwczesnym porodem. Płyny owodniowe w normie, a maluch rośnie zdrowo. Lekarz robił mi usg dopochwowo i już nie dało się w całości malucha złapać na raz. Za to widziałam, jak macha mi rączką, ładnie było widać wszystkie pięć paluszkówNajważniejsze, że ciąża zdrowa. Dostałam zwolnienie na dwa tygodnie ze względu na te moje wymioty. Na dłużej już nie chciał dać. Mówił mi, że bardzo rzadko się zdarza, żeby wymioty trwały dłużej. Powinny już mijać...
To nie tak, że mu nie wierzę, ale po powrocie do domu od razu leciałam do łazienki oddawać śniadanie. Odnotowałam, że faktycznie zmniejszają swoją intensywność i objętość, ale jeśli tylko muszę wstać i chodzić po śniadaniu to jest dramat.
Ladyo u mnie w pracy nie chcieli żadnego zaświadczenia. Po prostu powiedziałam, że jestem w ciąży. Poza tym miałam już zwolnienie z kodem ciążowym.
Anetka trzymam mocno kciuki za Twoją malutką. Mam nadzieję, że to jednak fałszywy alarm i po dodatkowych badaniach wyjdzie, że wszystko gra.
kar_oliv, Jednorożec89, Ania81 lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Anet.kaa wrote:Tak na patologię. Mam się polożyć jutro lub w środę - środa jest wolna ale będę probować w środę.
Tak, mówił że przepływy, KTG i zobaczą co i jak.
Anerka wszystko będzie na pewno dobrze, jakis błąd pomiaru pewnie się wdał, ale wiadomo, trzeba to sprawdzić. u Anni chyba było podobnie a popatrz jak wszystko dobrze 😚
Edit: moze faktycznie jutro podjedź, tak jak Inaa mówi, w środę mogą Ci nic nie zrobicWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 10:36
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Zulugula wrote:Anerka wszystko będzie na pewno dobrze, jakis błąd pomiaru pewnie się wdał, ale wiadomo, trzeba to sprawdzić. u Anni chyba było podobnie a popatrz jak wszystko dobrze 😚
U mnie podobno nie rósł przez 3 tygodnie ostatnie, a okazało się że to był błąd pomiaru, u Ciebie też będzie dobrze, zobaczysz 😚Lalia, doomi03 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Anetko dobrze że lekarz to wylapał i będziecie pod stałym nadzorem. Jeszcze tydzień i będziesz mogła spokojnie urodzić. A może to też jakiś błąd pomiaru i sytuacja w szpitalu okaże się mniej niepokojąca. Będzie okej. 🍀
Zobaczcie jak to dobrze że na każdej wizycie macie robione usg i takie rzeczy są wyłapywane. Na nfz ostatnie usg w 30 tygodniu o koniec. To chore. Będę musiała chodzić prywatnie na usg żeby zaglądać czy dzidzia ma się okej. -
Mamusie! Wróciłam z wizyty, będzie dziewczynka
pytałam Pani doktor czy to przypuszczenia czy raczej pewne, a ona powiedziała "No tu mamy cipeczke, to nic więcej raczej nie wyrośnie"
Anetka - na pewno wszystko będzie dobrze! Wiecie co i jak, zawsze jest czas żeby podać sterydy w razie gdyby wcześniej wywoływali poród. Jesteście przygotowani. Wszystko będzie dobrze!
Kic - gratuluję odpadnięcia kikutka!
Lalia - gratuluje kolejnego tygodnia! Już bliżej niż dalej
Dziękuję za porady odnośnie zaświadczenia. Pewnie na dniach powiem w pracy i zobaczymy czy będą chcieli zaświadczenie.Suszarka, Zulugula, kic83, Lalia, dmg111, Karenira, Ania81, Sylwucha, Nikaa92, SzalonaOna lubią tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:2031 g 😭 7,3 centyl.
Ehhh co to moje dziecko 😭Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
Muszę to przemyśleć czy faktycznie jutro się nie zgłosić bo tak jak mówicie, w środę to nic nie zrobią.
Wczoraj wreszcie odczułam luz psychiczny po tym całym remoncie a dziś od nowa.... ja nie wiem co to życie tak mnie ostatnio dojeżdża 😭😭😭
Oby wszystko było dobrze, bardzo martwie się o moją Polcie 😭 -
Anet.kaa wrote:2031 g 😭 7,3 centyl.
Ehhh co to moje dziecko 😭Lalia, doomi03 lubią tę wiadomość
13 CS o rodzeństwo
Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼
28.10 ⏸️
04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
20.11.24 wydarzył się cud
1.10 cm kijanki z ❤️
28.12 prenatalne USG idealne
08.01 95% zdrowego synka 🩵👣
05.02 100 % zdrowego synka 248g🩵 🥹
25.02 połówkowe . 408g idealnego chłopca 🩵👣🥹
05.03 489g małego Misia 🩵🐻
02.04 850g Skrzata 🩵👣
30.04 1507g chłopaka 🥹🩵
👩🏼28l
👨🏼34l -
Karenira, Ty chodzisz do lekarza na NFZ? Bo trochę mnie dziwi to że nie chciał Ci dać zwolnienia na dłużej niż 2 tygodnie...nie kojarzę żeby któraś z dziewczyn tutaj miała problem z uzyskaniem L4. Odnośnie wymiotów, ja wymiotowałam do 18 tygodnia, często wiele razy dziennie. A jako takie lepsze samopoczucie miałam dopiero około miesiąca później...dziwny trochę ten lekarz 🤔
Anetka, wiem że to jest sytuacja stresująca na maksa, ale popatrz właśnie na Kic, też mówili że hipotrofia a okazało się inaczej. Kochana głowa do góry, postaraj się nie wpadać w rozpacz, najważniejsze jest to że nieprawidłowości zostały szybko wyłapane. Teraz musicie dać o siebie zadbać w szpitalu i niedługo ta sytuacja to będzie już tylko niemiłe wspomnienie. Przytulam Cię mocno! Polcia Ci to wszystko wynagrodzi ❤️Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Anet.kaa wrote:Dziewczyny, doktor sterdził zachwmowanie wzrostu płodu, Pola przybrała tylko 200g w 2 tyg. Mam skierowanie do szpitala. Jestem załamana, siedzę i wyję.
-
Ladyo, gratulacje, ale w tygodniu w którym jesteś widać tylko wyrostek, więc chyba lekarka trochę przestrzelila z tą cipką 🤣 Mnie lekarz w 13+4 powiedział że dziewczynka na 90%, a wargi sromowe było widać na USG dopiero 17+4.
kar, witamina D najlepiej na trójglicerydach. Ja wzięłam VigantolWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 11:21
kar_oliv lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Anetka, Polcia od początku jest filigranowa dziewczyna, to nie tak, że szła 50centylem i nagle skok w dół, tylko cały czas jest harmonijnie, a na tym etapie po prostu tez pomiar obarczony jest jeszcze większym błędem. Poza tym już jestes w baardzo bezpiecznym okresie ciąży w razie nagłego rozwiązania. Wiem, że stres ogromny, tym bardziej tak jak mowisz, ledwo odsapnęlas to znowu coś. Przytulam Cię mocno i wierzę, że na pewno jest wszystko dobrze 😚 postaraj się trochę uspokoić dla Polci🧡
doomi03, Julik lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Anetko z Polcią będzie dobrze idź jutro do szpitala przebadają Was będziecie pod kontrolą i lekarze dokładnie wszytko sprawdzą. Postaraj się nie martwić tak strasznie. Musisz być wykończona remont teraz ten stres o dziecko ale pewnie sytuacja okaże się lepsza. Niż się wydaje dzisiaj.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 11:24
-
Aneta też myśle, że jutro lepiej się zgłosić do szpitala. Domyślam się, że stres dla Ciebie ogromny ale postaraj się dzisiaj stresować jak najmniej
Moja znajoma też w ciąży trafiła do szpitala bo na usg wyszło, że córeczka nic nie przybrała, leżała w szpitalu i wyszedł błąd pomiaru i było wszystko okej
Czy Andrzej polecił Ci do którego szpitala najlepiej się zgłosić? -
Anet.kaa wrote:Muszę to przemyśleć czy faktycznie jutro się nie zgłosić bo tak jak mówicie, w środę to nic nie zrobią.
Wczoraj wreszcie odczułam luz psychiczny po tym całym remoncie a dziś od nowa.... ja nie wiem co to życie tak mnie ostatnio dojeżdża 😭😭😭
Oby wszystko było dobrze, bardzo martwie się o moją Polcie 😭
Anetka
a jak przepływy?
Ja myślę że jak oni Cię przyjmą jutro, to najprędzej coś się zadzieje w czwartek, nie wiem czy nie lepiej iść 12.11 po święcie.
Czy doktor dał Ci skierowanie na już?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność