Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
doomi03 wrote:Ja również witam się w nowym tygodniu 🙈
Skończony 40... Zaczynamy 41 🙊
Synuś ma ostatni tydzień do przekonania mojej szyjki że już pora go wypuścić samoistnie 😛 xD
Trzymajcie kciuki, żeby tak się właśnie stało 😘
Ale Kacperkowi dobrze w brzuszku! 😍 a tu forumowe ciotki czekają na niego! ❤️doomi03 lubi tę wiadomość
-
Doomi, kciuki!
to juz tuz tuż
Kic, teraz roznie, wczoraj kapiel mu sie bardzo podobala, ale juz po wyjeciu z wody i otuleniu recznikiem troszke plakal, pewnie z zimna. Przy przewijaniu bardzo czesto jest juz dobrze, ale niekiedy jest afera i to porządna..
Moj tez ma dluzsze czasy snu w dzien niz w nocy! Tak jak Wam pisalam w nocy mamy okolo 2-godzinne przerwy miedzy karmieniami, czyli spi po ok 1,5 h. Chcialabym, zeby sie wydluzylo
Karmisz z obu piersi na jedno karmienie? Ja kilka dni po powrocie ze szpitala i po nawale zaczelam karmic z jednej piersi na jedno karmienie, bo wydawalo mi sie ze mu to wystarcza. Ale moze wroce do dwoch. Dzis w nocy karmilam z jednej, potem maz przewijal i karmilam jeszcze z drugiej
Ounai, a jak jest u Ciebie?
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
nick nieaktualnyJulik wrote:Motylku Matyldzia wygląda na taką małą kluseczke, w ogóle nie wygląda jak wcześniak. Siostra urodziła w 36 tygodniu, mały ważył 2620 a wyglądał na taką chudzinke. A Matylda jest taka fajna okrąglutka. Na pewno juz nie długo będzie z tobą na sali, a później szybko w domu z resztą rodziny. W ogóle super że nie chcą cię wypisać do domu. Bo np siostrę wypisali do domu, a jej synek jeszcze tydzień leżał w szpitalu.
.
Poza tym jest tu jakiś przepis że przez 6 tyg po porodzie jeśli dziecko jest męczone, nie mogą mnie wypisać. Chyba, że sama chce wyjść. A po 6 tyg mogę wykupić sobie pobyt tutaj. -
nick nieaktualnyU.mnie była właśnie Pani doktor od małej. Boże ja kiedyś zawału dostanę. Wiecie, śpię sobie, a tu ktoś mnie wola i widzicie lekarza dziecka. Matko!
Ale przyszła przekazać, że wszystko jest dobrze. Matylda jest najzdrowsza i najładniejsza dziewczynka na sali. Skończyli już leczenie, odstawili karmienie dożylnie bo ładnie zjada mleczko. Został jej tylko tlen do odstawienia. Mam dzisiaj chodzić i brać ja na ręce żeby próbowała być bez tlenu poza inkubatorem. Jak będzie okej to próbować też 0rzystawic do piersi. Jeśli będzie sobie radziła, to przełożą ja do łóżeczka, dadzą do mnie na dół i jest to sygnał na wyjście do domu ❤️ także nie zapeszając - może jest to kwestia kilku dni!!!
Od razu mam lepszy humor od rana. Proszę, trzymajcie kciuki żeby moja kruszynka sobie ładnie radziła z oddechem ❤️❤️❤️❤️Lalia, Inaa89, Stokrotka027, Anet.kaa, doomi03, Nadzieja94, Inga28, edyciak., Maniaaa., Ladyo, Tajka, Zulugula, kar_oliv, Karenira, Angie1985, Ewa88 , KarolinaMaria, Enigvaa, kic83, Suszarka, Sylwucha, Wik89, Nikaa92, patrycja92, dmg111, Ounai lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
SzalonaOna wrote:U.mnie była właśnie Pani doktor od małej. Boże ja kiedyś zawału dostanę. Wiecie, śpię sobie, a tu ktoś mnie wola i widzicie lekarza dziecka. Matko!
Ale przyszła przekazać, że wszystko jest dobrze. Matylda jest najzdrowsza i najładniejsza dziewczynka na sali. Skończyli już leczenie, odstawili karmienie dożylnie bo ładnie zjada mleczko. Został jej tylko tlen do odstawienia. Mam dzisiaj chodzić i brać ja na ręce żeby próbowała być bez tlenu poza inkubatorem. Jak będzie okej to próbować też 0rzystawic do piersi. Jeśli będzie sobie radziła, to przełożą ja do łóżeczka, dadzą do mnie na dół i jest to sygnał na wyjście do domu ❤️ także nie zapeszając - może jest to kwestia kilku dni!!!
Od razu mam lepszy humor od rana. Proszę, trzymajcie kciuki żeby moja kruszynka sobie ładnie radziła z oddechem ❤️❤️❤️❤️SzalonaOna lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Motylku świetne wieści 😍😍😍
Anetko, czekamy na wiadomość jak tam Polcia ✊
Suszarka, gratuluję nowego tygodnia 😘😘😘
Donoszone Mamusie, chciałabym już zobaczyć Wasze maluszki po drugiej stronie brzuszka 💙♥️
U mnie dzisiaj jak zwykle "chodzona" noc, wstaję do łazienki co 1,5-2 h 🤦♀️ w planach za to spokojny dzień, żadnego gotowania czy sprzątania, może ewentualnie włączę pranie 😅 za to planuję dzisiaj pozamawiać prezenty mikołajków-świąteczne, bo nie wiem jak długie będą wysyłki, a po drugie u mnie grudzień to tykająca bomba i nie chcę tego odkładać 😁SzalonaOna, doomi03, Maniaaa., kic83, Suszarka lubią tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:U.mnie była właśnie Pani doktor od małej. Boże ja kiedyś zawału dostanę. Wiecie, śpię sobie, a tu ktoś mnie wola i widzicie lekarza dziecka. Matko!
Od razu mam lepszy humor od rana. Proszę, trzymajcie kciuki żeby moja kruszynka sobie ładnie radziła z oddechem ❤️❤️❤️❤️
Cudownie wiadomości, świetny plan. Trzymam bardzo mocno, ald Matyldzia już nie raz pokazała jaka jest silna i na co ją stać, więc mocno w to wierzę ze poradzi sobie z tym wyzwaniem, zwłaszcza jak będzie przy Tobie bo widać, że od Ciebie czerpie sile i motywację
Nie dość ze wygląda jak Ty to i ten sam hart duchaodziedziczyla po mamie wszystko co najlepsze
SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny za wsparcie! Naprawdę ❤️ jestem taka dumna z niej... Tak sobie dzielnie daje rade... Tyle przeszła, a idzie do przodu. Piękne to jest!
Inaa89, Maniaaa., doomi03, Ewa88 , Meggi110818, Wik89, dmg111, Nowastaraczka, Ounai lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZulugula wrote:Powiedzcie mi , bo zielona jestem.
Czy jak się bobas budzi, dajmy przyklad Aleksa teraz 3 razy, to za każdym razem budzi się z płaczem? I czy za kazdym razem jest karmienie? Czy wystarczy przebrac pieluche? Skąd mam wiedzieć czy chce jeść czy zawsze i tak muszę go przystawic?Zulugula lubi tę wiadomość
-
Motylku, nawet nie wiesz jak się cieszę, że Twoja córeczka tak świetnie sobie radzi! Jak widziałam ostatnie zdjęcie jakie wstawiłaś to byłam w szoku, że to już taka duża dziewczynka i od razu zaczęłam się zastanawiać, jak to możliwe, że np. u mnie na tym etapie jest mniej więcej takiej wielkości dziecko w brzuszku, ciężko to sobie wyobrazić
Anetko, trzymam mocno kciuki za dobre wyniki i za córeczkę, czekamy na wieści od Ciebie
Dziękuję dziewczyny za komplementy odnośnie zdjęcia :*SzalonaOna, Lalia lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Moti ale wieści z rana wow! Niedługo już do domku🥰
Anetka będzie dobrze✊
Domi no juz bliżej niz dalej😁 Kacper chyba czeka na kolegę lub koleżankę (Mania) 😄
Mania zgadzam się, w nocy wszystko jest straszniejsze i jak wstaje w nocy siku to się boję, że akurat mi wody odejdą, bo nie chciałabym w nocy 🙈
Z drugiej strony to samo myślę, że oby się nie zaczęło zanim zjem śniadanie, a potem żeby nie przed kolacją 😂 a wczoraj tyyyle gotowałam i piekłam i też sobie pomyślałam, że kurde oby nie teraz, bo ja to chce wszystko spróbować no i może się zmarnować 😂🙈
No dokładnie mam tak samo, ale już bym chciała mieć to za sobą 🙈 do TP z om 11 dni 🙈 a do TP z usg 8 więc czekamy 💞Lalia lubi tę wiadomość
13 CS o rodzeństwo
Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼
28.10 ⏸️
04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
20.11.24 wydarzył się cud
1.10 cm kijanki z ❤️
28.12 prenatalne USG idealne
08.01 95% zdrowego synka 🩵👣
05.02 100 % zdrowego synka 248g🩵 🥹
25.02 połówkowe . 408g idealnego chłopca 🩵👣🥹
05.03 489g małego Misia 🩵🐻
02.04 850g Skrzata 🩵👣
30.04 1507g chłopaka 🥹🩵
👩🏼28l
👨🏼34l -
Zulugula wrote:Powiedzcie mi , bo zielona jestem.
Czy jak się bobas budzi, dajmy przyklad Aleksa teraz 3 razy, to za każdym razem budzi się z płaczem? I czy za kazdym razem jest karmienie? Czy wystarczy przebrac pieluche? Skąd mam wiedzieć czy chce jeść czy zawsze i tak muszę go przystawic?
Mój syn wstawał tylko jak chciał jeść .. od początku odkąd byliśmy w domu były to 2 max 3 pobudki przez noc .. marzy mi się żeby dzidzia z brzucha była tak grzeczna i tyle spała co i syn .. tylko ze syn był na mm wiec w dzień regularnie jadł co 2,5 - 3 h a w nocy spał z 5 h pod rząd a poza tym tez co 2,5-3 h i myśle ze możliwe ze dziecko na mm na dłużej się najada ( albo więcej zjada na raz i na dłużej to wystarcza nie wiem )
Bardzo dużo na pewno zależy od samego dziecka .. już dzień po cc czy dwa dni może jak dostały wszystkie dziewczyny na sali dzieci ( poza mną bo u nas były problemy ) to jeden chłopiec non stop płakał .. matka ciężko zniosła cc to jej 3cc było z niewielka przerwa między jednym a drugim czuła się słabo i płakała razem z tym dzieckiem bo nie miała sił się nim zajmować .. nosiła je na rękach już w szpitalu prawie cała dobę a te się darlo i darlo .. cała noc .. pamietam ze po pierwszej nocy na sali z tym dzieckiem wstałam z takim okropnym bólem głowy .. ono płakało cały czas .. nie wiem czy spało chociaż czasami 🤦♀️🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2020, 10:19
Zulugula lubi tę wiadomość
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
nick nieaktualnykar_oliv wrote:Motylku, nawet nie wiesz jak się cieszę, że Twoja córeczka tak świetnie sobie radzi! Jak widziałam ostatnie zdjęcie jakie wstawiłaś to byłam w szoku, że to już taka duża dziewczynka i od razu zaczęłam się zastanawiać, jak to możliwe, że np. u mnie na tym etapie jest mniej więcej takiej wielkości dziecko w brzuszku, ciężko to sobie wyobrazić
Anetko, trzymam mocno kciuki za dobre wyniki i za córeczkę, czekamy na wieści od Ciebie
Dziękuję dziewczyny za komplementy odnośnie zdjęcia :*doomi03, kar_oliv lubią tę wiadomość
-
kar_oliv wrote:Motylku, nawet nie wiesz jak się cieszę, że Twoja córeczka tak świetnie sobie radzi! Jak widziałam ostatnie zdjęcie jakie wstawiłaś to byłam w szoku, że to już taka duża dziewczynka i od razu zaczęłam się zastanawiać, jak to możliwe, że np. u mnie na tym etapie jest mniej więcej takiej wielkości dziecko w brzuszku, ciężko to sobie wyobrazić
Dziękuję dziewczyny za komplementy odnośnie zdjęcia :*nie mogę uwierzyć, że taki duży ( w naszym przypadku nie tak duży no ale.mimo.to to jednak 2kg dziecia) siedzi w.moim.brzuszku
to jakaś magia.
SzalonaOna, kar_oliv, edyciak., dmg111 lubią tę wiadomość