Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulugula wrote:Ja z usg 1trym mam na 18.11, i potem jeszcze parę razy ta data na usg się przewijała, a z om na 24.11 i mimo, że mój lekarz mówił, że nie patrzymy na tę datę z usg i mam tylko wpisaną z om, to i tak myślę, że bliżej niej niz dalej🙈 albo gdzies pomiędzy. 20.11.2020 taka ładna data 😁
Edit: w kazdym razie to kwestia tygodnia, dwóch 😱
13 CS o rodzeństwo
Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼
28.10 ⏸️
04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
20.11.24 wydarzył się cud
1.10 cm kijanki z ❤️
28.12 prenatalne USG idealne
08.01 95% zdrowego synka 🩵👣
05.02 100 % zdrowego synka 248g🩵 🥹
25.02 połówkowe . 408g idealnego chłopca 🩵👣🥹
05.03 489g małego Misia 🩵🐻
02.04 850g Skrzata 🩵👣
30.04 1507g chłopaka 🥹🩵
👩🏼28l
👨🏼34l -
Zulugula wrote:Powiedzcie mi , bo zielona jestem.
Czy jak się bobas budzi, dajmy przyklad Aleksa teraz 3 razy, to za każdym razem budzi się z płaczem? I czy za kazdym razem jest karmienie? Czy wystarczy przebrac pieluche? Skąd mam wiedzieć czy chce jeść czy zawsze i tak muszę go przystawic?
To u mnie na odwrót niz u Motylka.
Mój nie zawsze płacze, ale stęka - wtedy wiem że kupę wyciska, próbowałam przez kilka nocy zmiany takiej pieluchy z kupą przed cycem, i u nas nie zdaje to egzaminu, bo nie dość że on jest zły że się obsrał, to jeszcze go ktoś rozbiera, wyciera jajka i pupę czymś mokrym to dodatkowo chce cyca.
Więc ja biorę go takiego stekajacego na cyca, wyciska do końca kupę na cycu i idzie na spiocha (on w 95% zasypia na cycku) na przewijak.
Wtedy nie budzi płaczem całego domu.
Ja w nocy co wybudzenie przystawiam bo nie muszę się wybudzać - karmię na leżąco, nie muszę go nosić, lulać.
Dam cycka i do 20 min max on śpi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2020, 11:03
SzalonaOna, Zulugula, Wik89, edyciak. lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
doomi03 wrote:Ja również witam się w nowym tygodniu 🙈
Skończony 40... Zaczynamy 41 🙊
Synuś ma ostatni tydzień do przekonania mojej szyjki że już pora go wypuścić samoistnie 😛 xD
Trzymajcie kciuki, żeby tak się właśnie stało 😘
Doomi
przepowiadam Ci poród na 40t2d 😂doomi03 lubi tę wiadomość
[/url]
SzalonaOna wrote:U.mnie była właśnie Pani doktor od małej. Boże ja kiedyś zawału dostanę. Wiecie, śpię sobie, a tu ktoś mnie wola i widzicie lekarza dziecka. Matko!
Ale przyszła przekazać, że wszystko jest dobrze. Matylda jest najzdrowsza i najładniejsza dziewczynka na sali. Skończyli już leczenie, odstawili karmienie dożylnie bo ładnie zjada mleczko. Został jej tylko tlen do odstawienia. Mam dzisiaj chodzić i brać ja na ręce żeby próbowała być bez tlenu poza inkubatorem. Jak będzie okej to próbować też 0rzystawic do piersi. Jeśli będzie sobie radziła, to przełożą ja do łóżeczka, dadzą do mnie na dół i jest to sygnał na wyjście do domu ❤️ także nie zapeszając - może jest to kwestia kilku dni!!!
Od razu mam lepszy humor od rana. Proszę, trzymajcie kciuki żeby moja kruszynka sobie ładnie radziła z oddechem ❤️❤️❤️❤️
Ale wspaniała wiadomość 💕SzalonaOna lubi tę wiadomość
[/url]
Wik89 wrote:Doomi, kciuki!
to juz tuz tuż
Kic, teraz roznie, wczoraj kapiel mu sie bardzo podobala, ale juz po wyjeciu z wody i otuleniu recznikiem troszke plakal, pewnie z zimna. Przy przewijaniu bardzo czesto jest juz dobrze, ale niekiedy jest afera i to porządna..
Moj tez ma dluzsze czasy snu w dzien niz w nocy! Tak jak Wam pisalam w nocy mamy okolo 2-godzinne przerwy miedzy karmieniami, czyli spi po ok 1,5 h. Chcialabym, zeby sie wydluzylo
Karmisz z obu piersi na jedno karmienie? Ja kilka dni po powrocie ze szpitala i po nawale zaczelam karmic z jednej piersi na jedno karmienie, bo wydawalo mi sie ze mu to wystarcza. Ale moze wroce do dwoch. Dzis w nocy karmilam z jednej, potem maz przewijal i karmilam jeszcze z drugiej
Ounai, a jak jest u Ciebie?
Wik
Cieszę się że już trochę lepiej!
Ja w dzień karmię z dwóch, a w nocy z jednej bo on zasypia na niej.
W dzień mam taki schemat jak Ty że karmię z jednej ,potem zmiana pieluchy, a potem druga pierś żeby usnął.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
SzalonaOna wrote:Dziewczyny, mąż musi dziś kupić Płyn do mycia i Balsam do ciała dla wczesniaka. Chcą żeby zanieść im na górę dla Małej. Polecacie coś? Kurcze, ja się na tym nie znam w ogóle... Myślałam, że to nie ma znaczenia dla takiego dzieciątka 🤔
SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Kic - masz dobra metodę 🤔 u mnie to nie przechodziło, bo nawet jak zasnęli orzy cycu, i chciałam przebrać na śpiocha to było rozbudzenie i kolejna runda cyca 🤦♀️
Także wyciągając wnioski : prawda jest taka, że z każdym dzieckiem trzeba obrać swoją własną metodę, która się akurat najlepiej sprawdzi w danym przypadkupierwsze tygodnie są po to żeby poznać swoje dziecko i metoda prób i błędów zobaczyć co u nas bedzie działać najlepiej, a z czasem pewnie tez juz łatwiej będzie nam poznawać co to nasze dziecię może chcieć... Tylko trzeba dać sobie ten czas i byc wyrozumiała wobec siebie dopoki sie tego nie nauczymy i nie opracujemy własnych schematów 😛 niestety nie ma jednej stałej i sprawdzonej instrukcji obslugi do każdego dziecka i musimy chyba z tą myśla do tego podejść i po prostu próbować, próbować, próbować.
kic83, SzalonaOna, Zulugula lubią tę wiadomość
-
Motylku, cudowne wieści ❤ Matylda, to mała wojowniczka 💪 Pewnie na dniach wyjdziecie do domu 😘
Doomi, ogarnij się i wypuść już na świat tego słodziaka 😉😍 Ciekawe kiedy się u Ciebie zacznie 😉
U nas była dziś położna. Dziewczynki rosną. Maja już po ponad 3,5 kg. Oliwka ma lekko splaszczoną główkę. Ciągnie w jedną stronę. Czy któraś z Was się z tym spotkała? Na razie mamy obserwować. U Lenki zaczyna się ciemieniucha 🙁 Ciągle coś. Moja laktacja praktycznie się wygasiła. Także trochę kicha.
Dobrego dnia Wam życzę 😘Lalia, Wik89, SzalonaOna, Suszarka, doomi03, patrycja92, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Siedzę i czekam, chyba zaraz będę wchodzić na badania.
I jak!?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Sylwucha wrote:Motylku, cudowne wieści ❤ Matylda, to mała wojowniczka 💪 Pewnie na dniach wyjdziecie do domu 😘
Doomi, ogarnij się i wypuść już na świat tego słodziaka 😉😍 Ciekawe kiedy się u Ciebie zacznie 😉
U nas była dziś położna. Dziewczynki rosną. Maja już po ponad 3,5 kg. Oliwka ma lekko splaszczoną główkę. Ciągnie w jedną stronę. Czy któraś z Was się z tym spotkała? Na razie mamy obserwować. U Lenki zaczyna się ciemieniucha 🙁 Ciągle coś. Moja laktacja praktycznie się wygasiła. Także trochę kicha.
Dobrego dnia Wam życzę 😘
Ja miałam ten problem z małym jeśli chodzi o główkę bo ciągle spał na jednym boku.
Skończyło się że przez jakiś czas musiał spać na specjalnej podusi bo wszelkie pieluszki i inne rzeczy jakie mu podkładałam pod główkę żeby chciał spać na drugim boku on potrafił sobie wyciągnąć i i tak obracał się na swój bokSylwucha lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Cześć Mamusie
Powiem Wam, że ta praca zdalna to jest coś wspaniałego. Siedzę, pracuję, jak się zmęczę to zawsze mogę się położyć na te parę, minut! W ciąży to dla mnie błogosławieństwo.
Sylwia - są takie specjalne poduszki w przypadku takich problemów z odkształceniami. Coś w ty stylu: https://babyhit.pl/product-pol-817-Candide-Poduszka-Zapobiegajaca-Deformacji-Glowki-Panda-Air-0-6-m-cy.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&curr=PLN
Słyszałam, że super koryguje. Wiem, że u wielu dzieci się zdarzają takie "problemy". O ile można to nazwać problemem, bo to bardzo powszechne i poduszki pomagają bardzo szynko
Motylku - bardzo się cieszę, że Matyldzia robi takie postępy! Na pewno za kilka dni będziecie już razem. Co do kremów itp to może najlepiej zapytać na oddziale jakie polecają?
Anetka - dawaj znać jak tam sytuacja! Wszystko będzie dobrze, maleństwo na pewno rośnie!
Zulu - to już niedługo rodzisz! Ale ten czas leci!
Domi - zalecam porządny spacer i na porodówkę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2020, 11:20
Sylwucha, Zulugula, SzalonaOna, doomi03 lubią tę wiadomość
-
Sylwucha wrote:Motylku, cudowne wieści ❤ Matylda, to mała wojowniczka 💪 Pewnie na dniach wyjdziecie do domu 😘
Dobrego dnia Wam życzę 😘
Kochana, najważniejsze, że dziewczynki rosną i pięknie się rozwijają ♥️♥️
Jeśli chodzi o ciemieniuchę, to nam położna mówiła, że raczej wszystkie dzieci to dotyka, prędzej lub później i z różnym nasileniem, więc spokojnie 😘
A jeśli chodzi o główkę Oliwki, to staraj się do niej mówić, stawiać zabawki, kłaść w stronę okna lub nosić tak, żeby odwracała główkę na tą stronę której "nie lubi", tak nam położna radziła 😘
Wspaniale sobie radzisz 😍😍😍Sylwucha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny