Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja mam dzisiaj kiepski dzień. Boli mnie głowa poszłabym spać gdyby to było możliwe. Wracają po mału bóle kręgosłupa z który w poprzedniej ciąży miałam mega problem. Chyba skuszę się na tego urofizjoterapeutę. Jeszcze zapytam we wtorek na wizycie.
Mam po 15 dzwonić umawiać usg drugiego trymestruDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
SzalonaOna wrote:Inga, lada dzień ciąża donoszona więc nawet jeśli coś się dzieje, to na spokojnie, maluch będzie bezpieczny ❤️
Wiem, ale jakoś tak psychicznie chyba się boje coraz bardziej tej godziny zero 😅 dzisiaj pierwszy taki dzień gdzie ledwo się ruszam, chyba tak to bywa już na tych końcówkach ciąży 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2020, 12:52
-
Inga28 wrote:Wiem, ale jakoś tak psychicznie chyba się boje coraz bardziej tej godziny zero 😅 dzisiaj pierwszy taki dzień gdzie ledwo się ruszam, chyba tak to bywa już na tych końcówkach ciąży 😊
Sama jestem ciekawa kiedy urodzisz ze swoją szyjkąMoże się okaże, że wytrwasz do końca.
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Ja też mam słaby dzień. Wtorkowa wizyta i nakaz odpoczynku podcięły mi skrzydła. Nie byłam wcześniej może niewiadomo jak aktywna, ale codziennie spacerowałam, wyszłam do sklepu, ogarniałam dom. A teraz znów stagnacja 🙄 faktycznie brzuch twardnieje mi mniej, liczę, że ta szyjka to tylko taki straszak... zamówiłam wszystko do torby szpitalnej. Zostało mi jeszcze parę rzeczy z wyprawki, ale nie są to rzeczy must have. Jak tylko przyjdą paczki to pakuję torbę. Macie rację, że noce są najgorsze. Ja się czuję ok, ale jak w nocy mnie coś piknie w brzuchu lub plecach to odczuwam to 2 razy bardziej 🤪 i ta myśl, czy IP o tej porze śpi 😂'90
06.05.2020 r. II 🦄
Wik89 wrote:Ja tez juz pare razy sciagnelam gruszka albo aspiratorem Frida. Przed chwilą wlasnie Fridą calkiem duzego gluta 😜
Kicku, dzięki! No ja do tej pory robie tak, w dzien po wybudzeniu karmienie, przewijanie i potem jakas aktywnosc albo sen a w nocy karmienie-przewijanie-karmienie
A w nocy jak sie wybudza i karmisz na lezaco to jak zasnie to odkladacie i pomijacie przewijanie, czy maz idzie przewinac?
Jak zaśnie na cycku i nie ma kupy ( nie wycisnął jej w między czasie) to odkladam do łóżeczka i odpływam razem z nimSiku mu nie straszne
Wik89 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Inga28 wrote:Coś czuje, że tak będzie 😊 jednak po cichu liczę na poród jeszcze w listopadzie
Może ja jestem dziwna, ale tez od początku chcę urodzić wcześniej. Termin mam na 10.01., a donoszoną 21.12. i nie obraziłabym się, gdyby się wtedy zaczęło. Boję się przenoszenia i wywoływania 🤦♀️'90
06.05.2020 r. II 🦄
Angie1985 wrote:Ja codziennie wieczorkiem zarapialam nosek kropelką soli fizjologicznej lub wody morskiej i fridą ściągałam z noska. Teraz ogrzewania w domach, powietrze suche, trzeba nawilżać nosek i sprawdzać czy nie ma kózek. 🙂
My mamy nawilżacz powietrza i ciągle chodzi włączony, mój mąż alergik więc łatwiej się oddycha jemu i synkowiCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
KarolinaMaria wrote:Może ja jestem dziwna, ale tez od początku chcę urodzić wcześniej. Termin mam na 10.01., a donoszoną 21.12. i nie obraziłabym się, gdyby się wtedy zaczęło. Boję się przenoszenia i wywoływania 🤦♀️
U mnie siostra miała wywoływany i wiem, że nie było tragedii. Ale boje się, że po terminie to on będzie ważył z 4 kg 😅KarolinaMaria lubi tę wiadomość
-
Była położna środowiskowa, drugi raz, powiedziała że wszystko jest super i nie widzi powodu, żeby przychodziła, będzie dzwonić za tydzień, oczywiście jak pojawi się problem to mam dawać jej znać.
Miałam też teleporadę swojej ginekolog i dostałam skierowanie do fizjoterapeuty na kinezyterapię ćwiczenia usprawniające mięśnie dna miednicy, umówiłam się już
Teraz idę w kimę, bo Młody śpi 💤Lalia, Wik89, Gagatka, SzalonaOna, Inaa89, dmg111, kar_oliv lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
kic83 wrote:My mamy nawilżacz powietrza i ciągle chodzi włączony, mój mąż alergik więc łatwiej się oddycha jemu i synkowi
kic83 lubi tę wiadomość
-
Badali mnie dość długo, testowali na mnie nowy sprzęt. Pani Doktor która mnie badała postanowiła zostawić mnie na tydzień na oddziale do obserwacji. Inny docent powiedział że mogę chodzić 2x w tyg do ginekologa + 2x w.tyf KTG i będę zabezpieczona tak samo. Ja podjęłam decyzje że zostaje, zdrowie Poli najważniejsze, muszą wykluczyć niewydolność łożyska.
Na tę chwile mała ma.2200g, niby spadła z centyli.na 5 ale ta doktor mi wyliczyła o.5-6 dni starszą ciąże. Przepływy ok, ilość wód OK, KTG ok. Kładą mnie na Patologię Ciąży.kic83, edyciak., Ewa88 , Ania81, Suszarka, KarolinaMaria, Lalia, Wik89, Maniaaa., SzalonaOna, Inaa89, Zulugula, Karenira, dmg111, kar_oliv, Ounai lubią tę wiadomość
-
Edyta jasne, że tak! Dlatego też od 6 tygodni leżę plackiem by donosić ciąże jak najdłużej
Bardziej chodzi o urodzenie w 39tc niż po terminie bo to po prostu strasznie już się dłuży na końcówce 😊 wiadomo, że dziecko samo zdecyduje kiedy jest gotowe, więc zostaje nam czekać cierpliwie
edyciak. lubi tę wiadomość
-
Udało mi się umówić na to Ktg na które lekarz kazał mi iść, na dzisiaj na 15, także jadę niedługo zeby posłuchać młodego czy ma się dobrze.
Mogłyby się jakieś skurczyki też pisać, nie obraziłabym się 🙄Lalia, Inga28, Wik89, KarolinaMaria, Ladyo, Angie1985, SzalonaOna, Inaa89, kic83, dmg111, kar_oliv, Stokrotka027 lubią tę wiadomość