Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Anetka - ja jak leżałam w szpitalu to w tym pierwszym robili mi KTG 3 razy dziennie i USG codziennie, ale sprawdzali tylko przepływy, nie mierzyli dziecka codziennie, czy co drugi dzień bo to bez sensu. W Opolu zrobili mi w czwartek USG i w poniedziałek się zastanawiali, ale doszli do wniosku że za wcześnie , zrobili we wtorek, dziecko urosło i do domu. Ktg oczywiście też miałam. Ale jeśli się niepokoisz to poproś o USG, tylko mam wrażenie że takie szpitalne to wiesz sprawdza wage, przepływy i tyle.
Wróciłam ze spaceru. Oczywiście cały spacer śpi jak Aniołek. Jeszcze po powrocie zdazylam puścić pranie, zmywarkę i zacząć sobie robić tortille na obiad , która musiałam już jeść z Mikołajem na ręku, bo mąż musiał do pracy dzisiaj nagle. 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2020, 14:39
Anet.kaa lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Anetka pewnie jutro będziesz miała robione nawet bez mówienia. Weekend to taki martwy okres w szpitalu. A jak jutro na obchodzie nic nie będą mówić to wtedy się przypomnij. Ale wydaje mi się że jutro będziesz miała. 🙂
I przestań czytać internety tylko książkę poczytaj albo film obejrzyj no niepotrzebnie się denerwujesz. A masz odpoczywać.Anet.kaa lubi tę wiadomość
-
suzi1994 wrote:Nazbierałam cały koszyk robię to już z godzinę bo strona praktycznie nie działa
i jak w końcu skończyłam okazuje się ze kod już nie działa
Edit ogólnie to się strasznie wscieklam
Ja rano kupowałam i działało normalnie... 😯12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Sylwia koberki są do schrupania, i już wcale nie wyglądają na nieporadne noworodki ❤️
Anetka, ja bym poprosiła o USG ale jednocześnie pamiętaj proszę że dr Google ma zero gwiazdek na znanym lekarzu. I jeśli ktoś z lekarzy by podejrzewał karłowatość to miałby obowiązek Cię o tym poinformować. A już na bank by Ci to powiedział lekarz prowadzący ciążę. Angie dobrze mówi, odpal na Netfliksie jakiś film świąteczny i się odstresuji koniecznie porozmawiaj z lekarzem o swoich wątpliwościach, niech ktoś zdejmie Ci ten ciężar z ramion.
Anet.kaa lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Zulugula wrote:A pierwszy raz tak masz? Macica ćwiczy, a poród i tak już niedlugo Julik
Mi twardnieje średnio co pół godziny od miesiąca ale jeszcze nie urodzilam😃
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Ja tez uzbierałam koszyk strona starsznie sie zacinała i kod niestety juz nie dziaała 😡Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
Julik wrote:Mam często w dzień, ale nie tak mocno, w nocy nigdy mnie to nie budziło. A od kilku dni w nocy jest to bardzo silne.
Mnie juz na tym etapie troche nawet bolą , tak mnie zepnie mocno że ojj, a brzuch jest wtedy mega ciężki, w nocy ledwo mogę się z nim ruszyć. Pewnie to przepowiadajace ale jak Cie niepokoją to powiedz lekarzowi😚
Ja bylam ciekawa jak się one zapiszą na ktg, a tu oczywiście ani razu mi się nie zhixowal podczas ktg 🙈💙 11.2020
💗 11.2023 -
Kurka, wystarczy, że chwilę tu nie wchodzę a już widzę, że jest burza na Edytę.. fakt, dziwne podejście. Dziewczyny, może ja nie powinnam tak mówić, ale ja mam nieco inne, równie nieprzychylne myśli. Kiedy w ciąży raz wyszedł mi nieprawidłowy wynik tarczycy (z którą nigdy nie miałam problemu a wynik był odrobinkę za wysoki jak na ciążę, jak na brak ciąży prawidłowy) też dostałam masę rad, żebym poszła do endo, bo "u niej taki wynik byłby nie do pomyślenia". Ja tego nie zrobiłam, pwotórzyłam tylko badanie i zrobiłam resztę badan tarczycy, później ją kontrolowałam i zawsze była w porządku.
W ciąży mega o siebie dbałam, chodziłam sprawdzać szyjkę, przepływy ze względu na zespół antyfosfo. Szyjka mi się nie skracała i o dziwo, co wskazuje właśnie na jej patologię, w chwili przyjęcia do szpitala, tydzień przed porodem, też nie była skrócona, była zachowana, ale zaczynała się rozwierać. Leżałam tydzień w tym szpitalu, nawet do łazienki chodizłam rzadko... i wiedziałam, że mam tam zostać do porodu. Byłam gotowa na wielomiesięczne leżenie... ale w sobotę w nocy pękł szew, zaczęłam bardzo krwawić. Prawdopodobnie to Wiki tak w niego przywaliła, czułam też wtedy jej silne ruchy. Skurczy dostałam dopiero, kiedy po pęknięciu szwu zsunęła się dużo niżej pochwy. Tak to nic nei czułam, zero. Wtedy podjęli decyzję o cc.
Dzięki Bogu Wiki ma się dobrze, ale kiedy Edyta chciała pogadać ze mną o wcześniactwie, zaczęla bardzo nachalnie zadawać pytania na jej temat. Ja odpisałam, że wszystko jest ok, ale do niej to jakby nie docierało, wciąż wypytywała się o nowe rzeczy - jelita, wylewy i pisała, że szok, że nie musi lezeć na respiratorze. Było mi bardzo przykro... tak jakby na siłę starała mi się uzmysłowić, e to cud, ze moej dziecko zyje, ze nie jest niepelnosprawne. A ja przeciez o tym wiem i nie było to miłe. Nie odpisałam nawet wtedy na resztę pytan. .. możejestem przewrażliwiona, ale wtedy naprawdę zrobiło mi sie bardzo dziwnie i zwyczajnie smutno. Jak ktoś pisze, że wszystko ok z jego dzieckiem to ok...
Zmieniając temat, wrzucę jeszcze fotę Wikulca... JUŻ BEZ WĄSÓW TLENOWYCH. Kolejny krok mojego cudu, w dodatku chyba ten nie milowy a stumilowy. Została teraz obserwacja bezdechów i nauka butli.
....Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2020, 01:13
doomi03, KarolinaMaria, kar_oliv, Angie1985, Lalia, Zulugula, Wik89, Annia, Ewa88 , Stokrotka027, Nowastaraczka, Ladyo, Julik, kic83, dmg111, Inaa89, Suszarka, Suszarka, Maniaaa., Ania81, Tajka, Ounai, Nikaa92, patrycja92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
LaBellePerle wrote:
Zmieniając temat, wrzucę jeszcze fotę Wikulca... JUŻ BEZ WĄSÓW TLENOWYCH. Kolejny krok mojego cudu, w dodatku chyba ten nie milowy a stumilowy. Została teraz obserwacja bezdechów i nauka butli. ]
Wow ale Wika się zmienia. Na zdjęciu wygląda już naprawdę jak standardowy noworodek. Śliczna silna dziewczynka Ci rośnieoczy się radują. Oby z takim samym zaparciem jakdo tej pory pokonywała swoje kolejne kroki milowe, ale naprawdę świetnie sobie radzi malutka i czuje ze juz niedługo, jeszcze chwila i w końcu przyjdzie ten czas na który tak czekacie i wyjdziecie do domku 😊
LaBellePerle lubi tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Labelle - śliczna mała gwiazdeczka 😍❤️😍❤️😍❤️😍😍❤️
powiem Ci, że zajęłaby jedno miejsce na podium miss-bobas z MatyldziąSzalonaOna, Lalia, Annia, Julik, dmg111, doomi03 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
LaBelle, Wiki jest cudna 😍😍😍 to wspaniałe jak pięknie rośnie i się rozwija 😍😍😍 to już nie Calineczka, tylko piękna duża, dzielna dziewczynka 😍😍😍 musicie być niesamowicie dumni ze swojej Księżniczki ♥️♥️♥️♥️
LaBellePerle lubi tę wiadomość
-
Babki, ale jesteście kochane. Umiecie dać do dechy z przysłodzeniem
A co do dumy, to... właściwie to dosłownie rozpiera nas duma
suzi1994 wrote:Labelle a ile ma włosków
włochata jest jak rodzicenawet szamponik już jej kupiliśmy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2020, 16:05
kar_oliv, Lalia, Zulugula, doomi03, Suszarka, SzalonaOna lubią tę wiadomość
-
LaBelle, piękna ta Twoja Wiki, miss bobas na całego! Cieszę się, że u Was dobrze.
A co do Edyty... Nie mi oceniać, czy jest dojrzała, czy nie. Nie napisałabym, że nie dorosła do roli mamy, bo jej nie znam, forum może dawać inny obraz... Ale coś co mnie wyjątkowo irytowało to jej poszukiwanie sensacji. I Twój przyklad LaBelle właśnie mnie w tym utwierdza. To przenoszenie informacji 'a wiecie, że na październikówkach już ktoś urodził przed terminem', 'a wiecie, że Bożenka X wysikała dwie kreski'. Kiedyś to tutaj napisałam, żeby nam nie przynosiła dramatów. A już mistrzostwem było jak wróciła tutaj po aferze z bożenkowym wątkiem i jakby nigdy nic zapytała co u Madzi, coś w stylu 'a jak Madzia, nie udało jej się?'. To było chwilę po cb Madziulixa... 🤦♀️ nie odzywałam się, ale jak kurde można interesować się kimś związanym z wątkiem, po którym się wcześniej jechało. Pudelkowa atmosfera.
Edyta, ja Ci życzę jak najlepiej, urodź pięknego, zdrowego, donoszonego syna, ale czasem weź się ugryź w język i zanim zaczniesz pouczać innych, pomyśl, czy Ty żyjesz wg tych rad.LaBellePerle, Lalia, Zulugula, Inaa89, dmg111, doomi03, Suszarka, Julik lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm