Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Od 3 nocy budzi mnie twardnienie brzucha tak 2-3 razy w nocy. Czy to może zwiastować że poród się zbliża?30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Zulugula wrote:Iryska a jak było w brzuszku? Zastanawia mnie czy pokrywa się aktywność ta z brzucha juz po urodzeniu. Bo moj synuś budzi się do życia na calutką noc 🙈12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Spałam 3,5 h 💙
Dostałam Synka na 🐄🍶 Dziś odciągne dla męża mleko, to może nawet i dłużej pośpię rano.Julik, Zulugula, Suszarka, Lalia, kar_oliv, Wik89, Enigvaa, doomi03, dmg111, Ounai, Annia, Ewa88 , Fragaria, Sylwucha, Inaa89 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Julik wrote:Od 3 nocy budzi mnie twardnienie brzucha tak 2-3 razy w nocy. Czy to może zwiastować że poród się zbliża?
A pierwszy raz tak masz? Macica ćwiczy, a poród i tak już niedlugo JulikMi twardnieje średnio co pół godziny od miesiąca ale jeszcze nie urodzilam😃
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Iryska wrote:No właśnie on najbardziej aktywny był w dzień, wieczorem i w nocy nie szalał jakoś bardzo żeby mi przeszkadzać w spaniu. Czyli to raczej nie przekłada się na to jak dziecko będzie spać po urodzeniu 😁
Oby😄 bo u mnie w nocy jest totalna imprezka 🕺🤸♂️💙 11.2020
💗 11.2023 -
Sylwia, koberki są rozkoszne 🤭😍😍 ale mają w oczach takie iskierki charakterku 😁♥️♥️
Ale będziesz miała wesoło jak zaczną raczkować i ścigać się z Atenka 😂🐕 ściskam Was mocno! 😘😘😘
Zulu, mój wariatuńcio też uwielbia nocne harce, tak do 1 w nocy 🤦♀️I budzi się do aktywności jak Tatuś wstaje do pracy o 6 🤪 więc może być ciekawie 🙈💙Sylwucha lubi tę wiadomość
-
Ladyo mój pediatra sam nie wie tak do końca... Może alergia, a może po szczepieniu na rotawirusa... Obserwujemy, dieta nie zaszkodzi.
Sylwia nasz mały też cały dzień siedzi z nami w salonie i też normalna głośność w ciągu dnia jest. Tylko ja mam wrażenie, że oprócz tego, że go budzą czasami problemy brzuszkowe to on po prostu bardzo lubi ta bliskość... W dzień ma też okresy nawet kilkugodzinne że się 'bawi', macha nogami, rączkami, poznaje świat na brzuszku, ogląda karty sensoryczne, śmieje się do nas itp. Ale dłużej nie śpi i koniec.
Sylwia dziewczynki są przeslodkie. ♥️
Wik, pamiętaj że to ile odciagasz laktatorem nie jest równoznaczne z tym że dziecko tyle samo zjada.Sylwucha, Wik89 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualny
-
Sylwia
piękne dziewczynki! One są do schrupania!Sylwucha lubi tę wiadomość
[/url]
Wik89 wrote:Casteam, mnie tez troche meczy kp. U nas przyrosty sa poki co ponad norme, wiec teoretycznie nie powinnam sie martwic.
Ale wczoraj w 30 minut odciagnelam laktatorem z 1 piersi 65 ml mleka, maz go nakarmil z butelki o 21.30 i kolejny raz nakarmilAm dopiero o 00.30. Trzygodiznnej przerwy miedzy karmieniami nie mialam chyba od tygodnia!
I to mi dalo do myslenia, bo moze on ssie nieefektywnie z piersi albo tego pokarmu jest za malo po prostu, skoro co godzine chce jesc. Taki prawie miesieczny maluch to powinien zjadac chyba ok 90 ml jesli mialoby byc 8 karmień na dobe. Albo odwrotnie, moze ja zle odczytuje jego sygnaly i za czesto mu daje piers i w efekcie za duzo przybiera..? Duzo rozkmin mam w zwiazku z ta laktacja. A CDL powiedziala, ze na razie wszystko jest super, skoro przybiera to znaczy ze mam wystarczajaco duzo pokarmu, a czeste karmienie moze miec miejsce na tym etapie i mam dalej karmic na zadanie... poki co tak zrobie, ale mam nadzieje, ze te przerwy miedzy karmieniami sie wkrotce wydluza
Sylwia, Kobry są cudowne i taaaakie różne 💖
Dziewczyny, a ja się zastanawiam czy nie jest tak, że dzieci urodzone późno mają problemy z rozróżnianiem dnia img nocy a te które się rodzą do południa lub rano nie mają z tym problemu.Sylwucha, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Julik wrote:Od 3 nocy budzi mnie twardnienie brzucha tak 2-3 razy w nocy. Czy to może zwiastować że poród się zbliża?
Julik, Sylwucha lubią tę wiadomość
-
Ewa88 wrote:Dziewczyny jest kod do sinsay - 40% i darmowa przesyłka Sinsay40pl 😉
Nazbierałam cały koszyk robię to już z godzinę bo strona praktycznie nie działai jak w końcu skończyłam okazuje się ze kod już nie działa
Edit ogólnie to się strasznie wscieklamWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2020, 14:03
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Dziewczyny, jak postępować w szpitalu w sensie sama mam się też upominać o USG mówiąc że np bardzo się denerwuje?
Wiem, że dziewczyny które mają tu swoich lekarzy troche ich męczą o takie rzeczy. Była tu jedna która również miała skierowanie dot hipotrofii i jej lekarz robił jej codziennie USG.
Mówić coś jutro na obchodzie? Nie wyjdę wtedy na bezczelną?
Przyznam, że bardzo się dziś denerwuje, bo ostatnio Pani doktor która mnie tu kierowała powiedziała że Pola ma krótsze kości ramienia i udowe, ja już oczywiście naczytałam się o karłowatości itp i bardzo chciałabym aby to ktoś sprawdził. Niby tylko głowa jest większa o bliżej terminu a cała reszta mniejszza co nie wskazuje na tą chorobe, ale nie mogę dziś przestać o tym myśleć.
Myślicie, że gdyby ona coś podejrzewała to zostawiłaby mnie bez badań czy od razu interweniowała?
Doktor w piątek na obchodzie powiedział, że do samego człowieka nic nie ma poza tym że jest mały no ale nie robił mi USG.
Powiem Wam, że dziś chyba zwariuje ze stresu -
Anet.kaa wrote:Dziewczyny, jak postępować w szpitalu w sensie sama mam się też upominać o USG mówiąc że np bardzo się denerwuje?
Wiem, że dziewczyny które mają tu swoich lekarzy troche ich męczą o takie rzeczy. Była tu jedna która również miała skierowanie dot hipotrofii i jej lekarz robił jej codziennie USG.
Przyznam, że bardzo się dziś denerwuje, bo ostatnio Pani doktor która mnie tu kierowała powiedziała że Pola ma krótsze kości ramienia i udowe, ja już oczywiście naczytałam się o karłowatości itp i bardzo chciałabym aby to ktoś sprawdził. Niby tylko głowa jest większa o bliżej terminu a cała reszta mniejszza co nie wskazuje na tą chorobe, ale nie mogę dziś przestać o tym myśleć.
Myślicie, że gdyby ona coś podejrzewała to zostawiłaby mnie bez badań czy od razu interweniowała?
Doktor w piątek na obchodzie powiedział, że do samego człowieka nic nie ma poza tym że jest mały no ale nie robił mi USG.
Powiem Wam, że dziś chyba zwariuje ze stresu
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
suzi1994 wrote:Nazbierałam cały koszyk robię to już z godzinę bo strona praktycznie nie działa
i jak w końcu skończyłam okazuje się ze kod już nie działa
Edit ogólnie to się strasznie wscieklam
Witaj w klubiedmg111 lubi tę wiadomość
[/url]
Anet.kaa wrote:Dziewczyny, jak postępować w szpitalu w sensie sama mam się też upominać o USG mówiąc że np bardzo się denerwuje?
Powiem Wam, że dziś chyba zwariuje ze stresuSuszarka, Lalia, Anet.kaa lubią tę wiadomość