Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny pewnie wrócę więcej tu juz jak będziemy w domu, bo tak to ciągle ktoś na świeżo pisze i już brakuje mi czasu na odpisywanie w trakcie niektórych drzemek mlodego, więc na forum tez siła rzeczy już nie mam kiedy wejść. Mam nadzieję ze potem uda mi sir chociaż troszkę więcej czasu znaleźć na to zwłaszcza jak już opadną emocje i rodzina i przyjaciele przestaną wypytywać masowo.
P. S. Właśnie się cyckamy. Po całym dniu prob z różnym skutkiem maly w koncu porządnie je
Ogólnie jestem w nim zakochana 😍 jest taki Śliczny i malutki, a jak się we mnie wpatruje to serce mi się topi. Moje szczęście, moja duma. Od wczoraj spadł poki co 80 gram. Ciekawe jak będzie jutro po naszych pierwszych próbach karmienia.casteam, kkasia, Wik89, Ounai, kar_oliv, Zulugula, Nikaa92, Fragaria, Enigvaa, Annia, Inaa89, Ania81, Lalia, Ladyo, SzalonaOna, patrycja92, Suszarka, Kitka_87, Ewa88 , dmg111 lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Mamusie
W pieluszce gdzie byl sam mocz jest tez czerwonawa plama ale czytam, że to mogą być moczany i to jest wtedy taki ceglasty kolor w sumue się chyba zgadza. Czy mialyscie cos takiego?
W kolejnym pampersie z kolei zielona kupa z grudkami, nie mogę znaleźć informacji o tym, moze cos wiecie?12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Annia wrote:Motylku ślicznie wyglądacie z córeczką. 💖 W ogóle po tobie nie widać zmęczenia!
Irysko uważaj na siebie. Jak twoje przeziębienie? Może to wszystko Ci się skumulowało? Przeziębienie, anemia, zmęczenie? 😔
Jak u was noc?12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Meggi110818 wrote:I w jakie ubranka wchodzą Wasze maluszki? Upycham właśnie rzeczy do walizki i zastanawiam się jakie spakować. Waga i długość to loteria, ale też koło 3kg Moja powinna ważyć
Mój co prawda chodzi w kaftanik szpitalnym jeszcze i samym pampersie i zawijam go w te szpitalne pieluszki i kocyki.
Ale ubralam mu raz spodenki z moich 50 i jeszcze mu je musialam podwinąć.Annia lubi tę wiadomość
-
Doomi03, widzę, że odkrywasz fenomen macierzyństwa, super.
Zulu, grudki mogą być, a zielona kupa hmmm może jeszcze całkiem nie przeszła ze smółki w zwykłą? Obserwuj czy go coś męczy i czy kolejne też takie będą. A dokarmiasz mm? Może to od tego?doomi03 lubi tę wiadomość
-
Sylwucha wrote:Tez bylam dziś u pediatry, bo mamy akcję pt. Katar. Oliwia nie mogła oddechu złapać, u lekarza wszystko się uspokoiło (wyszłam na panikare), a teraz dalej się męczy. Dałam jej do noska sól morską, ale pomaga na chwilę 😞 Siedzę przy łóżeczku i słucham czy oddycha.
Daj znać, co lekarz powie jak te kupy. Bierzesz że sobą pieluszkę z zawartością? Gdzies czytałam, że warto zabrać żeby lekarz ocenił.
Ania, ja myślę, że Mikołaja coś ewidentnie męczy i dlatego on Ci tak źle śpi. Oby pediatra znalazła rozwiązanie i dała Ci spokój z dietą bo to ewidentnie nie od tego że Ty jesz mleko, skoro po odstawieniu nie przeszło. -
Domii ale fajnie czytać, że etap macierzyństwa przyszedł na całego 😍 Reszta brzuchatek oczekuje na ten rozczulający widok wlasnego dziecka 😁
Ounai, ja miałam chyba profil wątrobowo-jelitowy bo były oznaczenia bilirubina, crp, alt, ggtp, żelazo, tsh, fosfataza i mam przekroczenia crp i tej fosf, a konsultacja telefoniczna pierwszy wolny termin dopiero 1 grudnia 🤯doomi03, Lalia lubią tę wiadomość
-
Ok dziewczyny, te grudki to pewnie mm, kolor raczej w sumie ok, przechodzi już z takiego ciemnozielonego pewnie powoli w musztardę.
Tylko jeszcze te plamy jakby krwi. Teraz tez byly tylko mniej. Irysko to razem z siikami było w pampersie, u nas tez może byc ten problem z moczanami💙 11.2020
💗 11.2023 -
Zulugula wrote:Ok dziewczyny, te grudki to pewnie mm, kolor raczej w sumie ok, przechodzi już z takiego ciemnozielonego pewnie powoli w musztardę.
Tylko jeszcze te plamy jakby krwi. Teraz tez byly tylko mniej. Irysko to razem z siikami było w pampersie, u nas tez może byc ten problem z moczanami
Kochana ta jakby krew to normalna reakcja, my tez mieliśmy w pierwszych dniach i polozne ostrzegały by nie panikowac. Taka mala ceglasta plamka. Zielona kupa gdzieś czytałam ze to jest przejściowa między smulka a normalna kupa. Ale nie pamiętam jak to u nas wyglądało. -
Pobudki co godzinę.
Mąż chrapie.
W dostawce mały warczący, pierdzący, robiący kupy i cyckający dinozaur.
O 5:00 przyszła jeszcze do łóżka wiercąca się 5-latka 😭Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Dziewczyny jestem w szoku. Położyłam Mikołaja do łóżeczka koło 1:20 i obudził nas budzik taty o 6:30. Jestem w szoku, ponad 5 godzin nie przespalam dokładnie od 2 października. Wow, wspaniałe uczucie.
Ounai też miałam wrażenie, że on mi się budzi tak przez brzuch (gazy). Ale wczoraj miał pierdzący dzień a spał nagle wyjątkowo ! Niech już tak zostanie.
Kicku współczuję! ☹️ A męża nie budzą pobudki Aleksa?Fragaria, Iryska, Wik89, Ounai, kic83, Lalia, kar_oliv, patrycja92, Suszarka, Ania81, dmg111 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia, ucieszyłam się, jak przeczytałam że w końcu się wyspałaś. Oby coraz więcej takich nocy miał Mikołaj 🙂
Kic współczuję pobudek co godzinę, może w dzień coś odeśpisz🙂
Ja spalam od 1 do 5 , więc też spoko, ale dlatego że spałam w osobnym pokoju żeby nie słyszeć stękań i jęków małego. Mąż za to się nie wyspał 😜😜
Pomyslicie, że jestem matka wariatka, ale wczoraj miałam teleporade z pediatrą Michałka bo martwily mnie te jego nocne stękania . powiedział że to niedojrzały układ pokarmowy i że tak u niektórych dzieci objawia się trawienie... i ze mam nie czepiać się dziecka, bo jest zdrowe😜 Jedyne co doradził , to że jak tak robi to można na parę chwil dać go na brzuszek, żeby wspomóc pracę jelit.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2020, 07:28
Annia, Ounai, Wik89, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Irysko ja zawsze jestem zdania, że lepiej się o coś zapytać pediatry niż coś przegapić. Ja też byłam zdziwiona, że dziecko wiecznie pierdzi, stęka, jeczy ale to już nam położna powiedziała, że jest ok.
Mikołaj lubi bardzo na brzuszku, często się uspokaja. A jak kladę go na sobie na brzuchu to już w ogóle. Ale w nocy przecież nikt nie będzie rozbudzał dziecka, żeby go położyć na brzuchu.
Cieszę się też, że się wysłałaś! Czyli Michałek nie budzi się często w nocy na jedzenie? Ja też o wiele lepiej śpię, jak śpię w pokoju bez dziecka i wiem, że tata jest na pierwszej linii frontu. Jakoś wtedy zasypiam snem kamiennym. Chociaż dzisiaj też się wyspalam.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
kar_oliv wrote:Domii ale fajnie czytać, że etap macierzyństwa przyszedł na całego 😍 Reszta brzuchatek oczekuje na ten rozczulający widok wlasnego dziecka 😁
Ounai, ja miałam chyba profil wątrobowo-jelitowy bo były oznaczenia bilirubina, crp, alt, ggtp, żelazo, tsh, fosfataza i mam przekroczenia crp i tej fosf, a konsultacja telefoniczna pierwszy wolny termin dopiero 1 grudnia 🤯kar_oliv lubi tę wiadomość
-
Annia wrote:Dziewczyny jestem w szoku. Położyłam Mikołaja do łóżeczka koło 1:20 i obudził nas budzik taty o 6:30. Jestem w szoku, ponad 5 godzin nie przespalam dokładnie od 2 października. Wow, wspaniałe uczucie.
Ounai też miałam wrażenie, że on mi się budzi tak przez brzuch (gazy). Ale wczoraj miał pierdzący dzień a spał nagle wyjątkowo ! Niech już tak zostanie.
Kicku współczuję! ☹️ A męża nie budzą pobudki Aleksa?
Mam ochotę zabić męża. Tak się tłucze rano jak się zbiera, że obudził mi Martę. I jeszcze stwierdził, że to nie jego wina, że mam jeszcze drugie dziecko. Dostał opieprz, bo akurat jego drugie dziecko było cicho w przeciwieństwie do tatusiaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2020, 08:18
-
Ania, mój mały budzi się różnie na jedzenie, co 2-4 godziny. Nie wiem od czego to zależy, myślałam że pokarm z piersi krócej go trzyma , ale dzisiaj akurat w nocy nie jadł butelki a długo spał. Jedynie stękal, bo słyszałam go za każdym razem jak wstawałam na siku😖 Heh chyba za dużo wody wypiłam, bo się przejęłam moim odwodnieniem..
Zulugula trzymam kciuki za dobrą wagę Tomcia 🙂Zulugula lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️