X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    ja też prywatnie prowadzę ciąże ale byłam 2 razy na nfz właśnie żeby dostać te pierwsze badania z krwi, bo całość wychodzi ok 500zł (łącznie z morfologią, moczem , tarczycą, grupą krwi). mi z nfz nie przepisał cytomegalii ale mój prowadzący zawsze każe to zrobić dodatkowo :) nie jest to błąd , że się nie robi ale to też infekcyjne jak toxo więc podpowiadam , że warto zrobić :)
    Ja wszytko wyliczyłam to co napisałam i wyszło 200 zł.
    Grupę krwi swoją znam, morfologie robił mi dziś hematolog, a tsh robiłam tydzień temu 😊 i przed ciąża cały panel

"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Ounai, na Śląsku coraz więcej zachorowań 🙁 coś czuję, że tam dopiero się rozkręca ta epidemia i jeszcze długo potrwa. Ty chciałaś w Tychach rodzić?
    Absolutnie. W Tychach jest jedną z sala do rodzinnych i reszta to wspólna sala oddzielona parawanami. Ja chcę w Katowicach. No Śląsk wygląda tragicznie. Nie wiem czy to nie przez rodziny tych górników. Na razie nie chcę się załamywać. Statystyki ogólnopolskie nie wyglądają na razie źle. Zobaczymy za 2 tygodnie jak będą efekty poluzowania obostrzeń. Choć myślę, że raczej będzie pik bo widzę choćby po znajomych. Już słyszałam że nie ma żadnego wirusa, rząd nas robi w balona, a większość łącznie z moją mamą mówi, że w sumie to chyba jednak tak grypa jest 🤦‍♀️

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    Grupę krwi swoją znam, morfologie robił mi dziś hematolog, a tsh robiłam tydzień temu 😊 i przed ciąża cały panel

a no to spoko jak już sporo masz:) dopytaj o grupę krwi, bo nie wystarczy znać, trzeba mieć aktualny wynik - dziewczyny mówiły, że chodzi tu głównie o przeciwciała i dlatego za każdym razem w ciąży się oznacza. ja mam w domu z 5 wyników grupy krwi a i tak musiałam robić znowu

💙
    💗
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Kic, jestem rocznik 94 ✌️ w lutym stuknęło 26 😁
    Ale Ty gówniara jesteś 😂
    Btw, skąd jesteś? Bo ja teściową mam na Podkarpaciu :D

Lalia lubi tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    a no to spoko jak już sporo masz:) dopytaj o grupę krwi, bo nie wystarczy znać, trzeba mieć aktualny wynik - dziewczyny mówiły, że chodzi tu głównie o przeciwciała i dlatego za każdym razem w ciąży się oznacza. ja mam w domu z 5 wyników grupy krwi a i tak musiałam robić znowu
    Kurde, jakbym wiedziała wcześniej to hematolog by mi dziś zbadała

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    On jest bardzo wysportowany, zbudowany... Typowy sportowiec. Ma powodzenie u kobiet, jest przystojny.
    Widocznie tego wymaga... Tyle, że jak tak było, tzn chodziłam wiecznie zrobiona i ubrana sexy, to też mu coś nie pasowało. Dla mnie to tylko szukanie wymowek.
    Motylek, co Ty mówisz, że tego wymaga. Z tego co wiem raczej nie byłaś miss fitness jak się zaczynaliście spotykać. Jak zaczynaliście się starać o dziecko też. Więc zmuś go do rozmowy ile niech się określi. On musi Cię zaakceptować taką jaka jesteś bo inaczej wpędzi Cię w ogromne kompleksy. A mąż powinien z kompleksów wyciągać a nie wpychać.

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ale Ty gówniara jesteś 😂
    Btw, skąd jesteś? Bo ja teściową mam na Podkarpaciu :D

Miło mi 🤣🤣🤣
    Miejscowość rodzinna 20 km od Rzeszowa, a obecnie 40 km 😁

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    mój doktorek wymaga potwierdzonej, czyli robiona dwa razy i musi być na aktualne nazwisko. Mam potwierdzoną na nazwisko panieńske a mimo to musze robić jeszcze raz.

A różyczke robiłyście IgM i IgG? Bo ja miałam wypisane z medi tylko IgG, a mój doktor wymaga IgM jeszcze.

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to jest jak chodzę prywatnie do ginekologa to kto mi da skierowanie na prenatalne, aby te pierwsze 2 były za darmo?? 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    A ja zrobilam 1.5 treningu 💪

A teraz robię obiadek, ziemniaki z koperkiem, do tego zielona fasolka szparagowa i sadzone 🍳
    Ja mam taki sam obiad dzisiaj tylko z żółtą 😂

kic83 lubi tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Motylek, co Ty mówisz, że tego wymaga. Z tego co wiem raczej nie byłaś miss fitness jak się zaczynaliście spotykać. Jak zaczynaliście się starać o dziecko też. Więc zmuś go do rozmowy ile niech się określi. On musi Cię zaakceptować taką jaka jesteś bo inaczej wpędzi Cię w ogromne kompleksy. A mąż powinien z kompleksów wyciągać a nie wpychać.
    Cały czas mówi, że się określił. Ze nie dbam o siebie i tyle. Bo nie ćwiczę, nie biegam. Nie ubieram się ładnie i się nie maluję odkąd siedzę w domu.
    Wiem, że idealna nie jestem. Sam dobrze wiedział, że ciąża psychicznie jest dla mnie bardzo ciężka, bo miałam zawsze problemy z wagą. Ale nigdy, nigdy bym się nie spodziewała, że wprost mi powie, że mu się nie podobam.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    mój doktorek wymaga potwierdzonej, czyli robiona dwa razy i musi być na aktualne nazwisko. Mam potwierdzoną na nazwisko panieńske a mimo to musze robić jeszcze raz.

A różyczke robiłyście IgM i IgG? Bo ja miałam wypisane z medi tylko IgG, a mój doktor wymaga IgM jeszcze.
    Tak obie robiłam. IgG i igM

• Ounai Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    A ja Was codziennie czytam i wiecie co zapamiętuje Wasze wizyty i codziennie mysle a dzisiaj ta a jutro tamta. Każdej z Was przeglądam dokładnie usg i napawam oczy 😍 bardzo się z Wami zżyłam i brakuje mi Was wśród staraczek aleee jednocześnie bardzo się cieszę ze nosicie pod serduszkami make szczęścia bo dzięki temu wierzę ze i ja do Was dołączę 💕💕
    Kiedy masz termin @?kiedy testujesz?

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    A jak to jest jak chodzę prywatnie do ginekologa to kto mi da skierowanie na prenatalne, aby te pierwsze 2 były za darmo?? 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️
    A masz wskazania do prenatalnych na NFZ?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle czekamy tu na Ciebie ❤️

Evelle28 lubi tę wiadomość

• Dzudi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia a z którego lutego jesteś? 😁

LJOgp2.png

Starania od 2014r. ☹️

INVIMED POZNAŃ

IVF - maj 2021
    Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
    PUNKCJA - 21.05 💉
    CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔

20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
    16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
    21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
    27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
    35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
    12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
    13t6d - 90g 👶
    15t0d - 118g 👶
    17t0d - 177g 👶 SYN 💙
    17t6d - 200g 👶
    21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
    21t6d - 500g 👶
    24t5d - 804g 👶
    26t6d -1100g👶
    30t6d -1650g👶
    32t6d -1900g👶
    34t6d -2500g👶
    36t6d -2750g👶
    38t6d -3400g👶

Alex
    08.04.2022
    9:04
    3760g ❤️
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    A masz wskazania do prenatalnych na NFZ?
    Tak lekarz mi da, ale to jeszcze czas 😅

Aneta ja miałam badana grupę krwi kilka Razy 😊

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:

ja miałam zawsze w obu klasach, ponoć jedna klasa zawsze oznacza czy się już przeszło, a druga czy aktualnie się nie jest chorym. ale głowy sobie nie dam uciąć :D

💙
    💗
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:

Popieram całkowicie!!
    Ja z moim jestem po takiej rozmowie, bo mnie nawet nie przeraża to jak będę tyć w ciąży i jak będę wyglądać, bo moim zdaniem jak już brzuszek jest widoczny to wszystkie kobiety w ciąży wyglądają świetnie i bardzo mi się podoba jak noszą obcisle sukienki niezależnie czy mają rozmiar S czy XL.
    Mnie mega stresuje to jak będzie PO ciąży, wiecie rozstępy, cellulit, wisząca skóra na brzuchu fatalne piersi itd. I powiedziałam wprost mojemu, że będę się wstydzić mu pokazać, że będę sama ze wstrętem patrzeć na moje ciało.
    I mój mi powiedział, że przecież nikt nie oczekuje żebym tydzień po porodzie wyglądała jak modelka, że skoro ciąża trwa 9 miesięcy to dobrze sobie dać CO NAJMNIEJ tyle samo na jako taki powrót, zwłaszcza że nie wiadomo czy będę po SN czy CC, jakie zmiany zajdą w ciele w trakcie ciąży, jak się będę czuła itd.
    I obiecał mnie wspierać. I naprawdę czuję się dużo, duuuzo lepiej od tej rozmowy.
    Kiedyś chyba Dmg pisała o takiej rozmowie z mężem na temat biustu, dobrze pamiętam??
    To naprawdę ważne, żeby nasi partnerzy nas wspierali w tym czasie kiedy naprawdę niewiele od nas zależy i niewiele możemy zmienić.

dmg111 lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    Nie szkodzi. Też mam świeże TSH sprzed tygodnia. Lekarz ponownie mi zlecił

‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ