X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    ja też prywatnie prowadzę ciąże ale byłam 2 razy na nfz właśnie żeby dostać te pierwsze badania z krwi, bo całość wychodzi ok 500zł (łącznie z morfologią, moczem , tarczycą, grupą krwi). mi z nfz nie przepisał cytomegalii ale mój prowadzący zawsze każe to zrobić dodatkowo :) nie jest to błąd , że się nie robi ale to też infekcyjne jak toxo więc podpowiadam , że warto zrobić :)
    Ja wszytko wyliczyłam to co napisałam i wyszło 200 zł.
    Grupę krwi swoją znam, morfologie robił mi dziś hematolog, a tsh robiłam tydzień temu 😊 i przed ciąża cały panel

"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Ounai, na Śląsku coraz więcej zachorowań 🙁 coś czuję, że tam dopiero się rozkręca ta epidemia i jeszcze długo potrwa. Ty chciałaś w Tychach rodzić?
    Absolutnie. W Tychach jest jedną z sala do rodzinnych i reszta to wspólna sala oddzielona parawanami. Ja chcę w Katowicach. No Śląsk wygląda tragicznie. Nie wiem czy to nie przez rodziny tych górników. Na razie nie chcę się załamywać. Statystyki ogólnopolskie nie wyglądają na razie źle. Zobaczymy za 2 tygodnie jak będą efekty poluzowania obostrzeń. Choć myślę, że raczej będzie pik bo widzę choćby po znajomych. Już słyszałam że nie ma żadnego wirusa, rząd nas robi w balona, a większość łącznie z moją mamą mówi, że w sumie to chyba jednak tak grypa jest 🤦‍♀️

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    Grupę krwi swoją znam, morfologie robił mi dziś hematolog, a tsh robiłam tydzień temu 😊 i przed ciąża cały panel

a no to spoko jak już sporo masz:) dopytaj o grupę krwi, bo nie wystarczy znać, trzeba mieć aktualny wynik - dziewczyny mówiły, że chodzi tu głównie o przeciwciała i dlatego za każdym razem w ciąży się oznacza. ja mam w domu z 5 wyników grupy krwi a i tak musiałam robić znowu

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Kic, jestem rocznik 94 ✌️ w lutym stuknęło 26 😁
    Ale Ty gówniara jesteś 😂
    Btw, skąd jesteś? Bo ja teściową mam na Podkarpaciu :D

Lalia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    a no to spoko jak już sporo masz:) dopytaj o grupę krwi, bo nie wystarczy znać, trzeba mieć aktualny wynik - dziewczyny mówiły, że chodzi tu głównie o przeciwciała i dlatego za każdym razem w ciąży się oznacza. ja mam w domu z 5 wyników grupy krwi a i tak musiałam robić znowu
    Kurde, jakbym wiedziała wcześniej to hematolog by mi dziś zbadała

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    On jest bardzo wysportowany, zbudowany... Typowy sportowiec. Ma powodzenie u kobiet, jest przystojny.
    Widocznie tego wymaga... Tyle, że jak tak było, tzn chodziłam wiecznie zrobiona i ubrana sexy, to też mu coś nie pasowało. Dla mnie to tylko szukanie wymowek.
    Motylek, co Ty mówisz, że tego wymaga. Z tego co wiem raczej nie byłaś miss fitness jak się zaczynaliście spotykać. Jak zaczynaliście się starać o dziecko też. Więc zmuś go do rozmowy ile niech się określi. On musi Cię zaakceptować taką jaka jesteś bo inaczej wpędzi Cię w ogromne kompleksy. A mąż powinien z kompleksów wyciągać a nie wpychać.

age.png

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ale Ty gówniara jesteś 😂
    Btw, skąd jesteś? Bo ja teściową mam na Podkarpaciu :D

Miło mi 🤣🤣🤣
    Miejscowość rodzinna 20 km od Rzeszowa, a obecnie 40 km 😁

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    mój doktorek wymaga potwierdzonej, czyli robiona dwa razy i musi być na aktualne nazwisko. Mam potwierdzoną na nazwisko panieńske a mimo to musze robić jeszcze raz.

A różyczke robiłyście IgM i IgG? Bo ja miałam wypisane z medi tylko IgG, a mój doktor wymaga IgM jeszcze.

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to jest jak chodzę prywatnie do ginekologa to kto mi da skierowanie na prenatalne, aby te pierwsze 2 były za darmo?? 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    A ja zrobilam 1.5 treningu 💪

A teraz robię obiadek, ziemniaki z koperkiem, do tego zielona fasolka szparagowa i sadzone 🍳
    Ja mam taki sam obiad dzisiaj tylko z żółtą 😂

kic83 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Motylek, co Ty mówisz, że tego wymaga. Z tego co wiem raczej nie byłaś miss fitness jak się zaczynaliście spotykać. Jak zaczynaliście się starać o dziecko też. Więc zmuś go do rozmowy ile niech się określi. On musi Cię zaakceptować taką jaka jesteś bo inaczej wpędzi Cię w ogromne kompleksy. A mąż powinien z kompleksów wyciągać a nie wpychać.
    Cały czas mówi, że się określił. Ze nie dbam o siebie i tyle. Bo nie ćwiczę, nie biegam. Nie ubieram się ładnie i się nie maluję odkąd siedzę w domu.
    Wiem, że idealna nie jestem. Sam dobrze wiedział, że ciąża psychicznie jest dla mnie bardzo ciężka, bo miałam zawsze problemy z wagą. Ale nigdy, nigdy bym się nie spodziewała, że wprost mi powie, że mu się nie podobam.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    mój doktorek wymaga potwierdzonej, czyli robiona dwa razy i musi być na aktualne nazwisko. Mam potwierdzoną na nazwisko panieńske a mimo to musze robić jeszcze raz.

A różyczke robiłyście IgM i IgG? Bo ja miałam wypisane z medi tylko IgG, a mój doktor wymaga IgM jeszcze.
    Tak obie robiłam. IgG i igM

• Ounai Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    A ja Was codziennie czytam i wiecie co zapamiętuje Wasze wizyty i codziennie mysle a dzisiaj ta a jutro tamta. Każdej z Was przeglądam dokładnie usg i napawam oczy 😍 bardzo się z Wami zżyłam i brakuje mi Was wśród staraczek aleee jednocześnie bardzo się cieszę ze nosicie pod serduszkami make szczęścia bo dzięki temu wierzę ze i ja do Was dołączę 💕💕
    Kiedy masz termin @?kiedy testujesz?

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    A jak to jest jak chodzę prywatnie do ginekologa to kto mi da skierowanie na prenatalne, aby te pierwsze 2 były za darmo?? 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️
    A masz wskazania do prenatalnych na NFZ?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle czekamy tu na Ciebie ❤️

Evelle28 lubi tę wiadomość

• Dzudi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia a z którego lutego jesteś? 😁

LJOgp2.png

Starania od 2014r. ☹️

INVIMED POZNAŃ

IVF - maj 2021
    Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
    PUNKCJA - 21.05 💉
    CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔

20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
    16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
    21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
    27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
    35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
    12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
    13t6d - 90g 👶
    15t0d - 118g 👶
    17t0d - 177g 👶 SYN 💙
    17t6d - 200g 👶
    21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
    21t6d - 500g 👶
    24t5d - 804g 👶
    26t6d -1100g👶
    30t6d -1650g👶
    32t6d -1900g👶
    34t6d -2500g👶
    36t6d -2750g👶
    38t6d -3400g👶

Alex
    08.04.2022
    9:04
    3760g ❤️
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    A masz wskazania do prenatalnych na NFZ?
    Tak lekarz mi da, ale to jeszcze czas 😅

Aneta ja miałam badana grupę krwi kilka Razy 😊

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:

ja miałam zawsze w obu klasach, ponoć jedna klasa zawsze oznacza czy się już przeszło, a druga czy aktualnie się nie jest chorym. ale głowy sobie nie dam uciąć :D

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:

Popieram całkowicie!!
    Ja z moim jestem po takiej rozmowie, bo mnie nawet nie przeraża to jak będę tyć w ciąży i jak będę wyglądać, bo moim zdaniem jak już brzuszek jest widoczny to wszystkie kobiety w ciąży wyglądają świetnie i bardzo mi się podoba jak noszą obcisle sukienki niezależnie czy mają rozmiar S czy XL.
    Mnie mega stresuje to jak będzie PO ciąży, wiecie rozstępy, cellulit, wisząca skóra na brzuchu fatalne piersi itd. I powiedziałam wprost mojemu, że będę się wstydzić mu pokazać, że będę sama ze wstrętem patrzeć na moje ciało.
    I mój mi powiedział, że przecież nikt nie oczekuje żebym tydzień po porodzie wyglądała jak modelka, że skoro ciąża trwa 9 miesięcy to dobrze sobie dać CO NAJMNIEJ tyle samo na jako taki powrót, zwłaszcza że nie wiadomo czy będę po SN czy CC, jakie zmiany zajdą w ciele w trakcie ciąży, jak się będę czuła itd.
    I obiecał mnie wspierać. I naprawdę czuję się dużo, duuuzo lepiej od tej rozmowy.
    Kiedyś chyba Dmg pisała o takiej rozmowie z mężem na temat biustu, dobrze pamiętam??
    To naprawdę ważne, żeby nasi partnerzy nas wspierali w tym czasie kiedy naprawdę niewiele od nas zależy i niewiele możemy zmienić.

dmg111 lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    Nie szkodzi. Też mam świeże TSH sprzed tygodnia. Lekarz ponownie mi zlecił

‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ