X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Moja sylwetka odkąd się poznaliśmy się nie zmieniła...

Co za blondyna ❤️

"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Evelle28 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Kiedy masz termin @?kiedy testujesz?
    Mam termin na 25 maja. Ale pewnie zatestuje ok 12 dp aby wiedzieć czy odstawić luteine.

Ounai lubi tę wiadomość

Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
    01.07.2021 [*] 💔

05.04.2024 - II ♥️
    11.04.2024- beta 769
    13.04.2024- beta 1772
    15.04.2024- beta 3671
    20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
    25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
    24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
    29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
    03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
    12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
    20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
    14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
    18.07 - VII USG ⏳
    06.08 - POŁÓWKOWE

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    SzalonaOna wrote:

Co za blondyna ❤️
    Byłam byłam :) zmieniłam się na rudo niedawno :* ale w blondzie dobrze się czułam

• Ounai Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Widzisz kochanie... On jest zdania, że to nie kwestia natury, a chęci. Naogladal się fit mamusiek. Jego była była modelka jak zaszła w ciążę. Więc dbała o siebie jak nie wiem co... Także chyba to ja jestem wielorybem i potworem. No niestety. Łudziłam się, że ktoś mnie zaakceptuje, taka jaka jestem. Ze nie będę słyszeć jak w poprzednim małżeństwie, że jestem gruba, z wisząca skóra. Ze nic z sobą nie robię. Nie chciałam tego słyszeć nigdy wiecej. A jednak usłyszałam... Cóż, może rzeczywiście problem leży we mnie...
    Kobieto! Weź idź do psychologa, albo poczytaj książki o budowaniu pewności siebie zamiast ćwiczyć, bo jeśli problem leży w Tobie, to co najwyżej w tym, że jesteś zakompleksiona i nie znasz swojej prawdziwej wartości. Jak Twój facet miał taki ideał to czemu zamienił ją na Ciebie? No chyba ładna dupa to nie wszystko jednak...

Lalia, coś czuję, że jak przyjedziemy to już obydwie będziemy rozpakowane, bo na razie się nie wybieram. Fajnie by było :D

Lalia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    Mam termin na 25 maja. Ale pewnie zatestuje ok 12 dp aby wiedzieć czy odstawić luteine.
    Czekam na te dwie krechy. Zarażaj się ode mnie dojrzałymi wirusami!

Evelle28, Lalia lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Evelle28 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:

76686c1c8caa.jpg
    Motylku jak dla mnie jesteś piekna kobieta. Ale wiesz te gadanie Twojego przypomina mi mojego byłego... On zawsze mi powtarzał ze jestem za chuda ze wyglądam jak patyk że w łóżku czuję się ze mna jak z małolata a nie z dojrzała kobieta, ze mam male piersi ze jestem plaska deska... Ze mam się malować codzinnie i nie chodzić w dresach bo nie może na mnie patrzeć... Serio takie słowa słyszałam i tak to mi utkwiło w pamięci ze w obecnym związku do prawie roku bycia razem zawsze moj jak przyjeżdżał bylam wyszykowana zawsze w wolnym dniu jak on był wstawałam robiłam makijaż i zakładałam lepsze ubrania... Az pewnego dnia myślę sobie co ja robię.. Przecież jestem piękna taka jaka jestem. Jeżeli K mnie kocha to nie będzie widział problemu w tym ze w dniu wolnym chce pochodzić w dresie i bez makijażu... Nigdy od niego nie usłyszałam ze zle wyglądam czy coś.. Nigdy! Porozmawiaj z nim bo nie powinien tak mówić. Powinien Cię wspierać, dbać i doceniać ze ma piękna kobietę u swojego boku która wkrótce urodzi mu piekne dzieciątko... ☺️💕💕

Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość

Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
    01.07.2021 [*] 💔

05.04.2024 - II ♥️
    11.04.2024- beta 769
    13.04.2024- beta 1772
    15.04.2024- beta 3671
    18.07 - VII USG ⏳
    06.08 - POŁÓWKOWE

preg.png
  • Evelle28 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Czekam na te dwie krechy. Zarażaj się ode mnie dojrzałymi wirusami!
    💕💓💕💓💕💓💓

Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
    01.07.2021 [*] 💔

05.04.2024 - II ♥️
    11.04.2024- beta 769
    13.04.2024- beta 1772
    15.04.2024- beta 3671
    18.07 - VII USG ⏳
    06.08 - POŁÓWKOWE

preg.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Widzisz kochanie... On jest zdania, że to nie kwestia natury, a chęci. Naogladal się fit mamusiek. Jego była była modelka jak zaszła w ciążę. Więc dbała o siebie jak nie wiem co... Także chyba to ja jestem wielorybem i potworem. No niestety. Łudziłam się, że ktoś mnie zaakceptuje, taka jaka jestem. Ze nie będę słyszeć jak w poprzednim małżeństwie, że jestem gruba, z wisząca skóra. Ze nic z sobą nie robię. Nie chciałam tego słyszeć nigdy wiecej. A jednak usłyszałam... Cóż, może rzeczywiście problem leży we mnie...

Motylku mój kochany.. Ale to chyba zależy z jaką "formą" ktoś zaszedł w ciążę 🤷‍♀️
    Kic, przepraszam, wykorzystam Twoją osobę dla przykładu 😁😘
    A więc nasza Kic, jak zaszła w ciążę miała rewelacyjną figurę: jędrna skóra, mało tłuszczyku, zbite ciało, płaski brzuszek. Gdyby teraz w ciąży, zamiast jajka sadzonego i fasolki wpierdzielala codziennie pizze, przegryzając ją kebabem na deser zostawiając sobie fryty z KFC i popijając to 2 l Pepsi, a tak wyglądałby każdy dzień, tyłaby w zastraszającym tempie a do tego chodziła w brudnych dresach i z tłustymi włosami no to jej mąż mógłby powiedzieć że nie dba o siebie 🤣🤣🤣 z tego co wiem, to Kic nie ćwiczy, żeby SCHUNDAC w ciąży i mieć kaloryfer na ciążowym brzuszku 😂 tylko ćwiczy bo dzięki temu dobrze się czuje!! Pozdrawiam Kicuś 😘
    Ja na wakacjach ważyłam ok 58 kg i wyglądałam super, ale jak zaszłam w ciążę to akurat ważyłam 62 🤦‍♀️ i ani przez myśl mi nie przyszło ćwiczyć i się głodzić żeby schudnąć albo nie przytyć za dużo w ciąży!! Przed ciąża chodziłam 3 razy w tyg na siłownię i dźwigałam ciężary, naprawdę ciężary! Teraz nie ćwiczę wcale bo czekam na konsultacje z fizjo 🤷‍♀️ od 2 tygodni przytyłam 0,8 kg i trudno 🤷‍♀️ i mój mąż słowem NIE MA PRAWA się odezwać, bo ciąża to nie czas robienia formy, odchudzania, ostrych treningów, restrykcyjnych diet itd!!
    Ciąża to czas umiarkowanej aktywności : spacerów, lekkich treningów, jogi itd i zdrowej, zróżnicowanej diety!!

Motylku, skoro Twój P to taki sportowiec, to Ty mu podstawy fizjologii wytłumacz!! Że rośnie w Tobie człowiek i Ty już teraz musisz dziennie jeść ok 200-300 kcal więcej niż przed ciążą żeby Wasze dziecko mogło być zdrowe!!! Poszukam później w księdze ciąży albo w oczekiwaniu na dziecko jaka jest norma tycia w ciąży żeby Twój mógł to zobaczyć na własne oczy!!
    Jedynie kobiety które zaszły w ciążę z bardzo dużą nadwagą są zwolnione z nabierania kilogramów i powinny utrzymywać stałą wagę, a tak to każda z nas MUSI przybierać na wadze!!

SzalonaOna, kic83 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Cały czas mówi, że się określił. Ze nie dbam o siebie i tyle. Bo nie ćwiczę, nie biegam. Nie ubieram się ładnie i się nie maluję odkąd siedzę w domu.
    Wiem, że idealna nie jestem. Sam dobrze wiedział, że ciąża psychicznie jest dla mnie bardzo ciężka, bo miałam zawsze problemy z wagą. Ale nigdy, nigdy bym się nie spodziewała, że wprost mi powie, że mu się nie podobam.

Niech najpierw facet dojrzeje w ogole, a potem Cie poucza. Nigdy nie zrozumiem takich zarzutów i wprowadzania swojej kobiety w kompleksy, bo on by chciał nagle modelke w domu. Możesz poświęci c pol dnia zeby sie wypindrzyc zeby ksieciunio byl zadowolony, ale niech nie liczy ze bedzie miał w domu ugotowane, pomyte, dzieci zaopiekowane. Niech się otrzasnie poki moze i doceni co ma zanim cie straci takim zachowaniem.

Lalia lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyrost masy ciała w ciąży wg "Ksiegi ciąży" oraz "W oczekiwaniu na dziecko"

329a29ad4347.jpg

68758f1121e4.jpg

899d726c4a91.jpg

e35dc9a98abf.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2020, 15:33

kic83 lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku seksu dżaga z Ciebie a ten Twój chłop to jakiś matoł serio.

Ja przed pierwsza ciąża ważyłam 48kg, w ciąży przytylam 14kg. 7kg zeszlo od razu po porodzie a reszta została. Szok dla mnie był kiedy chciałam założyć stare jeansy a one się zatrzymały przy kolanach. Poszlam na zakupy i byłam załamana - ja nosząca zawsze XS nagle mam założyć rozmiar M.
    Przez cały czas czekałam aż kg same zleca. Nie leciały. Prawie rok po porodzie cały czas ważyłam 55kg. W końcu przed roczkiem synka kupiłam dietę, poszlam na siłownię. W 3 mce zrzucilam te 7kg co mi tak zalegało. Zaczęłam nosic swoje stare ubrania.
    Mój chłop po porodzie łapał mnie za boczki, robił podsmiechujki ale jak poszlam na dietę i siłkę to sam mi gotował posiłki wg mojej rozpiski. Siedział z dzieckiem kiedy ja zapieprzalam na siłowni. W lato z dumą założyłam bikini, chociaż wiadomo że ciało nie jest takie jak dawniej.

Teraz muszę się hamować, bo nie chce powtórki z rozrywki.
    Twój chlop ma jakieś dziwne wyobrażenia o kobietach, związkach. Czego on właściwie chce? Ty jesteś super babka i zasługujesz na kogoś lepszego. Przepraszam że tak pisze ale taka prawda. Jak czytam co piszesz to mam ochotę mu na stukać :)

Zulugula lubi tę wiadomość

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    Mój mąż lubi być fit i dobrze wyglądać, ale nie podobają mi się laski, które mają kaloryfer na brzuchu, bo uważa, że to mało kobiece :p

Kochana ty to masz ciacho w domu 😳 mój jest wysportowany ale od kiedy rzucił palenie to przytył i się wścieka bo nie może schudnąć, zwłaszcza teraz jak wszystkie kluby fitness i siłowanie zamknięte 😕

Ja jestem raczej szczupła ale mój brzuch wygląda tak sobie, na nogach mam cellulit i zdarzało mi się przytyć kilka kg a jedyne co usłyszałam od męża to że mogłabym poćwiczyć żeby było lepiej ale nigdy nie powiedział że mu się nie podobam.
    Nawet teraz po tych przejściach kiedy czuję się jak by przybyło mi 10 lat, widzę nowe zmarszczki oczy mam spuchnięte od płaczu a piersi jak flaki i czuję się brzydka mąż powiedział że dla niego jestem piękna.

Lalia, Anet.kaa, Wik89 lubią tę wiadomość

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    dziewczyny bierze któraś z Was mamaDHA? tam się łyka 2 tabletki dziennie, ale 2 na raz czy 2x po jednej w odstępach czasu? czy nie ma znaczenia?

Ja biorę.
    Hmm.. dobre pytanie... Ja biorę dwie na raz po śniadaniu.

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2020, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piersi mamy 1kg?? Chciałabym tego doświadczyć. 😂😂

Lalia, Fragaria, kic83, Julik lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Motylku mój kochany.. Ale to chyba zależy z jaką "formą" ktoś zaszedł w ciążę 🤷‍♀️
    Kic, przepraszam, wykorzystam Twoją osobę dla przykładu 😁😘
    A więc nasza Kic, jak zaszła w ciążę miała rewelacyjną figurę: jędrna skóra, mało tłuszczyku, zbite ciało, płaski brzuszek. Gdyby teraz w ciąży, zamiast jajka sadzonego i fasolki wpierdzielala codziennie pizze, przegryzając ją kebabem na deser zostawiając sobie fryty z KFC i popijając to 2 l Pepsi, a tak wyglądałby każdy dzień, tyłaby w zastraszającym tempie a do tego chodziła w brudnych dresach i z tłustymi włosami no to jej mąż mógłby powiedzieć że nie dba o siebie 🤣🤣🤣 z tego co wiem, to Kic nie ćwiczy, żeby SCHUNDAC w ciąży i mieć kaloryfer na ciążowym brzuszku 😂 tylko ćwiczy bo dzięki temu dobrze się czuje!! Pozdrawiam Kicuś 😘
    Ja na wakacjach ważyłam ok 58 kg i wyglądałam super, ale jak zaszłam w ciążę to akurat ważyłam 62 🤦‍♀️ i ani przez myśl mi nie przyszło ćwiczyć i się głodzić żeby schudnąć albo nie przytyć za dużo w ciąży!! Przed ciąża chodziłam 3 razy w tyg na siłownię i dźwigałam ciężary, naprawdę ciężary! Teraz nie ćwiczę wcale bo czekam na konsultacje z fizjo 🤷‍♀️ od 2 tygodni przytyłam 0,8 kg i trudno 🤷‍♀️ i mój mąż słowem NIE MA PRAWA się odezwać, bo ciąża to nie czas robienia formy, odchudzania, ostrych treningów, restrykcyjnych diet itd!!
    Ciąża to czas umiarkowanej aktywności : spacerów, lekkich treningów, jogi itd i zdrowej, zróżnicowanej diety!!

Motylku, skoro Twój P to taki sportowiec, to Ty mu podstawy fizjologii wytłumacz!! Że rośnie w Tobie człowiek i Ty już teraz musisz dziennie jeść ok 200-300 kcal więcej niż przed ciążą żeby Wasze dziecko mogło być zdrowe!!! Poszukam później w księdze ciąży albo w oczekiwaniu na dziecko jaka jest norma tycia w ciąży żeby Twój mógł to zobaczyć na własne oczy!!
    Jedynie kobiety które zaszły w ciążę z bardzo dużą nadwagą są zwolnione z nabierania kilogramów i powinny utrzymywać stałą wagę, a tak to każda z nas MUSI przybierać na wadze!!
    Osoby z nadwagą mają przytyć 7-11,5kg, osoby z normalna waga i niedowaga więcej, osoby otyłe 5-9kg. 5kg to MINIMALNA waga zwiększonej ilości krwi, piersi, macicy i wód płodowych. Do tego dochodzi waga dziecka. Reszta to tłuszcz. W założeniu minimalnym, bo wód może być więcej. Piersi też jednej rosną większe, innej mniejsze.
    W 1 Trymestrze jemy normalnie i powinno się przytyć ok 2kg. W drugim trzeba dodać 300kcal dziennie i w 3 trymestrze kolejne 300kcal. Mój mąż jest otyły, ma 180cm wzrostu i za miesiąc nasze zapotrzebowanie kaloryczne będzie taki samo mimo, że przed ciążą on ważył prawie 2x tyle co ja.

Lalia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co do badań laboratoryjnych 1 trymestru... Sprawdźcie, czy w waszym mieście przy szpitalu działa KOC (Koordynowana Opieka nad Ciężarną). Podobno wystarczy tam pójść i się do nich zapisać i jest się pod ich opieką. Mój gin dał mi nr telefonu do położnej, koordynatorki KOC i mam się z nią umówić. Wówczas ona zapisze mi te badania na NFZ. Ale gdzieś słyszałam takie głosy, że wtedy się deklaruje, że w tym szpitalu będzie się rodzić.

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wysłałam zaproszenie do przyjaciółek zaakceptuj proszę w wolnej chwili. 😉

Anet.kaa lubi tę wiadomość

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:

Kochana, problem absolutnie nie leży w Tobie tylko w wygórowanych, malo życiowych wymaganiach tych facetów. Wygladasz świetnie, jak normalna zdrowa kobieta. Ja też przecież nie należę do fit modelek, a nigdy nie spotkałam się z takimi uwagami ze strony partnerów (a jak by któryś zaczął to zle by skończył). Musisz naprawdę uwierzyć w siebie, wypiąć pierś do przodu i być dumna z tego jaka jesteś , nawet jesli nie jesteś ideałem (nie ma ludzi idealnych). Pokochaj siebie i swoje ciało i wymagaj wobec innych tego samego, a przede wszystkim szacunku. Kiedyś wszyscy sie zestarzejemy, przybeda nam mimo wolnie kg, albo plecy nam sie zgarbia, będziemy pokryci setkami zmarszczek. Myślisz ze wtedy będzie ważne czy bylo te kilo czy dwa więcej kiedyś. Dążę do tego ze to sa rzeczy na dłuższą metę bez znaczenia. Kazda z nas jest piękna, Ty jesteś piękna i fajna babka i jeśli Twój chlop nie potrafi tego zrozumieć i docenić tylko dlatego ze chcialby żebyś miala figurę modelki, cycki pameli anderson i twarz lalki barbie, to nie obraź się ze to powiem, ale jest po prostu głupi i ślepy.
    Można ćwiczyć i dbać o siebie ale robiąc to tylko dla siebie i z poczucia własnej potrzeby, nigdy po to zeby zadowolic innych.
    Jesli on mysli o związku tylko w kategoriach wyglądu, to jest dzieciak i jeszcze wiele musi sie od ciebie nauczyć bo na ten moment nie dorasta Ci mentalnie do pięt. Pamiętaj dziewczyno ze masz w sobie sile i jesteś warta wszystkiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2020, 16:38

Lalia, Koteczka82 lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    No ma... Bo nie mam płaskiego brzucha, bo nogi w celulicie, bo rozstępy po ciazach... Ech :(

Czasem wydaje mi się, że na tych zdjęciach wyglądam w miarę szczupło, ale już po prostu wyć mi się chce 😪

Ktora kobieta tego nie ma? On chce kobietę czy woskowa lalkę?

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Dziewczyny, co do badań laboratoryjnych 1 trymestru... Sprawdźcie, czy w waszym mieście przy szpitalu działa KOC (Koordynowana Opieka nad Ciężarną). Podobno wystarczy tam pójść i się do nich zapisać i jest się pod ich opieką. Mój gin dał mi nr telefonu do położnej, koordynatorki KOC i mam się z nią umówić. Wówczas ona zapisze mi te badania na NFZ. Ale gdzieś słyszałam takie głosy, że wtedy się deklaruje, że w tym szpitalu będzie się rodzić.

dokładnie tak. przyjmuja Cię do tego KOC jeśli podpiszesz papiery, że bedziesz u nich rodzic. wtedy masz wszystko u nich za free. ale to nie przy wszystkich szpitalach jest

Edyciak lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - po trymestrach

Odpowiednia dieta w ciąży wpływa nie tylko na przebieg samej ciąży, ale również na zdrowie Twojego dziecka w przyszłości (np. słaby układ odpornościowy dziecka lub problemy z otyłością). Przeczytaj dlaczego dieta w ciąży jest tak istotna, czy kompleks witamin jest w stanie ją zastąpić oraz na co powinnaś zwrócić uwagę w każdym trymestrze ciąży.   

CZYTAJ WIĘCEJ