X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:
    My też dzisiaj wychodzimy do domku! 😍
    Jupi!!!
    Jednak w domku to w domku ❤️

Fragaria lubi tę wiadomość

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super, że wychodzicie 😊

Moje dziecko od godz 8 do teraz nie mogło zasnąć 🙄 najedzony przebrany a nie spał 🤷‍♀️ na cycu chyba z 4razy 🤭 na szczescie nie plakal ani nic ale to dziwne, aż mu temperature zmierzyłam

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Anetka, Kic i Motylku słodziaki z Waszych maluszków 😍 juz nie moge doczekać się kiedy bede tuliła Tymka 😉

U mnie badanie dopochwowo jest co kazda wizyte, plus usg. I w poprzednich ciazach tez tak mialam.
    A powiedzcie wg ubezpieczalnia wyplaca za pobyt w szpitalu związany z porodem?
    Motylku Ty dostalas dodatkowo za cesarke za operacje?
    Ja się tak kiepsko juz czuje. W nocy spac nie moge, bo ciężko złapać mi oddech i kazda pozycja jest nie dobra. Do tego ciagle twardnieje mi brzuch.
    Motylku jeszcze jedno pytanie, tak z ciekawości czy coś się zmieniło przez te kilka lat kiedy ja rodziłam wczesniaka. Przy wypisie mowili ze musisz przez rok chodzic do różnych specjalistów typu okulista, neonatlog , neurolog itp? Bo ja tak musialam odgórnie.
    Już Ci mówię. Ja jak się okazuje mam jakieś najtańsze ubezpieczenie w pracy, które opłaca pracodawca za 30 zł miesięcznie. Wg kadr powinnam dostać pieniądze tylko za operacje. Ale zadzwonilam do AXA - ubezpieczalni i okazuje się ze:
    - za CC dostałam 25% uszczerbku przy operacji 3 stopnia (suma ubezpieczenia na operacje w moim pakiecie w 3 stopniu to 7500), a więc dostałam ponad 1800 zł
    -za pobyt w szpitalu 120 zł za każdy dzień, a więc za 21 dni wypłacili mi ponad 2500 zł
    - czekam jeszcze na kasę za urodzenie dziecka bo też mi się podobno należy... Ale ile to nie wiem. Do jutra powinnam dostać decyzję

Także gdybym nie zadzwoniła, to bym nawet nie wiedziała bo w pracy ludzie średnio są poinformowani. Ale miła niespodzianka chociaż :)

Co do wczesniaka, my dostaliśmy takie zalecenia:
    - wizyta u pediatry w przychodni tuż po wyjściu ze szpitala
    - kontrola w Poradni Patologii Noworodka w szpitalu ok. Miesiąc po wypisie
    - kontrola bioderek u ortopedy po 6 tygodniu życia
    - kontrola słuchu tuż po wypisie ze szpitala
    - kontrola kardiologiczna po 4 mscu (mała ma jakiś ubytek i dlatego do kontroli)
    - ko trola neurologiczna w terminie porodu (tak jak powinnam urodzić)
    - kontrola okulistyczna po 3 mcu

Inaa89 lubi tę wiadomość

• suzi1994 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Cześć Ciocie!
    Wracamy dziś do domu!!!! Po 3 tygodniach rozłąki!
    Wyje jak bóbr, że dziś tatuś zobaczy córeczkę ❤

Jestem zakochana w tym małym ludziku 😍

Anetka super , która to doba po porodzie ? Mała urocza .. powiedz mi czy ona ma na sobie piżamkę z h&m ? Chciałam zapytać jaki rozmiar

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julik wrote:

Grudniowe mamy co przygotowujecie na wyjście ze szpitala? Ja myślałam tak: zestaw body plus spodenki i czapeczka. Do tego taki kombinezonik średniej grubości polarkowy, i otulacz do fotelika.

Ja nie wiem czy grudniowa bo raczej styczniowa ale odpowiem :d ubieram malutka normalnie w sukienkę + legginsy pod spodem będzie miała podkoszulek .. na to tylko kombinezon zamontowany w foteliku i zakryje cienkim kocykiem

Julik lubi tę wiadomość

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Cześć Ciocie!
    Wracamy dziś do domu!!!! Po 3 tygodniach rozłąki!
    Wyje jak bóbr, że dziś tatuś zobaczy córeczkę ❤

Jestem zakochana w tym małym ludziku 😍
    Jaka ona malutka jest 😱 słodka Kruszynka. Tata coś czuje też będzie wyć ;)

Jak na nią patrzę to chcę kolejne 😂

Inaa dokładnie musisz zobaczyć co pakiet obejmuje. Koleżanka nie dostała nic, a ja zwinęłam kilka tyś

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    Anetka super , która to doba po porodzie ? Mała urocza .. powiedz mi czy ona ma na sobie piżamkę z h&m ? Chciałam zapytać jaki rozmiar
    To jest 3 doba po porodzie. Myśleli, że ma żółtaczkę ale na szczęście z krwi wyszło, że nie więc możemy dziś iść.

Tak to piżamka z HM rozniar 44 ale jest duża wg mnie.
    50tki body id mamy ginekolog są mniejsze, to samo pajace 50.z.george.

suzi1994 lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poznajcie Feliksa pierwszą zabawkę maluszka
    59751bfb7165.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 13:00

KarolinaMaria, Zulugula, kar_oliv, Ounai, Lalia, Karenira, Ania81, Inaa89, Annia, Nowastaraczka, dmg111, calanthe, Ewa88 lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Jutro rzęsy, sobota fryzjer... Będę żyć 😍
    Bardzo dobrze! Ja też planuje coś dla siebie zrobić:) należy nam się za te męki w zamknieciu

Matylda jest cudna, i jaka długa pannica już ❤❤❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 13:10

SzalonaOna lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetko, napisz koniecznie jak spotkanie tatusia i córci 😍😍😍

Suszarka, nam położna tak doradziła i ja w sumie tak zrobiłam, że spakowalam ubrania na wyjście do reklamówki, a reklamówkę schowałam do fotelika 👌 dzięki temu tata ma pamiętać tylko o tym żeby wziąć jedną rzecz, czyli fotelik 😂 a z tego co wiem, to w moim szpitalu właśnie podpisany fotelik z ubrankami tata przekazuje w wejściu, a położna wynosi dzidizutka z oddziału już w foteliku. Kiedyś gdzieś w ogóle czytałam, że bez fotelika nie wydadzą dziecka ze szpitala 🤔
    I ja mam podobny zestaw jak Ty na wyjście :
    Spodnie+skarpetki +body długi rękaw +czapeczka +gruby sweter, a jak będzie bardzo zimno to zamiast swetra misiowy kombinezon 😉 ale ja mam turbo gruby wełniany śpiworek i jakby "kaptur" przy foteliku 😅

Motylku, Matyldzia cudna ♥️

SzalonaOna, Suszarka, Ania81, Julik lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria, super że wychodzicie z Adasiem do domku 💙💙💙

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Bardzo dobrze! Ja też planuje coś dla siebie zrobić:) należy nam się za te męki w zamknieciu

Matylda jest cudna, i jaka długa pannica już ❤❤❤
    Koniecznie! Ja tu miałam plan przed samym porodem zrobić full pakiet, a się okazuje że zrobię miesiąc po 😂 no nic, będę piękna na Święta i Nowy Rok :)

Fakt, Matylda jakoś tak urosła 🙀 i powiem Wam, że już czuję że trzymam na rękach, bo po urodzeniu te kilka dni kangurowania to nie czułam nic w rękach praktycznie :)

A Pola jaka dziś wagę miała?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Anetko, napisz koniecznie jak spotkanie tatusia i córci 😍😍😍

Suszarka, nam położna tak doradziła i ja w sumie tak zrobiłam, że spakowalam ubrania na wyjście do reklamówki, a reklamówkę schowałam do fotelika 👌 dzięki temu tata ma pamiętać tylko o tym żeby wziąć jedną rzecz, czyli fotelik 😂 a z tego co wiem, to w moim szpitalu właśnie podpisany fotelik z ubrankami tata przekazuje w wejściu, a położna wynosi dzidizutka z oddziału już w foteliku. Kiedyś gdzieś w ogóle czytałam, że bez fotelika nie wydadzą dziecka ze szpitala 🤔
    I ja mam podobny zestaw jak Ty na wyjście :
    Spodnie+skarpetki +body długi rękaw +czapeczka +gruby sweter, a jak będzie bardzo zimno to zamiast swetra misiowy kombinezon 😉 ale ja mam turbo gruby wełniany śpiworek i jakby "kaptur" przy foteliku 😅

Motylku, Matyldzia cudna ♥️
    Ja teraz jak idziemy na dwór, to mamy body na długi rękaw, spodenki, skarpetki, grubsza czapeczka i kombinezon taki polarkowy w środku. A leży w gondoli w śpiworku z taką jakby wełna w środku. Nie jest jej zimno, nie jest zagrzana :)

A na jakieś większe mrozy mam jeszcze 2 kombinezon :)

Lalia, Ania81, Julik lubią tę wiadomość

• Stokrotka027 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julik ja mam : Dlugie body + pajacyk ciepła czapka skarpetki ciepły kobinezon pluszowy i kocyk do tego. Myślę że nie zmarznie 🥰 A no i krem na zime.

Ja dzis juz kończę juz chyba ostateczne ustawianie łóżeczek w sypialni ,bo będę mieć dwa corka zostaje ze mną w pokoju tez narazie, torbe juz dopakowalam. Jestem juz zmeczona czekaniem ,że to juz dzis i popadłam w strach ze bd 24 w szpitalu wsumie mi to obojętne a niby chiala bym juz byc w wigilię w komplecie strasznie mnie to przygnębia ost jakos ledwo wyczolguje się z łóżka bez zycia jestem .

klz9cwa1dxf4t0ig.png

23.12.2018 ❤❤ K.

qb3c4z17l44uqb7t.png

05.12.2020 💙💙 N.

01.04 ⏸ 10dpo
    14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
    06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
    09.10 - 30+5 / 1600 g 💙
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria, świetna wiadomość! Od razu lepiej się poczujesz jak będziesz w domu. Ale jakby Cię łapał jakiś dołek to wiesz, że masz tu od razu pisać!

Motylek może kup jej takie typowo niemowlęce skarpety, jakieś rozmiar 10-13?

BOY 2015
    GIRL 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Dziewczyny nie bijcie!

Zapomniałam ustawić budzik i.... Matylda spała od 23 do 6.30, tylko dlatego, że 2stawalam budzic dzieci do przedszkola, 😂 ale jazda! Wyspana jestem jak bum cyk. Ale nie mige jej tak pozwalać, musi jeść regularnie 💪

Mocz zaniesiony, udało się pobrać za pierwszym podejściem woreczka. Pobranie krwi ok, tatuś z nią wszedł, ja czekałam. Pobrali z żyły na dłoni, chwilkę płakała i jest ok :)

Nie ma dzieci w domu!!! Lecę sprzątać i ogarniać :)

Zazdro!!!!

SzalonaOna lubi tę wiadomość

• kar_oliv Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ponowiłam wyniki z krwi i znowu jest to samo, ta fosfataza identyczna wyszła. Lekarz stwierdził, że to nie ma związku z drogami wątrobowo-żółciowymi i mam teraz skierowania na badania frakcji kostnej i nerek. Kuźwa boję się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 14:54

atdcgu1rjappkskg.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka suoer, ze wychodzicie do domu. Polcia cudna 🥰
    Kar oliv, sliczny brzuszek 😍
    Motylku, Matylda słodka 🥰 a w ogole zazdroszcze nocy! I Tobie i Anni!!!
    Kicku, nie zalapalam sie na foto, poprosze priv :)

U nas od 2 dni noce lepsze, ale jednak pobudki co 2-2,5 h
    Ja juz jestem naprawde jak zombie
    No i wczofaj maz mial butelke z moim mlekiem 110 ml, mialo byc na jedno karmienie a ja mialam odespac. Po kapieli nakarmilam Gucia i ok 20 i ok 21 i w koncu poszlam do sypialni, gdy zasnal w koszu. Niestety jK to czesto bywa po 30 minutach sie wybudzil i nie wiem czy to katar go meczyl czy kolki ale plakal, maz podal butelke, zjadl i dalej placz. Po 22 bylam juz na nogach, uslokajalam i potem nakarmilam, ale dalej poplakiwal, wreszcie po 23 zasnal.
    Takze tyle bylo z mojego odpoczynku wczoraj ☹️

kar_oliv, SzalonaOna lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik a to już dłuższe ma przerwy w nocy taki miesieczniak, że 2,5h to często ?
    Bo ja np budzę na karmienie co 2,5-3h właśnie , w sumie fajnie będzie jak rzadziej za niedługo 😄

Mamuski, jesli bobas zaśnie po karmieniu ale przebudzi się np po 10min i znów bierzecie na cyca to liczycie jako nowe karmienie nawet jak trwa 5-10min i w sumie nie wiadomo czy je czy smoczkuje? Czy traktujecie jak kontynuacje karmienia?

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Wik a to już dłuższe ma przerwy w nocy taki miesieczniak, że 2,5h to często ?
    Bo ja np budzę na karmienie co 2,5-3h właśnie , w sumie fajnie będzie jak rzadziej za niedługo 😄

Mamuski, jesli bobas zaśnie po karmieniu ale przebudzi się np po 10min i znów bierzecie na cyca to liczycie jako nowe karmienie nawet jak trwa 5-10min i w sumie nie wiadomo czy je czy smoczkuje? Czy traktujecie jak kontynuacje karmienia?
    Ja jako kontynuację. Takie 10tc min to dla mnie nabranie sił żeby dalej ciągnąć :P A co do pytania wyżej to wydaje mi się, że miesięczne dziecko jeszcze nie ma dłuższych przerw w spaniu. Wydaje mi się że takie wyduzanie spania to dopiero gdzies po pół roku a czasem nawet później.

Kar_oliv współczuję, ciągle coś :/ trzymam kciuki żeby to jednak było przez ciążę

Zulugula, kar_oliv lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
‹‹ 2469 2470 2471 2472 2473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ