Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyInaa89 wrote:Anetka, Kic i Motylku słodziaki z Waszych maluszków 😍 juz nie moge doczekać się kiedy bede tuliła Tymka 😉
U mnie badanie dopochwowo jest co kazda wizyte, plus usg. I w poprzednich ciazach tez tak mialam.
A powiedzcie wg ubezpieczalnia wyplaca za pobyt w szpitalu związany z porodem?
Motylku Ty dostalas dodatkowo za cesarke za operacje?
Ja się tak kiepsko juz czuje. W nocy spac nie moge, bo ciężko złapać mi oddech i kazda pozycja jest nie dobra. Do tego ciagle twardnieje mi brzuch.
Motylku jeszcze jedno pytanie, tak z ciekawości czy coś się zmieniło przez te kilka lat kiedy ja rodziłam wczesniaka. Przy wypisie mowili ze musisz przez rok chodzic do różnych specjalistów typu okulista, neonatlog , neurolog itp? Bo ja tak musialam odgórnie.
- za CC dostałam 25% uszczerbku przy operacji 3 stopnia (suma ubezpieczenia na operacje w moim pakiecie w 3 stopniu to 7500), a więc dostałam ponad 1800 zł
-za pobyt w szpitalu 120 zł za każdy dzień, a więc za 21 dni wypłacili mi ponad 2500 zł
- czekam jeszcze na kasę za urodzenie dziecka bo też mi się podobno należy... Ale ile to nie wiem. Do jutra powinnam dostać decyzję
Także gdybym nie zadzwoniła, to bym nawet nie wiedziała bo w pracy ludzie średnio są poinformowani. Ale miła niespodzianka chociaż
Co do wczesniaka, my dostaliśmy takie zalecenia:
- wizyta u pediatry w przychodni tuż po wyjściu ze szpitala
- kontrola w Poradni Patologii Noworodka w szpitalu ok. Miesiąc po wypisie
- kontrola bioderek u ortopedy po 6 tygodniu życia
- kontrola słuchu tuż po wypisie ze szpitala
- kontrola kardiologiczna po 4 mscu (mała ma jakiś ubytek i dlatego do kontroli)
- ko trola neurologiczna w terminie porodu (tak jak powinnam urodzić)
- kontrola okulistyczna po 3 mcuInaa89 lubi tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Cześć Ciocie!
Wracamy dziś do domu!!!! Po 3 tygodniach rozłąki!
Wyje jak bóbr, że dziś tatuś zobaczy córeczkę ❤
Jestem zakochana w tym małym ludziku 😍
Anetka super , która to doba po porodzie ? Mała urocza .. powiedz mi czy ona ma na sobie piżamkę z h&m ? Chciałam zapytać jaki rozmiarDZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Julik wrote:
Grudniowe mamy co przygotowujecie na wyjście ze szpitala? Ja myślałam tak: zestaw body plus spodenki i czapeczka. Do tego taki kombinezonik średniej grubości polarkowy, i otulacz do fotelika.
Ja nie wiem czy grudniowa bo raczej styczniowa ale odpowiem :d ubieram malutka normalnie w sukienkę + legginsy pod spodem będzie miała podkoszulek .. na to tylko kombinezon zamontowany w foteliku i zakryje cienkim kocykiem
Julik lubi tę wiadomość
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Anet.kaa wrote:Cześć Ciocie!
Wracamy dziś do domu!!!! Po 3 tygodniach rozłąki!
Wyje jak bóbr, że dziś tatuś zobaczy córeczkę ❤
Jestem zakochana w tym małym ludziku 😍
Jak na nią patrzę to chcę kolejne 😂
Inaa dokładnie musisz zobaczyć co pakiet obejmuje. Koleżanka nie dostała nic, a ja zwinęłam kilka tyśBOY 2015
GIRL 2020 -
suzi1994 wrote:Anetka super , która to doba po porodzie ? Mała urocza .. powiedz mi czy ona ma na sobie piżamkę z h&m ? Chciałam zapytać jaki rozmiar
Tak to piżamka z HM rozniar 44 ale jest duża wg mnie.
50tki body id mamy ginekolog są mniejsze, to samo pajace 50.z.george.suzi1994 lubi tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 13:00
KarolinaMaria, Zulugula, kar_oliv, Ounai, Lalia, Karenira, Ania81, Inaa89, Annia, Nowastaraczka, dmg111, calanthe, Ewa88 lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
SzalonaOna wrote:Jutro rzęsy, sobota fryzjer... Będę żyć 😍
należy nam się za te męki w zamknieciu
Matylda jest cudna, i jaka długa pannica już ❤❤❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 13:10
SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
Anetko, napisz koniecznie jak spotkanie tatusia i córci 😍😍😍
Suszarka, nam położna tak doradziła i ja w sumie tak zrobiłam, że spakowalam ubrania na wyjście do reklamówki, a reklamówkę schowałam do fotelika 👌 dzięki temu tata ma pamiętać tylko o tym żeby wziąć jedną rzecz, czyli fotelik 😂 a z tego co wiem, to w moim szpitalu właśnie podpisany fotelik z ubrankami tata przekazuje w wejściu, a położna wynosi dzidizutka z oddziału już w foteliku. Kiedyś gdzieś w ogóle czytałam, że bez fotelika nie wydadzą dziecka ze szpitala 🤔
I ja mam podobny zestaw jak Ty na wyjście :
Spodnie+skarpetki +body długi rękaw +czapeczka +gruby sweter, a jak będzie bardzo zimno to zamiast swetra misiowy kombinezon 😉 ale ja mam turbo gruby wełniany śpiworek i jakby "kaptur" przy foteliku 😅
Motylku, Matyldzia cudna ♥️SzalonaOna, Suszarka, Ania81, Julik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnet.kaa wrote:Bardzo dobrze! Ja też planuje coś dla siebie zrobić
należy nam się za te męki w zamknieciu
Matylda jest cudna, i jaka długa pannica już ❤❤❤
Fakt, Matylda jakoś tak urosła 🙀 i powiem Wam, że już czuję że trzymam na rękach, bo po urodzeniu te kilka dni kangurowania to nie czułam nic w rękach praktycznie
A Pola jaka dziś wagę miała? -
nick nieaktualnyLalia wrote:Anetko, napisz koniecznie jak spotkanie tatusia i córci 😍😍😍
Suszarka, nam położna tak doradziła i ja w sumie tak zrobiłam, że spakowalam ubrania na wyjście do reklamówki, a reklamówkę schowałam do fotelika 👌 dzięki temu tata ma pamiętać tylko o tym żeby wziąć jedną rzecz, czyli fotelik 😂 a z tego co wiem, to w moim szpitalu właśnie podpisany fotelik z ubrankami tata przekazuje w wejściu, a położna wynosi dzidizutka z oddziału już w foteliku. Kiedyś gdzieś w ogóle czytałam, że bez fotelika nie wydadzą dziecka ze szpitala 🤔
I ja mam podobny zestaw jak Ty na wyjście :
Spodnie+skarpetki +body długi rękaw +czapeczka +gruby sweter, a jak będzie bardzo zimno to zamiast swetra misiowy kombinezon 😉 ale ja mam turbo gruby wełniany śpiworek i jakby "kaptur" przy foteliku 😅
Motylku, Matyldzia cudna ♥️
A na jakieś większe mrozy mam jeszcze 2 kombinezonLalia, Ania81, Julik lubią tę wiadomość
-
Julik ja mam : Dlugie body + pajacyk ciepła czapka skarpetki ciepły kobinezon pluszowy i kocyk do tego. Myślę że nie zmarznie 🥰 A no i krem na zime.
Ja dzis juz kończę juz chyba ostateczne ustawianie łóżeczek w sypialni ,bo będę mieć dwa corka zostaje ze mną w pokoju tez narazie, torbe juz dopakowalam. Jestem juz zmeczona czekaniem ,że to juz dzis i popadłam w strach ze bd 24 w szpitalu wsumie mi to obojętne a niby chiala bym juz byc w wigilię w komplecie strasznie mnie to przygnębia ost jakos ledwo wyczolguje się z łóżka bez zycia jestem .
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
nick nieaktualnySzalonaOna wrote:Dziewczyny nie bijcie!
Zapomniałam ustawić budzik i.... Matylda spała od 23 do 6.30, tylko dlatego, że 2stawalam budzic dzieci do przedszkola, 😂 ale jazda! Wyspana jestem jak bum cyk. Ale nie mige jej tak pozwalać, musi jeść regularnie 💪
Mocz zaniesiony, udało się pobrać za pierwszym podejściem woreczka. Pobranie krwi ok, tatuś z nią wszedł, ja czekałam. Pobrali z żyły na dłoni, chwilkę płakała i jest ok
Nie ma dzieci w domu!!! Lecę sprzątać i ogarniać
Zazdro!!!!
SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ponowiłam wyniki z krwi i znowu jest to samo, ta fosfataza identyczna wyszła. Lekarz stwierdził, że to nie ma związku z drogami wątrobowo-żółciowymi i mam teraz skierowania na badania frakcji kostnej i nerek. Kuźwa boję się.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 14:54
-
Anetka suoer, ze wychodzicie do domu. Polcia cudna 🥰
Kar oliv, sliczny brzuszek 😍
Motylku, Matylda słodka 🥰 a w ogole zazdroszcze nocy! I Tobie i Anni!!!
Kicku, nie zalapalam sie na foto, poprosze priv
U nas od 2 dni noce lepsze, ale jednak pobudki co 2-2,5 h
Ja juz jestem naprawde jak zombie
No i wczofaj maz mial butelke z moim mlekiem 110 ml, mialo byc na jedno karmienie a ja mialam odespac. Po kapieli nakarmilam Gucia i ok 20 i ok 21 i w koncu poszlam do sypialni, gdy zasnal w koszu. Niestety jK to czesto bywa po 30 minutach sie wybudzil i nie wiem czy to katar go meczyl czy kolki ale plakal, maz podal butelke, zjadl i dalej placz. Po 22 bylam juz na nogach, uslokajalam i potem nakarmilam, ale dalej poplakiwal, wreszcie po 23 zasnal.
Takze tyle bylo z mojego odpoczynku wczoraj ☹️
kar_oliv, SzalonaOna lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Wik a to już dłuższe ma przerwy w nocy taki miesieczniak, że 2,5h to często ?
Bo ja np budzę na karmienie co 2,5-3h właśnie , w sumie fajnie będzie jak rzadziej za niedługo 😄
Mamuski, jesli bobas zaśnie po karmieniu ale przebudzi się np po 10min i znów bierzecie na cyca to liczycie jako nowe karmienie nawet jak trwa 5-10min i w sumie nie wiadomo czy je czy smoczkuje? Czy traktujecie jak kontynuacje karmienia?💙 11.2020
💗 11.2023 -
Zulugula wrote:Wik a to już dłuższe ma przerwy w nocy taki miesieczniak, że 2,5h to często ?
Bo ja np budzę na karmienie co 2,5-3h właśnie , w sumie fajnie będzie jak rzadziej za niedługo 😄
Mamuski, jesli bobas zaśnie po karmieniu ale przebudzi się np po 10min i znów bierzecie na cyca to liczycie jako nowe karmienie nawet jak trwa 5-10min i w sumie nie wiadomo czy je czy smoczkuje? Czy traktujecie jak kontynuacje karmienia?A co do pytania wyżej to wydaje mi się, że miesięczne dziecko jeszcze nie ma dłuższych przerw w spaniu. Wydaje mi się że takie wyduzanie spania to dopiero gdzies po pół roku a czasem nawet później.
Kar_oliv współczuję, ciągle cośtrzymam kciuki żeby to jednak było przez ciążę
Zulugula, kar_oliv lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020