Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Edyciak wrote:Jakąś minidawke magnezu mam w suplach. A ile mg magnezu najlepiej brać?
A jeśli sam radę wytrzymać ból, to starać się go wytrzymać czy lepsze dla dzidziusia jest to wyciszyć?
Edyciak ja codziennie mam bóle w nocy wiec ja staram się ich unikac. ale nospe biore bardzo rzadko, zreszta i tak nie pomaga. mi gin polecil magnez asmag bo jest bardziej lekiem niz suplementem. kazal brac 3x dziennie, ale że w aptece byl tylko forte to biorę jego 2x dziennie. jak mnie bardziej boli to zwiększam tez dupka.
na początku ciąży mialam mocne skurcze i magnez mi pomogl. teraz mam lekkie bóle miesiaczkoweEdyciak lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Ulaa wrote:Dzień dobry ☺️
Wczoraj wybraliśmy się na mega długi spacer, m.in molo w Sopocie, cały deptak.. Po powrocie jeszcze dosialam warzyw w ogródeczku i kurde potem patrzę, a tu lekkie brązowe plamienie 😔
Ewidentnie przecholowałam z ruchem.
D się wystraszył, zaraz kazał mi leżeć, ogarnął chłopców do spania, zrobił mi kolację, wymgłaskał plecki, potem jeszcze pranie wywiesił 😮
Cieszę się, że zależy mu tak samo jak mi na tej ciąży 🥰
A teraz oczywiście męczą mnie lekkie mdłości, ale już nie ma tragedii takiej jak kilka dni temu. Organizm chyba przyzwyczaił się do hormonów i ogarnął sytuację 😉
jeju kocham Sopot 💛 ehh moze sie uda w tym roku.. oszczedzaj się, na takie dlugie spacery jeszcze przyjdzie czas:)💙 11.2020
💗 11.2023 -
Edyciak wrote:Czy na ból brzucha można wziąć nospe? Albo termofor? Zawsze mi pomagał.
Edyciak lubi tę wiadomość
-
Lalia ❤ i nie stresuj sie 😘
Lalia lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Jak u Was poranne ptaszki?
Sylwia usnęłaś?
Edyciak
Nospa+ magnez B6 jest bezpieczny
Ula
zazdro! Fajnie że Twój tak o Ciebie dba!
Julik
Jak się dziś czujesz?
Laila moja młodsza siostro
czekam na relacje z dzisiejszej wizyty 😘
Motylku
jak u Was?
Ja pomału się zbieram z łóżka, kawka i śniadanko i jedziemy dziś na działkę (tą małą) podpalamy się i odpoczniemy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 09:12
Lalia, Edyciak, Sylwucha lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Dziewczyny, chyba muszę ogarnąć głowę 🤦♀️
Obudziłam się z bólem brzucha i pleców i poleciałam do łazienki. I teraz nadal czuję takie bóle jelitowe i wiem, że to kurna z nerwów 🤦♀️
Muszę trochę zluzowac, bo taki stres w niczym nie pomoże 😞 -
Lalia, ja wiem, że u Ciebie będzie dobrze W sumie czekam tylko żeby się dowiedzieć ile dzidzia urosla i zobaczyć foto.
Ja już nasikalam do pojemnika i mąż ma jechać zawieźć. Mogłabym sama, ale w sumie obiecał ze to zrobi więc niech jedzie, co się będę wyrywać
Jutro o 8 przyjeżdżają mi montować szafę do przedpokoju. Ciekawe czy będę przeklinać na własny projekt
A w pn rano mam dzwonić do lekarza i koło południa jadę do szpitala żeby sprawdzić szyjkę a potem mam telewizytę. Ciekawe czy uda mi się wynegocjować usg i podgląd dzidziusiaLalia lubi tę wiadomość
-
Mam wyniki i wygląda to tak.
Wynik Toxo Igg z polowy kwietnia bylo : 526
Wczorajszy wynik toxo igg : 55,40 (awidność 0,47).
Czyli dużo pospadały. Tylko zastanawiam się jak mam w takim razie to interpretować, że dopiero co przebyłam toxo? -
Hejka dziewczyny ost mało się udzielam, ale no brakuje mi sił dopadła mnie bezsenność, w dzień usnę odrazu wnocy się mecze albo usypiam 2 czy 3 w nocy albo budzę się już o 3 ? ehh czemu tak jest? Do tego te mdłości.Ostatnio też córa zabkujaca, często się budzi w nocy i mam nocne oglądanie bajek na kanapie w salonie. Ale no trzeba dbać rady! Wczoraj byłam u lekarza z dzidzia jest ok, plamienia jako tako ustały od 2 tyg zdążyło się może z 3 razy po kropelce więc jest nadzieja. Dzidzia urosła prawidłowo, lekarz stwierdził ze jest ok. Kolejna wizyta dopiero 12 tyg za 3 tyg ,niewiem jak wytrzymam hehe. Przymierzam się do prenatalnych i chyba jednak zdecyduje się na wizyte. Do tego udało mi się zmienić lekarza ale dopiero od lipca co prawda, ale i tak lepsze to niż mój stary 😅 A u was jak tam?
SzalonaOna, Ounai lubią tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Kitka_87 wrote:Cześć Mamuśki 💚 Życzę Wam i Waszym bobaskom dużo zdrówka 🍀🍀🍀
Cześć przyszła mamuśko czekamy tu na Ciebie caly czas 😘😘 (stesknilam się 😉 wpadaj do nas częściej dawaj znać co tam i jak tam)Kitka_87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lalia Trzymam kciuki bardzoooo 💕 napewno jest dobrze i zobaczysz pięknie bijące serduszko 💓
kar_oliv dobrze że to tylko sen.. Twój dzidziuś pewnie ma się dobrze pochwal nam się fotka:)
A u mnie wygląda na to że już po owu 💕☺️Mama Aniołków:
27.01.2018[*]💔
23.11.2019 [*] 💔
01.07.2021 [*] 💔
05.04.2024 - II ♥️
11.04.2024- beta 769
13.04.2024- beta 1772
15.04.2024- beta 3671
20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
18.07 - VII USG ⏳
06.08 - POŁÓWKOWE
-
nick nieaktualnyLalia wrote:Dziewczyny, chyba muszę ogarnąć głowę 🤦♀️
Obudziłam się z bólem brzucha i pleców i poleciałam do łazienki. I teraz nadal czuję takie bóle jelitowe i wiem, że to kurna z nerwów 🤦♀️
Muszę trochę zluzowac, bo taki stres w niczym nie pomoże 😞Lalia lubi tę wiadomość
-
Kar to trzymam kciuki mocno! Koszmary w ciąży to chyba standard 😑 mi się ostatnio śniło, że jakieś ptaki zadziobały mojego psa u rodziców, jak się obudziłam i opowiadałam to mamie przez telefon to się rozpłakałam a ona ze mną 🤦♀️
Ja dzisiaj w końcu odespałam, bo cały tydzień budziłam się przed 7 a dzisiaj o 9 😉 mój mąż ma cały tydzień ważne szkolenia w pracy i każdego dnia wraca inaczej, raz o 15:30, raz o 18 więc mówiłam mu, że może poproszę teścia żeby ze mną dzisiaj pojechał do tego lekarza (mam tam ponad 40 km i 40 min jazdy, a mdłości czasami dają mocno w kość), to kochany powiedział, że wyjdzie dzisiaj o 17 i nie ma bata, jedzie ze mną 💚
Muszę czymś zająć myśli dzisiaj, chyba troszkę ogarnę mieszkanie i upieke sobie tą tartę 😁
Doomi03, ja się niestety nie znam na tych wynikach 🤷♀️
Ounai, sama projektowalas wnętrze szafy? 😍
Stokrotka, super że usg wyszło dobrze 🙏 pisałam ostatnio koleżance, że człowiek idzie na wizytę, dowiaduję się że wszystko dobrze, cieszy się jak szalony jeden dzień a potem kolejne do następnej wizyty już się stresuje 🤣
Motylku, jak sytuacja??
Koteczka, ja tu siedzę i czekam na Ciebie 😁💚Stokrotka027 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydoomi03 wrote:Mam wyniki i wygląda to tak.
Wynik Toxo Igg z polowy kwietnia bylo : 526
Wczorajszy wynik toxo igg : 55,40 (awidność 0,47).
Czyli dużo pospadały. Tylko zastanawiam się jak mam w takim razie to interpretować, że dopiero co przebyłam toxo?doomi03 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykar_oliv wrote:Hej dziewczyny, mnie dziś w nocy napadł znów mega głód jak na jakiejś gastro fazie.
Lalia trzymam kciuki ✊✊
Ja też dziś wizytuję o 11, wiecie, że w nocy śniło mi się, że na usg lekarz powiedział, że nie ma już zarodka????? Koszmar.... -
nick nieaktualnydoomi03 wrote:Cześć przyszła mamuśko czekamy tu na Ciebie caly czas 😘😘 (stesknilam się 😉 wpadaj do nas częściej dawaj znać co tam i jak tam)
Doomi 💚
U mnie diagnostyka w toku i portfel pusty 🙈
Zrobiłam badania immunologiczne: póki co wyszły mi wysokie komórki NK - tak jak przeczuwałam od stycznia. Na resztę wyników czekam - info w stopce.
Za tydzień w sobotę mam telekonsultację z docentem Paśnikiem. Liczę do tego czasu na komplet badań i że jednak dostanę jakieś leczenie. Dostać w ogóle to dostanę, tylko nie wiem czy mi zaleci teraz, jak sytuacja z koroną nadal niezbyt jasna.
Chciałam się umówić na NFZ na HSG, ale oczekują skierowania od gina z NFZ. Moja tylko prywatnie. Napisałam jej o tym, ale milczy. Poczekam do weekendu, może coś zakombinuje przez szpital.