Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia wrote:Nikaa, wczoraj mi się udało normalnie zasnąć i przespałam całą noc ze standardowymi pobudkami na siusiu. Dzisiaj pobudka przed 4, o i tak sobie wegetuję 🤦♀️ ale mały się coś uspokoił, to może za chwilkę spróbuję zasnąć ✊ tylko gdyby te biodra jeszcze tak nie bolały 🤪 czuję się jakby mnie samochód potrącił 🤷♀️
Lalia lubi tę wiadomość
starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
Inaa89 wrote:Dziewczyny wczoraj spakowałam juz sobie walizkę do szpitala, zmieściłam się w taka średniej wielkości. Ale zrezygnowałam z kosmetyczki (zwolniła mi trochę miejsca w srodku 😅) i wszystkie kosmetyki pokladlam w taki kuferek, który zaczepie o raczke walizki. W sumie mam juz wszystko, pozostało tylko woda i przekąski. Teczka z badaniami.
I teraz pytanie, ja ogolnie jestem glodomor, pamiętam jak po każdym porodzie ciagle bylam glodna, nawet w nocy przy karmieniu jadłam 🙈
Co z przekąsek moge zabrać abym mogła zjesc po cesarce? Cos wg bede mogla zjesc?
I odnosnie wody, ja niestety nie lubie takiej z kranu przefiltrowanej, ogolnie nie przepadam za woda. Jedyna jaka pije i wypije to nałęczowianka. I myślę ile jej wziasc. Czy jak wezme cala zgrzewkę to mnie na wejściu nie wywala z nia 🤔
Inaa ja mialam cięcie po godz 10 i kolacji mi jeszcze nie dano. Na drugi dzień już normalnie jadlam. Wez tyle wody ile uwazasz, ja się szczypalam i wzielam mało, wręcz się zdziwila babeczka, że już nie mam wody i mi przyniosła przegotowana , a pic trzeba dużo, zresztą bardzo się chce. a na drugi dzien mąż mi dowiozl. Też nie pije z kranu nawet przefiltrowana, schiza😀
Ja wzielam te wody 0.7, poręczniejsze są no i z dziubkiem polecam, dużo łatwiej siegnac i pić, tym bardziej jak się nie możesz ruszac za bardzoWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2020, 09:28
Inaa89 lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Inaa89 wrote:Dziewczyny wczoraj spakowałam juz sobie walizkę do szpitala, zmieściłam się w taka średniej wielkości. Ale zrezygnowałam z kosmetyczki (zwolniła mi trochę miejsca w srodku 😅) i wszystkie kosmetyki pokladlam w taki kuferek, który zaczepie o raczke walizki. W sumie mam juz wszystko, pozostało tylko woda i przekąski. Teczka z badaniami.
I teraz pytanie, ja ogolnie jestem glodomor, pamiętam jak po każdym porodzie ciagle bylam glodna, nawet w nocy przy karmieniu jadłam 🙈
Co z przekąsek moge zabrać abym mogła zjesc po cesarce? Cos wg bede mogla zjesc?
I odnosnie wody, ja niestety nie lubie takiej z kranu przefiltrowanej, ogolnie nie przepadam za woda. Jedyna jaka pije i wypije to nałęczowianka. I myślę ile jej wziasc. Czy jak wezme cala zgrzewkę to mnie na wejściu nie wywala z nia 🤔
Ja przy porodzie siłami natury to chyba wypisałam 8 butelek 0,5 wody filtrowanej dafi tak mnie suszyło ciagle jak na kacu 🤷♀️ Leżałam z 4 dziewczynami i nie widziałam żeby ktoś zgrzewkę wody miał Piły albo kranówkę z butelka albo na korytarzu był dyfuzor z wody.. może sprawdź czy w Twoim szpitalu jest on może by Ci bardziej pasował ☺️starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
lena07 wrote:Lalia, ja wczoraj myślałam ze mały się urodzi przez jakiś otwór w brzuchu, który sam sobie zrobi... tak wystawiał stopy ze wyłam z bólu, guła niewiarygodna. Mówimy do niego, ze skończę jedno rozliczenie i upieczemy pierniczki i może się pakować 😅
Lena, zgłaszam się na Twoją parę porodową!! 😁♥️ Tylko zaczekaj na mnie do niedzieli, bo ja planuję dopiero w sobotę piec pierniki 😅Zulugula lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:Ja wolę mieć zdjęcia z chrzcin, bo to dla mnie najważniejsze wydarzenie w życiu chrześcijańskim mojego dziecka i chcę mieć z tego pamiątkę. Obrazu bym nie robiła, bo dziadkowie kochają wnuki, ale może niekoniecznie chcą je mieć w formie obrazu na ścianie. Ja nie lubię prezentów typu poduszka, obraz, kalendarz itd, bo nie każdy chce w ten sposób ozdabiać wystrój swojego wnętrza. My robiliśmy na dzień babci mini album ze zdjęciami wnuczka. Babcie bardzo się cieszyły, bo był nieduży img mogły go wrzucić do torebki i zabrać np na spotkanie z koleżankami, żeby się pochwalić. W środku były zdjęcia, które robiłam po prostu telefonem30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
kic83 wrote:Laila
Do 42tc można chodzić. Bez odejścia wód i akcji skurczowej u mnie w szpitalu przyjmują dopiero 10 dni po terminie jak zdrowa ciąża.
Suszarka
Wzięłabym ta za 500.30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Wczoraj wieczorem spędziłam mnóstwo czasu na spisywaniu list wyprawkowych z podziałem na kategorie. Nie ukrywam, że buszowałam ostro po tym wątku, a dotarłam dopiero na koniec czerwca z wpisami. Dziewczyny jesteście skarbnicą wiedzy
Jak Wy to wszystko ogarnęłyście?
Bardzo lubię korzystać z tablic na Trello. To świetne narzędzie, które pomaga mi utrzymać porządek we wszystkich rzeczach do zrobienia. Można sobie założyć własną tablicę, tworzyć nowe karty, grupować je, przenosić itp. Coś jak tablica z kolorowymi karteczkami tylko wirtualna, no i można też dodawać listy zadań itd. Za każdym razem jak szukam informacji np. na temat kremów z dobrym składem do pupci maluszka to zakładam sobie na to kartę i zapisuję nazwy czy linki. Tak to u mnie wygląda na chwilę obecną:
Kładłam się spać nieco przytłoczona ilością tych wszystkich rzeczy, które trzeba wybrać. Niedawno spędziłam prawie dwa dni czytając analizy na Srokao o kosmetykach do pielęgnacji dzieci. Potem kolejny dzień buszowania w necie starając się zrozumieć różnice między pieluchą bawełnianą, zwykłą tetrową, flanelową, bamsusową i muślinową. O zgrozoNie mówiąc już o tym, że musiałam dokształcić się w kwestii tego co to jest pajac i czym się różni od śpiochów, półśpiochów czy rampersa
Lalia, dmg111, Zulugula, Ladyo, Ounai lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Dzień dobry!
Dziękuję Wam dziewczyny za odpowiedzi. Nad tym pakietem się jeszcze zastanowię, bo ten za 500 mnie kusi, a dostałam świąteczną premię to prawie by pokryło koszty sesji i prezenty pod choinkę. Na chrzciny może też weźmiemy fotografkę ale inną, ona przychodzi do kościoła i później na kilka zdjęć na przyjęcie. Bierze chyba około 400-500zł.
Inna, ja wzięłam sobie trzy butelki 0.7 na poród, a na później mam butelkę filtrującą. Z tym że w moim szpitalu są dystrybutory z wodą więc nie będę musiała pić kranówki. Możesz śmiało brać całą zgrzewké i gdyby nie było u nas dystrybutorów to bym zrobiła tak samo
Lalia, współczuję Ci ciężkiej nocy 😭 sama zasnęłam koło północy, po 1 obudził mnie mąż bo się kręcił. Poszłam siku, a Mała jakby się szaleju najadła. W końcu zasnęłam to kolejną pobudkę miałam przed 6 na siku. I o 9 zadzwonił budzik, chciałam jeszcze poleżeć ale mam teraz tak że czasem mnie dopada dziwne uczucie w jelitach, jakbym musiała szybko iść do toalety, biegnę a tam nic 🙈 więc już wstałam.
Dzisiaj nie robię nic poza zamówieniem prezentów na święta.
Jak myłam zęby to mnie zemdliło jak w pierwszym trymestrze. Może za dużo ptasiego mleczka wczoraj wjechało 🙈 teraz też mi niedobrze i brzuch pobolewa.Lalia, Inaa89 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
nick nieaktualnyInaa89 wrote:Dziewczyny wczoraj spakowałam juz sobie walizkę do szpitala, zmieściłam się w taka średniej wielkości. Ale zrezygnowałam z kosmetyczki (zwolniła mi trochę miejsca w srodku 😅) i wszystkie kosmetyki pokladlam w taki kuferek, który zaczepie o raczke walizki. W sumie mam juz wszystko, pozostało tylko woda i przekąski. Teczka z badaniami.
U mnie Panie nosiły zgrzewki normalnie. Ja lałam sobie na korytarzu z dużego baniaka do butelki bo była możliwośćInaa89 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny powtórzę się, może któraś zna i wie czy te pampersy mają wskaznik zasikania?
Bo na zdjeciach nie widać tej żółtej linii
https://allegro.pl/oferta/pampers-pieluszki-new-baby-2-mini-228-szt-zapas-7935409974?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Z kuponem 18zl wychodzi fajna cena 30coś groszy za sztukę
Czy to są te same co te tylko kolejny rozmiar?
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Suszareczko, mam to samo z tym parciem parciem na dwójeczkę! Mi się wydaje, że to mogą być delikatne skurcze krzyżowe 🤔 to odpoczywaj dzisiaj i daj znać co zmówiłaś 😁
Ja mam dzisiaj męża w domu i mam zamiar gonić go do porządków 😂 kuchnie i łazienkę mamy posprzątane na maksa 💪💪💪
Salon wczoraj posprzatalam, łącznie z wyczyszczeniem narożnika 👌
Zadania na dzisiaj (dla męża):
-odsunąć narożnik od ściany, odkurzyc i umyć podłogę za nim
-odsunąć szafkę pod tv, odkurzyc i umyć podłogę
-odsunąć łóżko w sypialni i szafkę, odkurzyc i umyć
-umyć drzwi w całym mieszkaniu
-umyć listwy przypodłogowe w całym mieszkaniu
-przynieść mi ozdoby świąteczne z piwnicy 😁
Nie będzie się nudzić 😂 ja zrobię szybki obiad a potem będę segregować ozdoby 😁🎄Julik, kar_oliv, dmg111 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa dzisiaj za to muszę lecieć do Centrum Świadczeń bo jest zamieszanie przez to, że mamy dzieci z innymi nazwiskami 🤦♀️ ech, ciekawe ile czasu tam spędzę 🤔
A poza tym planów brak. Dziś miałam lenia, spałam 2h w nocy, i nie zawiozłam dzieci do żłobka i przedszkola. Nie byłam w stanie wstać 😂 masakra. -
Nikaa92 wrote:Ania, Ounai nie żebym byla nie ogarnieta , dzwoniąc pytałam się czy podać wcześniej czym chce szczepic to usłyszałam, "nie trzeba wszystko mamy na miejscu" no i to wszystko to była dupa bo niby nie przyjechały w dostawie. I mamy szczepienie na raty ☹
dla 5-ciolatkow u mnie podobno w ogóle niespodzianka mają szczepionek i w ogóle nie szczepią dzieci obecnie bo nie ma czym.
Inaa na początku po cc wafle ryżowe albo sucharki. Wodę z Dziubkiem niekapkiem weź bo nie możesz głowy do góry podnosić na początku. A co z wodą to nie wiem, zależy od szpitala. U mnie dziewczyny miały.
Patrycja, Leonek jest ślicznyInaa89, patrycja92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mamusie, jakby któraś jeszcze nie słyszała o tych lekach to polecam. Tabletki do ssania jak każde inne, krople tez całkiem całkiem
mąż przyniósł z apteki.
Zulu nie odpowiem na Twoje pytanie bo nie mam pojęcia, ale zafascynował mnie ten wskaźnik zasikania. Serio jest coś takiego? Jak to wyglada? Za czasów mojej pierwszej ciazy tego nie było 😀 to musi być mega ułatwienie!
Karenira, Lalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lalia wrote:Suszareczko, mam to samo z tym parciem parciem na dwójeczkę! Mi się wydaje, że to mogą być delikatne skurcze krzyżowe 🤔 to odpoczywaj dzisiaj i daj znać co zmówiłaś 😁
Ja mam dzisiaj męża w domu i mam zamiar gonić go do porządków 😂 kuchnie i łazienkę mamy posprzątane na maksa 💪💪💪
Salon wczoraj posprzatalam, łącznie z wyczyszczeniem narożnika 👌
Zadania na dzisiaj (dla męża):
-odsunąć narożnik od ściany, odkurzyc i umyć podłogę za nim
-odsunąć szafkę pod tv, odkurzyc i umyć podłogę
-odsunąć łóżko w sypialni i szafkę, odkurzyc i umyć
-umyć drzwi w całym mieszkaniu
-umyć listwy przypodłogowe w całym mieszkaniu
-przynieść mi ozdoby świąteczne z piwnicy 😁
Nie będzie się nudzić 😂 ja zrobię szybki obiad a potem będę segregować ozdoby 😁🎄
Dzieci popisały listy do gwiazdora, więc wczoraj pozamawialismy prezenty dla nich. Wole miec wszystko wczesniej w domu, niż na ostatnią chwilę 😉dmg111, Lalia lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰