Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowastaraczka wrote:Zulu, pytalas o golenie bozenki po porodzie, jakos mi umknely odpowiedzi a tez mnie temat interesuje 😆 szczegolnie po cc, odwazylyscie sie ? Ja kurde mam watpliwosc bo troche glupio chyba zostawic okolice blizny kudlate a reszta nie? :p
Ja Bozenke ogole na dniach ale przy bliznie narazie nie ruszam brrrr niech się porzadnie wygoi, i tak mnie nikt nago nie ogląda 😅Nowastaraczka lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Julik, w smaku z pożeczkowym myślę, że będą pyszne 😍
A i znacie trik z przechowywaniem pierników?? Że szczelnie zamknięty pojemnik i kawałek jabłka do środka? Wtedy pierniki nie wysychają i są mieciutkie 👌kar_oliv, Julik lubią tę wiadomość
-
Nowastaraczka, podobnie - prezenie, unoszenie glowki juz w 2 tż, i tym podobne. Przy czym w okresie noworodkowym to jest normalne, jesli nie mija w 2 mż to warto sie temu przyjrzec i ew rehabilitowac. Tyle wiem na dzisiajII 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Lalia wrote:Julik, w smaku z pożeczkowym myślę, że będą pyszne 😍
A i znacie trik z przechowywaniem pierników?? Że szczelnie zamknięty pojemnik i kawałek jabłka do środka? Wtedy pierniki nie wysychają i są mieciutkie 👌
Tak, pierniczki wtedy utrzymują wilgoć 😊Lalia lubi tę wiadomość
-
Nowastaraczka wrote:Wik, iryska jak jeszcze sie u Was to napiecie objawialo? My tez w przyszlym tyg do neurologa bo maly strasznie mocno trzyma glowe i sie wygina, dzis tez zauwazylam zd ma ulubiona strone mimo ze ja jestem raz z jednej raz z drugiej. Nie lubi tez ubierania i tak przypuszczam ze moze to napiecie wlasnie i jest pospinany dlatego tak ciezko to idzie12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Enigvaa wrote:A jablko nie zgnije 🤔
Kochana, dajesz albo samą skórkę, albo dosłownie 1/8 i wymieniasz co 2-3 dni. Ono nie gnije tylko takie suche się robi, jakby woda z niego odparowała 👌 a pierniczki są wilgotne i mieciutkie, a nie kruche i twarde 😉kar_oliv, Enigvaa lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Julik, w smaku z pożeczkowym myślę, że będą pyszne 😍
A i znacie trik z przechowywaniem pierników?? Że szczelnie zamknięty pojemnik i kawałek jabłka do środka? Wtedy pierniki nie wysychają i są mieciutkie 👌
Już doczytałam 😁
Ale obawiam się że do tych nadziewanych nie ma co jabłka wkładać bo szybko ich nie będzie 😁
Zdecydowanie trzeba robić więcej niż jedną porcję z tego przepisu 😂
Właściwie to można powiedzieć że dodałam taka marmolade porzeczkowa własnej roboty. Nic nie wypływa i dobrze smakuje 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2020, 19:47
Lalia lubi tę wiadomość
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Lalia wrote:Kochana, dajesz albo samą skórkę, albo dosłownie 1/8 i wymieniasz co 2-3 dni. Ono nie gnije tylko takie suche się robi, jakby woda z niego odparowała 👌 a pierniczki są wilgotne i mieciutkie, a nie kruche i twarde 😉
Dokładnie, tą wilgoć z jabłka pochłaniają pierniczki i są wtedy miękkie 🍎Lalia lubi tę wiadomość
-
Julik wrote:Co ile czasu wymieniasz jabłko 😉 bo słyszałam k tym ale nie stosowałam jeszcze 🙂
Już doczytałam 😁
Ale obawiam się że do tych nadziewanych nie ma co jabłka wkładać bo szybko ich nie będzie 😁
Zdecydowanie trzeba robić więcej niż jedną porcję z tego przepisu 😂
Właściwie to można powiedzieć że dodałam taka marmolade porzeczkowa własnej roboty. Nic nie wypływa i dobrze smakuje 😁
Zapomniałam Cię uprzedzić 🤭 ja będę piekła z potrójnej porcji 😅
Wiem, że to kwestia gustu, ale o ile mój mąż nie lubi pierników, to te nadziewane wcina 😁Julik lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Kochana, dajesz albo samą skórkę, albo dosłownie 1/8 i wymieniasz co 2-3 dni. Ono nie gnije tylko takie suche się robi, jakby woda z niego odparowała 👌 a pierniczki są wilgotne i mieciutkie, a nie kruche i twarde 😉
Ekstra, nie musze czekac do samych swiat tylko moge upiec w przyszlym tygodniu :pLalia lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Nowastaraczka wrote:Zulu, pytalas o golenie bozenki po porodzie, jakos mi umknely odpowiedzi a tez mnie temat interesuje 😆 szczegolnie po cc, odwazylyscie sie ? Ja kurde mam watpliwosc bo troche glupio chyba zostawic okolice blizny kudlate a reszta nie? :p
Ja tak zrobiłam, mam kudłate na bliźnie po cc 😂🙈 a reszta gładziutka. Jak byłam w poniedziałek na wizycie popołogowej u gin to zapytałam co zrobić z tymi włosami, a ona żeby nie ruszać, że jest tak okNowastaraczka lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Irysko
Dziękuję że pytasz, u mnie noc jak każda inna, śpi do 1, a od 1/2 budzi się co godzinę 🙈
Jak to się zmieni to z chęcią się pochwalę.
Jest mnie mniej na forum bo moja cała rodzina wciaz na kwarantannie, więc tą moją 5latke roznosi w domu, do tego mąż chory na antybiotyku. Już się nie mogę doczekać poniedziałku jak pójdzie do przedszkola.
Z plusów mąż mega mi pomaga każdego dnia bo mogę z 3 godziny rano odespać, zostawiam im butle z moim mlekiem i mają awaryjnie.
Lalia, Iryska, patrycja92 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Kicuś, polubiłam za wsparcie ze strony męża 👌
Enigva, dlatego ja piekę teraz, żeby później spokojnie rodzić 😂 moja mama zawsze piecze mnóstwo pierniczkow, tylko bardziej takich małych i kruchych i dzięki temu jabłku w pojemniku to wcinamy je przez miesiąc i nie tracą smaku ani nie twardnieją na kamień 😁kic83, KarolinaMaria, Enigvaa lubią tę wiadomość
-
Irysko, u nas dziwnie. Chrumkanie po 2.5 godzinach spania, ale miał zamknięte oczy więc nakrylam głowę kołdra i udało mi się zasnąć jeszcze na 2 godziny gdzie chrumkanie przyjęło już charakter natarczywy. 🤣 A później to już z górki bo zasnął jak mąż miał zaraz wstać do pracy, przespał 1.5 godziny jego szykowania się (a mi to przeszkadzało, mimo że stara się to robić cichutko) i później już turbodrzemki z chrumkaniem. W ogóle on teraz jest w fazie jakiegoś turbossania, pożera ręce, kciuki, smoczka...
kic83, Iryska lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023