X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 03:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia
    Zupełnie nic nie zapowiadało porodu😊
    Jeszcze była ok godz 20 jak mąż rozmawiał przez telefon ze swoją mama i pytał ją totalnie o to samo co Ty teraz nas 😀 a o 23:30 obudzily mnie skurcze

Lalia lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 03:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż wraca dzis do pracy, tzn do pokoju obok :)
    I na razie umówiliśmy się tak, że ja przebieram przy karmieniu ok godz 3 a on wczesniej ok północy i potem ok 6, robi mi śniadanie i idzie do pracy😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 03:53

Fragaria, Lalia, Wik89, kar_oliv lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • LaBellePerle Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 03:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    LaBellePerle mam nadzieję, że na Święta będziecie już w domku. ♥️ Wiki miała zabieg na oba oczka?

tak... i niby ROP II stopień, ale rozległe, odklejanie się w wielu miejscach...

preg.png

17.04.2023 14:00 - Amelia, 4060g, 51 cm SN
    14.10.2021 13:54 - Oliwia, 4150g 53cm SN
    27.09.2020 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm CC

"Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBelle trzymam za Was kciuki i wierzę, że wszystko będzie dobrze😚

LaBellePerle lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2021, 08:02

Lalia lubi tę wiadomość

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2020, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:
    Lalia, u mnie przez cały dzień były skurcze i krwawienie od rozwierania się szyjki, ale jak się zastanowić wcześniej to nic, żadnych przewidujących poród sygnałów. Byliśmy wcześniej na zakupach, a że pootwierali galerie to ludzi tyle że szok. Jak wróciliśmy do domu to miałam tylko taka intuicyjna myśl, że zrobię coś dobrego na kolację bo następny posiłek może być w szpitalu i okazało się że miałam rację 😉

Co zrobić jak oczko ropieje?

Przemywaj woda przegotowana. Ja walczylam 6 tygodni z tym.

Fragaria lubi tę wiadomość

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE/]

Mamusie, u których poród zaczął się samoistnie (skurcze, wody lub krwawienie) patrząc teraz z perspektywy czasu, czy coś wskazywało, że tego dnia/nocy zacznie się u Was poród? Były jakieś przesłanki, na które wtedy nie zwrociłyście uwagi, a teraz widzicie, że coś jednak wskazywało, że się zaczyna?? Czy po prostu grom z jasnego nieba : stopniowo narastające skurcze/odpłyniecie wód/ krwawienie??[/QUOTE]

U mnie kompletnie nic nie wskazywało, ja nie miałam żadnych skurczy przepowiadających, nie zaczęłam się oczyszczać, brzuch mi nie opadł, czop nie odszedł 🤷🏻‍♀️ Wody zaczęły odchodzić w nocy po skorzystaniu z toalety, i jak zaczęły mi odchodzić o 4 rano to jak szlam na cc po 11 to nadal odchodziły 😬

Lalia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:
    Lalia, u mnie przez cały dzień były skurcze i krwawienie od rozwierania się szyjki, ale jak się zastanowić wcześniej to nic, żadnych przewidujących poród sygnałów. Byliśmy wcześniej na zakupach, a że pootwierali galerie to ludzi tyle że szok. Jak wróciliśmy do domu to miałam tylko taka intuicyjna myśl, że zrobię coś dobrego na kolację bo następny posiłek może być w szpitalu i okazało się że miałam rację 😉

Nam położna kazała przemywać solą fizjologiczną

age.png

age.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 18:33

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:

Ja cały czas przemywam i kropie solą, jest nieco lepiej, natomiast czytałam że jak trwa to kilka dni to warto aby xbadał to lekarz, więc jeśli u nas nadal dziś będzie ropieć to umówię wizytę.

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Tak, bo musisz mieć pesel
    Ok, a to jest tak że jeśli nie złożę w tym miesiącu, lub złoże pod koniec to przepada mi czy wypłacają wstecz?

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    LaBelle , super, że zabieg Wiki odbył się bez komplikacji, trzymam kciuki za dobre wieści z kontroli ✊

Fragaria, bardzo się cieszę, że u Was wszystko dobrze, a Ty wracasz do formy i nabierasz sił 💪

Julik, ja myślę, że Suszarka najszybciej urodzi 😅 bardzo Ci życzę żebyś była jej parą 😁

U mnie cisza, nawet mini skurczu nie ma 🤦‍♀️ mąż się nie da namówić na bzyk i nie mam zamiaru go namawiać 🤷‍♀️ w piątek i w sobotę miałam mega intensywne dni i jedyne co czułam to zmęczenie 🙈 mój mąż jakoś jeszcze wierzy, że może się samo zacznie do czwartku, a jak nie to, że w czwartek mnie przyjmą w szpitalu i zaczną działać 😉 ja coraz bardziej przeczuwam, że samo się nie zacznie i w dodatku będą mi kazali przyjechać dopiero 21.12 🤔

Mamusie, u których poród zaczął się samoistnie (skurcze, wody lub krwawienie) patrząc teraz z perspektywy czasu, czy coś wskazywało, że tego dnia/nocy zacznie się u Was poród? Były jakieś przesłanki, na które wtedy nie zwrociłyście uwagi, a teraz widzicie, że coś jednak wskazywało, że się zaczyna?? Czy po prostu grom z jasnego nieba : stopniowo narastające skurcze/odpłyniecie wód/ krwawienie??
    U mnie w "tą niedziele" Pola baaaardzo się kręciła, jak nigdy, myślałam że wysoczy pępkiem, gardłem i cipką w jednym czasie, do tego bolało mnie coraz mocniej spojenie łonowe, ale to właściwie tyle z "objawów".

Lalia lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2020, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Ok, a to jest tak że jeśli nie złożę w tym miesiącu, lub złoże pod koniec to przepada mi czy wypłacają wstecz?
    Wyrównują od daty urodzenia. Także spokojnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2020, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. Ja już na chodzie, pospałam dziś raptem 3h, ale o dziwo jestem na chodzie... Całkiem nieźle nawet się czuję, więc fajnie. Nie wiem co mi się zrobiło z tym spaniem 🤦‍♀️

Karmimy się z małą, a za godzinkę będziemy zbierać się do lekarza.

Najgorzej, że kaszel mi się zaczyna taki duszący :/ echhh, w tych czasach to się boję nawet do lekarza iść :/

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Ja cały czas przemywam i kropie solą, jest nieco lepiej, natomiast czytałam że jak trwa to kilka dni to warto aby xbadał to lekarz, więc jeśli u nas nadal dziś będzie ropieć to umówię wizytę.

U nas trwa to w sumie od narodzin :/ akurat jutro mamy wizytę u pediatry to też jeszcze o to dopytam w takim razie.

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:

Aneta rejestrowałeś Polę online czy byliście w urzędzie? Ja składałam wniosek online 10 grudnia i zaznaczyłam żeby dokumenty przyszły pocztą i jestem ciekawa ile będziemy czekać

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie polecacie parownice ręczne?

Meggi110818 lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:

Ja parzyłam na to rumianek. Szybko przechodziło. To chyba jeden z tych sprawdzonych sposobów naszych mam.

Mój maluszek się rozbrykał całą noc go czułam.
    Postanowiliśmy z mężem że jak to rzeczywiście jest chłopie to będzie Jaś po moim tacie, aż się popłakałam jak mój to zaproponował :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 07:25

SzalonaOna, kic83, Lalia, Fragaria, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2020, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Aneta rejestrowałeś Polę online czy byliście w urzędzie? Ja składałam wniosek online 10 grudnia i zaznaczyłam żeby dokumenty przyszły pocztą i jestem ciekawa ile będziemy czekać
    Ja skladalam wniosek online w środę, a w pon miałam już w skrzynce :) także szybciutko to idzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2020, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Ja parzyłam na to rumianek. Szybko przechodziło. To chyba jeden z tych sprawdzonych sposobów naszych mam.

Mój maluszek się rozbrykał całą noc go czułam.
    Postanowiliśmy z mężem że jak to rzeczywiście jest chłopie to będzie Jaś po moim tacie, aż się popłakałam jak mój to zaproponował :)
    Śliczne imię, też rozważaliśmy je dla chłopca! Ostatecznie mój Filip ma tak na drugie :)

‹‹ 2551 2552 2553 2554 2555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ