X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 03:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia
    Zupełnie nic nie zapowiadało porodu😊
    Jeszcze była ok godz 20 jak mąż rozmawiał przez telefon ze swoją mama i pytał ją totalnie o to samo co Ty teraz nas 😀 a o 23:30 obudzily mnie skurcze

Lalia lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 03:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż wraca dzis do pracy, tzn do pokoju obok :)
    I na razie umówiliśmy się tak, że ja przebieram przy karmieniu ok godz 3 a on wczesniej ok północy i potem ok 6, robi mi śniadanie i idzie do pracy😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 03:53

Fragaria, Lalia, Wik89, kar_oliv lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • LaBellePerle Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 03:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    LaBellePerle mam nadzieję, że na Święta będziecie już w domku. ♥️ Wiki miała zabieg na oba oczka?

tak... i niby ROP II stopień, ale rozległe, odklejanie się w wielu miejscach...

preg.png

17.04.2023 14:00 - Amelia, 4060g, 51 cm SN
    14.10.2021 13:54 - Oliwia, 4150g 53cm SN
    27.09.2020 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm CC

"Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBelle trzymam za Was kciuki i wierzę, że wszystko będzie dobrze😚

LaBellePerle lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2021, 08:02

Lalia lubi tę wiadomość

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2020, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:
    Lalia, u mnie przez cały dzień były skurcze i krwawienie od rozwierania się szyjki, ale jak się zastanowić wcześniej to nic, żadnych przewidujących poród sygnałów. Byliśmy wcześniej na zakupach, a że pootwierali galerie to ludzi tyle że szok. Jak wróciliśmy do domu to miałam tylko taka intuicyjna myśl, że zrobię coś dobrego na kolację bo następny posiłek może być w szpitalu i okazało się że miałam rację 😉

Co zrobić jak oczko ropieje?

Przemywaj woda przegotowana. Ja walczylam 6 tygodni z tym.

Fragaria lubi tę wiadomość

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE/]

Mamusie, u których poród zaczął się samoistnie (skurcze, wody lub krwawienie) patrząc teraz z perspektywy czasu, czy coś wskazywało, że tego dnia/nocy zacznie się u Was poród? Były jakieś przesłanki, na które wtedy nie zwrociłyście uwagi, a teraz widzicie, że coś jednak wskazywało, że się zaczyna?? Czy po prostu grom z jasnego nieba : stopniowo narastające skurcze/odpłyniecie wód/ krwawienie??[/QUOTE]

U mnie kompletnie nic nie wskazywało, ja nie miałam żadnych skurczy przepowiadających, nie zaczęłam się oczyszczać, brzuch mi nie opadł, czop nie odszedł 🤷🏻‍♀️ Wody zaczęły odchodzić w nocy po skorzystaniu z toalety, i jak zaczęły mi odchodzić o 4 rano to jak szlam na cc po 11 to nadal odchodziły 😬

Lalia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:
    Lalia, u mnie przez cały dzień były skurcze i krwawienie od rozwierania się szyjki, ale jak się zastanowić wcześniej to nic, żadnych przewidujących poród sygnałów. Byliśmy wcześniej na zakupach, a że pootwierali galerie to ludzi tyle że szok. Jak wróciliśmy do domu to miałam tylko taka intuicyjna myśl, że zrobię coś dobrego na kolację bo następny posiłek może być w szpitalu i okazało się że miałam rację 😉

Nam położna kazała przemywać solą fizjologiczną

age.png

age.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 18:33

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:

Ja cały czas przemywam i kropie solą, jest nieco lepiej, natomiast czytałam że jak trwa to kilka dni to warto aby xbadał to lekarz, więc jeśli u nas nadal dziś będzie ropieć to umówię wizytę.

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Tak, bo musisz mieć pesel
    Ok, a to jest tak że jeśli nie złożę w tym miesiącu, lub złoże pod koniec to przepada mi czy wypłacają wstecz?

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    LaBelle , super, że zabieg Wiki odbył się bez komplikacji, trzymam kciuki za dobre wieści z kontroli ✊

Fragaria, bardzo się cieszę, że u Was wszystko dobrze, a Ty wracasz do formy i nabierasz sił 💪

Julik, ja myślę, że Suszarka najszybciej urodzi 😅 bardzo Ci życzę żebyś była jej parą 😁

U mnie cisza, nawet mini skurczu nie ma 🤦‍♀️ mąż się nie da namówić na bzyk i nie mam zamiaru go namawiać 🤷‍♀️ w piątek i w sobotę miałam mega intensywne dni i jedyne co czułam to zmęczenie 🙈 mój mąż jakoś jeszcze wierzy, że może się samo zacznie do czwartku, a jak nie to, że w czwartek mnie przyjmą w szpitalu i zaczną działać 😉 ja coraz bardziej przeczuwam, że samo się nie zacznie i w dodatku będą mi kazali przyjechać dopiero 21.12 🤔

Mamusie, u których poród zaczął się samoistnie (skurcze, wody lub krwawienie) patrząc teraz z perspektywy czasu, czy coś wskazywało, że tego dnia/nocy zacznie się u Was poród? Były jakieś przesłanki, na które wtedy nie zwrociłyście uwagi, a teraz widzicie, że coś jednak wskazywało, że się zaczyna?? Czy po prostu grom z jasnego nieba : stopniowo narastające skurcze/odpłyniecie wód/ krwawienie??
    U mnie w "tą niedziele" Pola baaaardzo się kręciła, jak nigdy, myślałam że wysoczy pępkiem, gardłem i cipką w jednym czasie, do tego bolało mnie coraz mocniej spojenie łonowe, ale to właściwie tyle z "objawów".

Lalia lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2020, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Ok, a to jest tak że jeśli nie złożę w tym miesiącu, lub złoże pod koniec to przepada mi czy wypłacają wstecz?
    Wyrównują od daty urodzenia. Także spokojnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2020, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. Ja już na chodzie, pospałam dziś raptem 3h, ale o dziwo jestem na chodzie... Całkiem nieźle nawet się czuję, więc fajnie. Nie wiem co mi się zrobiło z tym spaniem 🤦‍♀️

Karmimy się z małą, a za godzinkę będziemy zbierać się do lekarza.

Najgorzej, że kaszel mi się zaczyna taki duszący :/ echhh, w tych czasach to się boję nawet do lekarza iść :/

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Ja cały czas przemywam i kropie solą, jest nieco lepiej, natomiast czytałam że jak trwa to kilka dni to warto aby xbadał to lekarz, więc jeśli u nas nadal dziś będzie ropieć to umówię wizytę.

U nas trwa to w sumie od narodzin :/ akurat jutro mamy wizytę u pediatry to też jeszcze o to dopytam w takim razie.

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:

Aneta rejestrowałeś Polę online czy byliście w urzędzie? Ja składałam wniosek online 10 grudnia i zaznaczyłam żeby dokumenty przyszły pocztą i jestem ciekawa ile będziemy czekać

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie polecacie parownice ręczne?

Meggi110818 lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:

Ja parzyłam na to rumianek. Szybko przechodziło. To chyba jeden z tych sprawdzonych sposobów naszych mam.

Mój maluszek się rozbrykał całą noc go czułam.
    Postanowiliśmy z mężem że jak to rzeczywiście jest chłopie to będzie Jaś po moim tacie, aż się popłakałam jak mój to zaproponował :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 07:25

SzalonaOna, kic83, Lalia, Fragaria, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75, Żelazo

USG połówkowe- 343 g zdrowej dziewczynki 🩷

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2020, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Aneta rejestrowałeś Polę online czy byliście w urzędzie? Ja składałam wniosek online 10 grudnia i zaznaczyłam żeby dokumenty przyszły pocztą i jestem ciekawa ile będziemy czekać
    Ja skladalam wniosek online w środę, a w pon miałam już w skrzynce :) także szybciutko to idzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2020, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Ja parzyłam na to rumianek. Szybko przechodziło. To chyba jeden z tych sprawdzonych sposobów naszych mam.

Mój maluszek się rozbrykał całą noc go czułam.
    Postanowiliśmy z mężem że jak to rzeczywiście jest chłopie to będzie Jaś po moim tacie, aż się popłakałam jak mój to zaproponował :)
    Śliczne imię, też rozważaliśmy je dla chłopca! Ostatecznie mój Filip ma tak na drugie :)

‹‹ 2551 2552 2553 2554 2555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ