X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Teraz mialam skurcze Nawet pod 90 i bolesne.
    Byl ordynator, bardzo sympatyczny rzeczowy konkretny lekarz. Zdziwiony ze nic mi nie podali. Zbadali mnie, szyjka cos sie skróciła ale rozwarcia brak. Z tym ze ja jestem po tej operacji na szyjce wiec mowili ze u mnie wg moze nie postępować rozwarcie. Lekarz wszystko wytlumaczyl. Dali relanium domiesniowo w tylek, teraz mam kroplowke z pompy na skurcze. Jeśli się nie wycisza skurcze to przetransportują mnie karetka do szpitala 50km dalej. Gdzie sa gotowi na przyjęcie wczesniaka.
    Super że ordynator zaczął coś działać, ale karygodne jest postępowanie przed jego wizytą. Mam nadzieje, że ordynator zareaguje i skarci lekarzy za tą ignorancję. Życzę Ci z całego serca aby jednak skurcze się wyciszyły i abyś Tymusia jeszcze troszke mogła ponosić w brzuszku.

Inaa89 lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Nadzieja94 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaaa trzymam kciuki by skurcze się wyciszyły i Tymuś poczekał w brzuszku jeszcze troszkę 😘

Inaa89 lubi tę wiadomość

Starania od2016r.
    11.2018r. 💔👼
    04.2020r.💔👼
    25.07.2022r.💔👼
    9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
    Bozinko miej nas w opiece 🙏

18.08.2022r beta 4,1 próg 4
    22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
    24.08.2022r beta 137 próg 20
    26.08.2022r beta 415 próg 29
    29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
    31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
    9.09.2022r jest okruszek jest 💓
    Rośnij okruszku ❤
    20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
    Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
    8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
    16.01.23r 960gram cudu córeczki
    Nadii 🥰
    2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷

Oliwier💙
    event.png

Nadia💗
    s-event.png
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i u mnie te małe skurcze to były tak na 60-70 na ktg.. a wiem ze jak zeszłam z ktg to ten skurcz był dużo mocniejszy niż te podczas ktg

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Annia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    A i u mnie te małe skurcze to były tak na 60-70 na ktg.. a wiem ze jak zeszłam z ktg to ten skurcz był dużo mocniejszy niż te podczas ktg
    To też sporo. I co lekarz powiedział, który oceniał Ktg?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,
    Jak na przestrzeni czasu zmienial Wam się czas karmienia maluchów? Czy może jest cały czas jednakowo?

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    To też sporo. I co lekarz powiedział, który oceniał Ktg?

Trafiłam na chyba najgorszego szczerze lekarza w tym szpitalu a przynajmniej są bardziej wylewni od niego lekarze , powiedział ze tętno i ogólnie ktg Ok i tyle - nawet nie zapytał w którym jestem tyg ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 13:54

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Czy moglybyscie mi poradzic co by tu za kupic na urodziny dla 7latki? Moja cora ma urodziny za 2 tygodnie, a ja nadal nie mam pomyslu 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️.
    Ma pelno lalek Barbie, wogole pelno zabawek,wiec wolalabym zainwestowac w cos innego.
    Lego?

Inaa, myślę, że aż się akcja nie zacznie rozkręcać. Mogą zrobić cc - zarówno LaBellePerle jak i Motylek miały.

Motylku, zgadzam się z dziewczynami, że to bardziej na bostonke wygląda niż na covid :)

Suzi, może zadzwoń do lekarza, niech Cię zbada bo chyba trochę za wcześnie jeszcze żeby akcja się rozwijała

SzalonaOna, Ania81 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Kochane,
    Jak na przestrzeni czasu zmienial Wam się czas karmienia maluchów? Czy może jest cały czas jednakowo?
    Karmiłyśmy się co 3h, w nocy co 4-5h, a teraz w dzień co 2h, w nocy co 1,5. Od świat biorę się za ustawianie tych karmien bo już nie mam sił

age.png

age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Kochane,
    U nas na samym początku jadł co 1.5-2 godziny, ale on był dokarmiany mlekiem modyfikowanym. Po miesiącu w nocy wydłużył mu się czas spania, i jadł co 3 h. Teraz karmię go tylko piersią i w dzień je co 2.5-3 h a w nocy tylko raz , koło 3 nad ranem 🙂 mam nadzieję że mu się to nie zmieni, bo w sumie gdyby nie jego nocne stękania przy których ciężko zasnąć, to byłoby wspaniale🥰
    A jak teraz Twój maluch?

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa, bądź dobrej myśli. Jest duża szansa, że te skurcze się wyciszą, gdy w końcu ktoś profesjonalnie się tobą zajmie. Bo póki co leczenie było znikome. Mnie ostatnim razem też ordynator nastraszył i na koniec powiedzial, żebym robiła wszystko by choć dwa tygodnie wytrzymać, no minimum tydzień. A jestem już ponad cztery tyg od ostatniego pobytu i cały czas z tym mini rozwarciem chodzę i nic.
    Najważniejsze, żebyś była dobrze zaopiekowana.

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    Pytanie, czy były regularne czy nie i czy mogą skracać i rozwierać szyjkę... Ja już tyle ktg miałam w tej ciąży, że nie wiem, kiedy jaki zapis jest dobry. Bo za każdym razem inaczej wychodzi. Ale jeśli lekarz powiedział, że zapis jest prawidłowy, to pewnie tak jest..

Inaa89 lubi tę wiadomość

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Kiedy byliście na usg bioderek?
    Dostalyscie skierowanie na nfz czy byliście prywatnie?
    Bo mojemu mężowi babeczka w przychodni powiedziała, że to już nie jest refundowane jako przesiewowe tylko jak są podstawy ku zrobieniu tego badania
    Ja dostałam skierowanie od pediatry, byłyśmy w 6 tyg. W styczniu idziemy znowu.

Motylku, zainspirowałaś mnie. Chyba też zamówimy pudełka

SzalonaOna lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Teraz się popłakałam. Ja wiem ze rodziłam juz w tym tygodniu i bylo wszystko dobrze . Ale nie zawsze tak jest.
    Powiedzxie mi jesli skurcze sie nie będą wyciszały, rozwarcia nie będzie to ile mogę tak być z dużymi skurczami? Moga robic cc mimo ze wczesniak?
    Inaa ja miałam tylko skurcze, regularne co 2-3min. Zero rozwarcia, szyjka długa i nie czekali. Jeśli nie wycisza skurczy, to muszą rozwiązać ciążę

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    I planujesz teraz szczepic Matyldzię na rota czy nie?
    Nie

Nowastaraczka lubi tę wiadomość

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolAngelica wrote:
    Inna trzymam kciuki żeby Skórcze się jeszcze wyciszyły. W ogóle obsługa szpitala porażka...

Motlku też miałam sugerować bostonke. Jeśli jeszcze pojawia się jesj chrostki w ustach to napewno to.

Ja dla 6 latki kupiłam zestaw do robienia kół do kąpieli. Ale moja 6 latka lubi takie DIY.

Po wczorajszej wizycie Eliza waży 2700 i nie chcę być nietoperzem.😭
    Dzwonię dziś się umówić na kwalifikacje do cc tylko nie wiem jak to ogarnąć.

Ja jak byłam u lekarza 36+6 moja ważyła 3100 gram i pytałam lekarza czy dobrze jest ułóżona, a lekarz że na razie tak. A ja ze jak na razie, czy to znaczy że ma szansę się odwrócić? A on że nawet tydzień przed porodem może sobie fiknąć, nie takie rzeczy już widział.

O ❤️
    Z ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Motylku może to choroba bostońska? Moja córka miała, ja tez się od niej zarazilam i dokładnie tak samo się to objawiało, gorączka i wysypka/bąble na dłoniach i stopach...
    Nie mam pojęcia właśnie :( po 16 moja mama zabierze je do pediatry do siebie do szpitala. Zobaczymy :(

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna, szczęście w nieszczęściu że przyszedł ten ordynator i w końcu podjął jakieś decyzje. Nie będę Ci pisać żebyś się nie denerwowała, bo myślę że to niemożliwe, ale pamiętaj że już jesteś jednak dość wysoko w tygodniach, dostałaś zastrzyk ze sterydami dla Tymcia, przewiezienie do lepszego szpitala to też świetna decyzja. Tam będziecie bezpieczniejsi a personel myślę że lepiej ogarnie niż tutaj gdzie bylas. Ja wierzę głęboko że tą akcję skurczową da się jeszcze wyciszyć i trzymam za to kciuki! Brak rozwarcia to też dobra wiadomość. Przykro mi bardzo, że jesteś z tym wszystkim sama i masz takie przejścia :( trzymaj się Kochana i pisz do nas duuuużo, na pewno potrzebujesz wsparcia a tutaj ktoś jest zawsze!

Anniu, czyli Miki to Mały zdolniś ♥️ super że tak sobie dobrze radzi na fizjoterapii!

Julik kciuki za wynik i otwieraj stawkę 😀

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ja dostałam skierowanie od pediatry, byłyśmy w 6 tyg. W styczniu idziemy znowu.

Motylku, zainspirowałaś mnie. Chyba też zamówimy pudełka
    Bierz! Przy okazji uda nam się odchudzić jedząc regularnie 😍

Ounai lubi tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Na szkole rodzenia dwie niezależne położne powiedziały, że zakłada się to na noc i że jest to nieprzyjemne i niekomfortowe i trzeba to przeżyć, a że na następny dzień podają oksytocyne 🤔
    Teraz czytam, że z tym balonikiem chodzi się ok 12 h, może dlatego zakładają to na noc żeby poród był w dzień?? A mówiąc, że to jest "nieprzyjemne i niekomfortowe" miały na myśli, że nie da się spać? 😅 Kurcze, nie mam pojęcia 🙈 dzisiaj będę dzwonić do położnej, bo chcę jeszcze zapytać o dwie rzeczy to zapytam o to 👍
    A co do walizki, to jadę spakowana jak na patologię i poród, tak położna kazała 😉

Inaa, dzisiaj będziesz się widziała z ordynatorem z którym Twoja dr miała się kontaktować?? Trzymam kciuki żeby ustawił personel do pionu i zarządził jakieś konkrety ✊
    Jak masz balonik to czujesz rozpieranie i masz skurcze bolesne, ale ja jak zrobiłam kilka km z nim to i tak zasnęłam. Jak się obudziłam to okazało się że wypadł. Oksy miałam następnego dnia.

Suszarka, ja też uwielbiałam dopóki nie miałam dzieci sztuk dwie i imprezy nie wypadały w odstępach impreza - 7dni - impreza - 3 dni - impreza, a po drodze montaż rolet 😂

Lalia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Bierz! Przy okazji uda nam się odchudzić jedząc regularnie 😍
    Boję się tylko że będzie dużo pomidorów w środku :(

age.png

age.png
‹‹ 2575 2576 2577 2578 2579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ