Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Inaa89 wrote:Teraz mialam skurcze Nawet pod 90 i bolesne.
Byl ordynator, bardzo sympatyczny rzeczowy konkretny lekarz. Zdziwiony ze nic mi nie podali. Zbadali mnie, szyjka cos sie skróciła ale rozwarcia brak. Z tym ze ja jestem po tej operacji na szyjce wiec mowili ze u mnie wg moze nie postępować rozwarcie. Lekarz wszystko wytlumaczyl. Dali relanium domiesniowo w tylek, teraz mam kroplowke z pompy na skurcze. Jeśli się nie wycisza skurcze to przetransportują mnie karetka do szpitala 50km dalej. Gdzie sa gotowi na przyjęcie wczesniaka.Inaa89 lubi tę wiadomość
-
Inaaa trzymam kciuki by skurcze się wyciszyły i Tymuś poczekał w brzuszku jeszcze troszkę 😘
Inaa89 lubi tę wiadomość
Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
suzi1994 wrote:A i u mnie te małe skurcze to były tak na 60-70 na ktg.. a wiem ze jak zeszłam z ktg to ten skurcz był dużo mocniejszy niż te podczas ktgMikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:To też sporo. I co lekarz powiedział, który oceniał Ktg?
Trafiłam na chyba najgorszego szczerze lekarza w tym szpitalu a przynajmniej są bardziej wylewni od niego lekarze , powiedział ze tętno i ogólnie ktg Ok i tyle - nawet nie zapytał w którym jestem tyg ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 13:54
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Ania81 wrote:Czy moglybyscie mi poradzic co by tu za kupic na urodziny dla 7latki? Moja cora ma urodziny za 2 tygodnie, a ja nadal nie mam pomyslu 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️.
Ma pelno lalek Barbie, wogole pelno zabawek,wiec wolalabym zainwestowac w cos innego.
Inaa, myślę, że aż się akcja nie zacznie rozkręcać. Mogą zrobić cc - zarówno LaBellePerle jak i Motylek miały.
Motylku, zgadzam się z dziewczynami, że to bardziej na bostonke wygląda niż na covid
Suzi, może zadzwoń do lekarza, niech Cię zbada bo chyba trochę za wcześnie jeszcze żeby akcja się rozwijałaSzalonaOna, Ania81 lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Kochane,
Jak na przestrzeni czasu zmienial Wam się czas karmienia maluchów? Czy może jest cały czas jednakowo? -
Zulugula wrote:Kochane,
Jak na przestrzeni czasu zmienial Wam się czas karmienia maluchów? Czy może jest cały czas jednakowo?
A jak teraz Twój maluch?12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Inaa, bądź dobrej myśli. Jest duża szansa, że te skurcze się wyciszą, gdy w końcu ktoś profesjonalnie się tobą zajmie. Bo póki co leczenie było znikome. Mnie ostatnim razem też ordynator nastraszył i na koniec powiedzial, żebym robiła wszystko by choć dwa tygodnie wytrzymać, no minimum tydzień. A jestem już ponad cztery tyg od ostatniego pobytu i cały czas z tym mini rozwarciem chodzę i nic.
Najważniejsze, żebyś była dobrze zaopiekowana. -
suzi1994 wrote:A i u mnie te małe skurcze to były tak na 60-70 na ktg.. a wiem ze jak zeszłam z ktg to ten skurcz był dużo mocniejszy niż te podczas ktg
Inaa89 lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Kiedy byliście na usg bioderek?
Dostalyscie skierowanie na nfz czy byliście prywatnie?
Bo mojemu mężowi babeczka w przychodni powiedziała, że to już nie jest refundowane jako przesiewowe tylko jak są podstawy ku zrobieniu tego badania
Motylku, zainspirowałaś mnie. Chyba też zamówimy pudełkaSzalonaOna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyInaa89 wrote:Teraz się popłakałam. Ja wiem ze rodziłam juz w tym tygodniu i bylo wszystko dobrze . Ale nie zawsze tak jest.
Powiedzxie mi jesli skurcze sie nie będą wyciszały, rozwarcia nie będzie to ile mogę tak być z dużymi skurczami? Moga robic cc mimo ze wczesniak? -
nick nieaktualny
-
SolAngelica wrote:Inna trzymam kciuki żeby Skórcze się jeszcze wyciszyły. W ogóle obsługa szpitala porażka...
Motlku też miałam sugerować bostonke. Jeśli jeszcze pojawia się jesj chrostki w ustach to napewno to.
Ja dla 6 latki kupiłam zestaw do robienia kół do kąpieli. Ale moja 6 latka lubi takie DIY.
Po wczorajszej wizycie Eliza waży 2700 i nie chcę być nietoperzem.😭
Dzwonię dziś się umówić na kwalifikacje do cc tylko nie wiem jak to ogarnąć.
Ja jak byłam u lekarza 36+6 moja ważyła 3100 gram i pytałam lekarza czy dobrze jest ułóżona, a lekarz że na razie tak. A ja ze jak na razie, czy to znaczy że ma szansę się odwrócić? A on że nawet tydzień przed porodem może sobie fiknąć, nie takie rzeczy już widział.O ❤️
Z ❤️ -
nick nieaktualnyLadyo wrote:Motylku może to choroba bostońska? Moja córka miała, ja tez się od niej zarazilam i dokładnie tak samo się to objawiało, gorączka i wysypka/bąble na dłoniach i stopach...
po 16 moja mama zabierze je do pediatry do siebie do szpitala. Zobaczymy
-
Inna, szczęście w nieszczęściu że przyszedł ten ordynator i w końcu podjął jakieś decyzje. Nie będę Ci pisać żebyś się nie denerwowała, bo myślę że to niemożliwe, ale pamiętaj że już jesteś jednak dość wysoko w tygodniach, dostałaś zastrzyk ze sterydami dla Tymcia, przewiezienie do lepszego szpitala to też świetna decyzja. Tam będziecie bezpieczniejsi a personel myślę że lepiej ogarnie niż tutaj gdzie bylas. Ja wierzę głęboko że tą akcję skurczową da się jeszcze wyciszyć i trzymam za to kciuki! Brak rozwarcia to też dobra wiadomość. Przykro mi bardzo, że jesteś z tym wszystkim sama i masz takie przejścia
trzymaj się Kochana i pisz do nas duuuużo, na pewno potrzebujesz wsparcia a tutaj ktoś jest zawsze!
Anniu, czyli Miki to Mały zdolniś ♥️ super że tak sobie dobrze radzi na fizjoterapii!
Julik kciuki za wynik i otwieraj stawkę 😀Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
nick nieaktualny
-
Lalia wrote:Na szkole rodzenia dwie niezależne położne powiedziały, że zakłada się to na noc i że jest to nieprzyjemne i niekomfortowe i trzeba to przeżyć, a że na następny dzień podają oksytocyne 🤔
Teraz czytam, że z tym balonikiem chodzi się ok 12 h, może dlatego zakładają to na noc żeby poród był w dzień?? A mówiąc, że to jest "nieprzyjemne i niekomfortowe" miały na myśli, że nie da się spać? 😅 Kurcze, nie mam pojęcia 🙈 dzisiaj będę dzwonić do położnej, bo chcę jeszcze zapytać o dwie rzeczy to zapytam o to 👍
A co do walizki, to jadę spakowana jak na patologię i poród, tak położna kazała 😉
Inaa, dzisiaj będziesz się widziała z ordynatorem z którym Twoja dr miała się kontaktować?? Trzymam kciuki żeby ustawił personel do pionu i zarządził jakieś konkrety ✊
Suszarka, ja też uwielbiałam dopóki nie miałam dzieci sztuk dwie i imprezy nie wypadały w odstępach impreza - 7dni - impreza - 3 dni - impreza, a po drodze montaż rolet 😂Lalia lubi tę wiadomość