X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, popieram to, jak ustalasz warunki z mężem. 👍
    Mój od wczoraj do Nowego Roku ma wolne, bo myśli że w tym czasie urodzę. 🙈
    Tylko mój mąż ma trochę inne podejście, potrafi odmówić klientowi czy wspólnikowi. We wtorek ostatni raz miał dużą robotę na cały dzień i daleko od domu, więc się stresował, zwłaszcza że mi te skurcze wyszły, dzwonił co 2-3 godziny pytać, czy nie rodzę. 😁
    Nawet Wczoraj powiedział, że po porodzie na 2-3 godziny będę sobie mogła wychodzić, wystarczy, że mu butlę z mlekiem zostawię, to on chętnie posiedzi z małym.
    Zobaczymy, jak to będzie nam wychodzić w realu.

Suszarka lubi tę wiadomość

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    To jest jakiś konkret. Masz rację, tak zrobię.

Moj maz tez taka dupa jak Twoj....jeśli określeniem uraziłam to wybacz. On nawet jak mu zrobiłam listę zakupów smsem to jej nie odczytal w całości tylko pierwsze zdanie które mu się wyświetliło "kup to czego wczoraj nie kupiłeś" po kropce byla reszta ale jak to facet.... ostatnio tez zostal z małym jak leciałam na pobranie krwi a później miala być fizjo i mial tylko trochę ogarnąć mieszkanie i odkurzyć, to dostalam telefon ze gdzie ja jestem bo maly płacze i nie chce spac i on nie ma jak odkurzyć. A wystarczyło włączyć odkurzacz to maly się uspokaja na czas porządków. Lodowka tez może swiecic pustkami a on będzie czekal na listę zakupów bo on biedny nie wie co ja jem. Wczoraj tez z dupy strzelał jak nigdy ze czemu tak późno biorę się za obiad ze mogłam najpierw zrobić obiad a później iść na spacer. Udusić to malo. Tez pokazalam ze dam rade i mam za swoje. Jak ma coś naprawić w domu to czekam pol roku lub nawet dłużej. Afery nic nie dają a ja juz nie mam siły ich robić...bo ja siedzę w domu a on pracuje. Ale jak pracowałam to tak samo bylo tylko Kuby nie bylo i bylo prościej. Powodzenia w resocjalizacji meza, jak znajdziesz złoty środek to podeślij mi 😜

SzalonaOna lubi tę wiadomość

tb73i09k51c5kem9.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia kciuki!!!!!! 😘😘😘😘😘 Power, jedziemy z tematem!!!

Suszarko a co ja mam powiedzieć? Mnie nic nie boli, nie kłuje itp. a termin z karty ciąży na JUTRO. Wszyscy mi wypisują, wydzwaniają czy to już i mnie tym stresują 😔

Lalia lubi tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaa92 wrote:
    Moj maz tez taka dupa jak Twoj....jeśli określeniem uraziłam to wybacz. On nawet jak mu zrobiłam listę zakupów smsem to jej nie odczytal w całości tylko pierwsze zdanie które mu się wyświetliło "kup to czego wczoraj nie kupiłeś" po kropce byla reszta ale jak to facet.... ostatnio tez zostal z małym jak leciałam na pobranie krwi a później miala być fizjo i mial tylko trochę ogarnąć mieszkanie i odkurzyć, to dostalam telefon ze gdzie ja jestem bo maly płacze i nie chce spac i on nie ma jak odkurzyć. A wystarczyło włączyć odkurzacz to maly się uspokaja na czas porządków. Lodowka tez może swiecic pustkami a on będzie czekal na listę zakupów bo on biedny nie wie co ja jem. Wczoraj tez z dupy strzelał jak nigdy ze czemu tak późno biorę się za obiad ze mogłam najpierw zrobić obiad a później iść na spacer. Udusić to malo. Tez pokazalam ze dam rade i mam za swoje. Jak ma coś naprawić w domu to czekam pol roku lub nawet dłużej. Afery nic nie dają a ja juz nie mam siły ich robić...bo ja siedzę w domu a on pracuje. Ale jak pracowałam to tak samo bylo tylko Kuby nie bylo i bylo prościej. Powodzenia w resocjalizacji meza, jak znajdziesz złoty środek to podeślij mi 😜
    Piateczka Nikaa! :) to mamy 2 dupy wołowe 😂

Nikaa92 lubi tę wiadomość

• Angie1985 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila ale wystartowałaś, oby się rozkręciło i żebyś tulilla się szybciutko z Aleksem. 😘😘😘

O dupach wołowych to ja się nawet nie wypowiadam. Jak każe mojemu coś kupić to muszę mu wysłać zdjęcie produktu a i tak zawsze do mnie dzwoni jak przeszukuje półki w sklepie i mam hot line.

Jednorożec89, Lalia lubią tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Laila ale wystartowałaś, oby się rozkręciło i żebyś tulilla się szybciutko z Aleksem. 😘😘😘

O dupach wołowych to ja się nawet nie wypowiadam. Jak każe mojemu coś kupić to muszę mu wysłać zdjęcie produktu a i tak zawsze do mnie dzwoni jak przeszukuje półki w sklepie i mam hot line.

Jak mój idzie na zakupy to mam godzinną rozmowę telefoniczną muszę mu ze szczególami wyjaśnić co kupić i na której półce znajdzie więc posyłam go tylko jak kompletnie nie mam innego wyjscia bo i tak jest jakbym była w tym sklepie osobiście

Gagatka lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy są tutaj jakieś babeczki z Wrocławia ? Jak dobrze kojarzę, to chyba Anetka, tak ?

klz9df9hix7ly771.png
  • Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:

Mojego nic nie pobije jakiedys kupil mi pomidory bo były na liście a w sklepie były ostatnie, co z tego ze z góry chyba z 4 były z pleśnią a reszta prawie nic lepsza...No ale chciałam przeciez pomidory xD

tb73i09k51c5kem9.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, jak leżałam na plecach podczas KTG to kurde momentami myślałam "ja prdl, co będzie później" 🤪 ale teraz jak już mam chodzić, to czuję że boli ale jest spoko, znośnie 👍 myślę, że dzisiaj nie urodzę, bo o ile przedtem te skurcze były dość fest w odczuciu, tak teraz są w miarę, ale nie wiem czy nie jest też to kwestia tego że chodzę a w ruchu mniej boli 😉 tylko mi cieknie krew z tej rurki i dr mówiła że to szyjka prawdopodobnie 🤔

SzalonaOna, Ania81, edyciak., Nowastaraczka, kic83, kar_oliv, Annia, Karenira, Suszarka, Enigvaa, dmg111 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Wiecie co, jak leżałam na plecach podczas KTG to kurde momentami myślałam "ja prdl, co będzie później" 🤪 ale teraz jak już mam chodzić, to czuję że boli ale jest spoko, znośnie 👍 myślę, że dzisiaj nie urodzę, bo o ile przedtem te skurcze były dość fest w odczuciu, tak teraz są w miarę, ale nie wiem czy nie jest też to kwestia tego że chodzę a w ruchu mniej boli 😉 tylko mi cieknie krew z tej rurki i dr mówiła że to szyjka prawdopodobnie 🤔
    Hoho idziesz jak burza!

Skurcze są bardziej znośne kiedy się poruszasz. Jak leżysz na płasko to dramat jest :)

Lalia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila dawaj czasu, juz niedlugo bedziesz tulic synka❤️❤️❤️

Lalia lubi tę wiadomość

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Cześć Dziewczyny! 😊
    W końcu nadszedł ten czas, że postanowiłam się odezwać a nie tylko podczytywac Was ukradkiem jak przyczajony tygrys 🐯😁
    To nasza pierwsza ciąża więc jesteście dla mnie ogromną skarbnica wiedzy w wielu kwestiach.
    Widzę, że większość z Was jest już wypakowana albo na samej końcówce,mimo wsyztsko mam nadzieję, że znajdzie się tu miejsce i dla mnie.
    Witamy i zapraszamy :)

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak Aleks ma objawy poszczepienne...
    spał prawie 5 godzin, taką drzemkę sobie urządził 💙

Wik89, SzalonaOna, dmg111 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaa92 wrote:
    Z tej strony https://slodkisen.com.pl jakościowo sa ok, nic się nie dzieje po praniu ale rozmiarowke maja zaniżoną, Kuba ma na sobie rozmiar 68 i jest lekko za duży bardziej wypada jak takie 62 ze Smyka. Zamowilam tam też inne kopertowe body i polspiochy tez 68 i wypadają tak samo jak to co ma na sobie. Plus jest taki ze te ubranka nie są szerokie.

Dziękuję!😚

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, a jeszcze chodzisz z cewnikiem czy już ci wypadł? Ja myślę, że jednak dziś urodzisz. 😉
    Będę zaglądać. 😁

Kar_oliv, przypuszczam, że też by mnie to wkurwiało. Ale olej ich. Mała sobie wybierze dobry termin. 😉 A maksymalnie do 10 dni urodzisz. 😁 (Lepiej sobie jakiś większy margines założyć)

Lalia, kar_oliv lubią tę wiadomość

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyciak. wrote:
    Anetka, popieram to, jak ustalasz warunki z mężem. 👍
    Mój od wczoraj do Nowego Roku ma wolne, bo myśli że w tym czasie urodzę. 🙈
    Tylko mój mąż ma trochę inne podejście, potrafi odmówić klientowi czy wspólnikowi. We wtorek ostatni raz miał dużą robotę na cały dzień i daleko od domu, więc się stresował, zwłaszcza że mi te skurcze wyszły, dzwonił co 2-3 godziny pytać, czy nie rodzę. 😁
    Nawet Wczoraj powiedział, że po porodzie na 2-3 godziny będę sobie mogła wychodzić, wystarczy, że mu butlę z mlekiem zostawię, to on chętnie posiedzi z małym.
    Zobaczymy, jak to będzie nam wychodzić w realu.
    Fajny masz brzuszek, podobny do mojego jaki miałam - ależ za nim tęsknie!
    Chyba nie masz jakichś mocnych ucisków na żoładek itp prawda ? Bo brzuszek jest dość nisko cały czas (tak jak i mój był).

W kwestii męża to trzeba z nimi ostro jak mają problemy z rozumowaniem.
    Mój mąż niestety nie wiem o co chodzi ale mocno poddaje się wspólnikowi. Ze wcześniejszym wyglądało to inaczej, a obecnego to mój mąż "przygarnął" a teraz mam wrażenie że to tamten rządzi.
    Mój mąż też już w 1 dzień został sam z Polą i jest bardzo chętny aby zostawać, tyle że jej coś ciężko idzie jedzenie z butli, muszę sprobować z inną butelką.

edyciak. lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    A czy są tutaj jakieś babeczki z Wrocławia ? Jak dobrze kojarzę, to chyba Anetka, tak ?
    Tak tak :) ja, doomi i Inga

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 16:46

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Jak mój idzie na zakupy to mam godzinną rozmowę telefoniczną muszę mu ze szczególami wyjaśnić co kupić i na której półce znajdzie więc posyłam go tylko jak kompletnie nie mam innego wyjscia bo i tak jest jakbym była w tym sklepie osobiście
    Ja mimo to posyłam mojego, odbieram pierwszy telefon, a później stosuje metodę "opss... nie słyszałam"
    Mój to jeszcze nie potrafi żadnej decyzji beze mnie podjąć, z jednej strony spoko, a z drugiej jak idzie np do KFC i nie ma tego co on chcial dla nas zamówić bo mi było obojętne to przylatuje i tak do mnie (akurat siedziałam z płaczącym dzieckiem.w.aucie) i pyta co ja vhcę zamiast sam podjąć decyzje...

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia patrząc na te skurcze to myślę, że maks do rana będziecie już w dwójkę! 😘 Masz możliwość dostać znieczulenie?

Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:

Tak Aneta, ja też z Wrocławia i jeszcze Domi 😊

age.png

age.png
‹‹ 2592 2593 2594 2595 2596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ